Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Umman Vizesi Vize işlemleri

Umman Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Umman Vizesi Nasıl Alınır?

Umman devleti, Türkiye ve bazı diğer ülkeler için e-vize başvurularını başlatmış bulunmaktadır. Umman vize başvurusu için bireysel klasik vize başvuru talebi kalkmış olup, sadece elektronik vize ile yapılmış olan başvuru kabul etmektedir. Umman E-vizesini dakikalar içerisinde rahatça çıkartabilir ve gönül rahatlığı ile yolculuk edebilirsiniz. Bu sayede hem vaktinizden hem de fazladan harcayacağınız paradan tasarruf etmiş olursunuz. Lakin işlem üzerinde yapacağınız en küçük bir yanlış işlerinizi fazlasıyla aksatır. Elektronik vize başvurularının kolaylığı olduğu kadar dikkat de isteyen Elektronik Vize İşlemleri için; deneyimli, dikkatli ve vize işlemlerinde profesyonel olan vize şirketlerine başvuru yapmanızı öneririz. Umman E-Vize başvurusu yapacağınız zaman +90(312) 419 56 41 kodlu telefon numarasından Happy Turizm Ankara ofisimize bağlanıp profesyonel destek alabilir, Umman’a elektronik vize başvurunuzu sizin yerinize elektronik vize işlem uzmanımıza yaptırabilirsiniz.

E-Vize Online başvurunuz onaylandıktan sonra, başvuru sahibi her kimse Umman’a seyahat etmesinin kabul edildiğine dair bir e-mail gönderilir. Vize’nin pasaportunuza işlenmesi ise Umman’da, Umman’a iniş yaptıktan sonra gerçekleştirilir. 
Vize işlemleri tamamen elektronik ortamda yapılmakta ve direkt olarak başvuru yapan kişinin mailine bilgilendirme ve onay e-postaları gönderilmektedir. Şirketimizle görüşme sağlayacak olduğunuz yetkilimize (Ticari Vize, Transit Vize, Turistik Vize) hangi vize türünden başvuru yapacağınızı belirtmeniz işleminizin hızlılığı açısından büyük bir yarar sağlayacaktır. 

Umman E-Vize başvurusunu herhangi bir ülke vatandaşı olma şartıyla yapabilirsiniz, yalnız her ülke vatandaşları ve farklı pasaportlar için farklı evrak ve başvuru yolları vardır. Sahip olduğunuz pasaport türüne göre farklılaşan evrak listeleri hakkında bilgi almak için görüştüğünüz vize uzmanımıza danışabilirsiniz. 

Türkiye’den Umman Elektronik Vize Başvurusu Yapmak İsteyenler İçin

Umman Elektronik Vize başvurusu yapılabilmesi için sizden istenen bir evrak listesi vardır, bu listeyi şirketimize e-posta yoluyla yollayabilirsiniz.

Vize başvurusunu yapabilmeniz için en baş pasaporta ihtiyacınız vardır; şirketimize pasaportunuzun renkli şekilde taranmış halini yollamanız gerekmektedir. Tekrar belirtmekte fayda var; elektronik vize pasaportunuza Umman’da işlenir, şirketimiz sadece dakikalar içerisinde elektronik vize almanızı sağlar. Pasaportunuzun başvuru tarihinden itibaren en az 6 (Altı) ay daha geçerliliği olması gerektiğini unutmamalısınız. Eğer 6 (Altı) aydan daha az geçerliliği var ise bunu görüşme yaptığınız vize işlem uzmanına bildirmeniz sizin açınızdan yararlı olacaktır. Umman’a vize başvurusu yaparken hangi pasaporta sahip olduğunuz önemli olmayıp tüm pasaportlar için vizeye tabi tutulursunuz.

Pasaportunuzun yıpranmamış olmamasına özen göstermelisiniz, aksi takdirde vize işleminiz gerçekleşmiş olsa dahi bu gümrük memurları açısından şüphe yaratabilir ve aksatabilir.
Pasaportunuzun üzerindeki fotoğrafın biyometrik olması, güncel olması ve yüzünüzün tüm hatlarının net bir şekilde ortaya çıkmış olması Umman’a giriş yaparken önemlidir, tüm şartlar uygun olduğu takdirde hiçbir vakit kaybetmeden tatilinize başlayabilir yahut ticaret hayatınıza Umman’da başlayabilirsiniz.

Umman Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler

  • Pasaportunuzun Renkli Taranmış Görüntüsü
  • Renkli Taratılmış Fotoğrafınız
  • Annenizin İsmi 

 Yukarıdaki dokümanların bilgi@happyturizm.com adresimize mail atılması, başvurunuzun yapılması için yeterlidir.

Umman vizeleri genellikle 10 (On) günlük ve tek girişli olarak düzenlenir, çoklu giriş yapacaksanız görüşme sağladığınız vize uzmanımıza bildirmeniz sizin açınızdan faydalı olacak ve işlemde herhangi bir aksamaya yol açmayacak hale getirilecektir. 30 (Otuz) günlük yahut 1 (Bir) Yıllık vize başvurularınız için yetkilimize danışmanız, bilgi almanız ve gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 30 (Otuz) günlük ve 1 (Bir) Yıllık vize başvurularının 10 (On) günlük vize başvurularından farklı bir başvuru çeşidi olduğunu bilmeli, bunu bize iletip istediğiniz gün kadar vize başvurusu yapmamızı sağlamada bize kolaylık sağlayabilirsiniz, aksi takdirde istenmeyen sorunlarla karşılaşabilir, vakit kaybedebilirsiniz.

Umman Elektronik Vize başvurusuna; Türkiye, İzlanda, İrlanda, Danimarka, Norveç, İsveç, Sudan, Çin, Malezya, İngiltere, Amerika, Küba, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, İsviçre, Belçika, Fransa, Polonya, Romanya gibi tüm dünya ülkelerinden başvuru yapabilirsiniz. Elektronik vize için Umman konsolosluğuna gerek kalmadan, şirketimiz aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz. Bilginiz olmadan elektronik vize başvurusu yaptığınız zaman yapabileceğiniz herhangi bir hata, vize işlemlerinin haftalarca, aylarca aksamasına yol açabilir, bu yüzden uzman bir vize işlem uzmanı ile görüşmeniz tüm vize işlemi detaylarının pürüzsüz, sorunsuz ve kolaylıklı geçmesini sağlar. 

Umman’ı ziyaret eden yabancı vatandaşların vize geçerlilik sürelerini aşması halinde belli cezai yaptırımlar mevcuttur. Bu belli bir süre ihlal ettiğiniz gün başına para cezası ile sonuçlanabilir. Bundan dolayı vize geçerlilik sürenizi aşmamaya özen göstermeli, herhangi bir sorun halinde Umman Türkiye Cumhuriyet’i Konsolosluğuna danışmanız gerekmektedir. Herhangi bir problem halinde şirketimizden de bilgi almak için Happy Turizm’i arayabilir, probleminizin çözümü hakkında destek isteyebilirsiniz.

Umman Vize Çıkış Süresi

1 (bir) ile 4 (gün) iş günü arasına değişir, vizeniz onaylandığı an e-posta yolu ile onay mesajınız size iletilir.

Şirketimiz sadece vize başvuru işlemleri üzerine hizmet vermektedir, bundan dolayı ülkeye giriş sorularını uzmanlarımız yerine Umman Sınır görevlilerine sormanız gerekmektedir. Sınırdan geçiş, sınırdan çıkış, ülkeden hediyelik eşya çıkartma gibi sorularınız konusunda size yardımcı olamamaktayız, bunun için en güvenilir kaynak yine Umman Gümrük memurlarıdır.
Özet olarak tek yapmanız gereken şey, sizden istenen belgeleri şirketimize e-posta yolu ile göndermek, dakikalar içerisinde çıkacak olan vizenin geçerlilik süresini geçmeden kullanmanız olacaktır.

Umman vize başvuru işlemleri veyahut diğer ülkelerin vize başvuru işlemleri hakkında bilgi almak için ofislerimizi ziyaret edebilir veya +90(312) 419 56 41 numaralı telefon numaramızdan Happy Turizm Ankara ofisimize bağlanıp, bilgi alabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek