Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Dominika Vizesi Vize işlemleri

Dominika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Dominika Vizesi Nasıl Alınır?

Nüfusu: Ada, doğusunda Atlantik Okyanusu ve batısında Karayip Denizi ile çevrilidir. New York şehrinden biraz daha küçük olan Dominika, dikdörtgen şeklinde bir adadır ve 750 km2’lik (280 mil kare) bir yüzölçümüne sahiptir..

Demografisi: Bunlara ilaveten bu tropik cennet, hem Avrupa ve hem de Afrika geleneklerine sahip enerjik bir kültüre sahiptir.

Egemenlik: Dominika, 1978 yılında bağımsızlığını kazanıncaya kadar Britanya’nın bir kolonisiydi. Ülke İngiliz Milletler Topluluğunun üyesi olarak kalmıştır.

Konumu : Dominika, Karayip Deniziyle Kuzey Atlantik Okyanusu arasında yerleşiktir. Porto Riko’yla Trinidad ve Tobago arasında aşağı yukarı yarı yoldadır.

Hükümet Tipi:  Dominika, parlamenter bir demokrasiye sahip olup Cumhurbaşkanı devletin başındaki kişidir. Ülke İngiliz Milletler Topluluğunun bir üyesidir. Ülke ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM), Karayipler Topluluğu (CARICOM), Doğu Karayip Devletleri Topluluğu (OECS), Amerikan Devletleri Topluluğu (OAS) ve La Francophonie Uluslararası Örgütü gibi örgütlerin üyesidir.

Özellikler : Dominika'nın farklı ve çeşitli manzaraları, vahşi yaşamın bolluğu ve tropikal resifleri, ülkeyi dünyanın en iyi dalma noktalarından birisi yapmaktadır ve eko-turizm, adadaki en hızlı gelişen endüstrilerden bir tanesidir. Pek çok sayıdaki nehirleri ve şelaleleri, bu tropikal yağmur ormanı cennetini doğa yürüyüşü, tüplü dalma (scuba diving) ve balinaları seyretmek için en popüler yerlerden birisi haline getirmektedir.

Ekonomisi: İngiliz Milletler Topluluğu üyesi olan Dominika'nın başlıca ekonomik faaliyeti, ana ürünü muz olan tarımla uğraşmaktır. Muz ve diğer zirai ürünler, Dominika'nın ekonomik faaliyetlerinde hakim olan unsurlardır ve iş gücünün hemen hemen üçte biri, tarımda çalışmaktadır. Adanın turizm endüstrisi, ikinci en büyük, ekonomik faaliyetini oluşturmaktadır. Bunu, sabun ihracatı izlemektedir. Dominika'nın dağları, yağmur ormanları, tatlı su gölleri, sıcak suları, şelaleleri ve dalış noktaları, ülkeyi cazip bir eko-turizm noktası haline getirmektedir.

Dominika Yatırım Seçenekleri

Başvuru sahipleri ve aileleri, aşağıda belirtilen iki seçenekten birisini seçerek Yatırımla Vatandaşlık Programı vasıtasıyla Dominika'da vatandaşlık elde edebilirler:

Ekonomik Çeşitlilik Fonuna (EDF) bir kereye mahsus bir katkıda bulunmak

  • EDK seçeneği tahtında gerekli olan minimum katkı tutarı, 100,000 ABD Dolarıdır..

Ön onaylı bir taşınmaza (emlak) yatırım yapmak.

  • Ön onaylı taşınmaz seçeneği, başvuru sahiplerinin bir mülk satın almalarını ve mülkiyetini vatandaşlık elde edildikten sonra en az 3 sene boyunca ellerinde bulundurmalarını gerektirmektedir.
  • Ön onaylı taşınmaz seçeneği tahtında minimum yatırım tutarı, 200,000 ABD Dolarıdır.

Yatırım Yoluyla Dominika Vatandaşlığı

Program Avantajları

  • Tam vatandaşlık statüsü
  • Başvurunun öncesinde, esnasında ve sonrasında Dominik’i ziyaret gerekliliği yoktur
  • Hiçbir mülakat gerektirmemektedir
  • Hiçbir İngilizce Lisanı bilme gerekliliği yoktur
  • Süreç hızlı işlemektedir
  • Bütün ulusların vatandaşlarına açıktır
  • Çifte vatandaşlığa müsaade edilmektedir
  • Çok düşük bir süreç ücreti ödenir
  • Sosyal ve siyasal güvenlik
  • Yaklaşık 120 ülkeye (Birleşik Krallık, AB ve Brezilya dahil) vizesiz seyahat
  • Yabancı gelirler, sermaye kazançları, hediyeler ve veraset intikal üzerinde vergi yoktur
  • Küçük ve huzurlu bir ülkede yaşam

Daha fazla bilgi için lütfen bizlerle iletişim sayfamızdan iletişime geçmekten çekinmeyin. Yatırım Yoluyla Dominika Vatandaşlığı işlemlerinde sürecin başından sonuna kadar sizlere profesyonel yardım ve güvenli bir işlem yapılmasını sağlıyoruz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek