Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Tacikistan Vizesi Vize işlemleri

Tacikistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Tacikistan Vizesi Nasıl Alınır?

Planladığınız yurtdışı seyahatleri için gerekli olan vize işlemlerini, seyahat kapsamınıza en uygun vize kriterleri doğrultusunda, hızlı ve kolay vize işlem hizmetiyle yerine getiren Happy Turizm, hızlandırılmış vize işlem hizmeti sayesinde, seyahat planlarınızın aksamadan gerçekleşmesine yardımcı oluyor.

Happy Turizm vize hizmetiyle, konsolosluk ziyaretine gerek duymadan tamamlayabileceğiniz hızlandırılmış vize hizmeti avantajlarından yararlanabilmek için Happy Turizm ofisini ziyaret edebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden, Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Tacikistan Vize Zorunluluğu

Türkiye’den Tacikistan’a seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için belirlenen vize prosedürleri, pasaport tiplerine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Tacikistan’a seyahat edecek olan;

Umuma Mahsus pasaport hamillerinin gerçekleştireceği kısa süreli seyahatler için vize zorunluluğu bulunmaktadır.
Tacikistan’a seyahat etmeyi planlayan;

Hususi Pasaport ve Hizmet Pasaportu hamilleri  6 ay içerisinde 60 günü geçmeyen konaklamalı seyahatlerde vize muafiyeti bulunurken,
Diplomatik Pasaport hamilleri için, 90 gün ve daha az konaklamalı seyahatler için vize muafiyeti bulunmaktadır.
NOT: Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamilli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, görev kapsamında gerçekleşecek Tacikistan seyahatlerinde, görev süresi boyunca vizeden muaftır.

Tacikistan Vizesi işlemlerinde, seyahat kapsam ve süresine bağlı olarak değişiklik gösteren vize kategorileri bulunmaktadır. Tacikistan kısa süreli vize işlemleriniz için Happy Turizm vize işlem yetkilileriyle iletişime geçerek seyahat planınızı detaylandırabilirsiniz .

Tacikistan kısa süreli vize türleri

  • Tacikistan Turistik Vizesi
  • Tacikistan Ticari Vizesi ve
  • Tacikistan Aile Ziyareti Vizesi gerekliliklerine uygun olarak düzenlenmektedir.
  • Tacikistan Kapıda Vize

Tacikistan’a seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Tacikistan havaalanlarında geçerli olan kapıda vize uygulaması ile ülkeye giriş yapabilmektedir. Tacikistan kapıda vize uygulaması;

Elektronik vize ve e-vize işlemleri aracılığıyla yürütülmekte ve ülkeye giriş ve vize uzatma işlemleri online taleplerle gerçekleştirilmektedir.
Önemli: Tacikistan online vize işlemleri, elektronik vize ve e-vize sistemleri üzerinden yürütülmekte ve söz konusu iki farklı sistem, farklı vize mevzuatlarını getirmektedir.

Tacikistan elektronik vize işlemleri, www.visa.gov.tj adresinde bulunan yönlendirmeler ile vize işlemleri ve vize süresi uzatma taleplerine olanak tanırken, Tacikistan e-vize uygulaması ise www.evisa.tj adresi üzerinden yürütülmekte ve fiili konaklama süresi 45 güne kadar olan 90 gün süreli vize işlemlerini mümkün kılmaktadır. Tacikistan e-vize uygulaması ile alınan vizelerde, süre uzatımı uygulanmamaktadır.
Tacikistan’a kapıda vize uygulaması ile giriş yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, elektronik vize bağlantıları üzerinden sağlanan ön değerlendirme sürecini yerine getirmesi gerekmektedir.

Tacikistan’a gerçekleştirmeyi planladığınız seyahat detaylarıyla uyumlu vize işlem süreci ve kapıda vize kapsamı hakkında detaylı bilgi almak için, Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçebilir, hızlı ve kolay vize avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Tacikistan Vizesi Nasıl Alınır?

Tacikistan Vizesi işlemleri, Türkiye’ de Tacikistan Devleti’ni temsil eden Ankara Tacikistan Büyükelçiliği ile İstanbul Tacikistan Başkonsolosluğu ve konsolosluk tarafından yetkilendirişmiş, akredite vize işlem merkezleri aracılığıyla yürütülmektedir.

Online vize ile sağlanan değerlendirme süreci, Tacikistan’a kapıda vize uygulaması sağlamakla birlikte, seyahat detayları, elektronik vize işlemlerinde öneme sahiptir.

Happy Turizm tarafından sağlanan hızlandırılmış vize işlem hizmetiyle, konsolosluğa gitmeden, bulunduğunuz yerden vize işlemlerinizin takibin sağlayabilir, hızlı ve kolay vize avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Tacikistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tacikistan seyahatleri için gerekli olan vize işlemleri, seyahat planına uygun vize kategorisinin gerektirdiği ek evrak ve belgelerin düzenlenerek, ilgili konsolosluk birimine teslim edilmesinin ardından değerlendirme sürecine alınmaktadır.

Tacikistan vize işlemleri ortalama bir hafta içerisinde tamamlanmakla birlikte, olası ek evrak talepleri ve dönemsel yoğunluklar nedeniyle seyahat planlarınızın aksamaması için, planladığınız seyahat başlangıç tarihiyle uyumlu süreler içerisinde vize işlemlerinizi başlatmanız önem taşımaktadır.

Tacikistan Vizesi Başvuru Formu

Planladığınız Tacikistan seyahatiniz için gereken vize işlemleri, seyahat içerik ve kapsamını en iyi biçimde tanımlayan vize kategorisine uygun olarak düzenlenmekte ve faklı ek evraklarla desteklenerek detaylandırılmaktadır.

Tacikistan elektronik vize ve e-vize işlemleri, Tacikistan yetkili makamları tarafından yönetilen internet sayfaları üzerinden yürütülmektedir.

Tacikistan Vize Ücreti 2024

Tacikistan seyahatleri için uygulanan vize ücretleri, seyahat kapsamı ve vize başvuru işlemlerinde kullanılacak ek hizmetlere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Kişisel Tacikistan seyahatleriniz için gerekli olan vize işlemlerini kapsayan 2024 vize ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için Happy Turizm ofisini ziyaret edebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden yetkililere ulaşabilirsiniz.

Tacikistan Vize İşlemleri Ankara

Ankara ve çevre illerde yaşayan kişiler için hızlı ve kolay vize işlem hizmeti veren Happy Turizm Ankara vize işlem ofisi, Tacikistan seyahat planlarını, konsolosluk ziyaretine gerek duymadan tamamlanma avantajı sunuyor. Happy Turizm hızlandırılmış vize işlem hizmetinden yararlanmaya başlamak için Happy Turizm Ankara ofisiyle iletişime geçebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden Happy Turizm yetkililerine ulaşabilirsiniz.

Yaşadığınız ilden yürütülecek vize işlem süreci detaylarına ulaşmak için Happy Turizm Ankara vize işlem birimi ile iletişime geçmeniz, tüm işlem adımlarının sağlıklı biçimde kontrolüne olanak tanıyacağından, vize işlemlerinizi başlatmadan önce yetkililerle irtibat kurmanız önerilmektedir.

Tacikistan Vize Reddi

Seyahat kapsamınıza en uygun vize kategorisi doğrultusunda düzenlenen vize evraklarının konsolosluk birimine tesliminin ardından, vize onay ve vize reddi yetkisi, ilgili konsolosluk yetkililerindedir. Başvuru kapsamında iletilen vize belge ve evraklarındaki uyumsuzluk veya eksikliklerden kaynaklanabilecek olası bir vize reddi kararı sonrası tekrarlanacak vize başvuru işlemlerinde, söz konusu vize reddiyle ilişkili gerekçelerin dikkate alınması, vize işlemlerini olumlu yönde etkileyecektir.

Olası vize reddi kararları, İlerleyen tarihlerde farklı ülkelere gerçekleştirmeyi planlayacağınız seyahat planları için başlatacağınız vize işlemleri için önem arz edebileceğinden, vize reddine ilişkin kararı gösterir belgelerin orijinallerini saklı tutmanız yararlı olacaktır.

Seyahat planlarınızı aksatmadan, bulunduğunuz yerden takibini sağlayabileceğiniz hızlandırılmış vize işlem hizmeti avantajlarından yararlanmaya başlamak için bulunduğunuz ile en yakın Happy Turizm ofisini ziyaret edebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresini kullanarak Happy Turizm yetkilileriyle iletişim kurarak, seyahat planlarınızı detaylandırabilirsiniz. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek