Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Letonya Vizesi Vize işlemleri

Letonya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Letonya Vizesi

Tüm dünya ülkeleri için hızlandırılmış vize başvuru desteği sağlayan Happy Turizm Vize - Danışmanlık,  vize başvuru süreçlerinin takip ve kontrolünü gerçekleştirerek, başvuru sahibinin seyahat planına en uygun vize prosedürlerini yerine getirmektedir. Planladığınız Letonya seyahati için gerekli olan vize işlemleri hakkında detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresi ve Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara merkez ofisiyle iletişim kurabilir, seyahat planlarınızı detaylandırabilirsiniz.

Letonya Vize Zorunluluğu

Letonya' ya seyahat etmeyi planlayan;

  • Hususi Pasaport 
  • Hizmet Pasasportu ve
  • Diplomatik Pasaport

hamilleri için 180 gün içinde 90 günü aşmayan konaklamalı seyahatlerde vize muafiyeti bulunmaktadır.
Litvanya' ya seyahat edecek olan

Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin ise kısa süreli seyahatlerinde vize zorunluluğu bulunmaktadır. 
Türkiye’ den kısa süreli vize (90 gün ve daha az konaklamalı) başvuruları, Letonya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmekte ve onay işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Letonya Büyükelçiliği, Türkiye’ de oturum izni bulunan diğer ülke vatandaşları için de kısa süreli Letonya Vizesi başvurularını değerlendirmektedir.

NOT: Letonya Türkiye Büyükelçiliği;

 Bahreyn, Bulgaristan, Benin, Merkezi Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Djibouti, Equatorial Guinea, Eritrea, Guinea, Yemen, Kıbrıs, Comoros Adaları, Kongo Cumhuriyeti, Lesotho, Liberia, Libya, Madagascar, Malawi, Mauritius, Mozambique, Namibia, Niger, Oman, Sao Tome and Principe, Seychelles, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Swaziland, Togo, Uganda ve Zimbabwe

kısa süreli vize başvurularını da değerlendirmektedir.

Letonya Kısa Süreli Vize İşlemleri

Türkiye’den Letonya’ya gerçekleştirilecek kısa süreli seyahatler, seyahatin kapsam ve içeriğine bağlı olarak;

  • Letonya Ticari Vize
  • Letonya Turistik Vize
  • Letonya Aile veya Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Letonya Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferans Vizesi
  • Letonya vatandaşı eşleri için Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

kategorilerinin gerekliliklerine uygun olarak düzenlenmekte ve söz konusu vize başvuruları için farklı başvuru prosedürleri uygulanmaktadır.

NOT: Letonya’ya gerçekleştirilmesi planlanan 90 gün ve daha az konaklamalı vize başvuruları, Schengen Vizesi kapsamında değerlendirilmekte ve gerekli adımlar takip edilmektedir.

Letonya Schengen Vizesi başvurularında, başvuru sahibinin biometrik veri ve parmak izinin vize başvurusunda bulunulacak ülke konsolosluğuyla paylaşılmış olması ve başvuru sahibine ait parmak izi kaydının konsolosluk tarafından kayıtanmış olması gerekmektedir.

Schengen Vizesi başvurularında konsolosluklarla paylaşılan parmak izi kayıtları, 5 yıla kadar konsoloslukça saklı tutulabildiğinden, son 5 yıl içinde Schengen Vizesi kapsamında parmak izi kaydını gerçekleştirmiş olan başvuru sahiplerinin, işlem tekrarlama zorunluluğu bulunmamaktadır.

NOT: Vize başvuru sürecinde, konsoloslukların başvuru sahibini konsolosluğa davet etme hakkı bulunmaktadır.

NOT: Schengen Vizesi ile Letonya’ya giriş yapan ziyaretçilerin, Schengen ülkeleri arasında yapacakları seyahatler sırasında, Letonya’ya birden çok kez giriş yapabilmesi için çok girişli vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Schengen Vizesi başvurularında, Schengen bölgesi ülkelerinden ilk giriş yapılacak ülke için Schengen vizesi yapılması ve seyahatin vize başvurusunda bulunulan Schengen ülkesiyle başlaması gerekmektedir.

Letonya Ticari Vize İşlemleri

Temel seyahat kapsamı ticari faaliyetleri (iş toplantıları, yeni iş anlaşmaları için yapılacak sözleşmeler gibi) kapsayan kısa süreli Letonya seyahatleri, ticari vize kapsamında ele alınmakta ve yabancı ülke vatandaşlarının söz konusu faaliyetleri için ülkeye giriş izni sağlanmaktadır. Letonya ticari vize işlemlerinde, başvuru sahibinin kişisel bilgileri ve iş durumunu gösterir belgelerin yanında,

Letonya’da bulunan ticari ortak veya ticari tarafın iş ve adres bilgileri de önem arz etmektedir.
Letonya ticari vize başvurusu için, Letonya Büyükelçiliği tarafından yetkilendirişmiş olan akridite hızlı vize servislerini kullanarak, vize işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz.

Letonya Turistik Vize İşlemleri

Yabancı ülke vatandaşlarının gezi ve turlar kapsamında Letonya’ya gerçekleştirmeyi planladığı kısa süreli seyahatler, Letonya Turistik Vizesi aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Letonya turistik vize başvurularında, başvuru sahibinin Letonya ziyaretini bir tur veya seyahat acenteleri aracılığıyla gerçekleştiriyor olması ya da talep edilen seyahat süreleriyle uyumlu uçak ve konaklama rezervasyonlarının bulunması önem taşımaktadır.

Letonya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İşlemleri

Letonya’da yaşayan aile ferdi ya da arkadaşı bulunan yabancı ülke vatandaşlarının, ülkede bulunan yakınlarını kısa süreli seyahat kapsamında ziyaretine olanak tanıyan Letonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi, kısa süreli vize kategorileri arasında yer almaktadır. Letonya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurularında, başvuru sahibi yabancı ülke vatandaşının, Letonya’da bulunan yakın ve arkadaşının adres ve kimlik bilgileri ile seyahat tarihleri detaylı olarak tanımlanmalı ve vize başvuru adımları bu doğrultuda yönlendirilmelidir.

Letonya Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferans Vizesi İşlemleri

Yabancı ülke vatandaşlarının kültürel, sportif faaliyet ve konferans kapsamlı Letonya seyahatleri için gerekli olan kısa süreli seyahat vizesi, Letonya’ da gerçekleşecek ve vize tanımına uygun etkinlik ve faaliyetlere katılım olanağı sunmaktadır. Kültürel, sportif faaliyet ve konferans vizesi başvurularında, katılımı planlanan etkinliğin amaç e kapsamı ile mekan ve tarih bilgileri, başvuru sahibinin söz konusu etkinlikle lan ilişkili çalışmaları ve planlarının tanımlanması önem taşımaktadır.

Letonya Vatandaşı Eşleri İçin Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İşlemleri

Letonya vatandaşları ile evli olan yabancı ülke vatandaşları için eş, aile ferdi veya arkadaş ziyareti olanağı sunan Letonya vatandaşı eşleri için aile ve arkadaş ziyareti vizesi, başvuru sahiplerinin kısa süreli Letonya seyahatlerine olanak tanımaktadır. Söz konusu vize başvurusunda, başvuru sahibinin kişisel bilgilerinin yanı sıra eş bilgileri ve Letonya’ da konaklamayı planladığı adres bilgileri önem taşımaktadır.

Letonya Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye’den Letonya’ ya gerçekleştirilmesi planlanan kısa süreli seyahat vizesi başvuruları, seyahatin kapsam ve içeriğine uygun olarak düzenlenen vize başvurularının, Letonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla takip ve kontrolüyle sağlanmaktadır.

Schengen vizesi kapsamında gerçekleşecek kısa süreli Letonya seyahatlerinde, son 5 yıl içinde parmak izi kaydını tam ve sorunsuz biçimde paylaşmış olan başvuru sahipleri için konsolosluk ziyareti zorunluluğu bulunmamaktadır.

Letonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Letonya vize başvurularının sonuçlanması, tüm evrak ve formların Letonya Büyükelçiliği’ne ulaşmasının ardından ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Vize başvurusu değerlendirme süreci, dönemsel olarak farklılık gösterebileceğinden, seyahat planlarınızın aksamaması için seyahat tarihinizden en az 15 en fazla 90 gün öncesinde vize başvuru sürecinizi başlatmanız son derece önemlidir.

Letonya Vize Başvuru Formu

Letonya’ ya gerçekleştirmeyi planladığınız seyahat öncesinde;

  • Seyahat süresi
  • Seyahat amacı ve
  • Seyahat kapsamına

en uygun vize başvuru işlemiyle Letonya’ ya giriş ve konaklama izni talep edebilirsiniz.

Letonya Vize Ücreti 2024

Letonya Schengen vize ücreti 2024 yılı fiyatlarında belirleyici kriterler arasında;

Başvuruda bulunan kişiler yaş aralığı,
Biometrik kayıt işlemi yapılması ve
Başvuru ek hizmetleri yer almaktadır.
Letonya 2024 yılı vize ücretleri hakkında daha detaylı ilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresiyle iletişime geçebilirsiniz.

Letonya Vize İşlemleri Ankara

Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ofisi, Ankara ve çevre illerde ikamet eden başvuru sahiplerinin vize başvuru sürecinde hızlandırılmış vize takip ve kontrol hizmeti sağlamaktadır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık  Ankara işlemleri için bulunduğunuz ilden vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Vize işlemleriniz hakkında daha detaylı bilgi için bilgi@happyturizm.com mail adresiyle iletişime geçebilirsiniz.

Letonya Vize İşlemleri Bursa

Bursa ve çevre illerden gerçekleştirilecek Letonya Vizesi işlemleri, Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara merkez ofisiyle iletişime geçebilirsiniz. Bursa Letonya Vizesi işlemleri için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden sorularınızı yöneltebilir sorularınızı yanıtlandırabilirsiniz.

Letonya Vize İşlemleri Edirne

Edirne ve çevre illerden gerçekleştirilecek Letonya Vizesi işlemleri, Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara merkez ofisiyle iletişime geçebilirsiniz. Edirne Letonya Vizesi işlemleri için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden sorularınızı yöneltebilir sorularınızı yanıtlandırabilirsiniz.

Letonya Vize İşlemleri Antalya

Antalya ve çevre illerden gerçekleştirilecek Letonya Vizesi işlemleri, Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara merkez ofisiyle iletişime geçebilirsiniz. Antalya Letonya Vizesi işlemleri için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden sorularınızı yöneltebilir sorularınızı yanıtlandırabilirsiniz.

Letonya Vize Reddi

Letonya Vize başvuru sürecinde, başvuru sahibinin tüm evrak ve formları tesliminin ardından vize onay ve vize reddi kararı yetkisi Letonya Büyükelçiliği, Konsolosluk departmanına aittir. Başvuru sahibinin vize reddi kararı alması, ilerleyen vize başvuruları için önem arz edeceğinden, ret kararının orijinal metninin saklı tutulması ve daha sonraki vize başvurularında vize reddi nedenlerinin dikkate alınması önem taşımaktadır.

Planladığınız Letonya seyahatini her yönüyle en iyi biçimde kapsayan Letonya Vize işlem ve aşamaları için bilgi@happyturizm.com mail adresine sorularınızı yöneltebilir, Happy Turizm Vize - Danışmanlık merkez ofisi ya da ikame ettiğiniz il yetkilileriyle iletişime geçerek hızlı ve güvenilir vize servis hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek