Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Mozambik Vizesi Vize işlemleri

Mozambik Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Mozambik Vizesi

Tüm dünya ülkelerine gerçekleştireceğiniz seyahatlerde, seyahat içerik ve kapsamınıza en uygun vize gerekliliklerini; hızlı ve kolay takip aşamalarıyla ulaşmanıza olanak sağlayan Happy Turizm Vize - Danışmanlık hızlandırılmış vize işlem merkezleri, vize işlemlerinizin tüm aşamalarında profesyonel hizmet veriyor.

Planladığınız seyahatlerin tüm vize gereklilikleri hakkında detaylı bilgi almak için bulunduğunuz ile en yakın Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara merkez ofisiyle iletişime geçebilir, bilgi@happyturizm.com mail adresiyle irtibata geçebilirsiniz.

Mozambik Vizesi Kimler İçin Zorunlu?

Türkiye – Mozambik ilişkileri kapsamında gerçekleşen 2023 düzenlemesiyle, Mozambik’ e seyahat edecek olan Diplomatik Pasaport ( Siyah ) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize zorunluluğu kaldırılmıştır.

Mozambik’e seyahat edecek olan;

  • Bordo Pasaport ( Umuma Mahsus Pasaport )
  • Yeşil Pasaport ( Hususi Pasaport ) 
  • Gri Pasaport ( Hizmet Pasaportu ) ve
  • Diplomatik Pasaport ( Siyah Pasaport )

hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize zorunluluğu bulunmaktadır.

NOT: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Mozambik seyahati planları öncesi, güncel vize gereklilikleri hakkında detaylı bilgi alabilmeleri için, Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilileriyle iletişime geçmesi önem taşımaktadır.

Ankara Mozambik Fahri Konsolosluğu, Türkiye'de Mozambik Devletini temsil etmekle birlikte, Türkiye' de Mozambik Büyükelçiliği veya Mozambik Konsolosluğu bulunmamakta ve Mozambik vize işlemleri, Türkiye’ye akredite Roma Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilmektedir.

Mozambik Vizesi Nasıl Alınır?

Mozambik Vizesi işlemleri, akredite vize işlem merkezleri tarafından takip edilmekte ve seyahat planları için gerekli olan vize evrak ve formlarının takibi sağlanmaktadır. Mozambik seyahat planlarınız öncesinde, seyahatiniz için gerekli olan prosedür ve evraklar hakkında detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresiyle iletişime geçebilirsiniz.

Mozambik kısa süreli vize ve Mozambik uzun süreli vize kapsam ve gereklilikleri farklılık gösterdiğinden, kişisel planlarınız için gerekli olan vize prosedürleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilileriyle irtibat kurmanız tavsiye edilmektedir.

Mozambik vize işlemleri, seyahat plan ve kapsamınıza uygun olarak belirlenen;

  • Mozambik Turistik Vizesi
  • Mozambik Ticari Vizesi ve
  • Mozambik Ziyaret Vizesi

Kategorilerinin gerekliliklerine bağlı olarak düzenlenmekte ve farklı evrak gereksinimlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Mozambik Vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin;

Son 10 yıl içerisinde alınmış çipli pasaport sahibi olmaları,
Planlanan seyahat dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları ve
Pasaportlarında, Mozambik seyahatine ilişkin vize basımı için en az 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
NOT: Mozambik’e gerçekleşen yurtdışı seyahatlerinde, ziyaretçi sağlığını korumaya yönelik olarak alınan sarı humma aşısı ve diğer sağlık tedbirleri hakkında detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden iletişime geçebilir veya Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisini ziyaret edebilirsiniz.

Seyahatiniz öncesinde bilgi sahibi olacağınız sağlık önlemleri, seyahat öncesi, seyahat süreci ve seyahat dönüş sürecinizde sorun yaşamamanız adına önem taşımaktadır.

Mozambik Kapıda Vize

Mozambik Devleti, ülkeye seyahatte bulunan yabancı ülke vatandaşları için, Mozambik kapıda vize uygulamasına olanak tanımaktadır. Mozambik Maputo Havalimanı’nda sağlanan kapıda vize uygulaması için, ülkeye seyahat etmeden önce yapılması gerekenler ve seyahat planınızın kapıda vize uygulaması geçerliliği hakkında detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresiyle iletişime geçerek, vize işlem planlarınızı detaylandırabilir, profesyonel Happy Turizm Vize - Danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

NOT: Mozambik kapıda vize uygulaması, ziyaretçinin birtakım ön koşulları yerine getirmesi ve kapıda vize işleminin Mozambik yetkili makamlarınca onaylanmasıyla, kısa süreli Mozambik turistik vize işlemleri için uygulanmaktadır.

Mozambik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Başvuru sahiplerinin Mozambik Vizesi işlemlerine ilişkin tüm evrak ve belgelerinin derlenmesinin ardından, söz konusu belgelerin Roma Büyükelçiliği’ne gönderilmesiyle vize başvuru işleminin karar süreci başlamaktadır.

Vize başvurusunun değerlendirilmişe genellikle kısa süre içerisinde tamamlansa da başvuru dönemi ve farklı nedenlerden kaynaklanabilecek süre uzamaları ve ek evrak talep ihtimaline karşın, vize işlemlerini erkenden başlatmak seyahat planlarının aksamaması adına önem arz etmektedir.

Mozambik Vizesi başvuru evrakları;

  • Seyahat süresi,
  • Seyahat kapsam ve içeriği ile
  • Başvuru sahibinin pasaport durumuna bağlı olarak farklı ek evrak ve belgelerle desteklenerek vize işlemleri başlatılmaktadır.

Planladığınız seyahatin doğru ek evraklar ve adımlarla takibi için, Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilileriyle iletişime geçerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Mozambik Vize Ücreti 2024

Mozambik vize işlemlerinde uygulanan vize ücretleri, başvuru sahibinin yaşına, planlanan seyahatin kapsam ve içeriğine, Mozambik’te kalınması planlanan süreye ve vize işlemleri kapsamındaki ek hizmetlere bağlı olarak belirlenmektedir.

Kişisel Mozambik seyahati planlarınızın vize ücret karşılığı ve ek gereklilikleri hakkında detaylı bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisiyle iletişime geçebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresine soru ve önerilerinizi yöneltebilirsiniz.

Mozambik Vize İşlemleri Ankara

Ankara ve çevre illerde bulunan vatandaşların Mozambik seyahat planlarıyla ilişkili vize işlemleri, Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara vize işlem merkezi tarafından koordine edilmekte, başvuru sahipleri dilerse bilgi@happyturizm.com mail adresiyle de hızlandırılmış vize işlem hizmetinden yararlanabilmektedir.

Mozambik Vize İşlemleri Bursa

Bursa ili veya çevre Güney Marmara Bölgesi illerinde yaşayan kişilerin, vize işlem takipleri ve hızlı vize işlemleri için, Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara vize işlem merkezi görevlileriyle iletişime geçmesi yeterli olacaktır.

Mozambik Vize İşlemleri Edirne

Edirne ve diğer Trakya illerinde ikame edenler için hızlandırılmış vize işlem hizmeti veren Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara vize işlem birimi  görevlileri tarafından süreç takibi ve bilgilendirme hizmeti sunulmaktadır. Edirne ve çevre illerde bulunan başvuru sahiplerinin, seyahat tarihlerini aksatmayacak tarih aralıklarında başlatacakları Mozambik vize işlemleri, kısa sürede tamamlanmaktadır.

Mozambik Vize İşlemleri Antalya

Antalya ve çevre illerde bulunanlar için hızlandırılmış vize işlem hizmeti veren Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara vize işlem uzmanları, vize işlemlerinizin hızlı ve kolay biçimde tamamlanması için profesyonel hizmet sağlamaktadır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara merkez ofisiyle iletişim kurarak, hızlandırılmış vize işlemi avantajlarından yararlanabilirsiniz.

NOT: Yurtdışı seyahatlerinde uygulanan vize işlemleri, başvuru sahibinin bulunduğu il ve bölgeye bağlı olarak farklılık gösterebileceğinden, vize işlemlerinizi başlatmadan önce Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilileriyle iletişime geçmeniz yararlı olacaktır.

Mozambik Vize Reddi

Mozambik seyahat planları kapsamında gerçekleşen Mozambik vize başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ülkeye giriş ve ülkede konaklama izniyle ilişkili onay yetkisi, Mozambik resmi yetkililerine aittir. Olası Mozambik vize reddi durumunda, söz konusu ret karar ilerleyen vize başvurularında önem arz edebileceğinden, Mozambik vize reddi ile ilişkili orijinal kararı saklamanız önem taşımaktadır.

Muhtemel vize reddi kararı sonrası tekrarlanacak vize başvuru işlemleri sırasında, eski vize reddine neden olan kriterlerin dikkate alınarak vize işlemlerinin revize edilmesi, vize işlemlerini olumlu yönde etkileyecektir.

Planladığınız Mozambik seyahati için gerekli olan tüm vize işlem prosedürler ve ek belge düzenlemeleri hakkında daha detaylı bilgiye erişmek için  Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisini ziyaret edebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden vize yetkililerinden destek alabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek