Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Vanuatu Vizesi Vize işlemleri

Vanuatu Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Vanuatu Vizesi

Vanuatu Hakkında Genel Bilgiler

Vanuatu, Güney Pasifik Okyanusu'nda Melanezya adalar grubunda yer alan bir ada ülkesidir. Vanuatu, toplamda 80 kadar adadan oluşur, ancak bunlardan sadece 65'i yerleşime açıktır. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Port Vila'dır.

Resmi dilleri Bislama, İngilizce ve Fransızcadır. Vanuatu'nun nüfusu çeşitli Melanezya etnik gruplarından oluşur. Geleneksel Melanezya kültürü, hala adada güçlü bir şekilde yaşatılmaktadır.

Vanuatu'nun ekonomisi tarıma ve turizme dayanmaktadır. Tarım sektörü, kahve, kakao, hindistancevizi ve vanilya gibi ürünlerin yetiştirilmesinde önemli bir rol oynar. Turizm ise ülkenin önemli bir gelir kaynağıdır; berrak suları, beyaz kumlu plajları, mercan resifleri ve doğal güzellikleriyle ünlüdür.

Ülkenin tarihi, Avrupalı ??kaşiflerin keşfiyle başlar. 18. yüzyılda Fransız ve İngiliz kolonistler bölgeye yerleşmeye başladı ve adaları Fransız-Britanyalı bir kondominyum olarak yönettiler. 1980 yılında Vanuatu bağımsızlığını kazandı ve bugün bağımsız bir cumhuriyet olarak varlığını sürdürmektedir.

Vanuatu, doğal afetlere sıkça maruz kalan bir bölgedir. Sık sık tayfunlar, depremler ve volkanik aktiviteler yaşanır. Ülke, Pasifik Ateş Çemberi üzerinde bulunur ve bu nedenle volkanik faaliyetler oldukça yaygındır. En ünlü volkanlarından biri, dünyanın en aktif volkanlarından biri olan Yasur'dur.

Kültürel olarak, geleneksel danslar, törenler ve el sanatları hala Vanuatu'nun önemli bir parçasıdır. Ülkenin yerli halkı, geleneksel yaşam tarzlarını ve adetlerini sürdürmekte ve ziyaretçilere bu kültürü deneyimleme fırsatı sunmaktadır.

Vanuatu, doğal güzellikleri, zengin kültürü ve tarihi ile Güney Pasifik'teki benzersiz bir destinasyondur. Turistler için doğa yürüyüşleri, su altı dalışı, kano gezileri gibi birçok etkinlik sunar ve adanın yerel yaşamını keşfetmek isteyenler için de çekicidir.

Vanuatu Vize İşlemleri

Vanuatu’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi olmaları fark etmeksizin 30 gün süreli ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur.

Vanuatu’a kısa süreli ya da uzun süreli seyahat etmek için başvuruda bulunabilirsiniz.

Aşağıda yer alan kategoriler kısa süreli Vanuatu seyahatleriniz içindir.

  • Turistik seyahat
  • Ticari Amaçlı Seyahat
  • Aile ziyareti Amaçlı seyahat

Vanuatu’ya Gitmek İçin Gerekli Evraklar

Vanuatu ziyaretleri için 30 gün süreyi aşmamak kaydıyla vize talep edilmese de ülkeye girişte ibraz edilmesi gereken bazı evraklar olabilir. Bu evrakların seyahat esnasında hazır bulundurulması gerekmektedir. Bunlar şu şekildedir:

• Pasaport (En az 6 ay geçerliliği olan)

• Nüfus cüzdan fotokopisi

• Otel vb. konaklama yeri rezervasyonları

• Seyahat belgeleri (Uçak, gemi vb. biletleri-rezervasyonları)

• Varsa davetiye

• Seyahat sağlık sigortası (Opsiyonel)

Vanuatu vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek