Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Ticari Kurum Temsilciliği Oturum İzni Nasıl Alınır?

Bulgaristan Ticari Kurum Temsilciliği Oturum İzni Bulgaristan’da Oturum izni almanın bir başka yoludur. Şirket temsilciliğine yönetici olarak atanan kişilere Bulgaristan’da uzun süreli kalabilmeleri için ‘Oturum İzni’ alma hakkı tanınıyor. Temsilcilik sahiplerinin oturum izni alabilmeleri için önce Bulgaristan Ticari Kurum Temsilciliği Açanlar Bulgaristanoturum izni (D vize) başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Yazımızın devamında D Vize başvurusu yapacak temsilcilik sahiplerinin hangi evrakları hazırlamaları gerektiği ve izleyeceği prosedürlerle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Bulgaristan departmanı yetkililerini arayarak güncel evrak listesini isteyebilir, kişisel durumunuzu izah ederek canlı destek alabilirsiniz. 

Bulgaristan Temsilcilik Açma Dolayısıyla D Vize Başvurusu İçin Gerekli Evrak Listesi

2 adet biometrik fotoğraf: Güncel ve arka fonu beyaz olmalı. 
Pasaport: En az 2 yıl geçerliliği olan ve en az iki adet boş vize sayfası olan pasaport. 
Vize Takip Formu: Başvuru sahibi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalı.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile bağlarını göstermeli, kaşeli ve ıslak imzalı olmalı.
Sabıka Kaydı: Apostilli, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan tasdik edilmiş olmalı. 
Ticaret Kaydı: (Reşenie)
Ticaret Odası Kayıt Sertifikası: (Sertifikat)
Banka Hesap Dökümü: Bulgaristan Bankası’nda açılmış en az 6.000 Euro bakiyesi olan banka hesap dökümü.
Vergi Numarası: Bulgaristan Vergi Dairesinden alınan vergi numarası (Bulstat).
Kira Kontratı: Bulgaristan’da ikamet edilecek adrese ait noter onaylı belge.
Taahhütname: Kira kontratını yapan ev sahibinden noter onaylı taahhütname (başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden)
Ek Hizmetlerimiz: Bulgaristan’da temsilcilik açma üzerinden Bulgaristan D Vize başvurusu yapacak kişiler eğer Bulgaristan’a kendi şahsi araçları veya şirket arabalarıyla gitmeyi düşünüyorsanız ‘Yeşil Sigorta’ yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıca bu ülkede kalacağı gün sayısı kadar ‘Seyahat Sağlık Sigortası’ yaptırması zorunludur. Seyahat sağlık sigortanızı ve yeşil sigortanızı vize servisimizden kısa bir süre içinde yaptırabilirsiniz. ‘Yeşil Sigorta’ için aracınızın ruhsat fotokopisini ofisimize iletmeniz yeterli olacaktır. Bunun dışında ticari temsilcilik açma işlemleri sırasında gerekli olabilecek tercüme ve noter tasdiki işlemlerinizde de yine yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. 

Temsilcilik Üzerinden D vize Başvurusu

Bulgaristan Temsilcilik Açma Dolayısıyla D Vize Başvuru Adımları

Evraklarınızı ofisimize gönderin: Bulgaristan’da temsilcilik açan ya da bu temsilciliğe yönetici olarak atanan kişi D Vize başvurusu yapmak için ilk olarak evraklarını eksiksiz ve Bulgaristan Konsolosluğunun belirlediği yönergelere uygun olarak hazırlamalıdır. D vize başvurusu uzun ve meşakkatli bir süreçtir. Bu süreç boyunca destek almak isterseniz çağrı merkezimize bağlandıktan sonra şahsi durumunuzu izah ederek bilgi alabilirsiniz. 2024 yılına ait ve kişisel durumunuza uygun güncel evrak listesini öğrendikten sonra hazırlamış olduğunuz belgeleri ofisimize kargo yoluyla ulaştırabilirsiniz. İkamet ettiğiniz ile bağlı olarak da konsoloslukların talep ettiği evrak listelerinde farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle destek almanız ufak tefek hatalar yüzünden başvurunuzun reddedilmemesi için önemlidir.
Yetkilimiz sizi telefonla bilgilendirecek: Evraklarınız ofisimize ulaşır ulaşmaz yetkililerimiz evraklarınızı titizlikle inceleyerek, eksik evraklarınız olup olmadığını kontrol edecektir. Eğer eski tarihli, yanlış ve eksik belgeleriniz varsa yetkilimiz sizi en kısa süre içinde telefonla arayarak düzeltme yapmanızı isteyeceklerdir. 
Başvuru gününüzü belirlemenizde yardımcı oluyoruz: D Vize başvuruları Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliklerine şahsen yapılabilmektedir. Bu nedenle randevuya gitmeniz gerekmektedir. Ancak konsolosluk ve büyükelçilikten randevu almak yoğunluklarından dolayı biraz uzun sürebiliyor. Yetkililerimiz sizin için belgelerinizi son kontrollerini yaparak uygun bir gün ve saatte randevunuzu ayarlamaktadır.
Evraklarınızı Teslim Edin: Randevu günü geldiğinde ikamet ettiğiniz ilin bağlı olduğu yetki alanına giren konsolosluğa giderek evraklarınızı teslim etmeniz gerekmektedir. Vize görevlileri gerekli gördükleri takdirde sizden ek evrak isteme veya yüz yüze görüşmeye çağırma yetkisine sahipler. 
Dikkat (!): Değerli ziyaretçimiz, Bulgaristan diplomatik temsilciliklerinin vize işlemlerinde bölge ayrımı bulunmaktadır. İkamet ettiğiniz ilin bağlı olduğu konsolosluk üzerinden başvurunuzu tamamlyabilir, ikamet ettiğiniz ilin bağlı olduğu konsolosluk bilgisini çağrı merkezi yetkililerimizden öğrenebilirsiniz. 

Ticari Temsilcilik Dolayısıyla D Vize Kaç Günde Çıkar?

Ticari temsilcilik açma yoluyla D Vize başvurularında karar merci tüm D vize başvurularında olduğu gibi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır. Başvurular en erken 45- 60 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Konsolosluk ve Büyükelçiliğin resmi tatil günleri ya da yoğunlukları nedeniyle uzayabilmektedir. Evraklar eksiksiz bir şekilde hazırlanıp sunulsa da vize başvuruları ret ile sonuçlanabilir.  D Vize başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yasal süre içerisinde Bulgaristan mahkemelerine itiraz yapma hakkınız bulunmaktadır.

D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

D vize başvurusu olumlu sonuçlanıp D Vizesini alan temsilcilik sahibi ya da yöneticisi için ikinci aşama başlar. Kişi önce D Vizesi ile Bulgaristan’a gider. Ülkeye giriş yapar yapmaz ikamet edeceği adresin bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğü’nün Yabancılar Şubesi’ne giderek ‘Oturum İzni’ başvurusunda bulunmalıdır. Kısa süre içinde kişinin ‘Oturum İzni’ ve ‘Oturum Kartı’ çıkmaktadır. Oturum İzni alan şirket temsilcileri bu kart sayesinde belli komşu ülkelere vizesiz seyahat edebilirler.

UYARILAR

Ticari temsilcilik açma nedeniyle D Vize başvurularında resmi dairelerden onaylı evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekiyor.
Başvuru sahibi evrakların orijinallerini sunulmalıdır.
Bulgaristan D vize başvuru sürecinde evraklar, başvurudan önceki son 3 ay içerisinde temin edilmiş olmalıdır.
Şirket temsilcisi olarak Bulgaristan Oturum İznine başvurmak için şirkette çalışma şartı bulunmamaktadır. Şirketin aldığı kararda isimlerin temsilci olarak belirtilmesi yeterli oluyor.
Bulgaristan'da temsilcilik açma ile başvuru sahibinin birince dereceden aile üyeleri (eş ve çocukları) Aile Birleşimi kapsamında Bulgaristan Oturum İzni alabiliyor.
Ticari temsilcilik yoluyla Bulgaristan Oturum İzni alan kişilerin ülkede ticari faaliyet gösterme hakları bulunmaz. Temsilcilik sahipleri sadece Bulgaristan’da pazar araştırması yapabilir, sözleşme imzalayabilir ya da şirketi temsil etme faaliyetlerinde bulunabilir.
Temsilcilik Açma yoluyla Bulgaristan D Vizesi alanların temsilcilikte 10 kişi çalıştırmak zorunluluğu yoktur.
Temsilcilik Açma yoluyla Bulgaristan D Vize başvurusu yapılmasından ortalama 15 gün sonra Bulgar emniyet görevlileri ikamet edilen adresi kontrol eder. Eğer mülk sahibinden ya da çevredeki komşulardan orada oturmadığınıza dair bir bilgi alırsa Oturum İzni Vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.
Bulgaristan Ticari Kurum Temsilciliği Oturum İzni hakkında daha detaylı bilgi için bizlere +90 (312) 419 56 41 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek