Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yunanistan Vizesi Vize işlemleri

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan Vizesi Schengen anlaşması şartlarına bağlı olarak kısa süreli vize işlemi gerçekleştirmektedir. Uzun süreli ziyaretlerinizde ise İtalya Ulusal Vize kriterlerine tabi olacaksınız. Kısa süreli ziyaretler ise Turistik, Ticari ve Ziyaret bazında olup diğer vize kategorileri başvuru sahibinin özel durumuna göre şekillenmektedir.

Yunanistan Vizesi Kategorileri
Yunanistan Turist Vizesi
Yunanistan Ticari Vize
Yunanistan Ziyaret Vizesi
Yunanistan Transit Vize
Yunanistan Gemici Vizesi
Yunanistan Şoför Vizesi
Yunanistan Kapı Vizesi
Kısa Süreli Eğitim ve Staj Vizesi
Spor ve Kültürel Etkinlik, Konferans Katılım Vizesi

Schengen vizesi kapsamında olduğu için başvuru sürecinde yoğun bir mesaisi olan Yunanistan, diğer AB ülkeleri gibi en çok konaklayacağınız ve ilk giriş yapacağınız ülkenin kendi toprakları olmasını isteyecektir. Yani, vize dilekçenizde seyahat planınızda bu durumu göremez ise yetkili başvurunuzu olumsuz sonuçlandırabilir. Ayrıca seyahat planınızda en çok konaklayacağınız ülke Yunanistan olarak görünürken buna uymayarak ederek farklı bir ülkede daha uzun konakladığınızda vize ihlali yapmış sayılabilirsiniz. Sonraki Yunanistan Vize başvurularınızda bu ihlaliniz ret sebebi olarak gösterilebilir.

Ülke uzmanlarımız tarafından hazırlanılan Yunanistan Vizesi sayfalarımızdan Yunanistan vize belgeleri, Schengen vize ücreti, vize reddi konularında bilgi alabilir. Aklınıza takılan herhangi bir ayrıntı için Happy Turizm ofisimizden ve müşteri hizmetleri için tasarlanan telefon ve Canlı Destek Servisimizden faydalanarak bilgi edinebilirsiniz. Happy Turizm iletişim bilgileri için tıklayınız ya da sağ altta yer alan canlı destek servisine sorunuzu yazınız.

Yunanistan Vize işlemleri

Yunanistan vize işlemleri her ne kadar Schengen vize şartlarına bağlı olarak uygulama da bulunsa da 2020 Mart ayı ile birlikte söz konusu olan Covid-19  pandemi sebebiyle ülke bazında güncel değişiklikleri ön plana almıştır. Bu sebeple ülke danışmanlarımızdan güncel olaylara ilişkin ön bilgi almadan seyahat planı yapmayınız.

Yunanistan vizesi işlemleri standart başvuru Schengen Başvuru Formu doldurulması ile başlar. Fakat başvuru formunuzu doldurmadan önce seyahat sürenizi ve gidiş sebebinizi net olarak belirlemeniz gerekmektedir. Yanlış kategoriden yaptığınız başvuru sebebiyle vizenizde ya da seyahatinizde sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Yunanistan Vize işlemleri standart kategorilerden birinde devam edecekse aşağıda belirtilen Yunanistan vize evrakları üzerinden başvuru dosyası sisteme alınacaktır. Yunanistan konsolosluğu vize merkezi ek, alternatif evrak talep edebilir ya da sizi mülakata çağırabilir.

Yunanistan Vizesi Gerekli Evraklar

Yunanistan vizesi gerekli evraklar kişisel, mali ve mesleki bilgilerinizin özeti olarak hazırlanır. Formunuzdaki ya da evraklarınızda bilgiler güncel ve eksiksiz olmalıdır. Yunanistan Vizesi kategorinizi karşılayan vize belgeleri konsolosluk nezdinde listelenir. Ancak seyahat süreniz ve mesleki ya da şahsi özel durumunuz evraklarınızı çeşitlendirecektir. Şahsınıza özel evrak listesi ve seyahat sürenizi, kategorinizi karşılayan Yunanistan vize fiyatları hesabı için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Kişisel Evraklar

Yunanistan vize başvuru formu, vize işlemlerinizin asli belgesidir. Diğer evraklarınız bu formda beyan ettiğiniz bilgilere göre düzenlenecektir. Online olarak temin edebileceğiniz form eksiksiz doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
Pasaport, 10 seneden eski olmamalı, seyahat sonrası en az 3 ay daha geçerliliği olmalı, iki sayfa vize girişleri için boş bulundurulmalıdır. Varsa eski pasaportlarınıza dair bilgiler de dosyanıza eklenmelidir.Bordo pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Diğer pasaport sahipleri ise 180 gün içinde maksimum 90 gün süresince bu prosedürden muaflardır.
Kimlik Fotokopisi- Nüfus Kayıt Örneği, Pasaport bilgilerinizi onayan kimlik bilgilerinizin olması gerekir. Kızlık soy isim değişikliğinin yapılmamış olması gibi detaylar başvurunuzu geçersiz kılabilir. Nüfus kayıt örneğinizde ise aile fertleri ve ikameniz net bir şekilde görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi, Uluslararası seyahat kriterlerini karşılayan 30.000 Euro teminatlı yaş sınırı olmayan poliçenin Yunanistan vize başvurusu belgeleri arasında olması zorunludur.
Schengen Vize Ücreti  Dekontu, Kategorinizi ve seyahat sürenizi karşılayan vize harcının ödendi dekontu dosyanıza eklenmelidir.
Biometrik Parmak İzi Kaydı, Eğer daha önce Schengen ülkelerinden vize aldıysanız ve VIS ibaresi pasaportunuza işlendiyse tekrar kayda girmenize gerek yoktur. İlk defa bir Scengen ülkesine giriş yapacaksanız Yunanistan vize randevu günü bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekecektir. Parmaklarınızda kesik, yara bulunmamalıdır. Eğer tıbbi olarak veri kaydını yaptırmanız mümkün değilse bunu doktor raporuyla kanıtlamanız beklenecektir. 12-18 yaş arası başvuru sahipleri randevu gününde şahsen bulunmalı,  biometrik verilerini kayıt ettirmelidir. Happy Turizm Yunanistan Vizesi danışmanlarımız ile iş birliği kapsamında operasyon yetkilimiz size eşlik edecek sürecin kolaylıkla tamamlanmasını sağlayacaktır.
Muvafakatname, yaşları 18 altı olup tek başına seyahat etmesi gereken çocuklar noter onaylı aile izinlerini de dosyaya eklemelidir.
Seyahat konaklama ve Uçuş rezervasyonları, seyahatinizde kullanacağınız tüm araç ve konaklamaların rezerve belgeleri dosyanızda bulunmalı, tarihler net bir şekilde görünmelidir.

Yunanistan Vizesi Mali Evraklar

Banka Hesap Cüzdanı, adınıza kayıtlı banka hesabınızın son 3 aylık hareketliliği bayan edilmeli ve en az 35.000 TL bakiyesi bulunmalıdır. Belge banka onaylı yani kaşe, imza içermeli ve imza sirküleri de eklenmelidir.
Maaş Bordrosu, Eğer çalışan iseniz maaş bordronuz son 3 ayı kapsayacak şekilde dosyanızda olmalıdır.
Ek Gelir Belgeleri, tapu, kira sözleşmeleri, ruhsat, ek banka hesap cüzdanları da eklenmelidir.
Yunanistan vizesi gerekli evraklar aynı zamanda iş durumunuzla ilgili evrakları da içerir. Çalışan, işveren, emekli, öğrenci, ev hanımı ya da işsiz olmanız evraklarınızın niteliğini değiştirecektir. Bu sebeple seyahat amacınızın belirlenmesi ile beraber danışmanlarımızdan alacağınız evrak listenizle hareket etmenizi öneriyoruz. 

Yunanistan Vizesi Ücreti

Yunanistan Vizesi Ücreti kısa vadeli seyahatler için konsolosluk harç bedeli 80 Euro olarak belirlenmiştir. Yunanistan Büyükelçiliği tarafından her yılın ilk yarısı güncellenen Yunanistan vize ücreti 2024 tarifesi nettir. Ancak başvuru sahibinin vize süresi ve kategorisi vize ücreti hesabında önemli bir etkendir. Ayrıca gidiş sebebinizi karşılayan varsa özel durumunuz da rakamlarda değişiklik yapacaktır.

Başvuru sürecinde ödediğiniz hiçbir ücret iade edilmez, devredilmez. Yunanistan Vizesi başvurunuza ret alma durumunuzda ise yeni başvuru yaparken tüm ücretleri yineleyerek ödemeniz gerekecektir. Bu nedenle evraklarınızın doğru, net, açık, teyit edilebilir olması önemlidir. Vize mağduru olmamak, seyahatinizi ertelememek adına lütfen deneyim sahibi kişilerden yardım alınız.

Başvurunuzun özelliklerini kapsayan Yunanistan Vizesi Ücreti hesaplaması için danışmanlarımıza ulaşabilir, başvurunuzu iş birliğimizle kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Yunanistan Vizesi Ret

Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?

Yunanistan vize şartları tamamlanan dosyalar Büyükelçilik tarafından incelenmek üzere sisteme kaydedilir ve değerlendirmeniz başlar. Yunanistan vizesi kaç günde çıkar? Sorusu bu evrede en çok yanıtladığımız sorulardandır. 

5-15 iş günü aralığında vize başvurunuz ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir sonuç alabilirsiniz. Lakin başvuru süreci 1 ay önceden başlatılmalıdır. Türkiye ve Yunanistan resmi tatilleri, sistem arızaları ya da güncel diplomatik gelişmeler sürecinizi etkileyebilir ve seyahatinizi ertelemek zorunda kalabilirsiniz. 

Yunanistan vizesi başvurunuza olumsuz sonuç almanız durumunda da süreniz uzayacak sadece maddi değil zaman anlamında da kayıp yaşayacaksınız. Başvuru sürecinin 1 ay öncesinde başlatılmasının önerilmesi bu sebepledir.

Yunanistan vize danışmanlık hizmeti veren danışman kurumsal firmalar sizi tüm sürece hazırlar. Olasılık dahilinde olan risklerden korunarak, gereksiz gecikmelerin önüne geçer. Lakin her meslekte olduğu gibi bu meslek içinde de olumsuz yorumlamalara sebebiyet veren kişiler mevcuttur. Bu sebeple size "ben daha kısa sürede vizenizi alırım", "ben sürece dahil olurum" gibi vaatlerle yönlendirmeye çalışanların oyununa gelmeyiniz.

Happy Turizm bu anlamda size şeffaf bir çalışma prensibi sunmaktadır. Amacımız, zaman kayıplarınız olmadan, vize başvuru merkezlerinde kuyruklarda beklemeden, her defasında başka birine derdinizi anlatmak zorunda kalmadan başvurunuzu tamamlayarak vizenizi güvenli koşullarda almanızdır. 

Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?, Evraklarımı nasıl listelerim, neden vize reddi aldım gibi sorularınızın muhatabı işinin ehli danışmanlardır. Deneyim her branşta olduğu gibi vize alımlarınızda da hayat kurtarır.

Yunanistan Vize Reddi

Yunanistan vize reddi elbette her ülkede olduğu gibi bu ülke ziyaretlerinde de bir olasılıktır. Evraklarınızın eksik, yanlış, güncel olmayan beyanlar içermesi gibi basit görünen ama vize usulüne aykırı görünen unsurlar vize reddi almanıza sebep olacaktır. 

Ülkelerin ve uluslararası vize uygulamalarının belli bir yasal düzende işlediğini unutmayın. Seyahatlerinizde yapacağınız vize süresinin dışına çıkmak, gittiğiniz ülkenin yasalarına uyum sağlamamak diğer ülkelere olan ziyaretlerinizde de sizi etkileyecektir.

Yunanistan’a yapacağınız seyahatlerde Schengen vize şartları uygulanacaktır. Bu şartlara karşı gösterdiğiniz her uygunsuz davranış diğer AB üyesi ülke girişlerinizi de etkileyecektir. Yunanistan Vizesi uzmanlarımız size sadece vize sürecinizde değil karşılaşabileceğiniz durumlar hakkında ön bilgi de vereceklerdir. 

Yunanistan vizesi ne kadar?

Yunanistan’a ekspres vize uygulaması var mı?

Kapı vizesi şartlarına uygun muyum?

Gibi şahsınıza özel tüm bilgileri uzmanlarımızdan alabilirsiniz. Unutmayın kişisel veri koruma kanunu kapsamında çalışan ofislerimizde tüm bilgileriniz güvende olarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Üstelik bulunduğunuz şehirden, ofisinizden ya da evinizden ayrılmadan.

Yunanistan vize reddi aldıysanız durum değişmeyecektir. Danışmanlarımızla ret belgenizi paylaştığınızda, ret aldığınız konu çözümlenecek ve vize alımınıza yönelik çalışma aynı prensipte tamamlanacaktır.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek