Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Lihtenştayn Vizesi Vize işlemleri

Lihtenştayn Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Lihtenştayn Vizesi

Lihtenştayn Schengen Vizesi

Tüm dünya ülkelerine gerçekleştirmeyi planladığınız seyahatler için vize destek hizmeti veren Happy Turizm Vize - Danışmanlık, Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan Vize Başvuru ofisleri ve online iletişim ağıyla, yurt dışı gezi ve iş bağlantılarınızı hızlı ve güvenilir vize başvuru süreciyle destekemektedir.                 

Türkiye’den Lihtenştayn’a gerçekleştirmeyi düşündüğünüz seyahatleriniz için, program ve seyahat kapsamınızı en iyi biçimde tanımlayan vize başvuru seçeneği ve gerekli olan tüm bilgilere bilgi@happyturizm.com mail adresi ve Happy Turizm Vize - Danışmanlık deneyimli ekibinden ulaşabilir, vize başvuru sürecinizin takibini sağlayabilirsiniz.

Lihtenştayn Vize İşlemleri

Avrupa’nın Schengen sahasına dahil olan ülkeleri arasında yer alan Lihtenştayn, 90 gün ve altındaki konaklamalar için Schengen Vizesi standartları uygulamaktadır.

Lihtenştayn’ da sınırda vize seçeneği bulunmadığından, ülkeye seyahat planı olan T.C. vatandaşlarının, Schengen Vizesi alma zorunluğu bulunmaktadır.

Lihtenştayn Vizesi Kimler İçin Zorunlu?

Lihtenştayn’a seyahat etmeyi planlayan Umuma Mahsus Pasaport sahiplerinin,  Lihtenştayn Schengen Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri, 1 yıl içinde 90 günü geçmeyen Lihtenştayn ziyaretlerinde, vize zorunluluğundan muaf tutulmaktadır.

Lihtenştayn Vizesi Nereden Alınır?

Lihtenştayn Vize ve vatandaşlık işlemleri, başvuru sahiplerinin ikame ettiği ülkede yer alan İsviçre temsilciliklerinden yürütülmektedir.

T.C. vatandaşlarının Lihtenştayn kısa süreli Schengen Vize işlemleri, Ankara İsviçre Büyükelçiliği’nde bulunan Konsolosluk departmanının kapatılmasının ardından İstanbul İsviçre Konsolosluğu tarafından yürütülmektedir.

Lihtenştayn vize başvuru işlemleri konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize servisleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Lihtenştayn Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye’den Lihtenştayn’a gerçekleştirilen 90 gün ve altındaki seyahatler Schengen Vizesi kapsamına dahil olduğundan, Schengen gereklilikleri aranmaktadır.

Schengen Vizesi başvuru koşulları arasında yer alan biometrik veri ve parmak izi kayıt işlemi, tüm başvuru sahipleri için aranan koşullar arasında yer almaktadır.

NOT: Konsoloslukla paylaşılan parmak izi kayıtları 5 yıla kadar saklı tutulabildiğinden, son 5 yıl içinde Schengen Vizesi başvurusu kapsamında parmak izi kaydını tam ve sorunsuz biçimde yaptırmış olan başvuru sahipleri için işlem tekrarı zorunluğu bulunmamaktadır.

Son 5 yıl içerisinde parmak izi kaydı yaptırmamış olan başvuru sahiplerinin, parmak izi kayıtlarını konsolosluk ziyaretiyle gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Lihtenştayn Vize Başvuru Formu

Lihtenştayn’a gerçekleştirilmesi planlanan seyahatlerin hangi vize kapsam ve gerekliliklerine dahil olduğu;

  • Seyahat süresi,
  • Seyahat kapsamı ve
  • Seyahat planına bağlı olarak belirlenmektedir.

90 günü aşan konaklamalı Lihtenştayn Vize başvuruları, uzun süreli vize (D Tipi Vize) kategorisinde tanımlanmakta ve

  • Lihtenştayn Oturum Vizesi 
  • Lihtenştayn Çalışma Vizesi
  • Lihtenştayn Eğitim Vizesi ve Lihtenştayn Aile Birleşimi vizesi

kategorilerinde değerlendirilmekte ve tümüyle farklı vize başvuru prosedürlerini içermektedir.
90 gün ve daha kısa süreli konaklamalı Lihtenştayn vize başvuru işlemleri ise Schengen gerekliliklerine göre düzenlemekte olup,

  • Lihtenştayn Turistik Vize
  • Lihtenştayn Ticari Vizesi ve
  • Lihtenştayn Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi kategorilerinde değerlendirilmektedir.

Kısa Süreli Lihtenştayn seyahatleriniz için gerekli olan vize işlemlerininzde, Happy Turizm Vize - Danışmanlık hızlandırılmış vize hizmeti avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Lihtenştayn Vizesi başvurularında gereken evraklar, başvuru sahibinin planladığı seyahat içeriğine bağlı olarak belirlenmektedir.

 Lihtenştayn Turistik Vize başvurularında,

Başvuru sahibinin kimlik, adres ve iletişim bilgilerine ek olarak,

Planlanan Lihtenştayn seyahatinin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay kullanım süresi bulunan pasaport,
Uçak bileti ve Lihtenştayn’da konaklamak üzere başvuru sahibi adına düzenlenmiş rezervasyon bilgileri,
NOT: Uçak biletleri ve rezervasyon tarihleri uyumlu olmalıdır.

Lihtenştayn seyahat diliminin tamamını kapsayan seyahat sağlık sigortası istenmektedir.
Başvuruda bulunan şirket sahibi ise;

Vergi Levhası, Sicil Gazetesi, Şirkete ait Faaliyet Belgesi ve İmza Sirkülerine ait fotokopi,
Sosyal Güvenlik hizmet döküm detayları ve
Şirkete ait banka hesabının son 3 aylık hesap dökümü
Başvuruda bulunan kişi çalışansa;

Başvuru sahibinin çalışmakta olduğu iş yeri bilgileri bulunan Ticaret Sicil Gazetesi’ ne ait fotokopi,
İş yerine ait Vergi Levhası’ nın fotokopisi,
Çalışılan yerdeki yetki sahiplerinden İmza Sirküleri fotokopisi,
Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Dökümü ve
Çalışanın son 3 aylık kaşe ve imzalı maaş bordosunu gösterir belge
Başvuru sahibi öğrenciyse;

Öğrencinin bağlı bulunduğu eğitim kurumuyla ilişkisi gösteren güncel öğrenci belgesi istenmektedir.
Başvuru sahibi 18 yaş altındaysa,

Son 3 ay içinde ebeveynden alınan noter onaylı muvafakatnamenin orijinal belgesi istenmektedir.

Lihtenştayn Ticari Vize

Lihtenştayn’ a gerçekleştirilecek olan iş ve ticari amaçlı  seyahatler için yapılacak başvurularda, başvuru sahibinin iş yeri bilgilerini gösteren belgelere ek olarak;

  • Lihtenştayn’dan başvuru sahibi adına gönderilmiş davet mektubu,

NOT: Başvuru sahibini davet eden kurum ya da kuruluşun adres ve iletişim bilgileri önem taşımaktadır.,

  • Lihtenştayn seyahati kapsamında ziyaret edilecek fuar veya sergi biletleri ile katılımla ilgili belgeler,
  • Ülkede konaklanması planlanan adrese ait rezervasyon bilgisi,
  • Başvuru sahibinin kira, tapu ve araç varlığına gösteren belgelerin fotokopileri
  • 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Maaş ve banka bilgileri ile hesaplara ait 3 aylık hareket özeti ve
  • Başvuru sahibinin Sosyal Güvenlik hizmet dökümü bilgileri gerekmektedir.

Lihtenştayn Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Lihtenştayn’da aile üyesi, akraba veya yakın ziyaretleri amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan seyahatler, Aile ve Arkadaş Ziyaret Vizesi kapsamında değerlendirilmektedir. Söz konusu vize başvurularında; başvuru sahibinin kimlik, iş, eğitim ve seyahat kapsam bilgilerinin yanı sıra, Lihtenştayn’da konaklanması planlanan yakın veya aile ferdinin adres ve iletişim bilgilerinin de tam ve doğru olarak paylaşılması gerekmektedir.

ÖNEMLİ: Lihtenştayn Schengen Vizesi başvurularında, kişisel planınızı en iyi biçimde tanımlayan vize başvuru tipi ve söz konusu kategoriye ait evrak detayları için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkilileriyle doğrudan iletişime geçmeniz son derece önemlidir.

Lihtenştayn Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Lihtenştayn Schengen vizesi başvuru süreci, tüm belgelerin tamamlanması ve tesliminin ardından, başvuru dönemi ve belgelerin incelenme sürecine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Seyahat planlarınızın aksamaması için, vize başvuru sürecinizi seyahat tarihinden en fazla 3 ay en az 20 gün öncesinde başlatmanız faydalı olacaktır.

Lihtenştayn Vize Ücreti 2024

Lihtenştayn Vizesi başvuru ücretleri, başvuru sahiplerinin yaş ve başvuru içeriğine bağlı olarak değişirken, seyahat sağlık sigortası ve başvuru sürecindeki ek hizmetler de fiyatların belirlenmesinde rol oynamaktadır.

  • 12 yaş üstü 110 Euro
  • 6-12 yaş 80 Euro
  • 0-6 yaş 35 Euro 

Happy Turizm danışmanlık hizmet bedeli 40 Euro

Lihtenştayn Vize İşlemleri Ankara

Ankara’da ikamet eden başvuru sahiplerinin Lihtenştayn Scehgen Vizesi başvuru işlemleri, Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ofisi aracılığıyla yürütülmektedir. Vize süreçlerinizin takibi, soru ve önerileriniz için bilgi@happyturizm.com mail adresini kullanarak destek alabilirsiniz.

LihtenştaynVize İşlemleri Bursa

Bursa’dan Lihtenştayn Schengen Vize başvuru işlemleri için Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ekibimizle iletişime geçebilir, süreç ve prosedürler hakkında detaylı bildi edinebilirsiniz. bilgi@happyturizm.com mail üzerinden vize süreçlerinin takip ve kontrolüne yardımcı olan Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibi, biyometri kaydı tamamlanmış başvuru sahiplerinin Konsolosluk ziyaret gerekliliği olmadan vize süreçlerinin yönetilmesine yardımcı olmaktadır.

Lihtenştayn Vize İşlemleri Edirne

Edirne’den Lihtenştayn Schengen Vize başvuru işlemleri için Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ekibimizle iletişime geçebilir, süreç ve prosedürler hakkında detaylı bildi edinebilirsiniz. bilgi@happyturizm.com mail üzerinden vize süreçlerinin takip ve kontrolüne yardımcı olan Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibi, biyometri kaydı tamamlanmış başvuru sahiplerinin Konsolosluk ziyaret gerekliliği olmadan vize süreçlerinin yönetilmesine yardımcı olmaktadır.

Lichtenştayn Vize İşlemleri Antalya

Antalya’dan Lihtenştayn Schengen Vize başvuru işlemleri için Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ekibimizle iletişime geçebilir, süreç ve prosedürler hakkında detaylı bildi edinebilirsiniz. bilgi@happyturizm.com mail üzerinden vize süreçlerinin takip ve kontrolüne yardımcı olan Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibi, biyometri kaydı tamamlanmış başvuru sahiplerinin Konsolosluk ziyaret gerekliliği olmadan vize süreçlerinin yönetilmesine yardımcı olmaktadır.

Lihtenştayn Vize İşlemleri Gaziantep

Gaziantep’ten Lihtenştayn Schengen Vize başvuru işlemleri için Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ekibimizle iletişime geçebilir, süreç ve prosedürler hakkında detaylı bildi edinebilirsiniz. bilgi@happyturizm.com mail üzerinden vize süreçlerinin takip ve kontrolüne yardımcı olan Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibi, biyometri kaydı tamamlanmış başvuru sahiplerinin Konsolosluk ziyaret gerekliliği olmadan vize süreçlerinin yönetilmesine yardımcı olmaktadır.

Lihtenştayn Vize İşlemleri Tekirdağ

Tekirdağ’dan Lihtenştayn Schengen Vize başvuru işlemleri için Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ekibimizle iletişime geçebilir, süreç ve prosedürler hakkında detaylı bildi edinebilirsiniz. bilgi@happyturizm.com mail üzerinden vize süreçlerinin takip ve kontrolüne yardımcı olan Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibi, biyometri kaydı tamamlanmış başvuru sahiplerinin Konsolosluk ziyaret gerekliliği olmadan vize süreçlerinin yönetilmesine yardımcı olmaktadır.

Lihtenştayn Vize Reddi

Tüm evrak ve prosedürlerin tamamlanmasının ardından vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, söz konusu reddin gerekçeleri ilerleyen vize başvurularında önem taşımaktadır. Daha sonra yapılacak olan Lihtenştayn Vizesi ve diğer vize başvurularında, başvuru sahibinin reddedilen vize başvuruları da istenebildiğinden, başvuru reddinin orijinal belgesinin saklanması oldukça önemlidir.              

Lihtenştayn seyahatinizin vize başvurusu aşamasında gerekli olan tüm bilgiler ve başvuru adımları hakkında daha fazla bilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden danışmanlarımızla iletişime geçebilir, Happy Turizm Vize - Danışmanlık  ofisimizi ziyaret ederek seyahat planınızı detaylandırabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek