Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi Vize işlemleri

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

Happy Turizm olarak Bulgaristan C vize ve D vize konusunda sektörün en önde gelen ve en basarili firmalarindan biriyiz. Bulgaristan C Tipi Vize basvurusu, oturum izni, çalisma izni, aile birlesimi, ögrenci vizesi, emeklilik yoluyla oturum izni, Bulgaristan'da sirket kurma, temsilcilik açma, evliligin tescil edilmesi, dogum belgesi tescili gibi birçok konuda bizden canli destek alabilirsiniz. Tüm bu islemlerin yani sira ihtiyaciniz olan tercüme islerini de yaptirabilir ve bu konularda danismanlik alabilirsiniz.

Yazimizin devaminda 2024 yilina ait güncel prosedürler, Bulgaristan vize süresi, Bulgaristan vize evraklari, Bulgaristan vize fiyatlari, Bulgaristan vize ve vatandaslik islemleriyle ilgili detayli bilgilere ulasabilirsiniz. Dilerseniz sayfamizi inceleyerek kapsamli bilgi sahibi olabilir ya da bize telefonla ulasarak sorularinizi yetkililerimize yöneltebilirsiniz.

Bulgaristan Vize Basvurusu Nasil Yapilir? 

Bulgaristan vizesi ile ilgili islemleriniz için yapmaniz gereken tek sey, Türkiye’nin her neresinde olursaniz olun evraklarinizi hazirlayip kargo ile ya da sahsen ofisimize ulastirmaktir.  Yetkililerimiz belgelerinizi inceleyerek varsa eksik ya da hatali belgeleriniz konusunda sizi bilgilendirir, basvurunuzun zamaninda gerçeklesebilmesi için çözüm odakli çalisir ve Bulgaristan vize randevu alma islemini sizin adiniza büyük bir titizlikle yaparak, vize basvurunuzu sizin adiniza yapar. Bulgaristan vizesi çiktiginda ise pasaportunuzu belirttiginiz adrese gönderir. Böylece zahmete girmeden, karmasik evrak islemleriyle ugrasmadan en kisa süre içerisinde vizeniz çikar. Islemden çikan pasaportlar en kisa süre içerisinde talebe bagli olarak kargo veya kurye araciligiyla sizlere ulastirilir. 

Bulgaristan vizesi basvuru islemleri için sahsen bulunmaniza gerek yoktur. Bulgaristan vize basvurularinda biyometrik veri beyani (parmak izi) prosedürü yoktur. Dolayisiyla ikamet ettiginiz sehirden sadece telefonla basvuru hizmeti almaniz mümkündür. Evraklarinizi bize kargo ile ulastirabilir, islemleriniz bittikten sonra da pasaportunuzu yine kargo ile teslim alabilirsiniz. Yorulmadan, sikici vize prosedürleriyle ugrasmadan basvurularinizi tamamlamak için iletisim numaralarimizdan bize ulasin. 

Bulgaristan vize basvuru evraklarini toplamaya baslamadan önce yetkililerimizi arayarak hangi evraklari hazirlamaniz gerektigi konusunda destek almayi unutmayin. Basvuru evraklarinda dönem dönem güncellemeler ve degisiklikler olmaktadir. Yetkilimiz size güncel evraklar ve evraklari temin ederken kisisel durumunuza göre dikkat edilmesi gerekenler hususunda detayli bilgiyi aktaracak, sorularinizi cevaplayacaktir

Bulgaristan Vizesi Çesitleri

1. C Tipi Vize Çesitleri
Bulgaristan, kisa süreli (90 günden az) seyahatlerde C tipi vize vermektedir. Tek girisli, çift girisli ve istisnai olarak da multi girisli (çok girisli) verilen C tipi vize çesitleri asagidaki gibidir:

Bulgaristan Turistik Vize
Bulgaristan Ticari Vize
Bulgaristan Transit Vize
Bulgaristan Ziyaret Vizesi ( Aile/Arkadas/ Resmi Ziyaret) 

Bu vize türlerinden birine sahip kisiler, Bulgaristan’da 6 ay içerisinde maksimum 90 gün kalma hakkina sahip olur. 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari yukarida saydigimiz amaçlardan biri için Bulgaristan’a seyahat planliyorlarsa bazi istisnalar disinda Bulgaristan vizesi almalari gerekmektedir. Bu istisnalarin neler olduguna gelirsek; hususi pasaport (yesil) sahipleri ülkeye giris yaptiklari andan itibaren 6 aylik süre içinde 90 gün vizeden muaf olarak ülkede kalma hakkina sahiptirler. Hizmet pasaportu (gri) ve diplomatik pasaport (siyah) olanlar da ülkeye giris yaptiklarindan itibaren 6 ay içerisinde 30 gün vizeden muaf bir sekilde Bulgaristan’da kalis hakkina sahip olurlar. Bununla birlikte geçerli ve çok girisli Schengen vize sahipleri de ayni sekilde Schengen vize süreleri kadar (6 ayda 90 günü asmayacak sekilde) Bulgaristan'da kalabilirler. Bu kisilerin haklarini kullanabilmeleri için pasaportlarinin seyahat dönüs tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliligi olmasi gerekmektedir. 

2. D Tipi Vize

Eger vize basvuru sahibi ülkede 90 günden fazla kalacaksa D tipi vizeye (oturum izni) basvurmasi gerekmektedir. D tipi vize basvurusu kimler yapabilir: 

Bulgaristan vatandasi esi olan kisiler
Bulgaristan vatandasi çocugu olan kisiler 
Bulgaristan’daki egitim gören ögrenciler
Erasmus degisim programina dahil olan ögrenciler
Bulgaristan’da sirket sahipleri
Bulgaristan’da temsilciligi olanlar
1978 ve daha öncesinde göç edenler
Türkiye'de emekli olan kisiler
Bulgaristan'da çalisacak kisiler
Bulgaristan'da oturum sahibi kisilerin 1. derece yakini olan kisiler
Bullgaristan'da yatirimci olan kisiler D tipi Bulgaristan vizesine basvurabilirler.

Bulgaristan Vizesi Için Gerekli Evraklar

Degerli yolcularimiz, Bulgaristan vizesi için gerekli evraklar seyahat edecek kisinin amacina, mesleki statüsüne göre degisiklik gösterir. Seyahat amaciniza uygun olarak evraklarinizi hazirlamadiginiz takdirde vize basvurunuzun reddedilme ihtimali artar.  Happy Turizm olarak seyahatinize en uygun vize evraklari konusunda sizleri bilgilendirmekte ve basvuru sürecinizi en iyi sekilde yönetmekteyiz. Asagida sizler için genel hatlariyla listelenen evraklar, konsolosluk birimleri tarafindan zaman zaman güncellenebilmektedir. Basvurunuz için hazirliklara baslamadan seyahatinize uygun olan vize basvuru evraklarini müsteri temsilcilerimizle görüserek tarafiniza gönderilmesini talep edebilirsiniz.

Evraklari seyahatinizden önceki 3 ay içinde temin etmeye özen gösteriniz.

Genel çerçeve ile tüm basvurularda hazirlanmasi gereken evraklar su sekildedir;

1. Pasaport

Pasaportunuzun seyahat dönüs tarihinden sonra 6 ay geçerliligi bulunmasi gerekir. Vize basvuru islemlerinizi baslatmadan pasaportunuzun yeterli süresi olup olmadigini kontrol ediniz. Ayni zamanda pasaportta vize basimi için de en az 2 adet bos vize sayfanin bulunmasi gerekmektedir.

2. Vize Basvuru Formu

Planlanan seyahat hangi amaçla gerçeklestirilecekse vize basvuru formu da ona uygun olarak doldurulmalidir. Formda istenen seyahat amaci kismi ticari, aile ziyareti, transit, turizm ya da diger seçeneklerden biri ile doldurulmalidir. Basvuru formu eksiksiz ve büyük harflerle doldurulmali, gerekli yerlere mutlaka imza atilmalidir. Resit olmayan basvuru sahipleri için de mutlaka ayri bir form doldurulmali ve imza yerini ebeveynlerin ikisi de imzalamalidir.

3. Seyahat Saglik Sigortasi

Bulgaristan vize basvurularinda en az 35.000 Euro teminatli ve tüm seyahat süresini kapsayan seyahat saglik sigortasi ibrazi zorunlu belgedir.

4. Tam Vukuatli Nüfus Kayit Örnegi

Vize basvuru sahiplerinin gözden kaçirdigi noktalardan birisi de nüfus kayit örneklerini sadece kendilerini gösteren sekilde almalidir. Nüfus kayit örneginin tüm aile bilgilerini içeren sekilde alinmasi gerekir. Tam vukuatli nüfus kayit örnegini en yakin nüfus müdürlügünden veya  e-devlet portalindan temin edebilirsiniz. Nüfus Müdürlügü'nden alinan belgelerin geçerlilik süreleri 6 ay, E -devletten alinan belgelerin geçerlilik süresinin 1 aydir. E-devletten alinan nüfus kayit örnegini "nüfus aile" seçeneginin seçerek en genis kapsamli olarak alabilirsiniz. 

5. Konaklama Belgeleri/Davetiye

Seyahat edecek kisi ilgili ülkeye davetiye alarak seyahat edecekse alinacak olan davetiyede davet eden ve edilen kisi adlari, iletisim ve adres bilgileri yer almali ve davetiye Yabancilar Subesi ve noterden tarafindan onayli olmalidir. Eger kisi davet mektubu olmadan gidiyorsa onayli konaklama belgeleri sunmalidir. Bookingten ödemesiz sekilde yapilan rezervasyonlar belli bir süre sonra basvuru sahibinin haberi olmaksizin düsebildiginden bu durum basvuru degerlendirme asamasinda yolcu için sikinti yaratabilir. Çünkü konsolosluk görevlileri seyahat edecek yolcunun yaptigi rezervasyonlarini otelleri arayarak kontrol edebilmektedir.

6. Banka Dökümü

Basvuru dosyasi için sunulan evraklarin arasinda olmasi gereken sahsi banka dökümünde en az 15.000 TL bakiye bulunmalidir. Bulgaristan Konsolosluklari vize basvuru sahiplerinin seyahatlerini rahatlikla finanse edebilecek güçte oldugunu görmek isteyecektir.

7. Biometrik Fotograf

35X45 mm ölçülerinde arka fonu beyaz bir sekilde istenen formatta çekilmis biometrik fotografa ihtiyaciniz olacaktir. Basi kapali kisilerin alni ve kulaklari gözükecek sekilde fotgraf çektirmeleri, gözlük sahibi kisilerinde gözlüksüz fotograf çektirmesi istenilen kriterlere uygun fotograf sunnulmasini saglayacaktir.

8. Mesleki Evraklar

Basvuru sahibi çalisan ise durumuna uygun olarak SGK ise giris bildirgesi, maas bordrosu, sirket evraklari (imza sirküleri, vergi levhasi, ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi) hazirlamalidir. Kisi sirket sahibi ise yine ayni sekilde sirket evraklarini ilgili konsolosluk birimine sunmalidir. Emekliler emekli olduklarini gösteren evraklari, ögrenciler ise ögrenci belgelerini vize basvurusu için hazir bulundurmalidir. Basvuru için kullanilacak tüm vize evraklarinin güncel olmasi (son 3 aylik) gerekmektedir. Çalisan ya da sirket sahipleri için hazirlanacak evraklar vize türüne göre degiskenlik gösterebilir.

Ticari Bulgaristan vize basvurularinda Bulgaristan’da sirketi olanlar; sirketin borcunun olmadigina dair belge ile sirketin faaliyet belgesini, Bulgaristan noter onayli kira kontrati ve banka dökümüyle birlikte sunmalidir.

Happy Turizm olarak en kolay sekilde islemlerinizi tamamlamaniz için sizlere yardimci olma misyonunu tasimaktayiz. Bulgaristan vizesi basvurulariniz için rahatlikla her konuda destek alabileceginiz ekibimize mesai saatleri içinde çagri merkezlerimizi arayarak ulasabilirsiniz. 

Bulgaristan Vizesi Nasil Alinir?

Bulgaristan vizesi islemleriyle ilgili karar yetkisi Bulgaristan'in Türkiye'deki dis temsilcilikleridir. Ancak diplomatik temsilcilikler için bölge sinirlamasi oldugundan Bulgaristan vizesi almak isteyenlerin kendi bölgesinden basvuru yapmasi tavsiye edilir. Happy Turizm olarak Türkiye'nin farkli sehirlerinde ofislerimiz bulunmaktadir. Bu illerdeki ofislerimize basvurarak Bulgaristan vize islemlerinizi yapabileceginiz gibi Türkiye’nin neresinde olursaniz olun belgelerinizi kargo ile Ankara ofisimize gönderdiginizde de Bulgaristan vizenizi alabilirsiniz. Siz belgelerinizi Ankara ofisimize gönderdiginizde son kontrolleri yetkililerimiz tarafindan saglanir ve vize basvurunuz ilgili bölgelerdeki Konsolosluk ve Büyükelçiliklere iletilir.  Bulgaristan'in Ankara'da Büyükelçiligi, Istanbul, Edirne ve Bursa'da ise konsolosluklari bulunmaktadir

Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çikar?

Bulgaristan vizesi kaç günde çikar sorusu en çok merak edilenler arasinda yer almaktadir. Bulgaristan vize basvurularinin sonuçlanma süresi Bulgaristan Büyükelçiligi ve Bulgaristan Konsoloslugunun yogunluguna, sizin evraklariniz arasinda eksiklikleri çikmasina ve basvurunuzun resmi tatillere denk gelmesine bagli olarak degisebilir. Bulgaristan seyahatinize planladiginiz tarihlerde çikabilmeniz için basvurunuzu seyahat tarihinizden en az 1 ay önce yapmanizi öneririz. 15 gün önceden yapilan basvurularin yetismeme riski vardir. Vizeler ortalama 7-15 is günü içinde sonuçlanmaktadir. D Vize (oturum vizesi) basvurularinda konsolosluk yetkilileri basvuru sahibini yüz yüze görüsmeye çagirir ya da ek evrak isteyebilir. Böyle durumlarda vize sonuçlanma süreci 45-60 is gününü bulabilir. 

Bulgaristan Vizesi Süresi

Bulgar vizesi süresi tamamen temsilciliklerin yetkisi altindadir. Bulgaristan diplomatik temsilcilikleri vize basvurularinda otel rezervasyonlarini ya da davetiye de belirtilen gün sayisini dikkate alir. Bulgaristan turistik vize basvurularinda, rezervasyon süresi kadar vize verir. Bulgaristan Konsoloslugu, istisnai durumlarda özellikle kisin Turizm Bakanliginin izniyle kayak merkezlerine gidenlere çok girisli (multi) vize verebilmektedir. Eger Bulgaristan turistik vizeniz 60/90 gün oturumlu ise Bulgaristan’a 6 ay içerisinde istediginiz kadar giris çikis yapabilirsiniz. Ancak 6 ay içerisinde toplam 60/90 gün konaklayabilirsiniz. 

Bulgaristan'a Arabayla Gitmek

Bulgaristan’a araçla gitmek isteyenlerin öncelikle bazi prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. Bu belgelerden ilki uluslararasi geçerliligi olan ehliyettir. Eger Ocak 2016’dan sonra ehliyetinizi degistirdiyseniz ve çipli ehliyetiniz varsa uluslararasi ehliyet almaniza gerek yoktur. Ikinci zorunlu belge ise, uluslararasi geçerliligi olan Yesil Sigorta'dir. Bu sigorta, Bulgaristan’dan karisacaginiz bir kaza durumunda 3. sahislarin zararini karsilamak için yaptirilir. Yesil Sigortanizi, Istanbul, Kapikule, Hamzabeyli ve Dereköy Turing ofislerinden yaptirabilirsiniz. Üçüncü önemli belge ise Vekâletnamedir. Araç sizin adiniza kayitli degilse veya sirket araci ise araç sahibinden ya da sirketten vekâletname almalisiniz. Bulgaristan’a giriste ihtiyaciniz olacak bir baska belge ise yol vergi pulu ‘Vinetka’ dir. 1 haftaligina 30 TL vereceginiz bu vergi pulunu araciniza yapistirmak zorundasiniz. 

Bulgaristan Vize Reddi

Bulgaristan vize basvurularinda karar yetkisi Ankara Bulgaristan Büyükelçiligine, Istanbul Bulgaristan Baskonsolosluguna, Edirne Bulgaristan Baskonsolosluguna ve Bursa Konsolosluguna aittir. Yetkililer eksik ve hatali evraklari gerekçe göstererek ret verebilir. Bulgaristan vize reddi durumunda pasaportunuzu aldiginiz tarihten itibaren 15 gün içerisinde Bulgaristan yetkili makamlarina itiraz hakkiniz bulunmaktadir. Ancak ikinci basvurunuzun olumsuz sonuçlanmamasi için evraklarinizin dogru ve eksiksiz olmasi gerekmektedir. Happy Turizm ofislerimize sahsen gelerek yetkililerimizden güncel vize prosedürleri ve evraklari hakkinda bilgi alabilirsiniz. Ikinci basvurunuzun da ayni hatalardan kaynakli reddedilmemesi adina, yetkililerimizle birlikte,  kisisel ret durumunuza göre, sonuca odakli çalisma yürütebilirsiniz.

Bulgaristan Vize Islemleri Istanbul

Istanbul basta olmak üzere Türkiye'nin her ilinden C tipi vize ve D tipi vize basvurularinizi Happy Turizm araciligiyla tamamlayabilirsiniz. Istanbul Bulgaristan Baskonsoloslugu Marmara ve Ege Bölgesi’nden yapilan vize basvurularini degerlendirme ve sonuca baglama yetkisine sahiptir. Çanakkale, Kocaeli ve Sakarya'da yasayan vatandaslarimiz her türlü vize, pasaport, vatandaslik, noter, evrak tasdiki, evlilik, dogum ve ölüm islemleri ile ilgili olarak Istanbul Baskonsoloslugu’na basvuru yapabilirler. Bulgaristan vize islemlerinizi kolay ve sorun yasamadan sonuçlandirmak isterseniz Ankara ofisimizi arayabilirsiniz. Yetkililerimizle yapacaginiz görüsmelerde 2024 yili güncel evrak listeleri ve vize prosedürleri hakkinda ayrintili bilgi alabilirsiniz.  Ankara ofisimizi  0(312) 419 56 41 numarali telefondan arayabilirsiniz. 

Bulgaristan Vize Islemleri Ankara

Ankara basta olmak üzere Türkiye'nin her ilinden C tipi vize basurusu ve D tipi vize basvurusunu Happy Turizm araciligiyla tamamlayabilirsiniz. Ankara Bulgaristan Büyükelçiliginin yetki alani oldukça genistir. Akdeniz, Iç Anadolu, Güney Dogu Anadolu ve Dogu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nden yapilan Bulgaristan vize ve vatandaslik islemlerini degerlendirme yetkisi Bulgaristan Büyükelçiligi’ndedir. Bulgaristan vizesine; Afyon, Aksaray, Amasya, Agri, Bartin, Antalya, Eskisehir, Ardahan, Burdur, Çankiri, Çorum, Denizli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Giresun, Gümüshane, Igdir, Isparta, Izmir, Karabük, Rize, Mardin, Tunceli, Malatya, Nevsehir, Ordu, Sirnak, Tokat, Zonguldak gibi illerden basvurmak isteyenlerin islemlerini Bulgaristan Ankara Büyükelçiligi'nden yapmalari gerekmektedir. Güncel vize prosedürleri hakkinda da bilgi alabileceginiz yetkililerimiz size memnuniyetle yardimci olacaklardir. 

Bulgaristan Vize Islemleri Edirne

Edirne Bulgaristan Konsoloslugu’nun yetki alanina giren iller; Edirne, Tekirdag ve Kirklareli’dir. Edirne'nin Enez, Havsa, Ipsala, Kesan, Lalapasa, Meriç, Süloglu, Uzunköprü ilçelerinde yasayanlar, Tekirdag'in Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmaraereglisi, Saray, Muratli ve Sarköy ilçelerinde ikamet edenler ve Kirklareli'nin Babaeski, Demirköy, Lüleburgaz, Kofçaz, Pehlivanköy ve Vize ilçelerinde yasayanlar; Bulgaristan vize, vatandaslik, noter tasdiki, evlilik, dogum , ölüm islemleri, evrak tasdiki, tercüme gibi islemlerini Edirne Konsoloslugu’ndan yaptirabilirler.  Bulgaristan vize islemlerinizi kolay ve sorun yasamadan sonuçlandirmak isterseniz Ankara ofisimizi arayabilirsiniz. Yetkililerimizle yapacaginiz görüsmelerde 2024 yili güncel evrak listeleri ve vize prosedürleri hakkinda ayrintili bilgi alabilirsiniz.  Ankara ofisimizi  0(312) 419 56 41 numarali telefondan arayabilirsiniz. 

Bulgaristan Vize Islemleri Bursa

Bulgaristan vize islemleri Bursa basta olmak üzere ikamet ettiginiz ilden basvuru islemlerinizi vize servisimiz araciligiyla tamamlayabilirsiniz. Bursa Konsoloslugu'nun yetki alanina, Bursa, Balikesir, Bilecik, Mugla, Denizli, Aydin, Manisa, Izmir ve Yalova illeri girmektedir. Bu illerde yasayanlar vize ve vatandaslik basvuru islemlerini Bursa Bulgaristan Konsoloslugu'ndan yaptirabiliriler. 

Bulgaristan Vizesi Hakkinda Sik Sorulan Sorular

Bulgaristan Vizesi ile Avrupa Ülkelerine Gidilir mi?

Bulgaristan vizesi ile Avrupa ülkelerine gidilememektedir. Bulgaristan Cumhuriyeti 1 Ocak 2007 tarihinden beri Avrupa Birligi tam üyesidir. Ancak Schengen üyesi ülkeler arasinda yer almaz. Bu nedenle Bulgaristan pasaportuna sahip kisiler AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilir ama Bulgaristan vizesine sahip kisilerin diger Avrupa ülkelerine seyahat etmesi mümkün degildir. Bunun yani sisa Schengen vize sahipleri de Bulgaristan’a vizesiz seyahat edebilirler. 

Schengen Vizesi ile Bulgaristan’a Gidilebilir mi?

Schengen vizesi ile Bulgaristan'a gidilebilir. Schengen vize sahipleri belirli kurallara uyduktan ve kurallari ihlal etmedikten sonra Bulgaristan’a giris yapabilirler. Schengen vize kullaniminda en önemli kural Schengen vize sahiplerinin ilk olarak vizeyi aldiklari ülkeye giris yapmalaridir. Yani Almanya’dan Schengen vizesi alan kisi önce Almanya’ya gitmeli, ardindan Bulgaristan’a gitmelidir. Bu kurala uymayan kisiler 2. Schengen basvurularinda sorun yasayabilirler. Bu yüzden Bulgaristan’a seyahat edecek kisilere Bulgaristan vizesi almalarini öneririz. 

Schengen ülkeleri, Avrupa Birligi üyesi ülkeler, Lihtenstayn ve Isviçre’de oturum izni olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari 5 ikamet günü süresini ihlal etmeme kosulu ile Bulgaristan’a vizesiz olarak transit seyahat gerçeklestirebilirler.

Ayrica Amerika, Kanada ve Ingiltere’de oturum izni olan vatandaslarimiz da Bulgaristan’a vizesiz giris hakkina sahiptirler.

Bulgaristan’a Giderken Bunlara Dikkat Edin! 

Bulgaristan vizesi almis olmaniz bu ülkeye girebileceginiz anlamina gelmeyebilir. Bazen sinir polisi evraklarinizi görmek isteyebilir ve eger belgelerinizi gösteremezseniz Bulgaristan’a giris yapmaniza izin vermeyebilir. Bu nedenle Bulgaristan’a giderken Seyahat Saglik Sigortasi, otel rezervasyon belgenizi, seyahatiniz boyunca masraflarinizi karsilayabilecek miktarda paranizi yaniniza almayi unutmayin. Hatta bazen sinir polisi kalacaginiz oteli arayip bilgi isteyebilir. Otelden olumlu cevap alamadiginda da ülkeye girisinize izin vermeyebilir. 

Türk vatandaslari pasaport süreleri yeterli olmadiginda Bulgaristan vizesi basvurusunda bulunamazlar. 
Bulgaristan vatandaslarinin Türkiye'de dogan çocuklarina Bulgaristan vizesi verilemez. Çünkü Bulgaristan hükümeti bu kisilerin çocuklarini vatandas olarak kabul etmektedir. Bu kisilerin çocuklarina en kisa süre içerisinde Bulgaristan’dan vatandaslik numarasi çikarmalari gerekmektedir. Bu numara ile Bulgaristan Konsolosluklari ve Büyükelçiligi’ne basvurarak pasavan ve pasaport çikartabilirler.  
Bulgaristan vatandaslari Türkiye'de dogan çocuklarini Schengen vizesi alarak da Bulgaristan'a götürebilirler. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti pasaportu çikartmalari gerekmektedir. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek