Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fildişi Sahili Vizesi Vize işlemleri

Fildişi Sahili Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fildişi Sahili Vizesi Nasıl Alınır?

Fildişi Sahili seyahatinde bulunacak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi vatandaşlarımızın seyahatleri öncesi Fildişi Sahili vizesi alarak seyahat etmeleri gerekmektedir. Fildişi Sahili vizeleri ülkeye girişler sırasında havalimanlarından alınmazken lütfen vizelerinizi Türkiye'den alarak seyahat planlaması yapmaya özen gösteriniz. 

Afrika kıtasının batısında yer alan Fildişi Sahili Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyet hükümeti arasında 26 Mart 2015 tarihinde vize muafiyeti anlaşması imzalanmıştır. Buna göre, Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahibi Türk vatandaşları Fildişi Sahili’ne seyahat etmek isterlerse vize almalarına gerek yoktur.

* Fildişi Sahili vize başvurularınıza dair daha kapsamlı sorularınız için 0(312) 419 56 41 nolu numaramızı arayarak yetkililerimizle görüşebilirsiniz. 

Fildişi Sahili Vizesi Nasıl Alınır?

Happy Turizm Fildişi Sahili Vize işlemleriyle ilgili hizmet veren ofislerden biridir. Ofislerimiz Fildişi Sahili vize başvurularınızı başvuru sırasında hazır bulunmanız gerek kalmadan vize başvurusu yapma ve sonuçlanmış pasaportları teslim alma konusunda yetkilidir. 

Happy Turizm ofisimiz ile iletişime geçerek Fildişi Sahili vize başvurularınızı başlatabilirsiniz. Eğer sizde bu ülkeye seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey vize için gerekli evraklarınızı hazırlayıp, kargo yoluyla ikamet ettiğiniz şehre en yakın Happy Turizm ofisimize kargo aracılığıyla göndermektir. Yetkilimiz evraklarınız eline ulaştığında kontrollerini yapacak, varsa eksik evraklarınız sizi bilgilendirecektir. Evraklarınız tamamlandığında ise sizin Fildişi Sahili Büyükelçiliği’ne şahsen gitmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Yetkilimizle bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek iletişime geçip Fildişi Sahili vize başvuruları için hazırlamanız gereken 2024 güncel evrak listesini isteyebilirsiniz.

Fildişi Sahili Biyometrik Vizesi/ Online Randevu

Fildişi Sahili biyometrik vizesi bir anlamda online randevu anlamına gelmektedir. Büyükelçiliğe evraklarınızı teslim etmeye gitmeden önce online başvuru yapmalısınız. Bunu büyükelçiliğin uygunluğuna göre 24 saat öncede yapmanız mümkündür. Online vize başvuru formu doldurulup, vize ücreti ödendikten sonra randevunuzu alabilirsiniz. Online başvuru normal vizeye başvuru yaptıktan 48 saat sonra iptal olur.

Fildişi Sahili Vizesi 

Fildişi Sahili vizesiyle ilgili karar verme yetkisi sadece Ankara’da bulunan Fildişi Sahili Büyükelçiliği’ndedir. Diğer tüm şehirlerden Fildişi Sahili vizesi için evraklarınızı Ankara’daki Happy Turizm ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol ettikten sonra başvurunuzu sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan gerçekleştirecektir. Yetkilimizle iletişime geçmek için ofisimizi arayabilir 0(312) 419 56 41 ya da e-mail:  bilgi@happyturizm.com gönderebilirsiniz.

Fildişi Sahili Vize Başvuru Formu

Fildişi Sahili vize işlemlerinin en önemli adımlarından biri de vize başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu form İngilizce ve Fransızca olarak doldurulabilmektedir. Kişisel bilgileriniz, seyahat amacınız, seyahat tarihleriniz, kaç aylık vize istediğinizle ilgili soruların yer aldığı formu eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Vize yetkilisi başvuru sahibiyle ilgili bilgilere bu form aracılığıyla ulaştığından formdaki bilgilerin eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurulması gerekmektedir. Aksi takdirde vizenizin olumsuz sonuçlanabileceğini unutmayınız. Formu, okunaklı ve büyük harflerle doldurduktan sonra, imzanızı atarak başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz. Formdaki imzanızın da pasaporttaki imzanızla aynı olmasına özen gösterin.

Fildişi Sahili Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fildişi Sahili vize başvurularında hazırlanması gereken evraklar vize türüne, seyahat amacına ve başvuru sahibinin mesleki özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Vize başvurunuz öncesi Happy Turizm ofislerimizi arayarak yetkilimizden hazırlamanız gereken evrakların güncel listesini isteyebilirsiniz.

Fildişi Sahili vizesi Turistik Vize, Ticari Vize, Özel Tur Vizesi, Misyon Vizesi, Çalışmalar ve Araştırma vizesi olarak kategorize edilebilir. Yazımızın devamında Fildişi Sahili vizesiyle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Fildişi Sahili vizesi için en önemli evrak İngilizce ve Fransızca olarak doldurulması gereken Fildişi Sahili vize başvuru formudur. Seyahat tarihinin bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaportun aslı, pasaportun ilk üç sayfasının fotokopisi, biometrik fotoğraf, seyahati karşılamaya yetecek miktarda paranın olduğu banka hesabına ait döküm, otel ve uçak rezervasyon belgeleri, ticari veya aile ziyaret vizesi başvurularında davetiye mektubu, Nüfus cüzdanı fotokopisi, sarıhumma aşı kartı sertifikası, Fildişi Sahili seyahatinizi kapsayacak uluslar arası seyahat sağlık sigortası, özel tur vizesi başvuru yapacak kişilerden, davet mektubu ve otel rezervasyon onayı istenir.

Bu arada Fildişi Sahili Büyükelçiliği vize yetkilileri başvurunuzu değerlendirirken gerekli gördükleri takdirde ek evrak talep edebilirler.  Evraklarınızı seyahatiniz boyunca yanınızda bulundurmaya da özen gösteriniz. Ayrıca vizeniz onaylanmadan kesin uçak bileti ve otel rezervasyonu yaptırmamanızı ya da değiştirilebilir tarihler tercih etmenizi öneririz.

Fildişi Sahili Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fildişi Sahili vize işlemleriniz eğer evraklarınız tam ise 5-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak konsolosluk yetkilisi ek evrak talep ettiği takdirde, başvurunuz resmi tatile denk geldiğinde ya da yoğunluk nedeniyle vize işlemleriniz daha uzun sürede sonuçlanabilmektedir. Fildişi Sahili vizenizin planladığınız tarihlerde elinizde olması için başvurunuzu seyahatinizden en az 15 gün önce yapmanızı tavsiye ederiz.

Fildişi Sahili Vizesi Ücreti 2024

Fildişi Sahili vize ücreti vize türüne ve vize süresine göre değişiklik göstermektedir. Fildişi Sahili vizesi 3 aylık ve 1 yıllık olarak verilmektedir. Bu iki vizenin ücretleri de birbirinden farklıdır. Seyahat amacınız ve vize sürenize karar verdikten sonra Happy Turizm yetkilimizi arayarak ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek ödemeniz gereken vize ücretini öğrenebilirsiniz. Yetkilimizin size göndereceği ücret tutarı, vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır.

Fildişi Sahili Vizesi Reddi

Fildişi Sahili vizenizin red edilmesiyle ilgili bir çok gerekçe olabilir. Bunlardan en önemlisi evraklarınızın eksik olması, maddi gücünüzün yetersiz bulunması olabilir. Vizeniz red edildiği takdirde eksikliklerinizi tamamladıktan sonra Fildişi Sahili Büyükelçiliği’ne itirazda bulunabilme hakkına sahipsiniz. Ancak ikinci başvurunuz sırasında da benzer hataları yapmamak için danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Bu konuda Happy Turizm yetkililerimizi aramaktan ve merak ettiğiniz soruları sormaktan çekinmeyiniz. Bu arada Fildişi Sahili vizenizin onaylanmış olması ülkeye kesin olarak girebileceğiniz anlamına gelmez.  Ülkeye girişinize sınır polisi karar verecektir.

Fildişi Sahili Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fildişi Sahili vizesine başvuru yaparken pasaportunuzun 10 yıldan eski, yıpranmış ya da yırtık olmamasına özen gösteriniz. Pasaportunuz eski ise vizeniz onaylanmış olsa bile ülkeye girişinize izin verilmeyebilir.
Fildişi Sahili’ne seyahat etmeden önce sarıhumma aşısı yaptırmanız zorunludur. Bu aşıyı yaptırdığınıza dair uluslar arası sarıhumma aşı kartı sertifikanızı seyahatiniz süresince yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca tifo, difteri, Hepatit A, kabakulak gibi aşılarınızı yaptırmış olmalı, sıtmaya karşı önleminizi almanızı tavsiye ederiz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek