Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Sri Lanka Vizesi Vize işlemleri

Sri Lanka Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Sri Lanka Vizesi

Sri Lanka Hakkında Genel Bilgiler

Sri Lanka, Hint Okyanusu'nda yer alan bir ada ülkesidir ve muhteşem doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel mirası ile bilinir. Hint Yarımadası'nın güneyinde, Hindistan'ın güneydoğusunda bulunan bu ülke, yüzyıllar boyunca ticaret yollarının kesişim noktası olmuş ve çeşitli kültürel etkileri bünyesinde barındırmıştır. 

Sri Lanka, toplamda yaklaşık 65.610 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bir ada ülkesidir. Ülkenin sahil şeridi, sıcak tropikal iklimiyle bilinirken iç kesimler daha serin ve yağışlı bir iklime sahiptir. Sri Lanka, çarpıcı plajları, dağlık manzaraları, yeşil ormanları ve verimli tarım arazileriyle çeşitli doğal güzelliklere ev sahipliği yapar.

Sri Lanka'nın başkenti Colombo'dur ve ülkenin en büyük şehri olarak ekonomik ve ticari merkezdir. Ülkenin diğer önemli şehirleri arasında Kandy, Galle, Jaffna, Nuwara Eliya ve Anuradhapura yer alır. Her şehir kendi benzersiz tarihi ve kültürel mirası ile ziyaretçileri cezbetmektedir.

Sri Lanka'nın tarihi, binlerce yıl öncesine kadar uzanır ve birçok medeniyetin etkileşimiyle şekillenmiştir. Ülkenin tarihi, antik krallıklardan koloni dönemine ve sonrasına kadar çeşitli evrelerden geçmiştir. Bu zengin tarih, Sri Lanka'nın birçok bölgesindeki antik tapınaklar, kraliyet sarayları, kaleler ve tarihi şehirlerde görülebilir. Sri Lanka'nın kültürü de bu tarihi mirasa dayanmaktadır ve geleneksel danslar, festivaller, el sanatları ve müzik gibi unsurları içerir.

Turizm ve Gezilecek Yerler:
Sri Lanka, turistler için cazip bir destinasyondur ve çeşitli turistik yerlere ev sahipliği yapar. Ülkenin plajları, eski tapınakları, doğal rezervleri, dağları ve tarihi şehirleri ziyaretçileri cezbetmektedir. Sigiriya Kaya Kalesi, Galle Fort, Dambulla Mağaraları, Yala Ulusal Parkı ve Adam'ın Tepesi gibi yerler, Sri Lanka'nın en ünlü turistik mekanları arasındadır.

Sri Lanka, tarihi ve kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve samimi insanlarıyla unutulmaz bir seyahat deneyimi sunar. Bu tropikal cennet, macera arayanlar, doğa severler, tarih tutkunları ve yeme içme meraklıları için birçok fırsat sunmaktadır. Sri Lanka'yı ziyaret edenler, adanın benzersiz atmosferini ve büyüleyici manzaralarını keşfetmekten büyük keyif alacaklardır.

Sri Lanka Vize

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti, Hint Okyanusu'nda bulunan ve 1972 öncesinde Seylan olarak bilinen bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın vize politikası gereği Sri Lanka topraklarına giriş yapmadan önce vize muafiyeti bulunmayan yabancı ülke vatandaşlarının vize alınması gerekmektedir.

Sri Lanka vize başvurusunu, çevrimiçi olarak e-vize portalından veya kapıda vize uygulaması ile havalimanlarında yapabilirsiniz. E- vize başvurularında onay belgesi alınırken kapı vizelerinde giriş esnasında pasaporta, gümrük polisi tarafından damga ve etiket vurulmaktadır.

**Pasaport türü fark etmeksizin (umuma mahsus, hususi, ve hizmet pasaportları dahil) Sri Lanka'ya yapacağınız seyahatlerde vize almanız gerekir. Sri Lanka'ya gitmeden önce seyahat planınıza uygun vize türü için başvuru yapmalısınız.Pasaport türü fark etmeksizin (umuma mahsus, hususi, ve hizmet pasaportları dahil) Sri Lanka'ya yapacağınız seyahatlerde vize almanız gerekir. Sri Lanka'ya gitmeden önce seyahat planınıza uygun vize türü için başvuru yapmalısınız.

Sri Lanka Vize Çeşitleri

  • Transit Sri Lanka vizesi
  • Kısa süreli Sri Lanka vizesi
  1. Sri Lanka turistik vize
  2. Sri Lanka iş vizesi
  3. Sri Lanka tedavi vizesi
  • Giriş vizesi ve uzun süreli Sri Lanka vizesi
  1. Sri Lanka çalışma vizesi
  2. Sri Lanka gönüllü çalışma vizesi
  3. Sri Lanka öğrenci vizesi
  • Sri Lanka Göçmen Vizeleri
  1. Sri Lanka aile birleşimi vizesi
  2. Sri Lanka yatırımcı vizesi

Sri Lanka'ya seyahat etmek için Sri Lanka vize türleri arasından seyahat planı ve amacınıza uygun olanı seçmeniz gerekmektedir.

Sri Lanka Vizesi İçin Uygunluk Kriterleri

Sri Lanka vizesi için aşağıdaki uygunluk kriterlerini sağlamanız gerekir.

  • Sri Lanka Göçmenlik Dairesi, Sri Lanka'ya girmeye uygun olduğunuza kanaat getirmelidir.
  • Sri Lanka Göçmenlik Bürosu, Sri Lanka'ya giriş amacınızı onaylamalıdır.
  • Sri Lanka'ya vardığınız tarihten itibaren en az altı ay süreyle geçerli bir pasaporta sahip olmalısınız.
  • Sri Lanka’da geçiminizi sağlayacak ve geri dönüş masraflarınızı karşılayacak mali tutara sahip olmalısınız.
  • Sri Lanka seyahatiniz bitince geri döneceğinizi kanıtlamanız gerekir.

Sri Lanka Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Sri Lanka vizesi için vize türüne göre başvuru yapmanız gerekir.

Kısa süreli ve transit Sri Lanka vizesini internet üzerinden ya da kapıda Bandaranaike Uluslararası Havaalanı'ndan temin edebilirsiniz.

Uzun süreli Sri Lanka vize başvurusunu ise Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bulunan Sri Lanka Göçmenlik Dairesi'nden yapmalısınız. Uzun süreli Sri Lanka vize başvurusu, yalnızca Sri Lanka Göçmenlik Dairesi'nden yapılabileceği için öncelikle giriş vizesi almalısınız. Giriş vizesini Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği üzerinden alabilirsiniz.

Sri Lanka Ankara büyükelçiliği, Sri Lanka Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak Türkiye’de hizmet veren tek dış temsilciliktir.

Sri Lanka Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Sri Lanka vizesi için gerekli evraklar başvuru yapılan vize türüne göre değişiklik gerekir.

Kısa süreli ETA başvuruları için talep edilen standart evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport
  • ETA Başvuru Formu
  • Kredi Kartı

 

Sri Lanka Vizesi İçin Başvuru Süreci

Sri Lanka vize başvuru süreci başvuru yapacağınız vize türüne göre farklılık göstermektedir.

Kısa süreli ve transit Sri Lanka vize başvurusunu online olarak yapmalısınız. Sri Lanka vize başvuru formunu online olarak doldurduktan sonra banka ya da kredi kartı kullanarak vize ücretini ödemelisiniz. Kısa süreli Sri Lanka vize başvurusunu, Bandaranaike Uluslararası Havaalanı'ndan yapılan girişlerde havaalanında bulunan başvuru noktasından da yapabilmeniz mümkündür.

Uzun süreli Sri Lanka vizesi için öncelikle Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği’nden giriş vizesi almalı, sonrasında Sri Lanka Göçmenlik Dairesi'ne vize başvurusunda bulunmalısınız.

Sri Lanka Vize Başvurusu İşlem Süresi

Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği'nden ve http://www.eta.gov.lk adresinden yaptığınız vize başvuruları ortalama 2 ila 4 iş günü arasında sonuçlanmaktadır.

Sri Lanka Vize Reddi Sebepleri Nelerdir?

Sri Lanka vize reddi daha önce Sri Lanka’da vize ihlali yapılmış ise muhtemelen reddedilecektir. Bu unsur dışında Sri Lanka vize başvurusunun reddedilme ihtimali düşüktür.

Sri Lanka Vize İhlalinin Yaptırımları Nelerdir?

Sri Lanka vize ihlali, vize kalış ve geçerlilik süresi dolmasına rağmen Sri Lanka’da kalmaya devam edilmesi durumudur.

Sri Lanka sınırları dahilinde vize ihlali yaptıktan sonra kendi rızanızla ülkeyi terk etmeniz halinde her zaman bir yaptırıma maruz kalmayabilirsiniz. Ancak Sri Lanka vizesi ihlali yaptığınız ülke sınırları içerisindeyken tespit edilirse ihlal süreniz ile orantılı olarak para cezası veya deport gibi yaptırımlar uygulanır.

Sri Lanka Vize Politikası ve Vize Muafiyeti

Sri Lanka yabancı ülke vatandaşlarına doğrudan vize muafiyeti tanımamaktadır; ancak istisnai birkaç ülkenin vatandaşları haricinde tüm yabancı uyruklu kişilere kısa süreli Sri Lanka vizesi veya diğer bir ifade ile ETA için dış temsilciliğe gidilmesine gerek kalmadan online ya da Sri Lanka'ya girişte sınırda başvuru yapma hakkı tanınmıştır.

ETA'dan muaf ülkeler ve vatandaşlarının önceden vize alması gereken ülkeler dışındaki herhangi bir ülkenin vatandaşları, Sri Lanka'ya vardıklarında veya çevrimiçi olarak bir ETA alabilirler; ancak giriş limanında uzun gecikmelerden kaçınmak için ziyaretçilerin ETA'yı çevrimiçi olarak almaları önerilir. ETA sahipleri daha sonra Sri Lanka'ya vardıklarında ETA'larını ve pasaportlarını Sri Lanka göçmenlik memuruna ibraz ederek vize alabilir. Varışta alınan Sri Lanka vizesi 30 gün geçerlidir ancak uzatılabilir. Maldivler, Seyşeller ve Singapur ülkelerinin vatandaşları ETA’dan muaftır.

Sık Sorulan Sorular
Sri Lanka vizesi ve başvuru süreci hakkında Vizem.net danışmanlarına en sık yöneltilen sorular ve cevapları aşağıda verilmiştir.

Sri Lanka Vize Başvurusu Ne Zaman Yapılmalıdır?

Sri Lanka vize başvurunuzu planlanan seyahat tarihinden en az 1-2 hafta önce yapmanız gerekir.

Sri Lanka Vize Başvurusu İçin Mülakat Yapılır mı?

Hayır, Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği vize başvuruları için kural olarak mülakat yapmamaktadır.

Sri Lanka Vizesi Ne Kadar Süre İçin Verilir?

Sri Lanka vizesi kısa süreli vizeler için 30 günlüğüne, transit vizeler için 7 günlüğüne ve uzun süreli vizeler için genelde 2 yıllığına verilir.

Sri Lanka Vize Süresi Uzatılabilir mi?

Evet, Sri Lanka vize süresini uzatabilirsiniz.

Vize türüne göre Sri Lanka vize uzatma işleminiz de farklılık gösterir.

Hangi Ülke Vatandaşları İçin ETA Başvuruları Yoktur?

Afganistan, Kamerun, Kongo Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Gabon, Gana, Gine, Gine Bissau, Kenya, Liberya, Mali, Myanmar, Nijerya, Pakistan, Sierra Leone, Sudan, Suriye ve Uganda ülkelerinin vatandaşları için ETA (online başvuru) uygulaması bulunmamaktadır. Bu ülke vatandaşlarının Sri Lanka dış temsilciliğinden vize başvurusu yapmaları şarttır.

Sri Lanka Vizesi ile Diğer Ülkelere Girebilir miyim?

Hayır, Sri Lanka vizesi ile Sri Lanka dışında başka bir ülkeye seyahat etmek mümkün olmamaktadır.

Türkiye’den Sri Lanka’ya Direk Uçuş Var Mıdır?

Türkiye’den Sri Lanka’ya direk Airarabia, Jazeera Airways ve Qatar Havayollarının aktarmalı uçuşları bulunmaktadır. Tüm istanbul İstanbul Kolombo seferlerine skyscanner üzerinden ulaşılabilir.

Sri Lanka Vizesi Almak Zor mudur?

Gerekli belgeleri uygun bir şekilde hazırlayıp başvuru yapmanız halinde Sri Lanka vizesi almak zor olmamaktadır. Sri Lanka seyahatinin masraflarını karşılayacağınızı ve vize süreniz bittiğinde ülkenize geri döneceğinizi kanıtlamanız vize başvuru sürecinde önemli olmaktadır.

Sri Lanka Vizesi İçin Danışmanlık Hizmeti Nereden Alınabilir?

Sri Lanka vizesi için Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize ulaşarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Transit, kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere tüm Sri Lanka vize türleri için vize danışmanlığı almanız mümkündür. Yetkili vize merkezleri adına randevu ayarlamaya veya sağlık sigortası satmaya çalışan kişilere ve web sitelerine itibar etmeyiniz.

Sri Lanka Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek