Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Slovakya Vizesi Vize işlemleri

Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?

Slovakya vize başvurularınızı gerçekleştirmeden önce sizler için yararlı olacağını düşündüğümüz Slovakya vizesi ile ilgili içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz. Slovakya seyahati için Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip olan kişiler vize işlemlerine tabidir. Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaporta sahip olan kişilerin kısa süreli seyahatleri için vize almalarına gerek yoktur. Slovakya Konsolosluğu tarafından belirlenen vize evraklarına ve başvuru şartlarına sayfamızın devamından ulaşabilirsiniz.

Slovakya seyahatinize göre değişen vize türleri vardır. Turistik amaçlarla bir Slovakya seyahati planlıyorsanız Slovakya Turistik Vizesi almanız gerekir. İş toplantıları, katılmanız gereken fuar, sempozyum, seminer, sergi vb. varsa Slovakya Ticari Vizeye, erasmus çerçevesinde Slovakya’ya gitmeyi düşünüyorsanız Slovakya Erasmus Vizeye başvurmanız gerekir. Yapmanız gereken öncelikle seyahat amacınızı belirlemek sonrasında ise seyahat amacınıza uygun Slovakya vize başvuru evraklarını hazırlamaktır.

Slovakya Schengen bölgesine dahil üye ülkelerden birisidir. Dolayısıyla Slovakya vize başvuruları diğer Schengen vize başvurularıyla benzerlik gösterir. Slovakya Konsolosluğuna özellikle ulusal vize başvurusunda bulunmamışsanız çıkacak olan vize Slovakya Schengen vizesi olacaktır. Schengen vizesi, başvuru sahiplerine Slovakya ve diğer Schengen ülkelerine kısa süreli giriş hakkı tanımaktadır. Yani çok girişli bir Slovakya vizesi almışsanız diğer Schengen ülkelerine de kısa süreli olmak kaydıyla giriş yapabilirsiniz.

Happy Turizm aracılığı ile,

  • Slovakya Turistik Vizesi
  • Slovakya Ticari Vizesi
  • Slovakya Aile Ziyaret Vizesi  hakkında sitemizde detaylı bilgi bulabilirsiniz.

DİKKAT!

Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan ve Karadağ vatandaşlarının, biometrik pasaportları olması durumunda vize almalarına gerek yoktur.

Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?

Bir ülke vizesine başvurabilmek için o ülkenin vize uyum koşullarını yerine getirmek gerekir. Slovakya vizesi için de yerine getirilmesi gereken koşullar vardır. Başvuru sahipleri öncelikle Slovakya seyahat amacını belirlemelidir.  Seyahat amacı belirlendikten sonra o amaca uygun vize evrakları hazırlamalısınız. Hazırlamanız gereken evraklar standart evraklar ve mesleki durumunuza göre değişen evraklardır.  Sonrasında Slovakya Schengen vize başvuru formu doldurulmalı ve Schengen ülkeleri için gerekli olan parmak izi prosedürü yerine getirilmelidir. Sayfamızın devamında adım adım Slovakya vize başvurusu nasıl yapılır detaylıca yer verilmiştir.

Slovakya Schengen Vizesi Başvuru Formunun doldurulması; Slovakya seyahatinizin türünü belirledikten sonra Slovakya Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Slovakya Schengen vize formu doldururken seyahatinizin amacına uygun kategoriyi işaretlemelisiniz. (Turistik amaçlı gezi, iş için Slovakya’ya seyahat, aile ziyareti, kültürel seyahat, spor, eğitim için Slovakya’ya gitmek gibi)  Başvuru formu doğru bilgilerle ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Slovakya vize başvurunuz Slovakya Konsolosluğuna sunulan belgeler çerçevesinde ilerleyeceğinden başvuru evraklarınızı tam ve hatasız bir şekilde teslim etmelisiniz. Sitemizde birkaç dilde Slovakya Schengen vize başvuru formu mevcuttur. Başvurunuzu tamamlamadan önce formları incelemenizi tavsiye ederiz.

Slovakya Schengen vizesi için gerekli diğer evrakların temin edilmesi; Slovakya vize başvurularınız için standart evrakların yanı sıra mesleki statünüze göre değişen evraklar temin etmeniz gerekir. Mesleğiniz ne ise (avukat, çiftçi, kamu personeli vb.) o mesleğe uygun evraklar hazırlamalısınız. Eğer Slovakya seyahatinizi bir davet üzerine gerçekleştirecekseniz mutlaka davet mektubunu da başvuru dosyanızın arasına eklemelisiniz. Seyahatiniz için yapılması zorunlu olan seyahat sağlık sigortası, ulaşım ve konaklama rezervasyonları da Slovakya Konsolosluğuna ibraz edilmelidir.

Slovakya seyahat planınızı anlatan detaylı bir dilekçe yazmalısınız. Diğer Schengen ülkelerine ara geçişlerinizden detaylı olarak bahsetmeniz, bu geçişlerde kullandığınız konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı başvuru dosyanıza eklemeniz  vizenizin onaylanmasına katkı sağlayabilir. Seyahatinizin her detayından bahsetmeniz ve Slovakya seyahati sonrasında ülkenize geri döneceğinize dair kanıtlayıcı belgeler sunmanız Slovakya Konsolosluğunun vizenize olumlu yanıt vermesini kolaylaştıracaktır.

Slovakya Vize Randevusu; Slovakya vize başvurunuz için Slovakya Konsolosluğundan randevu talep etmelisiniz. Başvuru için gerekli evrakları hazırlamadan önce lütfen Slovakya Konsolosluğu ilgili birimlerden bilgilerin doğruluğunu teyit ediniz. Türkiye’nin neresinde ikamet ediyor olursanız olun Slovakya vize başvurularınızı Slovakya Konsolosluğundan gerçekleştirmeniz gerekir. Slovakya vizesi için yerine getirmeniz gereken prosedürlerden biri parmak izi uygulamasıdır. Schengen ülkeleri için geçerli bir parmak izi vermemişseniz Slovakya Konsolosluğundan randevu alıp parmak izi vermeniz gerekecektir. Lütfen size verilen randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmaya özen gösteriniz.

Slovakya Vize Başvurusu; Seyahat amacınıza göre başvuru formunu doldurup diğer gerekli evrakları hazırladıktan ve biometri prosedürünü yerine getirdikten sonra Slovakya vize başvurunuz eğer evraklarınız tam ise değerlendirmeye alınacaktır. Daha önce de belirtildiği gibi başvurunuz beyan ettiğiniz evraklar çerçevesinde yürütülmektedir.  Slovakya Konsolosluğu gerek gördüğü durumlarda başvuru sahiplerinden ek belge talebinde bulunabilmektedir.  Böyle durumlarda talep edilen evrakların tamamlanması gerekir. Eğer eksik ya da hatalı bir evrak ile başvuruda bulunmuşsanız bu size süre kaybı yaşatabilir. Slovakya vize başvurunuz için seyahatinize engel olacak bir süre kaybı yaşamak istemiyorsanız vize başvurunuzu en geç 1 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz. Değerli başvuru sahipleri, Slovakya vize başvurunuzun sonuçlanmasında yetkili olan tek merciinin Slovakya Konsolosluğu olduğunu lütfen unutmayın.

Slovakya Vize İşlemleri Ankara

Ankara ve çevre illerde ikamet eden başvuru sahipleri Slovakya vizesi başvurularını Ankara’dan gerçekleştirebilirler. Sayfamızda var olan Slovakya içeriklerini okuduktan sonra gereken evrakları hazırlayıp vize başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz. Slovakya vizesi için seyahat amacınıza uygun olan evrakları lütfen Slovakya Konsolosluğunu arayıp kontrol edin.  Gerekli olan durumlarda Slovakya Konsolosluğu başvuru sahiplerinden ek evrak talebinde bulunabilir. Lütfen konsolosluğun sizden istemiş olduğu evrakları zaman kaybetmeden temin etmeye çalışın. Slovakya vize başvurularınızı süre kaybı yaşamadan tamamlamak istiyorsanız başvurunuz için gerekli olan evrakları titizlikle hazırlayın.

Daha önceden alınmış bir Schengen vizeniz var ve parmak izi bilgileriniz güncel ise Slovakya vize işlem sürecininiz daha hızlı ilerleyebilir. Eğer Schengen ülkeleri için verilmiş bir parmak iziniz yoksa Slovakya Konsolosluğundan parmak izi prosedürleri için randevu talep etmelisiniz. Slovakya vizesi için gerekli olan tüm belgelerinizi hazırladıktan sonra başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Slovakya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Slovakya turistik vize, Slovakya ticari vize, Slovakya erasmus vize, Slovakya aile ziyaret vizesi gibi seyahat amacınıza göre değişen vize türleri vardır. Slovakya seyahatinizin türünü belirleyip Slovakya Schengen başvuru formunu ona uygun olarak doldurmalısınız. Varsa seyahat edilecek diğer Schengen ülkeleri bilgisi ve ilk giriş yapılacak olan ülke ismi başvuru sahibinden istenmektedir. Eğer çok girişli (multi) bir Slovakya Schengen vizeye başvurmuşsanız ve diğer Schengen ülkelerine de seyahat etmek istiyorsanız başvuru formunu doldururken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Slovakya seyahatinizde diğer Schengen ülkeleri için eşit konaklama süresi ayırmışsanız vize başvuru formuna ilk giriş yapılacak ülke olarak Slovakya yazılmalıdır. Ancak Schengen ülkeleri için konaklayacağınız gün süreleri birbirinden farklıysa en uzun konaklayacağınız ülke konsolosluğundan vize talebinde bulunmalısınız.

Her başvuru sahibi için ayrı birer form doldurulması gerekir. Slovakya Schengen vize başvuru formu doldurulduktan sonra imza atılması gereken yerlere mutlaka imza atılmalıdır. 18 yaşından küçük olan başvuru sahiplerinin imzalarını anne ve babası ya da yasal temsilcisi atmalıdır.

Slovakya Türkçe Schengen vize başvuru formunu görmek için tıklayınız.

Slovakya İngilizce Schengen vize başvuru formunu görmek için tıklayınız.

Slovakya Almanca Schengen vize başvuru formunu görmek için tıklayınız.

Slovakya Schengen vize başvuru formu ile birlikte pasaport, biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, uçak ve konaklama rezervasyonları, vukuatlı nüfus kayıt örneği de başvuru evraklarınızın arasında Slovakya Konsolosluğuna beyan edilmelidir. Slovakya vize başvurunuzu Schengen fotoğraf ölçülerine göre çekilmiş biometrik fotoğraf ile yapmalısınız.

Slovakya vizesi için hazırlamanız gereken kişisel evraklarınıza mesleğinize göre değişen evraklar da eklemeniz gerekir. Örneğin avukat, mühendis, mimar ya da eczacı iseniz bağlı bulunduğunuz odadan yazı ve görev kimlik kartınızı gelir belgelerinizle birlikte sunmalısınız. Çiftçi iseniz bağlı olunan ziraat oda kaydı ve çiftçilik belgesini, üzerine kayıtlı araç ve hayvan bilgisiyle birlikte sunması gerekir. Türkiye’de oturma izni olan yabancılar ise diğer başvuru evraklarıyla birlikte oturum kartlarını da sunmalıdır.

Slovakya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Slovakya vizesi için başvuru yapan kişilerin vize sonuçları evraklarında bir eksiklik olmaması durumunda yaklaşık 10 iş günü içinde belli olmaktadır. Türkiye’de yaşayan yabancıların vize sonuçlanma süreleri farklılık gösterebilir. Seyahat başlangıç tarihine 15 günden az kalmış olan kişilerin Slovakya Konsolosluğu tarafından vize başvuru kabulleri yapılmayabilir. Schengen ülkeleri için vize başvuru hakkı 3 ay öncesinden başlar. Seyahatiniz ile ilgili herhangi bir gecikme yaşamak istemiyorsanız başvurunuzu bu çerçevede gerçekleştirmelisiniz.

Slovakya vize başvurularında vize sonuçlandırma yetkisi sadece Slovakya Konsolosluğundadır. Evraklarınız tam olsa dahi Slovakya Konsolosluğu sizden başka evraklar talep edebilir. Vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlamak istiyorsanız başvuru evraklarınızı titiz bir şekilde hazırlamalısınız. Lütfen Slovakya seyahatinizin her detayından bahsedin. Seyahat amacınızı  detaylı olarak anlatan bir dilekçe yazarak, seyahat sonrasında ülkenize döneceğinize dair kanıtlar sunarak vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayabilirsiniz. Slovakya vizenizin olumlu olması durumunda Slovakya Konsolosluğu vizenizin çıktığını tarafınıza bildirecektir. Vizeniz sonuçlandığında pasaportunuzu teslim almaya gidebilirsiniz.

Slovakya Vize Reddi

Tüm evraklarınız eksiksiz ve doğru olsa dahi Slovakya vizeniz çıkmayabilir. Slovakya vizesini olumlu ya da olumsuz sonuçlandırma yetkisi Slovakya Konsolosluğuna aittir. Vizeniz ret ile sonuçlanır ise tarafınıza Slovakya Konsolosluğundan bir yazı gelecektir. Başvurunuzun neden olumsuz sonuçlandığını bu yazı sayesinde öğrenebilirsiniz. Vize başvuru sonuçlarının olumsuz olması durumda tarafınıza herhangi bir geri ödeme yapılmaz. Vizenizin reddedilmesine itiraz hakkınız bulunmaktadır. Eğer çıkan sonucu haksız buluyorsanız ve bununla ilgili kanıtlayıcı evraklarınız da varsa Slovakya Konsolosluğuna hitaben bir dilekçe yazarak itiraz edebilirsiniz. Vize reddine karşı itiraz kararın kişiye tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde yapılmalıdır. İtiraz dilekçesi Slovak dilinde yazılmalıdır. Eğer yazılamıyorsa, dilekçeye Slovak diline çevrilmiş resmi bir yazı eklenmelidir.  Dilekçede başvuru sahibinin bilgileri ve itirazına ilişkin ikna edici belgeler yer almalıdır. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek