Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Lüksemburg Vizesi Vize işlemleri

Lüksemburg Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Lüksemburg Vizesi

Tüm dünya ülkelerine gerçekleşrtirmeyi planladığınız seyahatler için gerekli olan vize işlemlerinde, hızlı ve kolay vize hizmeti sağlayan Happy Turizm Vize - Danışmanlık, seyahat planlarınızın aksamadan gerçekleşmesine yadımcı olmaktadır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık tarafından sağlanan hızlandırılmış vize işlem hizmeti avantajlarından yararlanmak için bulunduğunuz ile en yakın Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi ziyaret edebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresi üzernden yetkililerle iletişime geçerek, bulunduğunuz yerden vize işlemlerinizin takibini sağlayabilirsiniz.                                            

Lüksemburg Vize Zorunluluğu

Schengen bölgesinde bulunan ülkeler arasında yer alan Lüksemburg, 90 güne kadar konaklamalı Lüksemburg seyahatleri için kısa süreli vize, 90 günü aşacak konaklamalı seyahatler için ise uzun süreli vize tipleriyle ülkeye giriş sağlamaktadır. Lüksemburg kısa süreli seyahat vizesi, Schengen vizesi kapsamında yer almaktadır.

NOT: Lüksemburg Schengen Vizesi (Visa C – Tek Tip Vize), Schengen bölgesinde 180 günlük zaman dilimi içinde en fazla 90 güne kadar serbest dolaşım hakkı tanımaktadır. Çok girişli olarak düzenlenen Schengen vizeleri için de 180 gün periyodunda 90 güne kadar kalış süresi geçerlidir.
Schengen bölgesi, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre olmak üzere 26 Avrupa ülkesini kapsamaktadır.
Türkiye’den Lüksembug’a gerçekleşecek seyahatler, vize süreçlerine tabidir ve başvuru sahibinin ziyaret süresi, ziyaret içeriği, amacı ve kapsamına bağlı olarak farklı vize prosedürleri uygulanmaktadır. Lüksemburg seyahat ve konaklama başvuruları;

  • Visa A : Havaalanı Transit Vize
  • Visa C: Kısa Süreli Vize ve
  • Visa D: Uzun Süreli Vize kategorileri esaslarına bağlı olarak sürdürülmektedir.

Planladığınız Lüksemburg seyahatinizin amaç ve içeriğine en uygun vize tipi ve Lüksemburg vize başvurucu sürecinin tüm aşamalarının takibi için Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibimizden destek alabilir, vize başvuru sürecinizin kolay, hızlı ve sorunsuz şekilde ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

NOT: T.C. Vatandaşları için havaalanı transit vize (Visa A) zorunluluğu bulunmamaktadır.

Lüksemburg Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Lüksemburg vizesi başvuru sürecinde seyahat talebinde bulunan başvuru sahibin takip etmesi gereken aşamaları tanımlayan önemli detaylar bulunmaktadır.

Türkiye’ den Lüksemburg’ a gerçekleştirilecek seyahatlerde, ziyaret süresi ve amacına bağlı olarak uzun süreli ve kısa süreli vize gereklilikleri aranmaktadır.

Kısa süreli Lüksemburg seyahat vizeleri;

90 gün ve altında konaklamalı Lüksemburg seyahatlerini kapsamaktadır.
90 gün ve altında konaklamalı Lüksemburg seyahatleri, Schengen Vizesi kapsamına girmekte ve Schengen üyesi diğer Avrupa Ülkeleri’ne de turizm ve seyahat amaçlı geçiş hakkı tanımaktadır.
NOT: İlk kez kısa süreli Lüksemburg vizesi üzerinden Schengen Vizesi’ ne başvuran başvuru sahipleri, ilk Schengen yurtdışı seyahatlerini Lüksemburg’a gerçekleştirmelidir.

Lüksemburg Schengen vize başvurularında 25 Eylül 2014 yılından itibaren uygulanan “VIS” kayıt sistemi, başvuru sahiplerinin biometrik verileri ve parmak izi kayıtlarının Schengen üyesi ülkelerin konsoloslukları tarafından kayıtlanmasını gerektirmektedir. Bu nedenle, ilk kez Schengen Vize başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin, biometrik veri ve parmak izi kayıtlarını Schengen üyesi ülkelerin konsolosluk departmanlarıyla paylaşması gerekmektedir.
Schengen üyesi ülkelerin konsolosluk departmanları, başvuru sahiplerinin biometrik ver ve parmak iziz kayıtlarını 5 yıl süreyle kayıt altında tutabildiğinden, son 5 yıl içerisinde biometrik veri gerekliliklerini sorunsuz biçimde yerine getiren başvuru sahiplerinin doğrudan konsolosluk ziyareti zorunluluğu bulunmamaktadır.
NOT: Lüksemburg Konsolosluğu' nun  gereklilik görülmesi durumunda vize başvuru sahibini konsolosluğa davet etme hakkı bulunmaktadır.

  • 12 yaşından küçük çocuklar
  • Fiziksel olarak parmak izi alınması mümkün olmayan bireyler
  • Hükümdar ve kraliyet aile üyeleri
  • Resmi seyahatte bulunan devlet ve hükümet başkanları parmak izi kayıt işleminden muaf tutulmaktadır.

Lüksemburg Vizesi Nasıl Alınır?

Lüksemburg’a gerçekleştirilecek kısa süreli seyahatler için gerekli olan Schengen Vizesi başvuru işlemleri, Lüksemburg Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden yürütülmektedir. Vize başvuru sürecinizin takip ve denetlenmesinde Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibimizden destek alabilirsiniz.
Not: 90 gün üzeri kalmalı Lüksemburg ziyaretleri, uzun süreli vize süreçlerine tabidir ve başvuru süreci konsolosluk ile başvuru sahibi arasında sürdürülür.

Uzun süre konaklamalı Lüksemburg vize başvuruları

  • Oturum vizesi
  • Çalışma vizesi
  • Eğitim vizesi ve
  • Aile birleşimi vizesi gereklilikleri üzerinden yürütülmektedir.

Lüksemburg Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Lüksemburg vizesi için gerekli olan evraklar, seyahat süresi ve kapsamına bağlı olarak belirlenen vize kategorisi gerekliliklerine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Lüksemburg Schengen Vizesi başvuruları için;

  • Seyahat bitiminden en az üç ay sonrasına kadar geçerli, en az 2 adet boş sayfası olan ve son 10 yıl içinde düzenlenmiş pasaport,
  • 1 adet yeni çekilmiş, pasaport gerekliliklerine uygun beyaz fonlu fotoğraf,
  • Vize kanununa uygun olarak düzenlenmiş sağlık sigortası belgesi 

Planlanan Lüksemburg ziyareti kapsamına uygun vize tiplerinden

  • Turizm
  • Aile ve Arkadaş Ziyareti
  • İş Seyahati, Kültürel, Spor, Konferans Katılımı

kategorilerine uygun ek belgelerin eksiksiz olarak düzenlenmiş olması gerekmektedir. Söz konusu vize kategorilerine yapılacak başvurularda farklı belge ve ekler istenmektedir.

Planladığınız Lüksemburg ziyareti için gerekli olan vize tipinin belirlenmesi ve vize başvuru sürecinde istenen tüm belgelerin detaylı bilgileri için Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibimizle iletişime geçmeniz önemle rica olunur.

NOT: Lüksemburg seyahat süresinin tamamını kapsayan ve Schengen sınırları dahilinde yaşanabilecek

  • Acil tıbbi müdahale
  • Hastane yatış işlemleri
  • Tıbbı sebeplerden geri gönderilme ve
  • Ölüm

Durumlarıyla ilişkili tüm masrafları karşılayacak sağlık sigortanız bulunması, başvuru sürecinin önemli gereklilikleri arasındadır. Asgari 30.00 Euro teminat tutarlı sağlık sigortası işlemleri, seyahat sırasında yaşanabilecek olumsuz durumları garanti altına almalıdır.

Lüksemburg Vizesi Başvuru Formu

Lüksemburg’a gerçekleştirilecek seyahatler öncesinde temin edilmesi gereken vize başvuru formları, ziyaret süresi ve kapsamına bağlı olarak belirlendiğinden, 90 gün ve altı konaklamalı seyahatler için gereken vize başvuru formları Lüksemburg Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezlerinden temin edilebilmektedir.

Şahsi seyahat planınızı en uygun şekilde tanımlayacak vize başvuru süreci ve gerekli evraklar hakkında detaylı bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarıyla iletişime geçebilir ve konsolosluk ziyaretine gerek duymadan tüm başvuru sürecinizin hızlı ve kolay biçimde yönetilmesini sağlayabilirsiniz.

Lüksemburg Vize Ücreti 2024

Lüksemburg vize başvurularında Lüksemburg Büyükelçiliği ve Konsolosluğu’nca talep edilen vize ücretleri, yaş kriterleri ve başvuru sahibinin seyahat amaç ve içeriğine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Lüksemburg Vizesi’ne başvuru yapan;

  • Yetişkinler ve 
  • 6 – 12 yaş aralığındaki çocuklar için istenen ücret bedeli farklılık göstermektedir.

Vize başvuru sürecinde ücret talebinde bulunulmayan başvurular ise

  • Altı yaş altı çocuklar
  • Temel eğitim, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile aynı amaçla öğrenciye eşlik eden eğiticilerin, eğitim veya eğitim kapsamlı programlara katılım nedeniyle gerçekleştirdikleri seyahatler
  • Kar amacı gütmeden düzenlenen seminer, konferans, spor, kültür ve eğitim etkinliklerine katılacak olan ve yine kar amacı gütmeyen kuruluş üyesi 25 yaş altı başvuru sahiplerinin seyahatleri
  • Bilimsel araştırma nedeniyle seyahatler ve
  • AB/ AET/ İsviçre vatandaşlarının birinci derece aile üyelerinin seyahatlerini kapsamaktadır.

NOT: Başvurusu olumsuz sonuçlanan başvuru sahipleri ile vize başvurusunun geri çekilmesi durumlarında vize ücretleri iade edilmemektedir.

Lüksemburg Vize Reddi

Vize başvuru sahibi tarafından beyan edilen Lüksemburg vize başvurusunun, Başkonsolosluk veya konsolosluk tarafından reddedilmesi durumunda, başvuru sahibi durumdan haberdar edilir. Başvuru sahibinin, vize reddini takip eden üç aylık zaman diliminde, avukat aracılığıyla red kararına itiraz edebilmekte ve kararı idari mahkemeye taşıyabilmektedir.       

Lüksemburg vize başvuru süreci ile ilgili daha fazla detay için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden sorularınızı yöneltebilir veya Happy Turizm Vize - Danışmanlık iletişim numaraları üzerinden sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek