Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Yatırımcı Oturum İzni Nasıl Alınır?

 

Bulgaristan'a 500 Bin Euro değerinde yatırım yapan kişiler için Bulgaristan'dan oturum ve oturumun ardından Bulgaristan Vatandaşlığı alınabilmektedir. Bulgaristan'a yapılacak yatırım Devlet Tahvili almak ya da kurulacak bir şirket sermayesi olarak gösterilebiliyor. Yatırımı yapan kişilere Yatırımcı Sertifikası verilir ve kişiler öncelikle Türkiye'den Bulgaristan Yatırımcı Oturum İzni başvurusunda bulunurlar. Türkiye’den oturum vizesi alındıktan sonra Bulgaristan’a giderek oturum kartı başvurusu yapılır, Yatırımcı üzerinden yapılan oturum kartları uzun süreli olarak verilmektedir. Bulgaristan’a yapılan yatırım, şirket açılarak şirket üzerinden yapıldığı takdirde şirkette gözüken 3 ortağa kadar oturum başvurusunda bulunulabiliyor. Bulgaristan’dan oturum kartı alındıktan sonra Bulgaristan Vatandaşlığı başvurusu yapılabiliyor. Yatırımcı kişi Bulgaristan vatandaşlığı aldıktan sonra çocukları da bu haktan yaralanabilmektedir.

Türkiye'den yapılacak oturum vizesi başvurularında istenilen standart evrakların hazırlanması gerekmektedir. Bulgaristan Oturum vizesi başvuruları evrak detayı fazla, başvuru dosyası özenle hazırlanması gereken başvuru türlerindendir. Bu sebeple oturum vizesi başvurularınızda kurumumuzdan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

 Bulgaristan Yatırımcı Oturum İzni
 
Bulgaristan Yatırımcı Oturum Vize Evrakları 2024

Pasaport aslı (En az 2 yıl geçerliliği bulunan)
2 adet biometrik fotoğraf
Apostilli Tam Vukuatlı Nüfus kayıt örneği
(Aile bilgilerini içeren, kaşeli ve imzalı).
Apostilli Sabıka Kaydı: Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı'ndan tastik ettirilmiş ve Bulgaristan yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş olmalı. 
Bulgaristan Yatırımcı Sertifikası
Yatırım şirket kurularak yapıldıysa, Bulgaristan'da kurulan şirketin faaliyet belgesi ve Şirketin Borcu olmadığına dair belgesi.
Başvuru sahibi adına Bulgaristan kira kontratı:
Bulgaristan'dan noter onaylı.
Kira kontratını yapan ev sahibinden noter onaylı taahhütname (Başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden).
Bulgaristan bankasından açılmış hesaba ait bankadan alınmış Banka mektubu (Hesapta minimum 7000 Leva ya da 3500€ olmalı)
Bulgaristan'da 12 ay boyunca kalacağını beyan eden Bulgaristan Noterinden tasdikli tahhütname.

1.Evraklarınızı Kargo İle Ofisimize Gönderin:
Yatırımcı dolayısıyla D Vize başvuruları için gerekli evraklar listelenmiştir ancak belgelerin güncelliğini çağrı merkezlerimizi arayarak teyit etmenizi tavsiye ederiz. Güncel vize prosedürleri ile ilgili yetkililerimizle görüşüp evraklarınızla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. +90 (312) 419 56 41

Diğer D vize türlerinde olduğu Yatırımcı dolayısıyla Bulgaristan D vizesi başvuruları da şahsi olarak Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliklerine yapılmaktadır. Prosedürlerin karmaşık olması ve evrakların eksiksiz hazırlanması gerektiğinden danışmanlık hizmeti almanız faydalı olacaktır. Yetkililerimizle görüşüp evraklarınızı hazırladıktan sonra kargo ile ofisimize gönderebilirsiniz.

2.Yetkilimiz sizi bilgilendirecek
Evraklarınız ofisimize ulaşır ulaşmaz yetkililerimiz dikkatli bir şekilde evraklarınızı inceleyecektir. Eğer eksik ve hatalı belgelerin varsa bunlarla ilgili en kısa sürede düzeltme yapmanız için sizi uyaracaklardır.

3.Yetkilimiz randevunuzu oluşturarak size bilgi verecek
Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne D vize başvuruları şahsen yapılmaktadır. Ancak bu iki diplomatik temsilcilikten randevu almak biraz uzun sürebilir. Yetkililerimiz uygun tarihte evraklarınızı teslim etmeniz için sizlere yardımcı olmaktadır. Evraklarınız eksiksiz hazır olduğunda sizleri arayarak uygun olduğunuz gün ve saati belirleyip randevu gününüzü ayarlamaktayız.

Randevu günü Bulgaristan Konsolosluğu'na ya da Büyükelçiliği'ne gelerek evraklarınızı teslim etmelisiniz. İşlemleriniz devam ederken konsolosluk vize yetkilisi gerek görürse sizi yüz yüze görüşmeye çağırabilir.

Bulgaristan Konsoloslukları, vize başvuru işlemleri için bölge ayırımı yapmaktadır. Yani Edirne, Tekirdağ, Kırklareli’nde yaşayan bir kişi başvurusunu Edirne Başkonsolosluğu’na yapması gerekir. İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapamaz. Yetkililerimizle görüşerek yaşadığınız şehre göre hangi temsilciliğe başvuru yapmanız gerektiğiyle ilgili bilgi alabilirsiniz.

UYARILAR
• Yatırımcı dolayısıyla D vize başvurusu sırasında sunulacak olan belgelerin valilik ve kaymakamlıktan apostilli, noter tasdikli ve Bulgarca'ya tercüme edilmiş olması gerekiyor. 
• D vize başvurusu yapılmadan önce Bulgaristan’da banka hesabı açmak ve ikamet adresi göstermek gerekmektedir. İkamet edeceğinizi beyan ettiğiniz adrese D vize başvuru yapıldıktan sonra kontrole gelineceği unutulmamalıdır. 
• Yatırımcı dolayısıyla D vize başvurularının sonuçlanma süreci minimum 45 gündür bu süreç vizenin onayını verecek makamlara bağlı olarak değişebilmektedir. +90 (312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek