Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bangladeş Vizesi Vize işlemleri

Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?

Bangladeş vize başvurusu yapacaklarının dikkatine!

Bangladeş Konsoloslukları Bangladeş vize başvurular için sunulacak işyerlerine ait faaliyet belgelerini İngilizce ve Orijinal olarak talep etmektedir. Başta İstanbul Ticaret odası ve Ankara Ticari Odası talep edilmesi halinde faaliyet belgelerini İngilizce olarak hazırlarlarken Ticaret odasından İngilizce faaliyet belgesi temin edemeyen başvuru sahiplerinin tercüme ofislerinden faaliyet belgelerini İngilizce tercüme ettirmeleri gerekecektir. Tercüme ettirilen faaliyet belgelerinde Noter onayı gerekmezken tercüme ofisinin kaşesinin bulunması vize başvuruları için yeterli olacaktır. 

Bangladeş Vize İşlemleri

Değerli ziyaretçilerimiz; Güney Asya ülkesi Bangladeş Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 12 Kasım 1987 yılında sadece Resmi pasaport sahiplerini kapsayan Vize Muafiyeti Anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşmaya göre; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaportuna sahip vatandaşlarımız Bangladeş’e yapacakları 3 ay süreli seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Ancak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Bangladeş’e seyahat etmeden önce Türkiye’deki Bangladeş vizesi alarak seyahat etmeleri zorunludur.

Bangladeş Kapı vizesi uygulamaları hakkında en kapmsalı bilgilerii Bangladeş Konsolosluklarımdan edinebilirsiniz. Türkiye'den alacağınız Bangladeş vizesine dair sorularınız için yetkileirmizi arayabilir veya bilgi@happyturizm.com e-posta hesabımıza sorularınızı yazabilirsiniz. 

Bangladeş'e turistik ya da ticari amaçlı seyahat edecek tüm başvurular sahiplerinin seyahat içeriklerine yönelik davetiye belgelerini temin etmeleri zorunludur. Bangladeş Konsoloslukları turistik içerikli yapılacak seyahatler için de davetiye belgesinin temin edilmesini zorunlu tutarken Bangladeş' ten gelecek davet yazılarında herhangi bir resmi maka onayı aranmamaktadır. ancak davetiye gönderen kurumun kaşesi, mühür veya imzasının bulunması zorunludur. Bangladeş vize başvurularınız için kullanacağınız davetiye belgelerinizi mail ortamında aslını temin etmenize gerek kalmadan alabilirsiniz. 

Bangladeş vize başvuruları genel anlam da uzun bir sürede zonuçlanırken bilhassa Ankara Bangladeş Büyükelçiliğinden yapılacak vize başvurularının işlemleri biraz daha uzun sürebilmektedir.

2024 yılında yapılacak Bangladeş vize başvuruları için sunulacak işyerinize ait faaliyet belgesi İngilizce ve Orijinal olması zorunludur.

Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?

Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla Bangladeş vize başvurularınızı başvurular sırasında şahsen gelmenize gerek kalmadan tamamlayabilirsiniz.  Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara’da bulunan ofisiyle Bangladeş Vize işlemleriyle ilgili hizmet vermektedir. Bangladeş vizesi almak isterseniz yapmanız gereken şey evraklarınızı hazırlayıp kargo aracılığıyla size en yakın ofisimize göndermektir. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü yapıp, sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Yetkilimizle iletişime geçmek ve 2024 yılının güncel evrak listesini istemek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndermeniz yeterli olacaktır.

Bangladeş Vizesi İstanbul

Bangladeş vize işlemleriyle ilgili karar verme yetkisi olan temsilciliklerden biri İstanbul’daki Bangladeş Başkonsolosluğu’ndadır.  Bu temsilciliğe İstanbul ve çevre illerden (Çanakkale, Bolu, Tekirdağ, Edirne, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, İzmit) başvuru yapmak isterseniz evraklarınızı Ankara'daki ofisimize ister kendiniz getirebilir isterseniz kargo yoluyla ulaştırabilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol edip, eğer eksikleriniz varsa tamamlamanız istenecektir. Evraklarınız tam olduğunda ise yetkilimiz sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onayladığında ise pasaportunuzu adresinize gönderecektir. Yetkilimizle iletişime geçmek ve vize prosedürleriyle ilgili merak ettiklerinizi sormak için ofislerimizi arayabilir ya da mail gönderebilirsiniz.

Bangladeş Vizesi Ankara

Ankara, Burdur, Balıkesir, Çorum, Çankırı, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Kastamonu, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Manisa, Niğde, Nevşehir, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Trabzon, Zonguldak, Van gibi şehirlerde ikamet ediyorsanız ve Bangladeş vizesine başvuru yapmak istiyorsanız evraklarınızı Ankara’daki ofisimize göndermenizi tavsiye ederiz. Yetkilimizle iletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Bangladeş Vizesi Adana

Bangladeş vizesine Adana, Hatay, İskenderun, Mersin, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl gibi şehirlerden başvuru yapmak isterseniz evraklarınızı Adana’daki Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize göndermeniz yeterli olacaktır. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol edip, eğer eksik evraklarınız varsa sizi uyaracaktır. Evraklarınız tamamlandığında ise sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir.

Bangladeş Vizesi Başvuru Formu

Bangladeş vize işlemleri için ilk ve önemli aşama Bangladeş Vize Başvuru Formunun eksiksiz bir şekilde doldurulmasıdır. Bu form vize yetkilisinin başvuru sahibi hakkında bilgi edinmesini sağladığı için formdaki bilgilerin gerçeğe uygun ve doğru olmasına özen göstermelisiniz. Bangladeş vize başvuru formunda  adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, yaşınız, uyruğunuz, mesleğiniz gibi kişisel soruların yanı sıra, pasaport numaranız, seyahat tarihiniz ve seyahat amacınız gibi sorularda sorulur. Bu soruları İngilizce, büyük harflerle, okunaklı bir şekilde doldurmalısınız. Bilgilerde yapacağınız yanlışlıkların vizenizin iptal edilmesine neden olabileceğini unutmayınız. Ayrıca formda beyan edeceğiniz bilgileri belgelerle ispatlamanız istenecektir. Formu doldurduktan sonra fotoğrafınızı yapıştırıp, imzaladıktan sonra başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Bangladeş Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bangladeş vizesi için hazırlamanız gereken evraklar vize türünüze, vize sürenize (kısa süreli ve uzun süreli) ve başvuru sahibinin mesleki durumuna (Çalışan, işveren, öğrenci, emekli)  göre değişiklik göstermektedir.

Bangladeş vize türleri şu şekilde kategorize edilmektedir.

Bangladeş Turistik Vize 
Bangladeş Ticari Vize
Bangladeş Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi 
Bangladeş Transit Vize

İnternet sayfamızda Bangladeş vizesi için gerekli evrakları sizler için derledik. Ancak seyahat türünüze karar verdikten sonra hazırlamanız gereken evrakların güncel listesini öğrenmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.  

Bangladeş vizesi için seyahat bitiminizden itibaren 6 ay geçerliliği olan pasaport, başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış  Bangladeş Vize Başvuru Formu, 2 adet güncel fotoğraf, çalışan iseniz çalıştığınız şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi, güncel tarihli  ve şirket evrakları, (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopisi) sunulmalıdır. Şirket evraklarınızın İngilizce olması gerekmektedir. Bangladeş ticari vize başvurularında davetiye sunulması zorunludur. Bangladeş’teki şirketten gönderilen davetiye, davet eden kişinin pasaport ve kimlik kartı fotokopileri de eklenmelidir.  Ayrıca 1 yıllık Bangladeş vizesi alabilmeniz için pasaportunuzda en az 1-2 Bangladeş vizenizin bulunması gerekmektedir. Bangladeş vize evraklarınızı eksiksiz olarak hazırlayıp sunmanız vizenizin de olumlu sonuçlanmasına etki edebilir. Bu arada vize yetkilisi gerekli görürse ek evrak talep edebilir.

Bangladeş Vize Ücreti 2024

Bangladeş vize ücretleri vize türüne, vize süresine  ve kaç girişli olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Bangladeş vizesi, tek girişli, 1 yıllık çok girişli, tek girişli transit ve çok girişli transit olarak verilmektedir. Bu vize türlerinin her birinin ücreti farklıdır. Bangladeş vizesine başvuru yapmaya karar verdikten sonra Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi arayarak yetkilimizden öğrenebilirsiniz. Yetkilimiz vize türünüze göre ödemeniz gereken ücretle ilgili size bir bilgilendirme maili gönderecektir. Buradaki tutar; vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi dilerseniz şahsen ofisimize bırakabilir, dilerseniz de banka hesabımıza havale olarak gönderebilirsiniz.

Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bangladeş vize işlemi ortalama olarak 10 ila 25 iş günü arasında değişen süre aralığında sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Bangladeş Başkonsolosluğu ve Türkiye Cumhuriyeti resmi tatilleri, başkonsolosluğun yoğunluğu ve sizin eksik evrak vermeniz gibi nedenlere bağlı olarak uzayabilmektedir. Bangladeş vize başvurusu yapmadan önce Happy Turizm Vize - Danışmanlık web sitesinden ya da Bangladeş Büyükelçiliği internet sitesinden resmi tatil günlerini kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca Bangladeş vizenizin planladığınız tarihte elinizde olmasını isterseniz seyahatinizden en az 30 gün önce başvurunuzu gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. 

Bangladeş Vizesi Reddi

Bangladeş vize evraklarınızı sunmuş olmanız ya da vize ücretinizi ödemeniz Bangladeş vizenizin olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmez. Bangladeş vizenizi değerlendirme yetkisi yalnızca Bangladeş Başkonsolosluğu vize yetkililerindedir ve eğer isterlerse hiçbir gerekçe göstermeksizin vizenizi reddedebilirler. Vizenizin olumsuz sonuçlanmasında eksik evraklarınız, ya da maddi durumunuzun yeterli olmaması gerekçe gösterilebilir.  Eksik evraklarınızı tamamladıktan sonra red kararına itiraz edebilirsiniz. Tekrar benzer hataları yapmamak için Bangladeş vize başvurusu öncesi danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Vize işlemleriyle ilgili merak ettiğiniz her türlü soruyu bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimize sorabilirsiniz.

Bangladeş Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bangladeş vizenizi almış olmanız ülkeye gireceğinizi garanti etmez. Ülkeye girişinize sınır polisi karar verecektir.
Vize başvurunuzu eski ve yırtık pasaportla yapmamaya özen gösteriniz. Vizeniz onaylanmış olsa bile ülkeye girişinize izin verilmeyebilir.
Bangladeş vizeniz onaylandıktan sonra ülkeye  girişte aşı kağıdı taşınması zorunlu değildir. Ancak Dünya Sağlık Örgütü, Hepatit A ve B, tifo, difteri, boğmaca, çocuk felci, kuduz, tetanos, kolera ve menenjit gibi aşıların olunmasını tavsiye etmektedir.
Bangladeş’e hava yolu gitmenizi tavsiye ederiz, karayolu ile yapılan yolculuklar yetersiz altyapı nedeniyle uzun sürmektedir. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek