Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Güney Kore Vizesi Vize işlemleri

Güney Kore Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Güney Kore Vizesi Nasıl Alınır?

Resmi adıyla Güney Kore Cumhuriyeti, Doğu Asya’da yer alan bir ülkedir. 222.154 km2’lik bir yüz ölçümüne sahip olan Güney Kore başkenti Seul’dur. Ülkenin diğer önemli kentleri ise; en büyük kent olan Gwangju, ikinci en büyük şehir olan ve önemli liman kentlerinden olan Busan, Incheon, Daegu, Daejeon ve Ulsan’dır. Güney Kore’nin nüfusu ise 2017 sayımına göre 51,47 milyondur. Güney Kore'ye seyahat etmek için Güney Kore uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsin.

Güney Kore Vize Başvurusu

Güney Kore Vize İstiyor Mu?

Güney Kore’ye gidecek olan Türk vatandaşlarından Bordo (Umuma Mahsus), Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet) ve Siyah (Diplomatik) pasaport sahiplerinin 180 gün içerisinde 90 gün süre için vize almalarına gerek yoktur. 90 günden uzun kalacak olanların ise Güney Kore için uzun süreli D vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Not: Güney Kore'ye seyahat edeceklerin elektronik seyahat izni sağlayan K-ETA belgesini alması zorunludur. K-ETA belgesi için 10.000 Krw (yaklaşık 203 TL) civarında bir ücret ödemeniz gerekir. K-ETA belgesi bir defa alındığında 3 yıl boyunca geçerlidir. Detaylı bilgi ve K-ETA başvurusu için: https://www.k-eta.go.kr/

Önemli Not: Ülkelerin vize ve seyahat koşulları değişiklik gösterebilmektedir. Güncel vize ve seyahat koşullarını, ilgili ülkenin konsolosluğuna ait resmi web sitesinden veya T.C Dışişleri Bakanlığı web sitesinden kontrol etmeni veya seyahat edeceğin hava yolu firması ile iletişime geçmeni önemle rica ederiz.

Güney Kore Vize Türleri

Güney Kore’ye giderken alınabilecek pek çok vize türü mevcuttur. Bunlar şu şekildedir:

  • Güney Kore Memurlar İçin Vize(A-2): Resmi görev için Güney Kore’de bulunacak veya konferansa vb. katılacak olan memurların alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Geçici Basın Vizesi (C-1): Gazete, dergi vb. için haber yapma veya dış basın ile irtibat kurma gibi amaçlarla Güney Kore’de bulunacak basın mensuplarının alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Ticari Vize (C-2): Güney Kore’de şirket kurmak isteyen veya herhangi bir şirket tarafından çalışmak için özel olarak davet edilen vb. kişilerin alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Kısa Süreli Ziyaretçi Vizesi (C-3): Tatil, kültür- sanat, turistik gezi amaçlarıyla Güney Kore’ye gidecek olanların alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Kısa Süreli İstihdam Vizesi (C-4): Konferans, araştırma, ticari faaliyetler gibi çalışma nedenleriyle Güney Kore’de kısa süre bulunacak olanların almaları gereken vizedir.
  • Güney Kore Öğrenci Vizesi (D-2): Güney Kore’de kolej veya üniversite programlarına kayıt olarak uzun süre eğitim görecek olanların almaları gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Genel Eğitim Vizesi (D-4): Herhangi bir dil okulunda veya araştırma kurumunda kısa süreli eğitim almak isteyenlerin alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Dini Çalışma Vizesi (D-6): Dini kurum ve kuruluşlara görev amacıyla gelen, eğitim almak veya vermek için Güney Kore’de bulunan veya toplantılara katılacak olan kişiler tarafından alınması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Kurum İçi Vizesi (D-7): Güney Kore’de herhangi bir kamu kuruluşunda veya ona bağlı alt bir kurumda uzun süreli görev alacak olan kişilerin alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Sözleşmeli Yatırımlar Vizesi (D-8): Yatırım yapmak isteyen veya herhangi bir şirketin hisse senetlerine ortak olmak isteyenlerin alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Sözleşmeli Ticari Vize (D-9): Kar amacıyla işletme kurmak isteyen veya tüccarlık yapacak olanların aynı zamanda endüstriyel ve teknolojik alanda özel veya kamu kuruluşlarında görev alacak olanların alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Yabancı Dil Öğretme Amaçlı Uzun Vadeli Vize (E-2): Uzun sürelerle dil eğitimi amacıyla Güney Kore’de bulunacak olanların alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Diğer Uzun Vadeli İstihdam Vizeleri (E-1~E-7)
  • Güney Kore Aile Ziyareti ve Aileyle Kalmaya yönelik Vizeler (F-1~F-3): Güney Kore vatandaşı olan ya da Güney Kore’de ikameti olan kişilerin ailesiyle beraber yaşamaları için eş ve çocuklarının almaları gereken aynı zamanda Güney Kore’de yaşayan ailesini ziyaret etmek isteyenlerin alması gereken vize türüdür.
  • Güney Kore Kültürünü Barındıran Kişilere yönelik Vize (F-4): Daha önce Güney Kore vatandaşlığı almış ancak feragat etmiş veya ebeveynlerinden ya da onların ailesinden birinin vatandaşlığı bulunan kişilerin alabilecekleri vize türüdür.

Türkiye’den Güney Kore’ye seyahat eden vatandaşların en çok aldığı vize türleri turistik ve ticari vizelerdir.

Güney Kore’ye Gitmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Güney Kore için 90 güne kadar olan ziyaretlerde Türk vatandaşların vize almasına gerek yoktur. 90 günden uzun süreli ziyaretler için vize prosedürleri devreye girmektedir. Bunun için de öncelikle Güney Kore vize başvurusu için vize türüne göre Online Vize Başvuru Formu doldurularak iletilmelidir. Ardından vize için gerekli evraklar hazırlanarak Güney Kore Konsolosluğundan randevu alınmalıdır. Randevu esnasında evraklar tesliminin yanı sıra Biyometrik İşlem( parmak izi taraması) ve mülakat da yapılır ve ardından başvuru süreci tamamlanmış olur.

Güney Kore için vizesiz ziyaretlerde gerekli olan evraklar

  • Pasaport
  • Gidiş-dönüş uçak bileti veya rezervasyonları
  • Otel vb. konaklama yeri için rezervasyon bilgileri

Gidiş-dönüş uçak bileti veya rezervasyonları ile konaklanacak yeri gösteren belgeler ülkeye girişte pasaport kontrolü esnasında sorulabileceğinden ve olmaması halinde ülkeye alınmama ihtimali olduğundan bulundurulması iyi olacaktır.

Uzun süreli Güney Kore ziyaretleri için (90 günden fazla) vize başvuruları yapılmadan önce Güney Kore diplomatik temsilciliklerinden veya vize başvuru merkezlerinden vize türüne göre gerekli evrakların detaylı bilgisi alınmalıdır.

Güney Kore’nin Vize İstediği/İstemediği Ülkeler

Güney Kore’ye belirli sürelerle vizesiz gidebilecek olan ülkeler şu şekildedir:

180 Gün Vizesiz:

Kanada

 

90 Gün Vizesiz:

 

90 Gün Vizesiz:

 

90 Gün Vizesiz:

 

90 Gün Vizesiz:

 

 Antigua ve Barbuda

 

 Avustralya

 

 Bahamalar

 

 Barbados

 

 Brezilya

 

 Şili

 

 Kolombiya

 

 Kosta Rika

 

 Dominika

 

 Dominik Cumhuriyeti

 
 Mısır  El Salvador
 Grenada  Guatemala  Haiti  Hong Kong
 İzlanda  İsrail  Jamaika  Malezya
 Japonya  Liberya  Lihtenştayn  Makao
 Meksika  Fas  Yeni Zelanda  Nikaragua
 Norveç  Panama  Peru  Saint Kitts ve Nevis
 Saint Lucia  Saint Vincent ve Grenadinler  Sırbistan  Singapur
 Surinam  İsviçre  Tayvan  Tayland
 Trinidad ve Tobago  Türkiye  ABD  Uruguay
 Venezuela      

Kıbrıs Cumhuriyeti ve Portekiz hariç tüm Avrupa Birliği vatandaşları da 90 gün vizesiz girebilmektedir. Kıbrıs için bu durum 30 gün iken Portekiz için ise 60 gün süreyle sınırlandırılmıştır.

60 Gün Vizesiz:

 

 Lesotho

 

 Portekiz

 

 Rusya

 

 

30 Gün Vizesiz:

 

30 Gün Vizesiz:

 

30 Gün Vizesiz:

 

30 Gün Vizesiz:

 

 Arnavutluk

 

 Andorra

 

 Arjantin

 

 Bahreyn

 

 Bosna-Hersek

 

 Brunei

 

 Kıbrıs Cumhuriyeti

 

 Ekvador

 

 Fiji

 

 Guam

 

 Guyana

 

 Honduras

 

 Kazakistan

 

 Kiribati

 

 Kuveyt

 

 Marshall Adaları

 

 Mauritius

 

 Monako

 

 Karadağ

 

 Mikronezya Federal Devletleri

 

 Nauru

 

 Yeni Kaledonya

 

 Umman

 

 Palau

 

 Paraguay

 

 Katar

 

 Samoa

 

 San Marino

 

 Suudi Arabistan

 

 Seyşeller

 

 Solomon Adaları

 

 Güney Afrika

 

 Esvatini

 

 Tonga

 

 Tunus

 

 Tuvalu

 

 Birleşik Arap Emirlikleri

 

 Vatikan

 
 Yemen  

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek