Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan`da İngilizce Dil Eğitimi

Uluslararası alanda profesyonel olarak başarı yakalayabilmenin ilk adımını ancak TOEFL veya IELTS sınavından yüksek bir puan almak ile oluşturmaktadır. Uluslararası geçerliliği olan sınavların kariyer yolunu etkileyen beceriler kazandırdığı bilinmektedir. TOEFL ve IELTS dünyadaki en itibarlı İngilizce dil sınavlarıdır. Bulgaristan’da uluslararası geçerliliği olan yabancı dil eğitim sınavlarına hazırlanmak Türkiye’den çok daha kolay ve ekonomiktir. Bulgaristan’ın son yıllarda hızla gelişim kaydettiği, TOEFL ve IELTS gibi çok yönlü sınavlara odaklanan yoğunlaştırılmış dil eğitim programları, yabancı öğrenciye ileri düzey (advanced) İngilizce seviyesine getirmenin yanında unutulmaz bir yurt dışı deneyimi de vaadetmektedir. Türkiye’den Bulgaristan’a yabancı dil eğitimi amacıyla seyahat eden öğrencilerin sayısı her geçen yıl artmaktadır.

Bulgaristan dil eğitimi

TOEFL Nedir?

TOEFL; Amerika, İngiltere, Avustralya, Kanada dâhil olmak üzere 130 ülkede bulunan10.000’den fazla öğrenim kurumunun yabancı öğrencilere getirdiği en bilinen ve en çok kullanılan, en eski yabancı dil yeterlilik sınavıdır. TOEFL yalnızca eğitim alanında geçerli değildir, yurt içindeki ve yurt dışındaki profesyonel meslek hayatına ilk adım atacak olanlarda aranan başarı kriterlerden biri TOEFL’dır. TOEFL daha çok Amerika’ya yapılacak iş ve eğitim alanındaki başvurularda kullanılmaktadır. TOEFL 4 bölümden oluşmaktadır: Okuma/Reading (60-80 dakika), Dinleme/Listening (60-90 dakika), Konuşma/ Speaking (20 dakika) ve Yazma/Writing (50 dakika). TOEFL sınavına girerek İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve başka yerlerdeki en iyi 100 üniversite de dâhil olmak üzere, puanlarınızı kabul edecek mümkün olan en geniş okul seçimine erişebilirsiniz. TOEFL, İngilizce konuşulan her yere gitmenize ve hiç zorlanmadan yaşamanıza açılan kapıdır.

IELTS Nedir?

IELTS, Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı, İngilizce’nin resmi dil olarak kabul edildiği her ülkede öğrenim görmek veya çalışmak isteyen kişilerin İngilizce dil yeterliliğini belirlemek üzere tüm dünyada uygulanan ve en çok tercih edilen dil sınavlarından bir diğeridir. IELTS 4 bölümden oluşmaktadır: Dinleme/Listening (30 Dakika), Okuma/Reading (60 Dakika), Yazma/Writing (60 Dakika) ve Konuşma/Speaking (11-14 Dakika). Toplam sınav süresi 2 saat 45 dakikadır. Dinleme, Okuma ve Yazma sınavları tek aşamada gerçekleşir. Konuşma sınavı aynı gün, 3 gün önce veya 3 sonra gerçekleşebilir. IELTS'e her yıl yaklaşık 1.500.000 kişi başvurmaktadır. Sınav, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda iş ve eğitim kurumlarında yaygın olarak kabul görmektedir. IELTS son yıllarda Amerika’daki birçok eğitim kurumunda da geçerlilik kazanmaya başlamıştır.

Yurt Dışı Dil Eğitimiyle Kariyerinizde İlk Adımı Atın

TOEFL veya IELTS uluslararası hayata atılan ilk adım olarak bilinir. Yurt dışı deneyimi çok uluslu şirketler tarafından ilk aranan özelliklerden biridir. TOEFL ve IELTS yurt içinde düzenlenen dil yeterlilik sınavı YDS’nin kabul edildiği her mecrada kabul edilmektedir. YDS ulusal bir dil yeterlilik sınavıdır, sınavının uluslararası alanda geçerliliği yoktur. TOEFL ve IELTS dünya çapında en çok kabul edilen, en popüler ve en pratik seçenektir. Hayatınızın belli bir döneminde uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavı için verdiğiniz özveri ve sınavlardan aldığınız ileri seviye bir puan hayatınızın her alanında büyük avantaj sağlayacaktır.

Türkiye’de uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavlarına hazırlık konusunda hizmet veren yüzlerce kurs bulunmaktadır. Ancak bunların arasında yalnızca birkaçı üst düzey, kaliteli hizmet vermekte ve öğrenciyi başarıya ulaştırmaktadır. Zira TOEFL ve IELTS'e “sınav taktikleri”yle hazırlanmak mümkün değildir. Her iki sınav da öğrencinin gündelik hayatta doğrudan deneyimlediği temel beceriler üzerine kuruludur. Çoktan seçmeli gibi öğrencinin birkaç aydan sonra düzenli çalışmayla, sınav taktiklerini çözerek başarı elde edebileceği bir sınav değildir.

Öğrencilerin hem okuma (reading), hem dinleme (listening), hem yazma (writing) hem de konuşma (speaking) becerilerini ölçer. Türk öğrencilerin İngilizce dil eğitim süreçlerinde en çok zorlandığı iki alan; konuşma ve dinlemedir. Çünkü yabancı dil eğitim programlarında, İngilizce hazırlık kurslarında veya üniversite İngilizce hazırlık programlarında konuşma ve dinleme üzerine yeterince pratik yapılmamakta, dilbilgisi (grammar) odaklı ders programları geliştirilmektedir.

Türkiye’de de yurt dışı menşeili yabancı dil eğitimi veren okullar veya konsolosluklara bağlı olarak çalışan enstitüler (Institut Français, Goethe InstItut) yabancı dil konusunda kısa sürede ileri düzey gelişme vadedebilmektedir. Türkiye'de İngilizce eğitim veren öğrenim kurumu veya özel dil hazırlık kursları öğrencinin yurt dışına çıktığında İngilizce bilgi birikimini pratik bir şekilde kullanabileceği dil eğitimini ne yazık ki sağlayamamaktadır. Bu nedenle öğrenci yıllarca Türkiye'de İngilizce eğitimi alsa da yurt dışına çıktığında dilini pratik anlamda geliştirmeye sıfırdan başlamak durumunda kalmaktadır. Türkiye’de öğrenciyi ileri düzey seviyeye taşıyacak TOEFL veya IELTS hazırlık kurslarının fiyatları oldukça yüksektir. Bulgaristan'da dil eğitimi, öğrenciyi 4 temel (yazma, okuma, dinleme ve konuşma) alanda eş zamanlı olarak ilerletirken; pratik olarak da gündelik hayatında uygulamasına fırsat vermektedir. Bulgaristan yurt dışında dil eğitimi konusunda hızla gelişen ülkelerden biridir. Bulgaristan’da profesyonel dil eğitimi konusunda ihtiyacınız olan her alanda ipuçları ve tavsiye almak isterseniz iletişim numaralarımızdan destek hattımıza bağlanabilir ve sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Bulgaristan’da Profesyonel Dil Eğitimi

21. yüzyılın başında Avrupa Birliği’ne dâhil olduğundan beri Bulgaristan, dil eğitimi konusunda büyük oranda ilerleme kaydetmiştir. Türkiye’de ileri düzey, profesyonel İngilizce eğitimi veren birçok kurstan da çok daha uygun fiyatla Bulgaristan’da dil okullarına kaydolmak mümkündür. Böylece öğrenci geliştirdiği dil becerisini direkt olarak kullanma imkânı bulur ve yabancı dil bilgisini yerleşik düzene oturtur.

Avantajları;

Bulgaristan’daki birçok dil eğitim programı sadece Türkiye’ye kıyasla değil; Avrupa’daki dil eğitim programlarına nazaran çok daha uygun fiyatlıdır. 
Bulgaristan’da eğitim alarak, İngilizce'nin dışında yeni bir dilin yanı sıra yeni bir kültürü de deneyimlemiş olursunuz. 
Bulgaristan TOEFL/IELTS hazırlık kursları dil eğitiminin yanı sıra üniversitelerle, yüksek lisans okullarıyla ve diğer eğitim kurumlarıyla eşleştirir.
Bulgaristan’da İngilizce eğitim veren dil okulları; sınava girecekleri, üniversitelerle, yüksek lisans okullarıyla ve diğer eğitim kurumlarıyla eşleştirir. Katılımcı bir kurumun/organizasyonun alım profiline uyuyorsanız eğitim programları, kabul şartları, maddi yardım fırsatları, kulüpler ve diğer eğitim fırsatları ile ilgili bilgileri size iletir.
TOEFL ve IELTS, getirdiği değer ve kalite ile yurtdışında eğitime yönelik çabalarınızı destekleyecek en belirleyici araçtır. Bulgaristan’da TOEFL ve/veya IELTS hazırlık kursunda öğrenciye birebir özel hoca ile İngilizce eğitim verilmektedir. Öğrenci gruba dâhil edilerek diğer öğrencilerle birlikte eğitim alacaktır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla Bulgaristan’da TOEFL, IELTS sınavlarına profesyonel hazırlık hizmeti veren 10’dan fazla anlaşmalı olduğumuz yabancı dil eğitim programına kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Bulgaristan’da dil eğitimi veren okulların ücretleri 350 Euro’dan 1.000 Euro’ya kadar öğrenim programının süresine ve yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Öğrencinin talebine gireceği sınava (SAT, TOEFL, IELTS), konaklamayı planladığı süreye ve konaklama şekline (tek veya çok kişi) göre program ücretleri değişik göstermektedir.

Bulgaristan İngilizce dil eğitim programları hakkında detaylı ücret bilgisini ve ihtiyaç duyduğunuz desteği çağrı merkezi yetkilimizden alabilirsiniz.

Bulgaristan’da dil eğitim programı ücretleri

Uluslararası dil eğitim sertifikası olan TOEFL, IELTS, SAT kurs programlarına öğrencinin kaydının yapmanın yanı sıra aşağıdaki hizmetleri de isteğe bağlı olarak sağlamaktadır. Aşağıdaki değişkenlere bağlı olarak ücretler değişmektedir.

  • Bulgaristan vize ücreti (konsolosluk harcı ve hizmet bedeli dâhil)
  • 2-4 ve 6 aylık dil programlarına göre tüm konaklama ücreti 
  • Seyahat sağlık sigortası 
  • Öğrencinin ulaşımının en uygun şekilde organize edilmesi 
  • Öğrencinin kursu boyunca karşılaşabileceği her türlü durumda danışmanlık hizmeti verilmesi


SAT Nedir?

SAT (Scholastic Aptitude Test) Amerika’daki üniversitelere başvurularda hem Amerika vatandaşları hem de yabancı öğrenciler tarafından yeterliliği ölçmek için kullanılan aynı zamanda Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilmesi sürecinde de birçok üniversite tarafından geçerliliği onanmış İngilizce bir sınavdır. “The College Board” tarafından düzenlenen SAT Amerika’da yılda 7 kez, Amerika dışındaki ülkelerde ise yılda 6 kez uygulanmaktadır.

Sınavlar genellikle 2 ayda bir uygulanmaktadır. SAT başvuruları, her yıl güncellenen başvuru merkezlerinden veya online sistem üzerinden (http://sat.collegeboard.com/) yapılmaktadır. SAT sınav sonucunun 2 yıl süreyle geçerliliği devam etmektedir. SAT, TOEFL VE IELTS’den ayrı olarak salt bir dil sınavı değildir. Öğrencinin eleştirel okuma, yazma-kompozisyon ve matematik-geometri alanlarında öğrencilerin bilgi düzeyini ve yorum yeteneğini ölçmeyi amaçlamaktadır.  SAT, öğrencilerin üniversite öğrenimi süresince akademik başarıya ulaşmada gereksinim duyacakları temel düşünme ve yorumlama becerilerini sınar.

Genellikle lise son sınıf öğrencileri ya da liseden mezun olmuş olan, üniversite eğitimlerini yurt dışında almak isteyen öğrenciler SAT sınavına girerler. Bu test öğrencilerin orta öğretim boyunca edindikleri bilgi ve becerileri hangi düzeyde kullanabildiklerini ölçmeyi amaçlar. Bu sınavda düşünce ve problemleri çözme biçimleri değerlendirilir. Yükseköğrenim kurumları için SAT büyük bir kaynaktır. Bu test aynı zamanda öğrencilerin üniversitedeki performanslarının en hassas göstergelerinden bir tanesidir

Bulgaristan’da SAT Eğitim Programları

Balkanların en iyi eğitim merkezlerinden biri haline gelen Bulgaristan, gelişmiş ve tam donanımlı üniversiteleriyle dikkat çekmektedir. Bulgaristan’daki üniversitelerde eğitim Bulgarca veya İngilizcedir. Bulgaristan’da üniversite öğrenimi görmek isteyen yabancı öğrenciler, Türkiye’de üniversite öğrenimi görmek isteyen yabancı öğrenciler veya Amerika’da üniversite öğrenimi görmek isteyen Türk veya Bulgar öğrenciler üniversitelere SAT sınav sonucuna göre kabul edilmektedir. SAT sınavının uluslararası geçerliliği bulunmaktadır. Bulgaristan’da girilen SAT sınav sonucu, Amerika’daki veya Türkiye’deki üniversitelere yapılacak başvuruda kullanılabilmektedir. Kısmi ya da tam zamanlı olarak İngilizce öğrenim veren üniversiteler, yabancı öğrencileri bünyesine SAT sınav sonucuna göre kabul etmektedir. Bulgaristan’da da Türkiye’deki gibi iki ayda bir SAT sınavı yapılmaktadır. SAT’a hazırlanan öğrenciler için yoğunlaştırılmış İngilizce hazırlık kurs programları açılmaktadır. SAT eğitim programlarına katılan öğrenciler, sınava hazırlanmanın yanı sıra kariyerlerinde bir eşik noktası olarak tanımlayacakları yurt dışı eğitimi de deneyimlemiş olmaktadırlar.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek