Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Komorlar Vizesi Vize işlemleri

Komorlar Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Komorlar Vizesi

Komorlar Hakkında Genel Bilgiler

Komorlar, Hint Okyanusu'nda bulunan ve dört büyük ada ile birkaç küçük adacıktan oluşan bir takımadadır. Komor Adaları'nın kendine özgü kültürü, egzotik doğası ve tarihi zenginliği, ziyaretçileri kendine çeker.

Coğrafya: Komorlar, Afrika kıyılarına yakın konumlanmıştır. Dört ana adadan oluşur: Grande Comore (Büyük Komor), Mohéli, Anjouan ve Mayotte. Takımadalar, volkanik kökenli dağlarla, tropikal ormanlarla ve beyaz kumlu plajlarla doludur.

Başkent: Moroni, Komorlar'ın başkenti ve en büyük şehridir. Ada ülkesinin ekonomik, kültürel ve idari merkezidir.

Resmi Diller: Komorca ve Fransızca, Komorlar'ın resmi dilleridir. Ancak, Arapça da yaygın olarak konuşulur.

Nüfus: Komorlar'ın nüfusu yaklaşık olarak 900.000 civarındadır. Ülke genellikle genç bir nüfusa sahiptir.

Ekonomi: Komorlar'ın ekonomisi genellikle tarıma dayanır. Tarım ürünleri arasında vanilya, karanfil, kakao, muz ve hindistancevizi bulunur. Ayrıca balıkçılık da önemli bir gelir kaynağıdır.

Kültür: Komorlar'ın kültürü, yerel gelenekler, el sanatları, danslar ve müziklerle zengindir. Adalarda düzenlenen geleneksel festivaller ve törenler, Komorlar'ın kültürel yaşamının önemli bir parçasını oluşturur.

Turizm: Komorlar, doğal güzellikleri, sıcak iklimi ve zengin deniz yaşamıyla turistler için popüler bir destinasyondur. Plajlar, dalış noktaları, dağcılık rotaları ve doğa yürüyüşleri, adaların cazibesini artırır.

Tarih: Komorlar'ın tarihi, eski Arap ve Malgaş ticaret yollarına dayanır. Ada, Fransız kolonizasyonunun ardından bağımsızlığını kazanmıştır. Ancak, 1970'lerde ve 1990'ların başında politik istikrarsızlık yaşamıştır.

Komorlar, egzotik doğası, zengin kültürel mirası ve sıcakkanlı insanlarıyla Hint Okyanusu'nun incisi olarak kabul edilir. Turistler genellikle adaların doğal güzelliklerini keşfetmek, yerel kültürü deneyimlemek ve dinlenmek için burayı ziyaret ederler.

Komorlar Vize İşlemleri

Komorlar Birliği’ne seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir. Bununla birlikte, turistik amaçlı girişler için sınır kapısında vize verilebilmektedir.

Bu ülkeye seyahatlerde gereken aşı ve bulaşıcı hastalıklar ile diğer dikkat edilecek sağlıkla bağlantılı konularda Sağlık Bakanlığı’ndan bilgi alınması yoluna gidilmelidir.

Hepatit aşılarının yaptırılmasında yarar görülmektedir. Komorlar’da sıtma yaygın olup, gerekli koruyucu önlemlerin alınması yararlı olacaktır.

Komorlar’a ilişkin uyarılara aşağıda belirtilen internet adresinden ulaşılabilir: https://www.seyahatsagligi.gov.tr/Site/SaglikBilgisi/COM

Komorlar Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Komorlar Birliğine vize başvurusu yapacak olan vatandaşlarımızın vize için gerekli belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamladıktan sonra varışta vizelerini sınır kapılarından alabilmektedirler.

Komorlar Vizesi İçin İstenen Evraklar

Pasaport: Komorlar Birliği 'ne varışta vize almak için gereken pasaportun, seyahat dönüşüne denk gelen tarihten sonraki 6 ay içerisinde geçerliliğini sürdürüyor olması ve pasaportun son 2 sayfasının bol olması gerekmektedir.

Fotoğraf: Komorlar Birliği 'ne varışta vize başvurusu yapacak olan kişinin, 35 mm x 45 mm boyutlarında son 6 ay içerisinde çektirilmiş 2 adet pirometri fotoğrafa sahip olması gerekmektedir.

Komorlar Vize Başvuru Formu: Başvuran tarafından doldurulmuş ve ıslak imza ile imzalanmış, ülkeye giriş amacı, konaklama yeri, ülkede bulunma süresi gibi bilgilerin belirtildiği formun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olması gerekmektedir.

Dilekçe: Komorlar Birliği Konsolosluğuna hitaben yazılmış; seyahat bir iş seyahati ise çalışılan firmanın antetli kağıdına yazılmış, şirket yetkilisinin imzasını içeren ve ziyarette bulunacak kişi ile ilgili bilgiler ve ülkeye ziyaret nedenine ilişkin ve benzeri diğer bilgileri içeren bir dilekçe.

 Aşı Kartı: Başvuru yapacak olan kişinin Hepatit aşılarının yaptırıldığını gösteren sağlık bakanlığı tarafından onaylı bir aşı kartının olması gerekmektedir.

**Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin Konsolosluk/Büyükelçiliklerine ya da vize danışmanlık merkezlerine başvurulmalıdır.

Komorlar Vize Ücreti

Komorlar Birliğine seyahat etmeyi planlayan vatandaşların ödemesi gereken vize harç bedeli seyahat süresi ve niteliği açısından farklılık gösterebilmektedir. Komorlar birliği varışta vize uyguladığı için hazırlıksız yakalanmamak adına ülkeye giriş yapmadan öncesinde İstanbul Fahri Komorlar Konsolosluğuna danışmanızı tavsiye ederiz.

Komorlar Birliği vize işlemleri ile ilgili güncel bilgileri almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek