Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Gine Vizesi Vize işlemleri

Gine Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Gine Vizesi Nasıl Alınır?

Afrika kıtasının batısında yer alan Gine Cumhuriyeti ile Türkiye arasında vize muafiyeti bulunmamaktadır! Bu nedenle bu ülkeye turistik ve ticari amaçlarla seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımız Gine vizelerini Türkiye'den alarak seyahat etmeleri gerekecektir. 

Gine Cumhuriyeti’nin vize uygulamalarında pasaport ayırımı vardır. Buna göre, Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri Gine vizesine tabidir. Ancak Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşları Gine’ye yapacakları 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Gine vizesinin kaç günlük verileceği bu ülkeye yapacağınız seyahatlerin sıklığına ve süresine bağlı olarak değişmektedir. Gine turistik vize müracaatları en az 1 ay tek girişli ya da en fazla 1 yıl çok girişli olarak verilmektedir.

Gine vize başvurularında karar mercii sadece Ankara Gine Büyükelçiliği’dir. Bu dış temsilciliğin yetki alanı sınırlaması yoktur. Bu nedenle Gine Büyükelçiliği’ne şahsen gitmeden evraklarınızı yetkili acentelere göndererek de başvurunuzu yapabilirsiniz. Evraklarınızı kargo yoluyla ofislerimize gönderdiğinizde yetkilimiz belgelerinizi kontrol edecek ve başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandıktan sonra ise pasaportunuzu adresinize ulaştıracaktır. Gine vizesi 2024 yılı güncel evrak listesi ve vize işlemleriyle ilgili detaylı bilgi için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Gine Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

Gine vize başvurularında hazırlanması gereken evraklar vize türüne ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Gine vizesi Turistik, Ticari, Transit ve Eğitim Vizesi olarak kategorize edilebilir. Yazımızın devamında Gine vize evraklarıyla ilgili detaylı bilgi okuyabilirsiniz. Ancak başvurunuz sırasında kişisel durumunuza göre hazırlamanız gereken güncel evrak listesi için bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden bilgi alabilirsiniz.

Gine vize evraklarında ilk sırada Vize Başvuru Formu yer alır. Eksiksiz ve okunaklı bir şekilde doldurduğunuz formu, fotoğrafınızı yapıştırıp imzaladıktan sonra dosyanıza ekleyebilirsiniz. Gine vize başvurusunda bulunacak kişinin pasaportunun  Gine seyahatinin bitiminden itibaren en az 1 yıl geçerliliğinin olması zorunludur. Başvuru sahibi Aids, Hepatit gibi bulaşıcı hastalıkları olmadığını ispat eden bir sağlık raporu (Eliza Testi) mutlaka sunmalıdır.  Aşı kartının sağlık raporu yerine geçmeyeceğini unutmayınız. Tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınan Eliza Testi belgesi sunmayan kişilerin başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Yine Gine vize başvurularında zorunlu olan bir başka evrak da Sarıhumma aşı kartı fotokopisidir. Gine’ye seyahat edecek kişilerin bu aşıyı mutlaka yaptırması gerekmektedir. Gine seyahatiniz süresince masraflarınızı karşılamanıza yetecek kadar paranın yer aldığı banka hesap dökümünü de ibraz etmelisiniz. Başvuru sahibinin ayrıca çalıştığı şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış  Vize Talep Dilekçesi sunması gerekir. Bu dilekçede seyahat amacı, tarihleri, izinli olduğu günler ve masrafları nasıl karşılayacağı belirtilmelidir.

Ticari vize başvurularında ise Gine’deki şirketten davetiye gönderilmesi zorunludur. Şirketin antetli kağıdına yazılan bu davetiye mektubunda iletişim bilgileri, adresi yazılmalı. Davetiyeyi gönderen kişinin Gine pasaport ve kimlik kartı fotokopileri de başvuru dosyasına eklenmelidir. Ayrıca başvuru sahibi çalışan veya işverende olsa ticari vize başvurularında şirket evraklarını (vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri ve sicil gazete fotokopisi) ibraz etmelidir. Vize yetkilileri gerekli görürlerse ek evrak talep edebilirler.

Gine Vizesi Nereden Alınır?

Gine Vize başvurularını değerlendirme ve karar verme yetkisi sadece Ankara Gine Büyükelçiliği’ne aittir.  Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız başvurunuzu Gine Büyükelçiliği’ne şahsen gitmeden de yapabilirsiniz.  Gine vizesine başvuru yapmak istiyorsanız tek yapmanız gereken evraklarınızı Ankara’daki Happy Turizm ofisimize göndermektir. Yetkilimiz sizin adınıza başvurunuzu gerçekleştirecektir. Gine vizesi 2024 yılı güncel evrak listesini öğrenmek ve vize işlemleriyle ilgili danışmanlık almak için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Gine Vize Başvuru Formu

Gine vize işlemlerinin ilk ve en önemli aşaması Gine Vize Başvuru Formu’nun doldurulmasıdır. Vize Başvuru Formu İngilizce ve Türkçe olarak büyük harflerle doldurulmalıdır. Vize başvuru formunda adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, mesleğinizle ilgili kişiler bilgilerin yanı sıra, çalıştığınız şirketin adı, adresi, iletişim numaraları, seyahat amacınız, seyahat tarihleriniz, Gine’de kalacağınız adres, uçak rezervasyon numaranız gibi bilgiler sorulmaktadır.

Bu form, vize yetkililerinin başvuru sahibiyle ilgili bilgi sahibi olmasını sağladığı için bilgilerin eksiksiz ve doğru olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca vize yetkilileri formda beyan ettiğiniz bilgileri belgelerle desteklemenizi isteyeceğinden yanlış beyanlarda bulunmaktan kaçınınız. Aksi takdirde vize işlemleriniz uzun sürebileceği gibi vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.

Gine Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Gine vize işlemleri ortalama 8 - 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak Gine Büyükelçiliği resmi tatillerde hizmet vermediğinden başvurunuz tatil günlerine denk gelirse sonuçlanması uzun sürebilir. Vize yetkilisi başvurunuzu değerlendirme aşamasındayken ek evrak talep ederse ve Gine Büyükelçiliği’nde yoğunluk varsa da vize işlemleriniz uzayabilir.  Gine vizenizin seyahat tarihinizden önce elinizde olmasını istiyorsanız en az 20  gün önceden Gine Büyükelçiliği’ne başvurunuzu gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Gine Vize Ücreti 2024

Gine vize başvuru işlemlerinin tamamlanabilmesi için vize ücretinin ödenmesi ve dekontun başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Gine vize ücreti seyahat süresi, vize giriş sayısı ve vize türüne göre değişmektedir. Tek girişli 1 aylık turistik vize ile çok girişli 1 yıllık turistik vize ücretleri birbirinden farklıdır. Durumunuza uygun vize ücreti ile ilgili güncel bilgi almak isterseniz bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz. Eğer Happy Turizm ofisimizden danışmanlık alırsanız yetkilimiz size Gine vize ücretiyle ilgili bir bilgilendirme maili gönderecektir. Burada belirtilen toplam tutar, vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretini Euro olarak dilerseniz ofisimize şahsen bırakabilir dilerseniz de yetkilimizin size vereceği banka hesap numarasına havale yapabilirsiniz. Yetkilimiz vize ücretinizi ödeyip dekontunuzu başvuru dosyanıza ekleyecektir.

Gine Vizesi Reddi

Gine vize başvurularında karar merci Ankara Büyükelçiliği’dir. Vize yetkililerinin vizenizi reddetme hakkı bulunmaktadır ve gerekçeleriyle ilgili açıklama yapma zorunlulukları yoktur. Ancak Gine vize başvurularının reddedilmesinin birkaç nedeni olabilir. Örneğin; vize yetkilisi evraklarınızda eksiklik ve hata bulmuş olabilir. Bankada gösterdiğiniz para miktarının seyahat masraflarınızı karşılamaya yetmeyeceği düşünülebilir. Yetkili, Gine vizenizin süresi bittiğinde ülkenize geri dönmeyeceğinize kanaat getirmiş olabilir. Bu ve benzeri nedenlerle Gine vizeniz reddedildiğinde itiraz etme hakkınız vardır. Başvuru dosyanızdaki eksiklikleri tamamladıktan sonra yeni başvuru yapabiliriz. Ancak bu süre biraz uzun sürebilir. Bu yüzden başvurunuz sırasında problemlerle karşılaşmamanız ve red alma gerekçelerini en aza indirmeniz için Gine vizesine başvuru öncesi danışmanlık almanızı öneririz. Bu nokta da Happy Turizm yetkililerinin size her türlü desteği vermeye hazır olduğunu bilmenizi isteriz. Her türlü sorunuz için bilgi@happyturizm.com adresimizden yetkilimizle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

UYARILAR

  • Gine vize başvurunuz sırasında Vize Talep Dilekçesi’nde sizin adınıza işlemlerinizi yürütecek olan kişinin kişisel bilgilerini mutlaka beyan ediniz.
  • Gine vize işlemlerinde kullanacağınız pasaportun 10 yıldan eski, yırtık ve yıpranmış olmamasına özen gösteriniz. Ayrıca pasaportunuzda Gine vizenizin basılabilmesi için en az 2 boş sayfanın olduğundan emin olunuz. Aksi takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.
  • Gine seyahatinize çıkmadan önce kızamık, kızılcık, tifo gibi rutin aşılarınızın tam olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca seyahatinizden en az 10 gün önce sarıhumma aşısı yaptırmalısınız. Gine’ye giriş yaparken sınır görevlileri aşı kartınızı kontrol edeceğinden seyahatiniz süresince aşı kartlarınızı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.
  • Gine Büyükelçiliği, vize başvuru işlemlerinizi onaylamış olsa bile, Gine’ye girişiniz ülkede bulunan sınır görevlilerinin sorumluluğundadır.  Sınır görevlisi uygun görmezse Gine’ye giriş yapmanıza izin vermeyebilir.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek