Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Uganda Vizesi Vize işlemleri

Uganda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Uganda Vizesi Nasıl Alınır?

Uganda Vize İstiyor mu?

Uganda Cumhuriyeti ülkelerine seyahat etmek isteyen tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Pasaport ayrımı olmaksızın tüm kişilerin seyahatleri öncesinde vize başvurusunda bulunma zorunluluğu mevcuttur. Diplomatik Pasaport (Siyah), Hizmet Pasaport (Gri), Hususi Pasaport (Yeşil) ve Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) sahibi tüm kişiler Happy Turizm ile vize başvurularını sorunsuz bir şekilde yapabilirler. 

Uganda Vize Başvurusu

Uganda Cumhuriyeti ülkelerine seyahat etmek isteyen kişilerin kolay ve hızlı bir şekilde vize alabilmelerini sağlamak amacıyla 2017 yılında e-vize sistemine geçmiştir. E-vize başvurusunda bulunmak için gerekli evrakları e-posta aracılığıyla tarafımıza ulaştırmanız yeterli olacaktır. E-vize ile birlikte Doğu Afrika vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Ankara ilimizde yer alan Uganda Büyükelçiliği de vize başvurularını kabul etmekte ve değerlendirmektedir. 

Uganda E-Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Uganda e-vize başvurusu için aşağıda bulunan evrakları hazırlamalı ve bilgi@happyturizm.com adresine e-posta atmalısınız. Uganda departman yetkilimiz tüm evrakları hızlı bir şekilde sisteme yükleyerek vize başvurunuzu tamamlayacaktır.

Pasaport Bilgi Sayfası- Üzerinde bilgilerinizin yer aldığı sayfanın taranmış halini bizlere e-posta yoluyla ulaştırmalısınız.
Biyometrik Fotoğraf - Fotoğrafınızın güncel olması gerekmektedir.
Aşı Kartı - Uganda seyahatinde bulunacak tüm kişilerin seyahatleri öncesinde Sarı Humma aşısı yaptırması zorunludur.

Uganda E-Vize Başvurusu Kaç Gün İçerisinde Sonuçlanır?

Uganda e-vize başvurusu 4 iş günü içerisinde açıklanmaktadır. Happy Turizm olarak vize takibinizi yapmakta ve vizeniz onaylandığında tarafınıza bilgi sağlamaktayız. Uganda e-vize başvurunuzu zahmetsiz bir şekilde tamamlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Uganda E-Vize Başvuru Ücreti

Uganda vize başvuru ücreti için +90(312) 419 56 41 numaralı telefonumuzu arayabilir ve bilgi alabilirsiniz. Vize başvuru ücretiniz vize türünüze ve işlem sürenize göre değişmektedir. 2024 yılı Uganda e-vize başvuru ücreti hakkında bilgi için lütfen iletişime geçiniz. 

Doğu Afrika Vizesi

Kenya Cumhuriyeti, Ruanda Cumhuriyeti ve Uganda Cumhuriyeti ortak bir karar ile Doğu Afrika vize uygulamasını açmışlardır. Doğu Afrika Vizesi ile Kenya, Ruanda ve Uganda ülkelerinin üçünü birden ziyaret edebilirsiniz. Bu üç ülkede ya da birinde turistik,ticari ya da ziyaret amacıyla bulunmak isteyen kişiler Doğu Afrika vize başvurusunda bulunabilirler. Doğu Afrika vizesi ile 90 güne kadar konaklama hakkınız bulunmaktadır. Çok girişli olarak da verilen bu vize türü için gerekli evrakları usulüne göre hazırlamalı ve eksik bilgi sunmamaya özen göstermelisiniz. 

Doğu Afrika Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Doğu Afrika vize başvurusu için gerekli evrakları doldururken Happy Turizm Afrika departman yetkilimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 

Pasaport - Geçerlilik tarihi seyahat bitiş tarihinin en az 6 ay sonrasında olmalıdır.
1 Adet Biyometrik Fotoğraf - Güncel tarihli olmalıdır. 
Doğu Afrika Vize Başvuru Formu
Vize Talep Dilekçesi - Kenya, Ruanda ve Uganda arasında vize başvurusunda bulunulacak olan ülkenin konsolosluğuna yönelik hazırlanmalıdır.
Uçak ve Otel Rezervasyon Bilgileri
Banka Hesap Dökümü 
Vize Başvuru Ücreti Ödeme Dekontu 

Doğu Afrika Vize Başvuru Formu

Doğu Afrika Vize başvuru formu kişisel bilgilerinizi ve seyahat amacınızı içerden bir belgedir. Vize başvuru formunu Türkçe, Fransızca ya da İngilizce dillerinden biri ile doldurabilirsiniz. Vize başvuru formu içerisinde yer alan 19. soru seyahat amacınıza yöneliktir. Doğu Afrika vizesi ile Kenya, Ruanda ya da Uganda ülkelerinde Turistik, Ticari ya da Aile/Arkadaş Ziyareti amacı ile bulunabilirsiniz. Turistik ya da Ticari vize başvurularında bu soruya otel bilgileri yazılmalıdır. Aile/Arkadaş ziyareti amacıyla bulunmak istiyorsanız davet sahibinin açık adresini bu bölüme eklemelisiniz. Seyahat amacınız ile uyuşmayan vize başvuruları direkt olarak vize reddine neden olacağında bu bölümde hatalı bilgi sunmamaya dikkat etmelisiniz. 
Vize başvuru formunu doldurduktan sonra şahsen imza ve tarih atmalısınız. Pasaportunuzda bulunan imza ile vize başvuru evraklarında yer alan imzanızın benzer olmasına özen göstermelisiniz. 

Doğu Afrika Vizesi Hakkında Önemli Bilgiler

Uganda vize başvurusunda bulunacağınız için giriş ülkesi olarak Uganda Cumhuriyetini seçmelisiniz.
Doğu Afrika Vizesi sadece 90 güne kadar konaklama hakkı tanımaktadır ve çok girişlidir.
Doğu Afrika vizesi ile Uganda, Ruanda ya da Kenya Cumhuriyeti içerisinde çalışma hakkınız bulunmamaktadır. 
Vize başvuru evraklarınızı ülkelere girişiniz sırasında mutlaka yanınızda bulundurmalısınız. 

Doğu Afrika Vize Başvurusu Kaç Günde Çıkar?

Doğu Afrika vize başvuruları 3 iş günü içerisinde değerlendirilmekte ve açıklanmaktadır. Ancak bu süreç vize başvurusunda bulunacağınız konsolosluğa göre farklılıklar gösterebilir. Konsolosluğun yoğun olması ya da durumunuza göre ek evrak istenmesi vize başvuru sürecinin uzamasına neden olabilir. Happy Turizm olarak Doğu Afrika vize başvurunuzu hızlı bir şekilde tamamlamaktayız. Sorunsuz ve hızlı bir vize süreci için bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Doğu Afrika Vize Başvuru Ücreti

Doğu Afrika vize başvuru ücreti için +90(312) 419 56 41 numaralı telefon numaramızı arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresine e-posta atabilirsiniz. 2024 yılı güncel Doğu Afrika vize başvuru ücret bilgisi tarafınıza verilecektir. Vize başvurusunda bulunabilmek için gerekli olan bu ücreti diplomatik temsilciliklerin hesabına yatırmalısınız. Ödeme dekontunuzu ise vize başvurunuz sırasında konsolosluğa sunmalısınız. 

Uganda Vize Başvurusu

Uganda Cumhuriyeti’ne yapacağınız tüm vize başvuruları Ankara’da bulunan Uganda Büyükelçiliği’nde değerlendirilmektedir. Ankara Uganda Büyükelçiliği’ne vize başvuru evraklarınızı iletebilir ve vize talebinde bulunabilirsiniz. Vize başvuru evraklarınız ise seyahat amacınıza göre belirlenen vize türüne göre değişmektedir. Vize başvurusunda doldurmanız gereken evrakların tam listesini bilgi@happyturizm.com e-posta adresinden talep edebilirsiniz. 

  • Turistik Vize
  • Ticari Vize
  • Aile Ziyaret Vizesi

Uganda Vize Başvuru Formu

Uganda Ankara Büyükelçiliği’ne vize türüne göre belirlenen evrakların yanında vize başvuru formunu da sunmalısınız. Vize başvuru formu tüm vize başvurularında doldurulan bir evraktır. İçerisinde yer alan bilgiler sizi vize yetkilisine tanıtmaktadır. Kişisel bilgileriniz, pasaport bilgileriniz, Uganda seyahat amacınız gibi bilgiler bu formda yer alır. Türkçe, büyük harf kullanarak ve tükenmez kalemle doldurmanız gereken bu belgede eksik bilgi sunmamalısınız. Uganda vize başvuru formunda yazdığınız bilgilerin diğer evraklarla desteklenmesi gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra fotoğrafınızı yapıştırmalı ve şahsen imzalamalısınız.
Uganda vize başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Uganda Vize Ücreti 2024

Uganda vize başvurusunda bulunabilmek için yatırmanız gereken 2024 yılı güncel vize ücreti için bilgi@happyturizm.com adresine e-posta atabilirsiniz. Uganda vize ücreti vize türüne ve vize süresine göre değişmektedir. Vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimizden oluşan bu ücreti yatırdığınızda Uganda vize başvurunuz tamamlanacaktır. Vize başvuru ücretini yetkilimizin sizlerle paylaştığı banka hesap numaramıza havale olarak gönderebilirsiniz ya da ofisimize şahsen gelerek bırakabilirsiniz. Uganda vize başvuru ücreti ödeme dekontu vize başvuru evraklarınız ile birlikte konsolosluğa sunulacaktır. 

Uganda Vize Reddi

Ankara’da yer alan Uganda Büyükelçiliği vize başvuru sonucunu vize reddi olarak açıklayabilir. Vize reddi gerekçesi olarak hiçbir neden sunulmayabilir. Ancak bazı durumlarda büyükelçilikler vize reddi nedenini açıklamaktadır. Vize reddi nedeninizi ortadan kaldırarak tekrardan vize başvurusunda bulunabilirsiniz ya da vize itiraz dilekçesi oluşturabilirsiniz. Vize reddi nedeni ise tamamen durumunuza bağlıdır. Ancak en yaygın vize reddi nedeni olarak vize başvuru evraklarınızda bir eksiklik ya da hata tespit edilmesi gösterilebilir. 
Uganda vize başvurusunu alanında profesyonel bir vize şirketi ile yaparak vize reddi gibi olumsuz bir sonucun önüne geçebilirsiniz. Happy Turizm olarak Uganda vize başvurularını yakından takip etmekteyiz. Bizimle iletişime geçebilir ve Uganda vizenizi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. 

Uganda Seyahati Öncesinde Alınması Gereken Sağlık Önlemleri

Uganda seyahatinde bulunmak isteyen vatandaşlarımızın seyahatleri öncesinde alması gereken bazı sağlık önlemleri mevcuttur. Vize başvuru evraklarınızın arasında da olması gereken aşı kartınızı sarı humma aşısını yaptırarak edinebilirsiniz. Yaptırmanız gereken zorunlu aşının yanı sıra rutin aşılarınızı da yaptırmalısınız. Tifo, Hepatit A, Hepatit B aşılarını mutlaka yaptırmalısınız. 

Uganda seyahatiniz boyunca edindiğiniz aşı kartını yanınızdan ayırmamalısınız. Sınır görevlileri ülkeye girişiniz sırasında aşı kartınızı kontrol etmektedir.  

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek