Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Moritanya Vizesi Vize işlemleri

Moritanya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Moritanya Vizesi

Moritanya Hakkında Genel Bilgiler

Moritanya, Batı Afrika'da Sahra Çölü'nün kuzeyinde bulunan bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Fas, doğusunda Cezayir, güneydoğusunda Mali, güneybatısında Senegal ve batısında Atlas Okyanusu ile komşudur. Başkenti ve en büyük şehri Nouakchott'tur. Moritanya'nın yüzölçümü bakımından büyük bir ülke olmasına rağmen nüfusu oldukça seyrektir ve çoğunlukla çöl ve yarı çöl iklimi hakimdir. Ülkenin Sahra Çölü'nün büyük bir kısmı tarafından kaplanması, iç kesimlerin çoğunlukla kuru ve çorak olmasına neden olur.

Moritanya'nın ekonomisi genellikle tarıma ve madenciliğe dayanır. Tarım, ülkenin GSYİH'sının önemli bir kısmını oluşturur ve başlıca ürünler arasında arpa, darı, pirinç, buğday, incir ve pamuk yer alır. Ayrıca, balıkçılık ve balık işleme endüstrisi de önemlidir, özellikle de ülkenin sahil bölgelerinde.

Moritanya'nın kültürel yapısı çeşitli etnik grupların ve kültürlerin bir araya gelmesinden oluşur. Ülkenin yerli halkları arasında Arablar ve Berberiler yer alırken, toplam nüfusun büyük bir kısmını da Fulaniler ve Voloflar gibi etnik gruplar oluşturur. Moritanya'nın kültürel mirası, geleneksel müzik, dans, el sanatları ve yerel festivallerle renklidir.

Ülkenin turizm potansiyeli, Sahra Çölü'nün doğal güzelliklerinden, antik yerleşim yerlerinden ve zengin kültürel mirastan kaynaklanmaktadır. Özellikle Chinguetti'deki antik kütüphane ve cami, Ouadane'deki tarihi yerleşim yeri ve Nouakchott'un plajları turistlerin ilgisini çeker.

Moritanya Vize İşlemleri

Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamili Türk vatandaşları ise 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Moritanya sınır kapılarında Türk vatandaşlarına yönelik olarak ücreti mukabilinde vize ita edilmektedir.

** Alkollü içeceklerin ülkeye girişine izin verilmemektedir.

** Moritanya’da bulunduğunuz sürece hijyen konusunda dikkatli davranmalı, şehir şebeke suyundan içmemeniz tavsiye olunmaktadır.

Moritanya Vize Türleri

Turist Vizesi: Moritanya İslam Cumhuriyeti’ne girişlerde turistik faaliyetler için alınan vize türüdür. Genellikle başvuru sırasında belirtilen tarih aralığı dikkate alınarak vize uzunluğu belirlenir. Finansal durum belirleyici etmendir. Seyahat tarihinden iki hafta önce yapılan başvurular vize için yeterli bir zaman aralığıdır ve 7 gün içerisinde başvuru sonuçlanmaktadır.

Ticari Vize: Moritanya’da ticari faaliyet yürütmek için gerekli olan bu vize türü T.C. vatandaşlarına Moritanya’da resmi ticari faaliyet yürütme yetkisi vermektedir. Moritanya'ya ticari amaçlarla seyahat eden kişiler ticari vize almak zorundadır. Ticari vize, Moritanya'da iş yapma amacıyla ülkeye girmeyi planlayan kişilere verilir. Vizenin alınması ve verilen vizenin uzunluğu için ticari faaliyetin durumu ve finansal kaynaklar belirleyici etmenlerdir. Başvurularda ticari faaliyetin durumu ve iş seyahatlerine yönelik tüm resmi bilgiler yer almalıdır. Buna ek olarak, ticari faaliyet yürütülecek alandan bir davetiye ekte sunulmalıdır. Seyahat tarihinden iki hafta önce yapılan başvurular vize için yeterli bir zaman aralığıdır.

Eğitim Vizesi: Öğrencilerin eğitim maksadıyla Moritanya’ya giriş için kullandıkları vize türüdür. Çalışmayan öğrenciler için sponsor ayrıca belirtilmelidir.

Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi: Moritanya’da ikamet eden aile üyesi ve arkadaş ziyareti için yapılacak olan seyahatlerde alınması gereken vize türüdür. Vize talep dilekçesinde seyahat aralığı, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri belirtilmelidir. Ticari vizede olduğu gibi ziyareti gerçekleştirecekleri şahıstan bir davetiye ek olarak sunulmalıdır. Seyahat tarihinden iki hafta önce yapılan başvurular vize için yeterli bir zaman aralığıdır.

Transit Vize: Bu vize türü, vizeyi bulunduran kişiye geçiş serbestliği tanımaktadır ve bu durumdan dolayı günlük olarak verilmez. Seyahat tarihinden iki hafta önce yapılan başvurular vize için yeterli bir zaman aralığıdır.

Oturum Vizesi

Çalışma Vizesi

Moritanya vize başvurusunda bulunmak isteyen T. C. vatandaşları, başvurularını doğrudan Türkiye'deki Moritanya Konsolosluğu bünyesindeki vize bölümüne yapabilirler.

Moritanya Vizesi için Gerekli Evraklar

İki adet biyometrik fotoğraf, en fazla altı ay önce çekilmiş olmalı ve arka fonu beyaz olmalıdır.
Pasaport: Başvuru için kullanılacak pasaportun en az altı ay geçerliliğe sahip olması gerekir ve eski pasaportlardaki işlenmiş sayfaların fotokopileri sunulmalıdır.
Davet mektubu (Ticari ve Aile Ziyareti Vize Türleri için): Davet eden kişinin kimlik bilgilerinin bulunduğu bir dilekçe gereklidir.
Banka hesap dökümü: Başvuru sahibinin banka hesabında en az 10.000 TL bakiye bulunmalıdır ve bu döküm bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir.
İş yeri yazısı (Ticari Vize için): Ticari vize başvurusunda bulunacak kişi için, Türkiye'deki işveren tarafından Moritanya Konsolosluğuna hitaben kaşeli ve ıslak imzalı bir iş yeri yazısı gereklidir.
Otel ve uçak bileti rezervasyonları: Başvuru sahibinin otel ve uçak rezervasyonlarını belgeleyen bir belge sunması gerekmektedir.

Moritanya Vizesi Ne kadar Sürede Çıkar

Moritanya vizesi başvurusu, gerekli belgelerin doğru ve eksiksiz olarak teslim edilmesini takiben tüm vize türleri için genellikle yedi iş günü içinde tamamlanır. Ancak, eksik evrak veya diğer aksaklıklar göz önünde bulundurularak başvurunun seyahat planından yaklaşık bir ay önce yapılması tavsiye edilir.

Moritanya Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek