Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Şili Vizesi Vize işlemleri

Şili Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Şili Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti  ve  Şili arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaport Hamilleri  Şili ülkesine yapacakları seyahatler için 90 gün vizeden Muaftırlar. 

Şili’ye Gitmek İçin Gerekli Evraklar

Şili’ye seyahat etmek için vize başvurusu yapmak gerekmese de sınır kapısında ibraz edilmesi gerekebileceğinden hazır bulundurulması gereken bazı evraklar mevcuttur. Bu evraklar şu şekildedir:

• Pasaport (Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerliliği olan)

• Dönüş bileti

• Otel vb. konaklama yeri rezervasyonları

• Seyahat masraflarını karşılamaya yetecek kadar mali kaynak

• Seyahat sağlık sigortası  **Seyahate çıkmadan önce hazır bulundurulması gereken evraklarla ilgili detaylı bilginin diplomatik temsilciliklerinden öğrenilmesi önemlidir.

 

 2024 yılında Şili turist vizesi için gereken belgeler

  • Pasaport: Geçerli bir pasaport sunmanız gerekmektedir. Pasaportunuzun en az 6 ay süreyle geçerli olması önemlidir.
  • Vize Başvuru Formu: Şili Konsolosluğu veya Büyükelçiliği tarafından sağlanan vize başvuru formunu doldurmalısınız. 
  • Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, biyometrik standartlara uygun bir fotoğraf sunmalısınız.
  • Uçuş Rezervasyonu ve Konaklama Bilgileri: Seyahat tarihlerinizi ve konaklayacağınız yerleri belgelemelisiniz.
  • Finansal Durumunuzu Gösteren Belgeler: Banka hesap dökümleri, maaş bordroları veya sponsorluk mektupları gibi finansal durumunuzu kanıtlayan belgeler sunmalısınız.
  • Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası poliçesi sunmanız gerekmektedir.
  • Vize Ücreti

Şili'ye ticari amaçlı seyahat etmek için gereken evraklar

  • Pasaport: Seyahat tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olan ve boş sayfaları bulunan bir pasaport gereklidir.
  • Vize Başvuru Formu: Şili'nin Türk vatandaşları için özel olarak hazırladığı ticari vize başvuru formunu eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, beyaz arka plan üzerinde, biyometrik özelliklere uygun, 3,5x4,5 cm ölçülerinde bir fotoğraf gerekmektedir.
  • Davet Mektubu veya İş Mektubu: Şili'deki iş ortağınızdan veya iş vereninizden alınmış, seyahatinizin ticari amaçlı olduğunu belirten bir davet mektubu veya iş mektubu gerekebilir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Şili'ye seyahat ederken sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Seyahat sağlık sigortası poliçesini gösteren belge sunmanız gerekebilir.
  • Uçuş ve Konaklama Bilgileri: Seyahat tarihlerinizi ve konaklayacağınız yerin bilgilerini içeren uçak biletleri ve otel rezervasyonları gerekebilir.
  • Şirket Belgeleri: Ticari seyahatinizin işle ilgili olduğunu kanıtlayan belgeler, şirketinizin ticaret sicil kaydı gibi evraklar sunmanız gerekebilir.
  • Mali Durumu Gösteren Belgeler: Banka hesap özetleri, gelir belgeleri veya işyeri belgeleri gibi mali durumunuzu gösteren belgeler sunmanız gerekebilir.
  • Vize Başvuru Ücreti: Vize başvurusu için belirlenmiş olan ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Şili vizesi için gerekli evraklar ile başvuru için belirlemiş olduğunuz seyahatiniz vize türüne (Turistik, Ticari, Ziyaret, Çalışma, öğrenim vizeleri vs.) göre size özel evrak listelerimizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık  vize uzmanlarımızdan öğrenebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızla ulaşabilir detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 0(312) 419 56 41

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek