Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Belçika Vizesi Vize işlemleri

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Belçika Vizesi Nasıl Alınır?

Belçika, Schengen vizesi şartlarını uygulayan 26 ülkeden biridir. 25.09.2014 tarihinden sonra alınmış VIS ibareli bir vizeniz var ise, başvuruda şahsen bulunmanız gerekmeyecektir.

Eğer bir Schengen ülkesine ilk kez giriş yapacaksanız biometrik parmak izi kaydınız için sizin için tanımlanan Konsolosluk vize merkezinde şahsen bulunmanız gerekecektir. Size tanımlanan gün ve saatte danışmanlarımız eşliğinde vize randevunuzda biometrik kaydınız sisteme girilecektir.

Belçika vizesi işlemleri ile ilgili Belçika vizesi kaç günde çıkar?

Belçika vize başvuru evrakları nelerdir?

Belçika vizesi ne kadar?

Gibi genel sorularınızın cevaplarını bulacağınız yazımız haricinde tüm diğer konular için de ofislerimize ulaşabilir ya da canlı destek servisinden yardım talep edebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından genel olarak verilen Bordo pasaport sahipleri Belçika ziyaretleri için vize işlemlerini tamamlayarak, Büyükelçilik onayıyla vize dahilinde seyahat edebilirler. Diğer pasaport sahipleri 180 kapsamında 90 günü geçirmemek koşuluyla vize prosedüründen muaf olarak Belçika ziyaretlerini gerçekleştirebilirler.

Belçika Vizesi başvurunuzdan önce seyahat süreniz ve Belçika’da ne kadar kalacağınız önem arz edecektir. Çünkü Shengen Vize şartları nedeniyle en çok konaklayacağınız ülkenin giriş yapacağınız ülke olması gerekmektedir.

Belçika Vizesi İşlemleri

Belçika vizesi işlemleri Ankara’da konumlandırılan Belçika Büyükelçiliği himayesinde görev yapan Belçika Konsolosluğu vize merkezleri tarafından yapılmaktadır.

Dış bağlantı olarak görev yapan başvuru merkezi firmaları ise dosyanızın sisteme girilme ve randevunuzun oluşturulması konusunda hizmet vermektedir. Dosyanızın kararında ya da niteliği konusunda fikir beyan etmez ve sürece dahil olmazlar.

Belçika vize işlemleri için sunacağınız evrakların güncel olması gerekmektedir. Evraklarınızı mülakat tarihinizden son 8 gün önce temin etmeli ve eksiksiz olarak dosyanızı sisteme girmelisiniz. Güncel olmayan, eksik evraklar olumsuz cevap almanıza neden olabilir.

Belçika Schengen başvurunuzu yapmadan önce seyahat planınızı yapmalı, kategorinizi seyahat sebebinize uygun olarak seçerek başvuru evraklarınızı ona göre hazırlamalısınız.

Belçika Vizesi Kategorileri

Turistik Vize
Ticari Vize
Ziyaret Vizesi
Belçika Transit Vize
Denizci transit vizesi
Belçika’da evlenme vizesi
Kültürel, sportif faaliyetler ve konferansa katılımcı vizesi
Kısa süreli staj ve eğitim vizesi
Belçika Vizesi kategorileri uzun vadeli çalışma ve konaklama için farklı kategorilerden işlem yapmaktadır. Belçika ulusal vize olarak adlandırılan bu vize kategorileri için farklı prosedür uygulanmakta ve işleyiş süreci daha uzun zaman aralığında tamamlanmaktadır.

Belçika vizesi işlemleri Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla size uygun şart ve seyahatinize uygun evrakların usule, yasalara ve uluslararası vize prensiplerine göre güvenle tamamlanmaktadır. Vize işleminize yönelik her türlü soru ve sorununuz için danışmanlarımıza ulaşabilir ve iş birliğimizden faydalanabilirsiniz.

Belçika Vize Başvurusu

Belçika vize başvurusu anlaşmalı dış bağlantılar aracılığıyla Büyükelçiliğe iletilmekte sonrasında dosyanız belli şart ve usul incelemesine girmektedir. Bu sürece hiçbir firma ya da kişi dahil edilmez.

Başvurunuzu gerçekleştirmeden önce seyahat planınızı netleştirmeli, seyahat nedeninize uygun kategoriden seçiminizi yapmalısınız. Seçtiğiniz kategoriyi karşılayan evraklarınızı tam, eksiksiz olarak tamamlamalı ve başvuru formunuzla da örtüşecek nitelikte ibrazlarınızı düzenlemelisiniz.

Belçika vize belgeleri kişinin vize süresi ve şahsi özel durumları ile ilgili değişkenlik gösterebilir. Aynı durum Schengen vize ücreti için de geçerlidir. Seyahatinizin durumu, sizin şahsi ayırt edici özelliğiniz hem evraklarınızda hem de ücretinizde belirleyici olacaktır.

Şahsi özelliklerinizi ve seyahat ayrıntılarınızı kapsayan kişiye özel evrak listenizi ve ücret hesaplamanızı danışmanlarımızdan temin edebilirsiniz. 

90 günü aşacak ziyaretleriniz için farklı işlem ve kategoriden Belçika Vizesi başvurusu yapılmaktadır. Belçika D vize kategorisindeki vizeler ise Oturum, Eğitim, Çalışma ve Aile Birleşimi olarak sınıflandırılmıştır.

Schengen vize işlemi gören dosyalar ise 90 günü aşmayan konaklamaları kapsamına alır. Her iki başvuruda da sizden beklenilen vize sürenizi aşmamanız ve taahhüt ettiğiniz sürede Türkiye’ye dönüşünüzü yapmanızdır. Aksi takdirde ne yazık ki sonraki Schengen başvurularınızda sıkıntı yaşamanız olasılık dahilinde karşınıza çıkacaktır.

Belçika vize başvurusu evraklarınız aşağıda listelenmiştir. Bu liste genel ve her daim talep edilen evraklardır. Şahsınıza özel evrak listesi için danışmanınıza ulaşmanız daha sağlıklı olacaktır.

Belçika vizesi ile diğer Schengen ülkelerine giriş yapabilir miyim?

İlk girişinizi Belçika’dan yaparak diğer Schengen ülkelerine seyahat etmenizde fayda var. Seyahat planınızda Belçika ve diğer ülkeler var ise bunu başvuru sırasında belirtmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Belçika seyahat sağlık sigortası istiyor mu?

Belçika dahil tüm Schengen ülkeleri seyahat sağlık sigortalarını başvuru sırasında zorunlu tutar. Seyahat sağlık sigortalarınızı bizlerden veya bir sigorta acentesinden yaptırabilirsiniz.

Belçika için otel ve uçak biletimi satın almak zorunda mıyım?

Otel ve uçak biletlerinin satın alınması Belçika için zorunlu değildir. Geçerliliği devam eden rezervasyonlar dosyaya eklenebilir. Konsolosluk eklenen her evrakın üzerinden bir değerlendirme yapmaktadır. Buna göre rezervasyonların süresinin başvuru sonuçlanıncaya kadar geçerli kalması olumlu olacaktır.

Belçika Vizesi Gerekli Evraklar kişi ve seyahat özelliklerine göre değişecektir. Net evrak listenizi danışmanınızdan almadan başvuru yapmayınız.

Belçika Vizesi Gerekli Evraklar

Belçika Vizesi Gerekli Evraklar kişinin kişisel, mesleki ve mali durumunu tespit ve vize talep formunuzdaki bilgilerin teyidi için istenmektedir. Bu sebeple sisteme alınan belgelerinizin güncel, eksiksiz ve teyit edilebilir olması gerekir.

Belçika vize başvuru formu: Form Belçika Vizesi kısa süreli başvurular için online olarak sunulmuştur. Formun açık, okunaklı olarak eksiksiz doldurulması gerekir. İmzanızı atmalı ve beyan ettiğiniz bilgilerin teyit edilebilir olmasına dikkat etmelisiniz. 
Pasaport: 10 yıldan eski olmayan, okunabilir, yıpranmamış, iki sayfası boş pasaportunuzun aslı dosyada sunulmalıdır. Seyahat sonrası en az 3 ay daha geçerliliği olan pasaportunuza varsa eski pasaport fotokopilerini de ekleyerek dosyanızı teslim etmelisiniz.
Nüfus Cüzdanı ve Nüfus Kayıt Örneği: Pasaportunuzla aynı bilgileri taşıyan kimliğiniz fotokopisi sunulmalıdır. Yabancı uyruklu iseniz Oturma İzninin (yabancılar için) kopyasını da evraklarınızın arasında bulundurmak zorundasınız.
Fotoğraf: Biyometrik ölçülerde ve özellikte 2 fotoğrafınız dosyanızda bulunmalıdır. Fotoğraf özellikleri için tıklayınız.
Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi: Tüm Schengen bölgesini kapsamalı, uluslararası seyahat unsurlarına hakim olmalı 35.000 Euro teminatlı ve seyahat sürenizin tamamında geçerli olmalıdır.
Belçika vize ücreti dekontu: Kategorinize uygun olan ve sürenize uyumlu Belçika Vizesi ücretinizin ödendi belgesi de dosyanızda olmalıdır.
Seyahat programı: Uçak, gemi gibi taşıtlar kullanılacak ise rezervasyon belgeleri dosyaya eklenmelidir. Konaklama bilgilerinizde tarihleri belli olacak şekilde rezerve belgesiyle teyit edilecek şekilde belgelendirilmelidir. Seyahatiniz süresince farklı şehir ve ülkelere geçişiniz var ise bu rezervasyon belgelerini de eklemelisiniz.
Biometrik Veri Kaydı: Parmak izinizin kaydı size sunulan Belçika vize randevu günü kayda girilmelidir. 12-18 yaş arası çocuklar da bu vize şartı dahilinde işlem görmektedir.
Banka Hesap Dökümü: Son üç aylık hesap dökümünüz banka yetkilisi imza ve banka kaşesiyle hazırlanmalıdır. Banka yetkilisinin imza sirküsü evraklara eklenmelidir. Banka hesabınızda seyahatiniz süresince günlük masraflarınızı karşılayacak ortalama 100 Euro dan hesap edilen miktar TL ya da Euro para birimiyle bulunmalıdır.

Belçika Vizesi Mesleki Evraklar

Vize Dilekçesi - Kaşe, imza ve tarih bulunan resmi şirket antetli kağıdına yazılmış dilekçe eklenmelidir. İşveren yazısı İngilizce ya da Türkçe olabilir ancak Türkçe dilekçe çevirisi ile dosyada bulunmalıdır. Şirketin adres, telefon ve faks numaraları, yetki sahibinin adı, soyadı şirket görevi belirtilmelidir. Başvuru sahibinin iş yeri pozisyonu, izinli olduğu günler de dilekçede detay olarak verilmelidir.
Şirket Evrak Fotokopileri – Faaliyet belgesi, vergi levhası, İmza sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopileri dosyaya eklenmelidir.
SGK giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, Son 3 ayın maaş bordroları
Emekliler için düzenli gelirinin olduğunu kanıtlayan maaş bildirimi, işsiz kişiler için sponsor ve sponsor olan kişinin kişisel ve mali durumunu kanıtlar belgeler gerekli olacaktır.
18 yaşın altında olan ve yolculukta tek başına olacak Belçika Vizesi başvuru sahipleri aileleri tarafından alınacak Muvafakat name ve öğrenci olduklarına dair belge ile seyahat edebileceklerdir.

Belçika Vize Ücreti 2024

Belçika vize sorumluluğunu alan Büyükelçilik her yıl giriş sayısı, vize süresi ve kategorisine göre vize ücretlerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. Belçika vize ücreti 2024  listesinde kısa süreli ve tek girişli vize harcı 80 Euro olarak listelenir.

Belçika vize fiyatları Euro olarak listelenmiş olsa da kur hesabı yapılarak Türk Lirası olarak ödenecektir. Bilgilerinizi karşılayan vize harcı için şahsınıza özel hesaplama yaptırmalısınız. Danışmanlarımızdan bilgi alarak doğru miktarı öğrenebilirsiniz.

Belçika vize işlemleri süresince ödeyeceğiniz diğer rakamlar bu ücrete dahil değildir. Başvuru merkezi, belge tasdikleri, seyahat sigortaları, danışmanlık hizmeti gibi ücretler ek olarak sizden talep edilir.0 – 6 Yaş grubu çocuklar bu ücretlerden muaftır. Ancak başvuruda ebeveynleri ile randevu noktasında bulunmalıdırlar.

Belçika Vize ücreti devir edilemez ve başvurudan vaz geçme ya da ret durumunda ödediği ücret iade edilmez. Bu sebeple başvuru reddi almamak için evraklarınızı belirtilen vize şart, kanun ve şekle göre teslim etmelisiniz. Vize red konuları genel olarak evraklar sebebiyle alınmaktadır.

Özellikle, yukarıda da bahsettiğimiz kimlik bilgileri ile pasaport bilgilerinin örtüşmemesi başvurunuzu direk geri çevirecektir. Kızlık soyadı değişmiş kimlik kartı ve farklı bir soy isimle gideceğiniz güncel olmayan pasaportunuz ret cevabı almanıza neden olacaktır.

Belçika vize ücreti 2024 ödemenizi yapmadan önce tüm evraklarınızın doğruluğunu ve tamlığını teyit etmeli ve eğer uygunsanız bir danışman yardımı almanızı tavsiye ederiz.

Belçika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Belçika Vizesi sisteme kaydınız girildikten sonra ortalama 8 ile 15 iş günü içinde sonuçlandırılmaktadır. Bu süreçte belgeleriniz vize yetkilileri tarafından incelenir ve şüpheli bir durum söz konusu değilse vizeniz basılarak pasaportunuz size verilir.

Ancak başvuru süreciniz bu süreden daha uzun zaman alacaktır. Bu sebeple en geç seyahat gününüzden 15 gün ve idel olarak 1 ay önceden başvurunuzu yapmanız yararınıza olacaktır.

Resmi tatiller, sistem arızaları, güncel diplomatik gelişmeler de vize başvuru sürecinizin uzamasına sebep olabilir. Bu nedenle 1 ay önceden başvuru yapmanız daha sağlıklıdır.

Belçika Vize Reddi

Belçika vize reddi de onay gibi olasılık dahilinde bir sonuçtur. Vize başvurunuza ret almanız durumunda size sebebine dair bir evrak verilecektir.
Vize ret mektubunuzu Belçika Vizesi danışmanlarımızla paylaşarak yeni başvurunuz için sorununuzun çözümlenmesi ve yeni başvurunuz için zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Vize ret konuları genel olarak evrak eksikliğiniz, beyan yanlışlığınız, güncel olmayan evrak ya da yanlış kategoriden ödenen ücret olabilir. İstisnai durumlarda ise daha önceki seyahatlerinizde yaptığınız vize ihlali ya da ülke yasalarına aykırı davranış şüphe uyanmasına sebep olunmuştur.

Belçika vize danışmanlık hizmetimiz dahilinde uluslararası hukuk konusunda uzman avukatlarımızla her iki duruma haiz Belçika Vize Reddi konusunda yardımımızı alarak yeni başvurunuzu yasalara uygun olarak, Belçika vize şartları çerçevesinde yeniden gerçekleştirebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek