Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Endonezya Vizesi Vize işlemleri

Endonezya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Endonezya Vizesi

Endonezya Hakkında;

Endonezya' nın başkenti Cakarta, yüzölçümü ise yaklaşık olarak 1.904.569 kilometrekare ile dünyanın en büyük 14. ülkesidir. Tahmini olarak 276 milyon (2022 verileri), dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesidir. Resmi dil Bahasa Endonezce'dir. Ülkede birçok yerel dil ve lehçe konuşulmaktadır. Endonezya'nın para birimi Endonezya Rupisi'dir. Endonezya, çeşitli etnik gruplara, diller ve dinlere sahip zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Bali ve Java gibi adalar, geleneksel dans, müzik ve sanat açısından öne çıkan bölgelerdir. Endonezya'da İslam ülkenin çoğunluğunu oluşturur. Ayrıca Hristiyanlık, Hinduizm, Budizm ve diğer dinler de yaygındır. Endonezya, güçlü bir ekonomiye sahip olan Güneydoğu Asya'nın önde gelen ülkelerinden biridir. Tarım, madencilik, imalat ve hizmet sektörleri ekonominin temelini oluşturur.

Endonezya, Güneydoğu Asya'da bulunan büyük ve çeşitli kültürlere sahip bir ülkedir. Endonezya, binlerce ada ve adacıktan oluşan bir takımada ülkesidir. Büyük adalar arasında Sumatra, Java, Borneo (Kalimantan), Sulawesi ve Papua Yeni Gine bulunmaktadır. Endonezya, doğal güzellikleri, plajları, ormanları ve kültürel zenginliğiyle ünlüdür. Bali, turistler arasında popüler bir tatil destinasyonudur ancak ülkenin diğer bölgeleri de keşfedilmeye değerdir. Endonezya, volkanik faaliyetler, depremler ve tsunamiler gibi doğal afetlerle sık sık karşı karşıya kalır. Endonezya, farklı kültürleri, doğal güzellikleri ve zengin tarihi mirasıyla gezginler için çekici bir destinasyondur.

Endonezya Vize İşlemleri

Aralık 2015'te yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile vize muafiyeti tanınan ülkelerin listesi güncellenmiş ve vizesiz giriş yapılabilecek liman ve havaalanları belirlenmiştir.

Sözkonusu düzenleme ile umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, turistik amaçlı ziyaretlerle sınırlı kalmak ve belirlenen havaalanı ve limanlardan giriş yapmak kaydıyla Endonezya'yı ziyaretlerinde 30 gün süreyle vizeden muaftırlar. 30 günlük muafiyet süresi uzatılamamaktadır.

Vizesiz giriş yapılabilecek havaalanları aşağıda sunulmaktadır:

1. Cakarta, Soekarno-Hatta Uluslararası Havaalanı

2. Surabaya, Juanda Uluslararası Havaalanı

3. Bali (Denpasar), Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı

4. Medan, Kualanamu Uluslararası Havaalanı

5. Batam, Hang Nadim Uluslararası Havaalanı

Yukarıda belirtilen havaalanları dışında bir noktadan giriş yapacak  olanlar, turistik ziyaretlerle sınırlı kalmak kaydıyla 35 ABD Doları karşılığında giriş kapılarından vize alabilmektedir.

Diğer giriş noktalarından hususi pasaport hamilleri için vize muafiyet süresi 14 günle sınırlıdır.

Endonezya da Kapıda Vize uygulaması bulunmaktadır.

Endonezya Vize Türleri Nelerdir?

  • Endonezya iş vizesi
  • Endonezya turist vizesi
  • Endonezya transit vize
  • Endonezya sosyal vize
  • Endonezya gazeteci vizesi

Endonezya Ziyaret Vizesine Nasıl Başvurulur?

Endonezya ziyaret vizesine konsolosluklar üzerinden, online olarak ya da sınırda kapı vizesi yöntemiyle başvurulabilmektedir.

Konsolosluktan yapılacak vize başvuruları için başvuru sahiplerinin gerekli vize evraklarını eksiksiz olarak hazırlaması yeterli olacaktır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimize evraklarınızı ulaştırdığınızda işlemlerinizi başlatır ve süreçle ilgili sizi bilgilendiririz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

 

Türk vatandaşlarına turistik amaçlı Endonezya seyahatleri için verilen bir vize türü olan Endonezya kapıda vize başvuruları, ülkeye varışta belirlenen sınır noktalarında yetkili kişilere müracaat edilerek gerekli evrakların teslimi ve vize ücretinin ödenmesi ile yapılır.

Endonezya Vize Başvuru Evrakları

Endonezya vize başvuru evrakları, birçok farklı ülkeye göre oldukça az sayıdadır ve başvuru için gerekli evraklarının eksiksiz olarak hazırlanması gereklidir.

  • Geçerli pasaport
  • Endonezya vize başvuru formu
  • Standartlara uygun fotoğraf
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyon belgeleri
  • Banka hesap dökümü

Çiftçiler için; 

  • Çiftçilik belgesi: Yeni tarihli, Orijinal
  • BAĞ –KUR veya Tarım Sigorta Hizmet dökümü
  • Şahsi banka hesap ekstresi: En az 3 ay geriye dönük, tüm sayfaları banka şubesi tarafından ıslak imzalı – kaşeli, imzalayan banka personellerinin imza beyannameleri ile birlikte alınmış, minimum 4.000 TL bakiyeli güncel ve orijinal olmalı.
  • Tapu ve araç ruhsat fotokopileri

 

Endonezya Vize Başvuru Ücreti

Endonezya vize başvuru ücreti, vize süresine, vizenin giriş-çıkış sayısına ve ne şekilde vize başvurusu yapıldığına göre değişmektedir. Bilgi talebi için 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya  bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Endonezya Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Endonezya ziyaret vizesinin işlem süresi başvuru yöntemine göre farklılaşmaktadır. Endonezya kapı vizesi başvurularında vize 1-2 saat içerisinde çıkarken; dış temsilcilikte yapılan vize başvuruları 5-14 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Endonezya Vize Ne Kadar Süreliğine Verilir?

Endonezya vizeleri, başvurulan vize türüne göre, 7 ile 30 gün arasındaki süreler için verilmektedir.

Endonezya Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek