Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan`da Şirketi olup 10 Kişi Çalıştıranlara D Vize Nasıl Alınır?

Bulgaristan'da şirketi olup 10 kişi çalıştıranlara D Vize başvurusu, Bulgaristan’a giderek şirket kurup, iş yerinde en az 10 kişiyi çalıştıran iş adamları için yapabiliyor. Bunun için evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması ve prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Yazımızın devamında D vize evrakları ve vize işlemleriyle ile ilgili bilgi bulabilirsiniz. Şirket kurma ve sonrasında vize işlemleriyle ilgili danışmanlık hizmeti için ofisimizi arayabilirsiniz. Yetkililerimizle yapacağınız görüşmelerde güncel evrak listesini isteyebilir, D Vize işleminizi başından sonuna kadar birlikte yönetebilirsiniz. 

Bulgaristan'da Şirketi olup 10 Kişi Çalıştıranlara D Vize

Hazırlanması Gereken Evraklar:

Pasaport: Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, 2 yıl geçerliliği olan. 
Vize Başvuru Formu: Seyahat amacına uygun bir şekilde eksiksiz doldurulup, imzalanmalı. 
Biometrik Fotoğraf: 35x45 ölçülerinde, beyaz ve arka fonu beyaz. 
Sabıka Kaydı: Apostilli, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tastik ettirilerek Bulgar yeminli tercuman tarafından tercüme edilecek.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Kaşeli ve imzalı olmalı. (e-devletten barkodlu olarak da alınabilir.)
Şirket Faaliyet Belgesi: Bulgaristan’da kurulan şirketin faaliyet belgesi sunulmalı.(Udostovorenie za aktualno sıstoyenie)
Şirketin 10 işçi çalıştırdığına dair belge: İşçilere ait isim listesi, sigorta ödemesi, işçilerin raporu sunulmalı. 
Vergi Borcu Belgesi: Şirketin vergi borcu olmadığına dair Vergi Dairesinden alınan yazı. (Lipsa na zadıljenie) 
Kira Kontratı: Bulgaristan’da ikamet edilecek adrese ait noter onaylı Kira Kontratı veya Tapu Belgesi.
Kira Kontratını Yapan Ev Sahibinden Noter Onaylı Taahhütname: Başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden Bulgar noteri onaylı taahhütname sunmalıdır.
Banka Hesap Özeti: Bulgaristan Bankası’ndan açılmış ve en az 6.000 Euro ya da 11.900 Leva bakiyesi olan banka hesap dökümü.

Ek Hizmetlerimiz

Bulgaristan’da Şirket Sahibi Olanların D Vize başvuruları sırasında hazırlanması gereken zorunlu evraklar vardır. Bunlardan biri tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan 30 bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası’dır. Sigortanızı dilerseniz firmamız aracılığıyla yaptırabilirsiniz.

Bulgaristan’a kendi aracıyla ya da şirket arabasıyla gidecekler ise ‘Yeşil Sigorta’yaptırmak zorundadır. Bu iki evrakı talebiniz halinde ofisimizden yaptırabilirsiniz. Bu evraklarınız 1 gün içinde çıkmaktadır. Yeşil Sigorta kapsamları, süreleri ve fiyatlarıyla ilgili bilgi için Happy Turizm Vize - Danışmanlık web sitemizi inceleyebilir ya da yetkililerimizi arayabilirsiniz. 

Bulgaristan’da Şirketi Olup 10 Kişi Çalıştıranlara D Vize Başvurusu Prosedürü

Evraklarınızı Bize Kargoyla Gönderin
Şirket Sahiplerinin D Vize başvurularının sorunsuz ve hızlı bir şekilde ilerlemesinde evrakların eksiksiz hazırlanıp sunulması oldukça önemlidir. Yukarıda D Vize başvurusu yapacak şirket sahiplerinin hazırlaması gereken evraklar listelenmiştir.

Evraklar ve prosedürlerle ilgili kafanız karıştıysa başvurudan önce mutlaka danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde başvuru süreci oldukça yorucu geçebilir ya da vizeniniz sonuçlanması uzun sürebilir. Yetkililerimizden bulunduğunuz yıla ait güncel evrak listesini öğrenip belgelerinizi hazırladıktan sonra kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. 

Yetkililerimiz Sizi Arayacak
Evraklarınız yetkilimizin eline ulaşır ulaşmaz detaylı bir şekilde kontrolleri yapılmaktadır. Eğer evraklarınız arasında herhangi bir eksiklik varsa sizi arayarak tamamlamanızı istiyoruz. 

Başvuru Gününüzü Belirliyoruz
D Vize başvurularınız için randevu gününüzü belirliyoruz. Sizlerin de uygun olduğu bir gün belirleyip başvurunuzu teslim etmeniz için destek oluyoruz. D vize başvuruları Bulgaristan temsilciliklerine şahsen yapılır. Yani evraklarınızı randevu günü şahsen gidip teslim etmelisiniz. Yetkilimizle temasa geçerek başvuru günü belirleme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Belgelerinizin son kontrolünü yapan yetkilimiz sizinle görüşerek uygun gün ve saatte başvurunuzu teslim etmeniz için size yardımcı olacaktır.

Şirket Sahipleri İçin Bulgaristan D Vize Başvuruları Nereye Yapılır?

Randevu alımında dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı da vize değerlendirmesinde tek yetkili kurum olan Bulgaristan Konsoloslukları Büyükelçiliğinin yetki alanı sınırlamasıdır. Yani vize başvurularını nereye yapacağınız ikamet ettiğiniz yere göre değişiklik gösterir.

Örneğin İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Çanakkale’de yaşayanlar İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu’na,

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bölgesinde ikamet edenler Edirne Bulgaristan Konsolosluğuna,

Bursa, Aydın, Manisa, Bilecik, Yalovo, Balıkesir Muğla ve İzmir’de yaşayanlar Bursa Bulgaristan Konsolosluğu’na diğer şehirlerde yaşayanlar ise Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapabilirler. 

Evraklarınızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize gönderebilirsiniz.

Yetkilimiz belgelerinizi kontrol edip, bağlı olduğunuz Konsolosluk veya Büyükelçilikten randevu almanızı sağlayacaktır. Randevu günü temsilciliğe şahsen giderek evraklarınızı teslim etmeniz gerekiyor. Bulgaristan D vize başvurusu yapan şirket sahipleri vize ücretlerini başvuru sırasında yetkilimize döviz olarak ödeyebilir. Bu tutarın içinde konsolosluk harç bedeli, randevu ücreti ve bizim hizmet bedelimiz bulunmaktadır. 

Şirket Sahipleri İçin D Vize Kaç Günde Çıkar?

Şirket Sahipleri için D Vize başvurularında karar yetkisi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır. D vize başvuruları sunulan evraklar ışığında değerlendirilir ve değerlendirme süreci değişiklik gösterebilir. Kimi başvurular 30 günde sonuçlanırken kimi başvurular 60 günde sonuçlanabilir. Bu sürece Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak müdahale etme yetkimiz yoktur. Yetkililerimiz sadece düzenli olarak başvuru durumunuzu takip etmektedir. 

D vize başvuruları genellikle 45 ile 60 gün arasında değişen zaman dilimlerinde sonuçlanır. Başvuru sürecinde gerekli görüldüğü takdirde ek belge talep edilebilir. Bu da değerlendirme süresini uzatabilmektedir. 

D Vize Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

D vize başvurusu olumlu sonuçlanan şirket sahipleri Bulgaristan'a giderek Yabancılar Şubesinde oturum kart başvurusu yapar. Oturum kartı alabilmek için sunulan evraklar d vize için hazırlanan evraklar ile hemen hemen aynıdır. Oturum izni, 3 ay, 6 ay veya 12 aylık olarak verilebilmektedir. 

UYARILAR
D Vize alan şirket sahipleri, eş ve çocuklarını da Aile Birleşimi Vizesi ile Bulgaristan’a getirerek, birlikte yaşamaları için Oturum İzni başvurusu yapabilirler. 
Şirket sahiplerinin D Vize başvurusu için hazırlanacak evrakların 3 aydan eski olmaması gerekmektedir.
Bulgaristan Konsolosluklarına ve Büyükelçiliğe evraklar orijinali ve aslı gibi noter tasdikli şekilde iki nüsha halinde sunulmalı.
Aynı şirket üzerinden 3 kişi oturum izni başvurusu yapacaksa 30 kişinin tam zamanlı ve sigortalı çalıştırılması gerekmektedir. Yani vize alacak her 1 kişi için 10 sigortalı işçi çalıştırılmalı.
Bulgaristan'da Şirketi olup 10 Kişi Çalıştıranlara D Vize hakkında daha detaylı bilgi için bizlere +90 (312) 419 56 41 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek