Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Romanya Vizesi Vize işlemleri

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya e-vizesi alacaklara!

  1. Romanya vize başvurularınızda tüm e-vize süreci yetkililerimiz tarafından yürütülecektir. Romanya vize başvurularınızda yapmanız gereken sadece randevu günü konsoloslukta hazır bulunmak olacaktır.
  2. Romanya vizesi için tavsiye edilen en erken başvuru yapma tarihi: 90, en geç ise 45 gün önce olarak belirlenmiştir. Romanya vize başvuru randevularınızın onayı, Romanya Konsolosluğunun yoğunluğu ve Romanya vize başvurularınızın değerlendirme süresi gibi faktörleri göz önünde bulundurarak vize başvurunuzu 90 gün önceden gerçekleştirmeye özen gösteriniz.

Önemli!

Alınacak olan Romanya vizesi Schengen vizesi değildir. Geçerli Romanya vizeleri ile istisnai durumlar dışında Schengen alanlarına giriş yapılamamaktadır.

Romanya Vizesi İçin En Çok Sorulan Sorular

Romanya vizesi kaç günde çıkıyor?

Ortalama işlem süresi randevudan sonra 5-10 iş günüdür. Yapılan randevu talebi sonrası konsolosluğun cevap süreci 1-4 haftayı bulabilmektedir.

Romanya vizesi için şahsen gelinmesine gerek var mı?

Her başvurularda başvuru sahibi bizzat gelmesi gerekmektedir. Daha önceden alından Romanya vizesi bu durumu değiştirmemektedir.

Başvuru için otel ve uçak satın alınması isteniyor mu?

Başvurularınızda otel veya konaklama yeri ve uçak bileti belirtilmelidir. Satın alınma koşulu yoktur kısmı ön ödemeli veya ödemesiz rezervasyon olarak başvuru dosyanıza ilgili belgeleri ekleyebilirsiniz.

**Schengen vizesi kategorisine girmeyen ancak geçerli multi giriş, çıkışlı Schengen vizesi sahiplerine vizesini kullanmış olma şartı ile izin verilmektedir. Aldığınız vize tek girişli ise bu hakkınızı da Romanya‘da kullanmanız durumunda giriş ve çıkış yaptığınız zaman vizenizi kullanmış sayılacaksınız.

**Romanya Schengen vizesi işlem kapsamında olmadığı için Romanya Büyükelçiliği himayesinde vize işlemlerine başvuru yapmanız gerekecektir.

Romanya, Bordo Pasaport sahibi kişilere vize işlemlerini şart koşmaktadır. Romanya ziyaretinde bulunacak kişiler Romanya Büyükelçiliği tarafından talep edilen prosedürlerin tümünü tamamladıkları takdirde seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Vize uzmanlarımız tarafından hazırlanan bu yazımızla Romanya vize şartları, Romanya vizesi kaç günde çıkar, Romanya vize fiyatları gibi genel bilgileri edinebilirsiniz. Vize işlemleri kişisel özelliklere göre değişiklik gösterebileceğinden seyahat amacınızı, planınızı ve ziyaret sürenizi belirledikten sonra evraklarınız ve diğer başvuru prosedürü için danışmanlarımızdan süreç hakkında bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.

Romanya vizesi sayfamızda sizin için derlediğimiz bilgiler genel vize şartlarını kapsamaktadır. Romanya Büyükelçiliği kişisel durumunuza göre ek evrak talep edebilir ve sizi mülakata çağırabilir.

Romanya vizesi için başvurunuzu vizen kapında uygulamamızdan faydalanarak gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuz evinizden ya da ofisinizden ayrılmadan uzmanlarımız aracılığıyla gerçekleştirilir, vizeniz güvenle alınarak pasaportunuz sizi yormadan adresinize ulaştırılır. 

Romanya Vize İşlemleri

Romanya vize işlemleri Büyükelçilik himayelerinde çalışan Konsolosluk merkezleri aracılığıyla tamamlanmaktadır. 
Romanya vizesi online olarak temin edilerek doldurulacak formun talebiyle başlar ve evraklarınızın bu form ile birlikte sisteme girişi ile devam eder. Süreç basit ve kolay görünse de evraklarınızda ya da işleminizin herhangi bir adımında yapacağınız hata ret almanıza neden olabilmektedir.

Romanya konsolosluğu vize merkezlerine başvuruda bulunmadan önce seyahat amacınızı netleştirmeniz, sürenizi belirlemeniz gerekir. Seyahat amacına göre Romanya vize kategorileri de farklılık göstermektedir.

Romanya Vizesi Kategorileri

  • Havaalanı transit vizesi (A tipi )
  • Transit vize (B tipi)
  • Kısa süreli vize (C Tipi)
  • Turist Vizesi (C/TU)
  • Ziyaret Vizesi (C/VV)
  • Ticari Vizesi (C/A )  
  • Nakliye Vizesi (C/TR)
  • Spor faaliyetleri (C/SP)
  • Kültürel, kısa süreli tıbbi tedavi bilimsel, insani ya da diğer faaliyetler vizesi (C/ZA)
  • D Tipi Vize 
  • Romanya E-Vize

Yukarıda belirtilen vize kategorilerinden seyahatinize uyumlu olan vize türünde  başvurunuzu yapabilirsiniz. Mesleki, Kişisel ve mali evraklarınızla birlikte sisteme gireceğiniz dosya Konsolosluk vize yetkilileri tarafından incelenecektir. Sunduğunuz dosyada yer alan beyan ve ibrazların doğruluğu kontrol edilerek söz konusu şartlara uygunluğunuz halinde vizeniz olumlu sonuç alacaktır. 

Vize başvurunuzun teyit edilemez evraklar, eksik beyan gibi sebeplerle ret almaması için profesyonel destek almanızı öneriyoruz. Romanya Vize işlemleri için danışmanlarımızı arayarak iş birliğimizi başlatabilirsiniz. Vize almak ciddi iştir, işlemlerinizi riske atmayın.

Romanya Vize Başvurusu

Romanya vize başvurusu kısa süreli vize işlemleri Büyükelçilik onayıyla gerçekleşmektedir. 
Online temin edilecek form eksiksiz doldurulmalı ve vize kategorinize uyumlu, süreniz ve kişisel özelliklerinizi karşılayan evrak listeniz talep edilen normlarda teslim edilmelidir.

Romanya oturum vizeleri ise sadece Romanya İçişleri Bakanlığı Romanya Göçmen Bürosu’nun onayı kapsamındadır.

Romanya vize randevu şartı uygulamaktadır. Online formunuzun doldurulmasını takiben tarafınıza otomatik olarak bir randevu oluşturulur. Randevu gününü seçme şansınız yoktur.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık  uzmanlarımızı arayarak başvuru, randevu ve evraklarınıza dair kişisel özelliklerinize uygun olan yasal düzene uygun işlemlerinizi hızla gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye ve Romanya Devleti arasında yapılan anlaşma gereği; Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri vizeden muaf olarak seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir.

Romanya vizesi işlemleri Türkiye'de Ankara Romanya Büyükelçiliği, İstanbul Romanya Başkonsolosluğu ve İzmir Romanya Konsolosluğu aracılığıyla ve bölge düzenlemesine göre yürütülmektedir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize ulaşarak ya da müşteri hizmetleri veya canlı destek servisimizden bizlere ulaşarak vizen kapında uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Romanya vize başvurusu ile ilgili her türlü sorun, soru ve işbirliği için lütfen tıklayınız. Romanya vize uzmanlarımız kişisel evrak listeniz, vize ücret hesaplamanız ve vize ret mektuplarınız dahil her türlü vize sorunuzu cevaplayacaklardır.

Romanya Vizesi Gerekli Evraklar

Romanya Vize Evrakları
Romanya vize evrakları başvuru sahibinin kişisel, mesleki ve mali özelliklerini kapsayan nitelikte talep edilmektedir. Bu sebeple evraklarınız şahsınıza özel olarak hazırlanarak sisteme girilmelidir. Aşağıda bilginize sunduğumuz Romanya vize başvuru evrakları genel bazda talep edilen belgelerdir.
Kişisel özelliklerinize, ziyaret sebebinize ve ziyaret sürenize uygun liste için lütfen danışmanlarımıza ulaşınız.

Romanya Vizesi Gerekli Evraklar

  • Romanya Vizesi Başvuru Formu – Form Büyükelçilik resmi yönlendirmesiyle online olarak temin edilerek  doldurulmaktadır. Formunuz eksiksiz olmalı ve diğer evraklarla teyit edilebilir beyanlar içermelidir. Örnek form için tıklayınız.
  • İngilizce vize talep dilekçesi – Seyahat sebebinizi içeren, seyahat sürenizi belirten dilekçeniz seyahat planınızı da içermelidir. Danışmanlarımız size dilekçe yazımı konusunda yardımcı olacaklardır. Örnek Ticari Vize Talep Dilekçesi ve Turistik Vize Dilekçesi için tıklayınız. 
  • Pasaport - Vize bitişinizden sonra azami 6 ay geçerli ve Romanya Vizesi  için en az 2 boş sayfası bulunan pasaportunuz kimliğinizle aynı bilgileri içermelidir.
  • Biometrik fotoğraf – 2 Adet belirtilen özelliklerde fotoğrafınız dosyanıza eklenmelidir. 
  • Banka hesap dökümü – Adınıza açılmış banka hesabınızın son 3 aylık giriş çıkışı Romanya vizesi evrakları dosyanıza eklenmeli ve belge banka yetkilisi tarafından kaşelenerek imzalanmalıdır. Yetkilinin imza sirküleri de talep edilecektir.
  • Gelir belgeleri – Maaşınız (son 3 aya ait maaş bordrosu), kira gelirleriniz gibi gelirinizi onayan evraklar faaliyet alanına göre tasnif edilerek dosyanıza eklenmelidir.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği – Aile bağlarınızı ve ikamet kaydınızı da içeren evrakınız Romanya vize belgeleri arasında bulunmalıdır.
  • Kimlik fotokopisi – Pasaport bilgilerinizle aynı bilgileri taşıyan kimlik fotokopiniz dosyanızda bulunmalıdır.
  • Seyahat Rezervasyonları – Uçuş ve konaklama rezervasyon belgelerinizi tarihler belirgin olacak şekilde dosyanıza eklemelisiniz.
  • Seyahat Sağlık Sigortası – Uluslararası seyahat özelliklerini kapsayan poliçeniz dosyanızda bulunmalıdır. Romanya vize danışmanlık hizmetimiz kapsamında uygun şartları taşıyan poliçe tekliflerimizden faydalanabilirsiniz.
  • Romanya vize ücreti dekontu- Romanya vize ücreti 2024 tarifesinde söz konusu kategoriyi ve seyahat süresi üzerinden hesaplanmış ücretin ödendiğine dair dekont evraklara eklenmelidir.

Romanya Vizesi Mesleki Evraklar

  • Şirket Evrakları – Tamamı güncel tarihli olmak kaydıyla; Faaliyet Belgesi, Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri, İş veren ise 4B Hizmet Dökümü çalışan ise 4A Hizmet dökümü dosyaya eklenmelidir.

Romanya Vizesi Başvurusunda bulunacak kişi Emekli ise

  • Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi
  • Emekli olunmuş kurumdan alınan yazı

Memur ise;

  • Çalışılan kurumdan alınan görev ve izin Belgesi 
  • Görev Kimlik Kartı Fotokopisi 
  • Orijinal Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzalı)

Öğrenci ise;

  • Eğitim alınan kurumdan alınan öğrenci belgesi (Orijinal, güncel)

Başvuru sahibi 18 yaş altında ise;

  • Ailesi tarafından noterden onaylatılmış izin belgesi orijinal olarak Romanya Vize evrakları arasında bulunmalıdır.

Çiftçi ise;

  • Başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Ziraat Odasından alınmış sicil kaydı, gelir elde edilen bir toprak var ise o toprağa ya da ürüne dair belgeler Romanya vizesi gerekli evraklar içinde olmalıdır.

Romanya vize ücreti 2024

Romanya vize başvuru formu ile birlikte verilen evraklarla talep edilen harç ödemesi Romanya vize ücreti 2024 tarifesinde listelenmiştir. Euro bazında ödeme alınır ve ortalama kısa süreli bir vize için 80 Euro harç ödemesi yapılmaktadır.

Romanya vizesi idari ücretlendirme başlığı altında alınan harç ücretleri Büyükelçilik tarafından her yılbaşında kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Lakin vize süreniz, kategoriniz ya da varsa sizi ayırt eden özel bir durumunuz ücretlendirmede farklılık yaratacaktır. 

Özelliklerinize uygun harç hesaplaması ve ödeyeceğiniz diğer ücretlerin tam listesi için Romanya Vizesi uzmanlarımızdan bilgi almanız gerekecektir.
Romanya vizesi ücreti devredilemez, şahsa özel olarak işleme alınır. Ayrıca başvurudan vaz geçmeniz ya da olası bir ret durumunda iade edilmeyecektir. Bu sebeple başvurunuzun gerekli özen ve dikkatle yapılması çok önemlidir.

Romanya vize danışmanlarımız aracılığıyla yapacağınız başvurularınızda zaman kaybı yaşamaz, gereksiz risk almazsınız. Vize işlemleri uluslararası kanunlar bazında düzenlenir ve belli kriterler sizin dikkatinizden kaçsa dahi vize merkezindeki yetkililerden kaçmayacaktır. 

Romanya vize şartlarını tam anlamıyla taşıdığınızı düşünseniz dahi sisteme kaydedilen dosya bu güveni vermiyorsa vize alımınızı gerçekleştiremezsiniz.
Romanya vize başvurularınız için vizen kapında uygulamasının avantajlarını kullanarak eksiksiz dosya teslim ederek, her türlü olasılığa hakim bir ekiple vizenizi güvenle alabileceksiniz. Vize ciddi iştir risk almayın.

Romanya vize ücreti 2024 tarifesine dair ek bilgi, başvuru evraklarınızın listesi ve diğer konular için danışmanlarımıza ulaşmanız yeterli.

Romanya vizesi kaç günde çıkar?

Romanya vizesi çıkma süresi ortalama 5 ila 10 iş günüdür. Bu süre vize şartlarının tamamını taşıyan doğru bir dosya ile başvuru yapıldı ise mümkün olacaktır.
Romanya ülke uzmanlarımız asgari 15 gün önceden sisteme dosyanızın girişinin yapılmasını tavsiye ederler. Türkiye ve Romanya resmi tatilleri, sistem arızaları ya da güncel diplomatik değişiklikler başvuru işlem sürecini uzatabilecektir.

Ayrıca başvurunuz eğer yanlış evrak ile yapılış ise olası ret ya da alternatif evrak isteği sürecinizin daha da uzamasına sebep olacaktır. 

Romanya vizesinin onay alması Romanya topraklarına giriş garantisini vermez. Ülkeye girişinizde sınır polisleri ayrı bir inceleme yapacaktır.
Romanya’ya kendi özel araçlarınızla seyahat edecekseniz “Rovignette” adı verilen elektronik otoyol geçiş kartlarını sınır kapılarında alarak araçlarınızın ön camlarına takmanızı öneririz.

Romanya Vize Reddi

Romanya vize reddi karşınıza çıkabilecek bir olasılıktır. Vize reddi aldığınızda tarafınıza teslim edilen belgede ret konunuz net olarak belirtilecektir.
Vize ret evrakınızı danışmanlarımızla paylaşarak sorununuzu çözebilir vakit kaybetmeden yeni başvurunuzu yapabilirsiniz.

Vize reddi genel olarak evrakların eksik, yanlış ya da güncel olmaması nedeniyle karşımıza çıkmaktadır. Bu konuların dışında elbette önceki seyahatlerinizde kurallara uyumunuz da önemlidir.

Vize reddi alındığında ödediğiniz ücretler iade olmayacak, zaman kaybedildiği için evraklarınız güncelliğini yitirecek ve tüm sürece baştan başlamanız gerekecektir. Tüm bu risklerin asgari düzeyde olması için profesyonel yardım almanız başvurunuzun süreci için sağlıklı bir tercih olacaktır.

 Gibi tüm sorularınız için bizlere ulaşabilir. Ret mektubunuzu bizimle paylaşabilir ve çözüm sürecini danışmanlığımızla tamamlayabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek