Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan 1978 Göçmenler için Oturum İzni Nasıl Alınır?

Bulgaristan 1978 Göçmenler için Oturum İzni, 1978 göçmenlerinin alabilecekleri oturum izni türüdür. Türkiye’ye 1968-1978 tarihleri arasında göç eden Bulgaristan göçmenleri Vatandaşlık Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince vatandaşlıktan çıkarılmışlar. Bu yüzden özellikle 1978 göçmenleri tekrar vatandaşlık başvurusu yapmak istediklerinde işlemleri genellikle ‘uzun prosedüre’ göre yapılmaktadır.

Yani bu kişilerin önce D vize başvurusu yapıp Bulgaristan’dan 5 yıllık süresiz  Bulgaristan Oturum İzn ialması gerekiyor. 3 yıllık beklemenin ardından vatandaşlık başvurusu yapabilirler. 2 yıl da değerlendirme süreci için bekledikten sonra sürekli Oturum İzni alırlar ve vatandaşlık başvurusu yapabilirler. Yazımızın devamında 1978 göçmenlerinin D Vize başvurularıyla ilgili evraklar ve prosedürü hakkında bilgileri bulabilirsiniz. 1978 Göçmenlerinin D Vize başvurusu için hazırlaması gereken  güncel evrak listesi ve detaylı bilgi için yetkililerimizi arayabilir, şahsi durumunuzu izah ederek bilgi alabilirsiniz. 

Bulgaristan 1978 Göçmenlerinin D Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Vize Başvuru Formu 
Biometrik Fotoğraf:
35x45 mm ölçülerinde ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
Pasaport: En az 2 yıl geçerliliği ve 2 adet boş vize sayfası olan pasaport.
Doğum Belgesi: Başvuru sahibinin Bulgaristan’da doğduğu şehrin Nüfus Müdürlüğü’nden temin edilebilir. (Akt za rajdane) 
İsim Denklik Belgesi: Nüfus Müdürlüğü’nden alınmalı ve Apostilli olmalı
Sabıka Kaydı: Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan tasdikli, Bulgarca yeminli tercümana tercüme edilmelidir. 
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile bağlarını gösteren, kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. 
Bulgaristan vatandaşı olmadığınıza dair yazı: Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan alabilirsiniz.
Hangi anlaşmaya göre göç ettiğinize dair yazı: Daha önce bağlı olduğunuz belediyeden alınmış olmalı. 
Banka Hesap Dökümü: Bulgaristan’da adınıza açılmış ve en az 6.000 Euro bakiyesi olan hesabınıza ait banka referans mektubu. 
Kira Kontratı: İkamet edeceğiniz adresinize ait noter onaylı kontrat ya da tapu belgesi.
Taahhütname: Başvuru sahibi tarafından doldurulup, imzalanmalı. 
Dikkat (!): Belge temin sürecinizde her türlü desteği Bulgaristan departman yetkililerimiz sağlamaktadır. Uzun süreli vize başvurularında talep edilen belgelerin kısa süreli vize başvurularına göre daha meşakkatlidir. Çağrı merkezimizi arayarak detaylı bilgi alabilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Ek Hizmetlerimiz: 1978 Göçmenlerinin Bulgaristan D vize başvuru için sunmaları gereken zorunlu bir belge vardır: Tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan 30 bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası. Bu evrakı talebiniz halinde ofisimizde yaptırabilirsiniz. Ayrıca başvuru sahibi Bulgaristan’a aracıyla gitmek isterse ‘Yeşil Sigorta’ yaptırması gerekmektedir. Yeşil Sigorta’da 1 gün içinde ofisimiz tarafından çıkarılmaktadır. Bunun için araç ruhsatınızı göndermeniz yeterlidir. Yetkilimize vekalet vermeniz durumda vatandaşlık sorgulaması, noter tasdiki, tercüme işlemlerinizi ofisimizden yaptırabilirsiniz.  

Bulgaristan 1978 Göçmenlerinin D Vize Başvuru Prosedürü

Bulgaristan Vatandaşlığı Sorgulama: 1978 göçmenlerinin önce Bulgaristan Adalet Bakanlığı’na başvurarak vatandaşlıktan çıkarılıp çıkarılmadığını sorgulatması gerekiyor. Eğer bu sorgulama sonucunda ‘Bulgaristan vatandaşıdır’ cevabını alırsa hemen işlemlerine başlayabiliyor. Eğer ‘Bulgaristan vatandaşı değildir’ şeklinde bir cevap alırsa Oturum İzni alarak vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. 
Doğum Belgesi ve İsim Denklik Belgesi çıkartın: Bulgaristan göçmenlerinin Türkiye’deki ve Bulgaristan’daki doğum tarihleri ile isimleri farklı yazılmış olabiliyor. D Vize başvurusu yapacak kişilerin öncelikle Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak İsim Denklik belgesini alması gerekiyor. Ardından Asliye Hukuk Mahkemesine dava açarak Doğum tarihini düzelttirmeli 
Evraklarınızı ofisimize gönderin: D vize işlemleri için evraklarınızı hazırladıktan sonra kargo yoluyla size en yakın ofisimize gönderebilirsiniz. D vize başvurunuzla ilgili karar mercii sadece Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'dır. Ofisimiz sadece evrakların hazırlanması ve randevu sürecinde size danışmanlık hizmeti vermektedir. Bulgaristan temsilciliklerinden randevu almak biraz uzun bir zaman alabiliyor. Bunun için yetkilimizle iletişime geçerseniz sizinle konuşarak uygun gün ve saatte randevunuzu ayarlayabilirler.
Ayrıca Bulgaristan Bulgaristan Büyükelçiliği ve Bulgaristan Konsoloslukları D Vizeişlemlerinde bölge ayrımı yapmaktadır. Yani İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale’de yaşayanlar D Vize başvurularını İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu’na, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde yaşayanlar Edirne Bulgaristan Konsolosluğu’na, İzmir, Balıkesir, Muğla, Denizli, Bilecik, Yalova ve Bursa’da ikamet edenler Bursa Konsolosluğu’na, Ankara ve diğer illerde yaşayanlar ise Ankara Büyükelçiliği’ne yapabilirler. Yaşadığınız şehre göre hangi temsilciliğe başvuru yapabileceğinizi temsilcimizden öğrenebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize gönderebilirsiniz.

Yetkililerimiz evraklarınızı kontrol ederek, yaşadığınız şehrin yetki alanına giren Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliğinden randevunuzu alacaklardır. 
Yetkilimiz sizi bilgilendirecek:  Belgeleriniz yetkilimize ulaşır ulaşmaz büyük bir titizlikle kontrolleri sağlanacaktır. Yetkilimiz, eksik ve hatalı belgeleriniz çıkması durumunda sizi telefon ya da e-mail yoluyla bilgilendirecektir. Sizden en yakın zamanda eksik belgeleri tamamlamanızı isteyecektir. 
Başvuru gününüzü belirliyoruz: 1978 Göçmenleri D Vize başvurularını Bulgaristan Konsoloslukları veya Büyükelçiliğine şahsen yapmaları gerekmektedir. Ancak bu iki temsilcilikten randevu alma işlemi biraz uzun sürebilir.
Evraklarınızı hazırlayıp ofisimize gönderdiğinizde yetkilimiz son kontrollerini yapar, sizinle görüşerek en yakın zamanda başvurunuzu teslim edebilmeniz için kolaylık sağlar. Randevu günü evraklarınızla birlikte Bulgaristan konsolosluğu ya da Büyükelçiliğe giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Vize yetkilileri gerek gördükleri takdirde sizi mülakata çağırmak isteyebilirler. 

1978 Göçmenleri D Vize Başvuruları Kaç Günde Çıkar?

1978 Göçmenlerinin D Vize başvuruları kişinin özel durumuna göre değişiklik göstermektedir. Başvuru sürecinde ek evrakların istenmesi, Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliğinin resmi tatilleri ya da yoğunlukları vizenin sonuçlanma süresini uzatabilir.

Örneğin; başvuru sahibinin  vatandaşlık durumunun sorgulanması için Bulgaristan Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru yaklaşık 8-10 ayda sonuçlanır. ‘Doğum Belgesi’ almak ortalama 1-2 ayı bulur. Ancak doğum tarihi iki ülkede aynı değilse Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak düzeltilmesi gerekiyor. Bu da 6-12 ay arasında sonuçlanabiliyor.

İsim Denklik Belgesi, Muhacir Kağıdı ve Tabiiyet Beyannamesi almak ise yaklaşık 2 ay sürüyor.

D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

Türkiye’deki Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’ne başvurarak D Vizesini alan kişi Bulgaristan’a gider. Burada ikamet ettiği şehrin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne giderek 5 yıllık süresiz ‘Oturum İzni’ alacak.  5 yılın sonunda sürekli oturum izni aldıktan sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirler. 

UYARILAR

1978 Göçmenleri Oturum İzni başvurusunda Bulgaristan Büyükelçiliği ve Konsolosluklarına tüm evraklarının orijinallerini sunmalıdır. 
Oturum İzni başvurusu yapıldıktan 15 gün sonra ve izin devam ettiği süre içinde Bulgar polisi ikamet yeri olarak bildirilen adrese giderek komşulardan bilgi alır. Bu denetlemelerde o adreste yaşamadığınız tespit edilirse Oturum İzniniz iptal edilebilir. 
1978 Bulgaristan göçmeni hayatta değilse vatandaşlık hakkı çocuklarına geçmiyor. Anne ya da babadan biri hayatta ise sağ olan ebeveyn üzerinden vatandaşlık işlemi yapılabilir. 
Bulgaristan 1978 Göçmenler için Oturum İzni hakkında daha detaylı bilgi için bizlere +90 (312) 419 56 41 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek