Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yeni Zelanda Vizesi Vize işlemleri

Yeni Zelanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yeni Zelanda Vizesi Nasıl Alınır?

Okyanusya'nın muhteşem adası Yeni Zelanda'ya seyahat etmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Yeni Zelanda, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahiplerinden vize isteyen ülkelerden biridir. Ziyaret etmekte olduğunuz bu web sayfası; Yeni Zelanda vize başvurusunda bulunacak vatandaşlarımıza vize başvuru hizmeti vermek amacıyla hazırlanmıştır. Sayfamızın devamında Yeni Zelanda vize başvuruları için hazırlanması gereken evrakların listesini, doldurmanız gereken Yeni Zelanda vize başvuru formunu ve vize sürecine dair dikkat edilmesi gereken hususları bulabilirsiniz. Yeni Zelanda'ya yapacağınız vize başvurusunda herhangi bir mülakat, parmak izi işlemi ya da fotoğraf çekimi yoktur, tüm işlemlerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık? üzerinden yalnızca kargo ya da kurye aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Yeni Zelanda'ya planladığınız turistik, ticari, ziyaret ve eğitim amaçlı seyahatlerinizde uzmanlarımız ön bilgilendirme ve hazırlıktan, vizeli pasaportunuzun tarafınıza ulaştırılmasına kadar olan tüm süreç boyunca yanınızda olacak. Yeni Zelanda vize başvurularınızın sonuçlanma süresi 25 ila 35 iş günü arasında değişmektedir, bu sebeple seyahat tarihinizden en geç 45 gün önce başvuru yapmaya özen gösteriniz.

Yeni Zelanda seyahatinizin ilk adımlarından biri, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması adına gerekli evrak işlemlerini eksiksiz tamamlamanızdır. Seyahat planınıza uygun olarak sunulan vize çeşitleri turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti ile dil okulu ve diğer eğitim kategorileri ana başlıkları altında şekillenmektedir. Yeni Zelanda ticari vize, Yeni Zelanda turistik vize şeklinde ayrılan başvuruların evrak listeleri, çalışma durumunuz, seyahat etme amacınız gibi kriterlere göre oluşmakta ve duruma göre ek belge de istenebilmektedir. Yeni Zelanda vizesi için seyahat amacının belli olması önemlidir. Yapacağınız seyahat üzerine sahip olacağınız vize türleri kendi içlerinde de ayrılmaktadır. 

Yeni Zelanda vizesi kısa süreli seyahatler için;

Yeni Zelanda turistik seyahat vizesi
Yeni Zelanda ticari amaçlı seyahat vizesi 
Yeni Zelanda aile/arkadaş ziyareti amaçlı seyahat vizesi 
Yeni Zelanda eğitim vizesi gerekmektedir.

Aşağıdaki amaçlarla seyahat eden kişiler, Yeni Zelanda Genel Ziyaretçi (General Visitor) vizesine başvurabilir;

Turizm
Ticari amaçlar (Toplantı, görüşme vb.)
Aile ziyareti (Yeni Zelanda vatandaşı kişilerin anne, baba, büyükanne yada büyükbabaları başvurabilir. Eş ve çocuklar için bu kategoriden başvuru yapılmamaktadır.
Kısa Süreli dil okulu eğitimi
Kısa süreli eğitim alacak öğrenciye eşlik edecek veli
Tedavi amaçlı
Tedavi olacak kişinin refakatçisi
Gemi ya da uçak mürettebatı
Tur Liderleri
Özel yat gezileri düzenlen kişiler
Özel yat gezileri düzenleyen kişilerin mürettebatı
Sportif faaliyetlere katılım sağlayacak kişiler
Müzik, sanat ve çeşitli festivallerle ilgili katılım sağlayacak kişiler
Pitcairn adası yerlileri ve adayı ziyaret edecek kişiler
Antarctic (Güney Kutup Bölgesi) ziyaretçileri
Medya programlarına katılacak kişiler
Okul ve öğretim görevlilerini ziyaret edecek kişiler.

Yeni Zelanda vize başvurunuzu online olarak gerçekleştirmek mümkündür. Durumunuza uygun evrakları hazırlamanızın ardından mail ile tarafımıza ulaştırarak işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatabilirsiniz. Yeni Zelanda vizesi başvurularında kritik nokta, konsoloslukça değerlendirilen vize başvurularının tam ve hatasız olması ile istenilen belgelerin doğru biçimde dosyanızda hazır bulunmasıdır. Yeni Zelanda'ya yapacağınız turistik seyahatlerde, seyahat amacınızın net olması, hangi tarihler arasında ülkede bulunacağınız bilgisi, seyahatinizin adım adım planlanmış olması, uçak ve otel rezervasyonlarınızın bulunması ve seyahatinizi rahatça finanse edebiliyor olmanız oldukça önemlidir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize uzmanlarının danışmanlığıyla Yeni Zelanda vizesi başvuru işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bizimle irtibata geçtikten sonra size mail üzerinden ileteceğimiz evrak listesini tamamlayarak ister mail üzerinden, isterseniz kargo ile tarafımıza ulaştırabilirsiniz. Başvuru sonrasında yaklaşık olarak 25 ila 45 gün arasında değişen bir değerlendirme süresi bulunmaktadır, ardından Yeni Zelanda vizesi için Konsoloslukça değerlendirilen vize başvurunuzun nihai kararı size bildirilir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık tarafından pasaportunuz şahsınıza teslim edilir ve işlem tamamlanır.

Yeni Zelanda Vizesi Gerekli Belgeler

Yeni Zelanda vize başvurusunda bulunacak olan kişilerden ilk etapta Yeni Zelanda vize takip belgesi ve Yeni Zelanda vizesi bilgi formunu doldurmaları beklenir. Yeni Zelanda vizesi için gerekli tüm belgeleri, durumunuza uygun başvuru sekmesine (Turistik Vize İşlemleri - Ticari Vize İşlemleri - Aile/Arkadaş Vizesi İşlemleri - Dil Okulu ve Eğitim Vizesi İşlemleri) tıklayarak öğrenebilirsiniz. Web sitemizde bulunan evrak listesinin genel bir liste olduğunu unutmayınız, her başvuru kişinin durumuna göre özel olarak hazırlanmaktadır. Bizimle iletişime geçtikten sonra hazırlamanız gereken esas liste ortaya çıkacak, başvuru bu şekilde yapılacaktır.Yeni Zelanda Ana Sayfa2

Davet üzerine gitmeniz halinde davet eden kişiden de durumu destekleyen evraklar isteyen Yeni Zelanda Konsolosluğu için gerekli evrakları eksiksiz hazırlamak önemlidir. Davet eden kişi tarafından gönderilmiş, kişinin adres ve iletişim bilgilerini içeren, davet edilen kişiyi hangi tarihler arasında ağırlayacağını ve masrafları kimin karşılayacağını belirten, imzalı İngilizce davetiye, yanında Yeni Zelanda vatandaşı olanlardan pasaport ve kimlik fotokopisi, Yeni Zelanda vatandaşı olmayan kişilerden ise oturum izni fotokopisi ile birlikte sunulur. Yeni Zelanda vizesi için davet oluşturmuş kişi, davet edilenin masraflarını karşılayacak ise, maaş bordrosu ve hesap özetini sunmalı bunnu yanında INZ 1025 kodlu Sponsorship for Temporary Entry formunu eksiksiz doldurmalıdır. Bu form yalnızca Yeni Zelanda pasaportu ya da Yeni Zelanda oturumu bulunan kişiler ile Yeni Zelanda ticaret odasına kayıtlı şirketler tarafından doldurulabilir. Dikkatle doldurulması gereken bu formda uzmanlarımız size yardımcı olacaktır.

Yeni Zelanda vize başvurusunda bulunan kişi şirket sahibi ise, şahsi evraklarının yanında şirket ile ilgili belgeleri teslim etmelidir. Bunlar, güncel hali ile şirketin faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, şirketin imza sirküleri ve son vergi yılını içeren vergi levhası fotokopisidir.

Başvuruda bulunan kişi öğrenci ya da emekli ise, durumlarını belli eden belgeleri de dosyalarına eklemeleri gerekmektedir. Yeni Zelanda vizesi başvuru sonucunuza etki edecek olumsuz bir durumun olmaması adına Happy Turizm Vize - Danışmanlık'ın uzman kadrosu, Yeni Zelanda vizesi başvuru süreciniz boyunca sorularınıza cevap vermek üzere sizinle iletişim halinde olacaktır. Yeni Zelanda vizesi için sizden istenen evrakların hatasız ve eksiksiz tamamlandığı kontrol edildikten sonra başvuru işlemi başlar. Ardından pasaportunuz konsolosluğa iletilir ve değerlendirme sürecine geçilir. Yaklaşık 25 - 45 gün sonra sonuç tarafımıza iletilir ve işlem sonuçlanır. Uzmanlarımız son kararı Yeni Zelanda Konsolosluğunun verdiği vize başvurunuzun olumlu olması adına tüm süreci deneyimleriyle yönetmektedir. 

Yeni Zelanda Vizesi Nasıl Alınır?

Yeni Zelanda seyahat işlemlerinde ibraz edilmesi gereken evraklarla ilgili güncel evrak listesini web sitemizden temin edebilir ya da sayfamızda bulunan iletişim bilgilerini kullanarak, telefonla arayarak ya da bilgi@happyturizm.com mail adresine e-posta göndererek bize ulaşabilirsiniz.

Bize telefonla ulaşmanız durumunda Yeni Zelanda seyahatinizde sunmanız gereken evrak listesini sizinle e-posta yoluyla paylaşacağız. Yeni Zelanda vizesi nasıl alınır sorusunun en doğru yanıtı seyahat amacınızın açık, evrakların eksiksiz ve Yeni Zelanda için gerekli belgeler kısmında belirtilen hususlara uygun olmasıdır. Seyahat amacınızı belli eden durumların özenle açıklanması, bu durumların istenilen belgelerle ile desteklenmesi, pasaportunuzun uygun olması ve seyahat isteğinizin net bir şekilde ifade edilmesi başvuru işlemleriniz sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır. Bu aşamada Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize uzmanlarının sizlere sunduğu bilgiler ile doğru bir kaynaktan yola çıkarak hazırladığınız evraklar ile Yeni Zelanda vizesini almanız mümkündür.  Bununla birlikte nihai kararın Yeni Zelanda Konsolosluğunca verileceğini göz ardı etmemek gerekir.

Yeni Zelanda vizesi nereden alınır?

Yeni Zelanda vizesini Happy Turizm Vize - Danışmanlık farklı ile Türkiye’nin her yerinden, şahsen gelmenize gerek olmaksızın alabilirsiniz. Bizimle mail ya da telefon üzerinden iletişime geçmenizin ardından gerekli evrakları taratıp tarafımıza ulaştırdığınızda işlemlerinizi aynı gün başlatıyoruz.

Yeni Zelanda Vizesi Başvuru Formu

Yeni Zelanda vizesi başvurusunda NZIS Yeni Zelanda Vize Başvuru Formunun dikkatle doldurulması önemlidir. Yeni Zelanda başvuru formu, kişinin özlük bilgilerini, seyahat amacını ve vize talebini içinde barındıran resmi bir ifade şeklidir. Dilekçe ve formlar kısmında bize göndermeniz gereken bilgi formunu görebilirsiniz. Yeni Zelanda’ya seyahat sebebi, Yeni Zelanda vatandaşlığı ile ilgili ya da oturma izni bulunan bir yakını ziyaret ise o kişi ya da kişiler tarafından Sponsorship Form NZIS 1025 formunun da doldurması gereklidir. 

Yeni Zelanda seyahatleri ile ilgili diğer tüm soru ve görüşleriniz için bize ulaşınız. bilgi@happyturizm.com

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek