Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

 

Erasmus öğrencilerinin D vize başvurusu için gerekli evrak listesi ve vize başvuru prosedürüyle ilgili detaylı bilgiyi yazımızın devamında bulabilirsiniz. Başvuru işlemleriniz sırasında bir sorun yaşamamak ve evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız için danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde evraklarınız arasında çıkacak hatalı bir belge vizenizin olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Erasmus öğrencileri için D vize güncel evrak listesine ulaşmak isterseniz yetkililerimizi arayabilirsiniz. 

Erasmus Nedir? Erasmus Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avrupa Birliği tarafından başlatılan Erasmus programı ile AB üyesi ülkeler dâhil 30 ülkenin öğrencileri, yaşadıkları ülkelerin dışındaki üniversitelerde 3 ile 12 ay arasında değişen sürelerde eğitim alabiliyorlar. Erasmus ile öğrenciler yurt dışında eğitim görme fırsatı elde edebiliyor. Ayrıca dilediği ülkede eğitim alma şansına da sahip olabiliyorlar. Erasmus programı kapsamında Bulgaristan’a gidecek olan Türk öğrencilerin bu ülkede uzun süreli kalabilmeleri için D vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Bulgaristan Erasmus Oturum Vizesi

Bulgaristan Erasmus D Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Pasaport: Geçerlilik süresi en az 2 yıl olmalı. 
Biometrik Fotoğraf
Vize Başvuru Formu 
Sabıka Kaydı:
Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan tasdikli, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş olmalı. 
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 
Kimlik Fotokopisi 
Öğrenci Belgesi: T
ürkiye’de eğitim gördüğünüz okuldan alınmış olmalı. 
Erasmus Programına Kabul Belgesi: Bulgaristan’da eğitim göreceğiniz okuldan temin edilmiş olmalı. 
Kira Kontratı: Eğitim göreceğiniz okuldan aldığınız belgede kalacağınız adres mutlaka belirtilmeli. Eğer belirtilmemişse Bulgaristan noterinden tasdikli kira kontratı sunulmalı. 
Kira Kontratını Yapan Ev Sahibinden Noter Onaylı Taahhütname:  Başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden.
Muvafakatname: Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne baba onaylı, orijinal belge olmalı. 
Taahhütname: Anne veya babadan çocuğun kalacak yerini ve bakım masraflarını karşılayacağına dair.
Banka Hesap Özeti: Adınıza açılmış ve en az 1500 Euro bakiyesi bulunan bankadan ıslak imzalı ve kaşeli hesap dökümü.

Bulgaristan Erasmus D Vize Başvuru Prosedürü

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin! Erasmus programına kabul olan öğrenci, D vize başvurusu için evraklarını hazırlama aşamasına geçer. D vize başvurularının olumlu sonuçlanması için gerekli evrakların eksiksiz hazırlanması gerekir. Aksi halde basit bir hatadan dolayı hem zaman kaybetmiş olursunuz hem de vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Böyle bir risk yaşamamak için danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz.
Evraklarınızı ikamet ettiğiniz şehre en yakın ofisimize gönderdiğinizde D vize işlemlerinizi yetkililerimizle birlikte yönetebilirsiniz. 
Unutmamanız gereken bir detay da; Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’nin vize başvurularında bölge ayırımı yapmasıdır. Yani İstanbul’da ikamet eden kişi başvurusunu İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu’na yapabilir.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yaşayanlar Edirne Bulgaristan Konsolosluğu’na; Bursa, Balıkesir, Bilecik, Muğla, Denizl, Aydın, Manisa, İzmir ve Yalova civarında ikamet edenler Bursa Konsolosluğu’na; Ankara, Güneydoğu, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde yaşayanlar ise Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalıdır.
Yetkililerimizle görüşerek ikamet ettiğiniz ilin hangi konsolosluk veya büyükelçiliğin yetki alanına girdiğini öğrenebilirsiniz. Size en yakın ofislerimize evraklarınızı gönderip başvuru hizmeti almanız mümkündür.

D Vize Başvuru Süreci Nasıl İlerler?

1. Yetkililerimiz sizi telefonlar arar
Erasmus vize başvuru evraklarınız yetkililerimiz tarafından büyük bir titizlikle incelenir. Eğer belgeleriniz arasında eksiklik varsa yetkililerimiz sizi telefonla arayarak bilgi verecek ve evraklarınızı hazırlamanızı isteyecek. 
2. Başvuru gününüzü belirler
Evraklarınızın eksiksiz olduğundan emin olduktan sonra ise yetkilimiz ile birlikte Bulgaristan Konsolosluğu veya Bulgaristan Büyükelçiliği'nden yapacağınız başvurunuz için randevu alma sürecini başlatacaksınız. Erasmus için D vize başvuruları ilgili diplomatik temsilciliğine şahsen yapılmaktadır.

Başvurunuzu ilgili konsolosluk birimine teslim edebilmek için yetkililerimiz sizlere yardımcı olmaktadır. Sizin de uygun olduğunuz tarih ve saatte başvurunuzu teslim edebilmeniz için destek olmaktayız.

Randevu günü, Erasmus vize başvuru evraklarınızı Bulgaristan Konsolosluğu'na kendiniz götürerek teslim etmelisiniz. D vize başvurunuzla ilgili karar mercii Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'dır. Konsolosluk yetkilileri gerekli gördüğü takdirde sizi mülakata çağırabilir.

Bulgaristan Erasmus Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Başvurunuz için ödemeniz gereken Bulgaristan Erasmus vizesi ücretini çağrı merkezlerimizi arayarak yetkililerimize danışabilirsiniz. Başvuru hizmeti için ödeyeceğiniz tutar; Konsolosluk Harcı, Randevu Ücreti ve Hizmet Bedelimizi kapsamaktadır. 

Bulgaristan Konsoloslukları vize başvuru ücretlerini anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla kabul etmektedir. Vize ücreti yatırılmadan yapılan başvurular işleme alınmamaktadır. Dolayısıyla başvurunun işleme alınabilmesi için gerekli vize ücreti ödenmeli ve ödendiğine dair dekont konsolosluk birimi ile paylaşılmalıdır.

Erasmus İçin D Vize Kaç Günde Çıkar?

Erasmus için Bulgaristan oturum vizesi başvuruları en erken 45-60 gün arasında sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliklerinin resmi tatilleri ve yoğunluğu nedeniyle uzayabilmektedir.

Ayrıca vize yetkilileri gerekli gördüklerinde ek evrak isteyebilmektedir. Bu da vizenizin sonuçlanma süresini uzatabilmektedir. Başvurular için herhangi bir gecikme yaşamak istemiyorsanız evraklarınızın doğru ve eksiksiz hazırlanmasına özen gösteriniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak kolay bir vize başvuru süreci yaşamanız için sizlere her zaman destek olmaktayız. Ancak başvuruların sonucuna müdahale etme yetkimiz yoktur. Uzun süreli d vizelerinde başvuruları değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi sadece Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndadır.

Erasmus D Vizesi Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

D vizesini alan Erasmus öğrencisi, Bulgaristan’a gittikten sonra ikamet edeceği bölgenin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne giderek oturum iznine başvurmalıdır. Oturum izni alan öğrenci sonra ‘Uluslararası Öğrenci Kimlik Kartı (ISIC) başvurusunda bulunabilir. Öğrenci kartı başvuruları, konsolosluktan alacağınız orijinal evraklarla okulunuzun bulunduğu şehirdeki Yabancılar Şubesi’nden yapılabiliyor. 

Ek Hizmetlerimiz

Erasmus programı için D Vize başvurusunda bulunacak öğrencinin mutlaka 30 bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası yaptırması gerekmektedir. Eğer Bulgaristan’a kendi aracılıyla gidecekse Bulgaristan Konsolosluğu’na sunması gereken zorunlu evraklardan biri de ‘Yeşil Sigorta’dır. Bu iki belge de talebiniz halinde yetkililerimiz tarafından kısa sürede çıkarılabilmektedir. 

UYARILAR
Erasmus için Bulgaristan oturum vizesi başvurusunda bulunan öğrenciler evraklarını orijinali ve aslı gibidir noter tasdikli nüshasını birlikte sunmalı. 
Evrakların Bulgar yeminli tercüman tarafından tercüme edilmesi gerekli. 
D vize alan Erasmus öğrencisi Bulgaristan’a gider gitmez Oturum İzni başvurusunda bulunmalı. Oturum İzni başvurusu yapmadan Türkiye’ye dönerse hakkını kaybeder ve tekrar D vize başvurusu yapmak zorunda kalır. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek