Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Polonya Vizesi Vize işlemleri

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya Schengen vizesi kriter ve şartlarını uygulamaktadır. Kısa süreli Polonya ziyaretlerinizde Schengen vizesi standartlarını karşılamanız beklenecektir. 
Polonya ülke uzmanlarımız tarafından hazırlanan sayfamızdan Polonya vize işlemlerini kapsayan Polonya vize başvuru evrakları listesi, Polonya vize fiyatları ve diğer detaylar hakkında genel  bilgi edinebileceksiniz. 

Polonya vize başvurusu yaparken kişisel ve mesleki durumunuz istenen evraklar bakımından değişikliklere sebep olabilmektedir. Dosyanızı hazırlamadan evvel seyahat tarihinizi, süresini ve sebebini danışmanlarımızla paylaşarak işlemlere başlamanız daha sağlıklı olacaktır. 

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak sizler için hazırladığımız vizen kapında uygulamasından faydalanarak ofisinizden ya da evinizden başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Size en yakın şube ya da merkez ofis iletişim numaralarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Daha önce Schengen vizesi şartları kapsamında olan parmak izi sürecini tamamladıysanız Polonya vize randevu sürecinde şahsen bulunmanız gerekmeyecektir. Tüm süreci bu surette danışmanlarımız aracılığıyla tamamlayarak hem zamandan hem de ekstra ücretlerden muaf olabilirsiniz.

Eğer daha önce VIS sisteminde kaydınız yok ise size belirtilen gün ve saatte bölgenizde yer alan Polonya Konsolosluğu vize ofisinde bulunmanız gerekecektir.
Polonya vizesi başvurunuzu yapmadan evvel eğer diğer Schengen ülkelerinde de bulunacaksanız ilk giriş yapacağınız ve en uzun konaklamanızın Polonya olmasına özen göstermelisiniz. Eğer bu durumlar söz konusu değilse en uzun konaklamada bulunacağınız ülkeden giriş yapmanız ve başvurunuzu o ülkenin konsolosluğu aracılığıyla tamamlamanız daha uygun olacaktır.

Polonya vize işlemleri

Polonya vize işlemleri Ankara’da konumlandırılan Polonya Büyükelçiliği himayesinde görevlendirilen Konsolosluklar tarafından yürütülmektedir. Konsolosluklar Türkiye için bölge ayırımı yapmakta ilinizin karşıladığı yetki alanını kullanarak vize işlemlerinize başlamanız gerekecektir.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

Polonya Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri;
Adres: Giz 2000 Plaza, Ayazağa Köyü Yolu No: 7, K. 5  34398 Maslak - İstanbul

Tel: +90 212 290 66 30

Fax : +90 212 290 66 32

E-mail: istanbul@msz.gov.pl

Vize Ofisi Çalışma Saati: Hafta içi her gün saat 9:30-12:00 arasında başvuru kabul etmektedir. 

Ulusal vize (D vize) müracaat saatleri: D vize müracaat sahipleri pasaportları her pazartesi 09:30-13:30 saatleri arasında teslim alabilirler.  

Konsolosluk Ofisi Çalışma Saati: Vize birimi haricindeki diğer tüm konsolosluk işlemleri için hafta içi saat 13:30-16:00 saatleri arasında +90 212 290 66 30 telefon numarasını arayarak veya  istanbul@msz.gov.pl adresine mail yazarak Polonya konsolosluk ofisi çalışanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı:  Sakarya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Manisa, Bilecik, Muğla,  İstanbul,  İzmit (Kocaeli),  Edirne, Kütahya,   Aydın, Çanakkale, Tekirdağ, Uşak, Yalova ve Kırklareli  illerini kapsamaktadır.

 

Polonya Büyükelçiliği Ankara

 

Polonya Büyükelçiliği Ankara

Polonya Büyükelçiliği Ankara İletişim Bilgileri

Adres: Atatürk Bulvarı, No: 241 Kavaklıdere 06-650 Ankara

Telefon:  0 312 457 20 16

Fax:  0 312 468 83 01

E-mail: ankara.visa@msz.gov.pl

Çalışma Saatleri: Polonya Büyükelçiliği Konsolosluk Ofisi hafta içi her gün 08.30-16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.  

Pasaport teslimi: Sonuçlandırılmış pasaportlar hafta içi 13:00-16:30 saatleri arasında teslim edilmektedir.

Polonya Büyükelçiliği Yetki Alanı

Ankara, Konya, Adana, Adıyaman, Antalya, Kırıkkale, Samsun, Ardahan, Niğde, Ağrı, Amasya, Bingöl, Batman, Bilecik, Van, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Muş, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Osmaniye, Rize, Malatya, Eskişehir, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Karaman, Diyarbakır, Aksaray Kars, Kayseri, Şırnak, Kilis, Kırşehir, Mardin, Çankırı, Mersin, Nevşehir, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Bitlis, Trabzon.

Seyahat sürenizi ve sebebinizi belirledikten sonra başvuru yapacağınız kategoriyi belirlemeniz önemlidir. Turistik vize ile ticari faaliyet gösteremezsiniz. Tespit edildiğinde ise cezai işlem yapılabilme olasılığı mevcuttur. Ayrıca bu durum tespit edildiğinde sonraki Schengen ülkelerine başvurunuzda sorunlar yaşayabilirsiniz. 

Polonya kısa süreli vize türleri

  • Ticari vize
  • Turistik vize
  • Aile ziyareti vizesi
  • Kültürel, sportif etkinlik ve konferansa katılım vizesi
  • Kısa süreli öğrenim ve staj vizesi

Polonya uzun süreli vize türleri

  • Oturum vizesi
  • Çalışma vizesi
  • Eğitim vizesi
  • Aile birleşimi vizesi

Sayfamızda bilgilerini derlediğimiz vize türleri Schengen kapsamında verilen kısa süreli vizeler içindir. Polonya uzun süreli vizeler ile ilgili danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Polonya seyahatinizin süresine ve amacına karar verdikten sonra danışmanlarımıza ulaşarak süreci iş birliğimizde tamamlayabilirsiniz.

Polonya vize işlemleri online formunuzun doldurulması ile başlayacak ve verdiğiniz bilgiler doğrultusunda talep edilen evrak listesine göre işleminiz sisteme girilecektir. Polonya vizesi için tek yetkili ve karar verici merci Polonya Büyükelçiliği’dir. Süreci hızlandırmak ya da farklı bir şey talep etmek mümkün olmayacağı gibi sürece kimse dahil edilmez.

Polonya vize başvurusu

Polonya vize başvurusu Konsolosluk sistemine girilmeden önce evraklarınızın eksiksiz, teyit edilebilir, doğru bilgiler içerdiğinden emin olmanız gerekmektedir.
Polonya vizesi başvurularında en yaygın yapılan hata evrakların eksik teslimi ve güncel tarihler taşımamasıdır. Bu sebeple ret cevabı alan binlerce başvuru sahibi hem maddi hem de zaman bakımından zarar görmektedir. Bu sebeple profesyonel yardım alarak başvurunuzu tamamlamak olasılık dahilinde ret riskini asgari düzeyde tutacaktır.

Polonya Büyükelçiliği bordo pasaport sahiplerine, önceden onay almış Schengen vizeleri yoksa Polonya vize prosedürü uygulamaktadır. Bunun dışında Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahipleri, yasal süreleri ihlal etmemek şartıyla 6 aylık bir zaman diliminde maksimum 3 ay vizesiz olarak Polonya’da konaklayabilirler.

Polonya vize işlemleri sırasında alınan parmak izi 12 yaş üzeri tüm fertlere uygulanmaktadır. Daha önce verilmiş bir parmak izi kaydınız yok ise online formunuzun doldurulması sonrası size tanımlanan gün ve saatte Konsoloslukta bulunmanız gerekecektir. İşbirliğimiz halinde danışmanlarımız size eşlik edecektir.

Eğer Polonya Ziyaret vizesi üzerinden başvuru yapılacak ise sizi davet eden kişi tarafından davet mektubu alınması gerekecektir. Söz konusu davet mektubuna dair tüm bilgileri uzmanlarımızdan edinerek davet edenden doğru talepte bulunabilirsiniz.

Polonya vize başvurusu evraklarının genel listesi aşağıda bilginize sunulmuştur. Ancak vize başvuru evrakları kişinin özelliklerine göre şekillenmektedir. Bu nedenle evrak listenizi danışmanlarımızdan size yöneltilen soruların akabinde temin edebilirsiniz.

Polonya Vizesi Gerekli Evraklar

Polonya ülke yönetimi, yasaları ve yürürlükte olan düzenleme ve genelgelere göre oluşturulan standartlar dahilinde oluşturulan Polonya vizesi gerekli evraklar kişisel durumunuzun özetini oluşturacaktır. 

Konsolosluğun sizi değerlendirebilmesi için kişisel, mali ve mesleki bilgilerinizi onaması gerekecektir. Bu sebeple belgeler güncel, teyit edilebilir ve doğru bilgiler içermelidir.

Polonya Vize Evrakları

Polonya Vize Başvuru Formu - Formda beyan eden bilgiler güncel konumunuzu yansıtmalı, başvuru dosyasına konulan diğer belgelerdeki bilgiler ile teyit edilebilir olmalıdır. 
Pasaport -  Pasaportunuzun en az iki sayfası boş olmalı, ziyaret sonrası en az 90 gün daha geçerliliği olmalıdır. Pasaport bilgileriniz kimlik bilgileriniz ile aynı olmalı varsa eski pasaportunuzun fotokopileri ekte sunulmalıdır.
Biometrik fotoğraf – Güncel durumunuzu yansıtan biometrik özellikleri taşıyan fotoğrafınız dosyanıza eklenmelidir.
Nüfus Cüzdanı fotokopisi - Nüfus kayıt örneği – Pasaportunuzdaki bilgilerin aynısını içeren Nüfus cüzdanı fotokopiniz ve nüfus kayıt örneği Polonya vizesi başvuru dosyanıza eklenmelidir. Nüfus kayıt örneğinizde aile ve ikame bilgileriniz açıkça görünmelidir.
Banka Hesap Dökümü- Banka hesabınızın son 3 ay aylık hesap işlem hareketlerini gösteren banka yetkilisi tarafından verilmiş kaşeli ve ıslak imzalı belge ve banka yetkilisinin imza sirküleri. Banka hesabında seyahat süresindeki harcamalarını kapsayacak güncel rakam hazır bulunmalıdır.
Seyahat rezervasyon belgeleri - Seyahatinizde kullanacağınız ulaşım araçlarından (uçak/tren/otobüs) ve konaklama tarihlerinizi belirten otel rezervasyon belgesi dosyanızda sunulmalıdır.
Seyahat Sağlık Sigortası – Seyahat sürenizi kapsayan yaş sınırı bulunmayan en az 30.000 Euro teminatlı poliçeniz evraklarınızın arasında mutlaka olmalıdır.
Muvafakatname – Eğer 18 yaş altı çocuğun tek başına seyahat etmesi gerekiyor ise anne ve babasının izin verdiğini gösteren noter onaylı yazı dosyada bulunmalıdır.
Vize Talep Dilekçesi – Seyahat sebebinizi, masraflarınızın nasıl karşılanacağı ve seyahat sürenizin de belirtileceği dilekçeniz başvuru anında dosyanızda olmalıdır. 
Schengen vize ücreti dekontu – Kategorinizin tanımladığı vize ücretinizin ödendiğine dair dekont dosyanıza eklenmelidir. ATM fişleri kabul edilmemektedir.

Polonya Vizesi Mesleki Evraklar

  • Şirket yazısı - Firma bilgilerini içeren, antetli kağıda Konsolosluğa hitaben yazılan izin mektubu işe giriş tarihi, maaşı ve izinli olunan günler de belirtilerek dosyanıza eklenmelidir. 
  • Güncel tarihli şirket evrakları - Firma faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası
  • Maaş bordrosu -  Firma yetkili biriminden alınmış, ıslak imzalı onaylı son üç aylık maaşı gösteren evrak Polonya vizesi evraklarınızın içinde olmalıdır.
  • SGK işe giriş bildirgesi  - Ücretli çalışanlar için işe giriş belgesi dosyaya eklenmelidir.
  • 4A/4B Hizmet dökümü – Başvuru sahibinin iş durumuna göre şahsına ait hizmet dökümü dosyanızda olmalıdır.

Devlet memurları için;

  • Çalışma belgesi - Kurumda yaptığı görevi bildirir belge.
  • Resmi izin belgesi - Başvuran kişinin çalıştığı kurumdan aldığı görevlendirme ya da izin belgesi
  • Görev kimlik kartı fotokopisi  - 
  • Maaş bordrosu - Başvurduğu tarihten önceki 3 aylık maaşını gösteren ıslak imzalı ve kaşeli belge

Öğrenciler İçin;

  • Öğrenci belgesi - E-devletten alınmış barkotlu öğrenci belgesi
  • Sponsor Yazısı ve Evrakları-  Öğrenciye sponsor olacak kişi seyahatin masraflarını karşılayacağını bildiren noter onaylı taahhütname ile beraber son 3 aylık banka hesaplarını gösteren kaşeli ve ıslak imzalı belge sunmalıdır. Kişisel evraklar başvuru sahibi dosyasında olduğu gibi dosyaya eklenmelidir.

Emekliler için;

  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Emekli maaşını aldığı banka hesabın dökümü

Çiftçiler için;

  • Çiftçilik belgesi - Kayıtlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş ıslak imzalı evrak Polonya vizesi başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Polonya vize ücreti 2024

Polonya vize ücreti Büyükelçilik tarafından periyodik olarak güncellenerek kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Polonya vize ücreti 2024 tarifesi listelenmiş kısa süreli vizeler için ortalama 80 Euro bedel belirlenmiştir.

Talep edilen bu ücret idari harcama kalemi olarak geçer. Vize sürenize, kategorinize, yaşınıza ve varsa özel durumunuza göre değişebilir. Polonya vize ücretiniz kişisel özelliklerinize göre hesaplanmalıdır. 

Polonya vizesi danışmanlarımız başvuru süresi boyunca yapacağınız diğer harcamalarla birlikte harcınızı da hesaplayarak ödemeniz gereken miktarları tarafınıza sunacaktır.

Seyahat sigortası, tercüme ve diğer giderler konsolosluk harcı olarak belirlenen ücrete dahil değildir. Firmamız seyahat rezervasyonlarınız da dahil olmak üzere tercüme ve danışmanlık hizmetini tam paket olarak başvuru sahibine sunmaktadır. Vizen kapında uygulaması ile bulunduğunuz yerden ayrılmadan kolayca vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Polonya Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu vize başvurularını, kendi çalışma takvimine bağlı olarak değerlendirir. Değerlendirme süresi içerisinde ek belge isteyebilir. Başvurunuzu tüm değişkenleri hesaba katarak yapmanız önemlidir.

Polonya Büyükelçiliği’ne ödeyeceğiniz harç ücreti başvurudan vaz geçmeniz ya da olası bir ret almanız durumunda iade edilmeyecektir. 

Polonya vize ücreti 2024 tarifesi ücret kalemlerini öğrenmek  için seyahat sürenizi ve programınızı belirleyip danışmanlarımıza ulaşmanız yeterli olacaktır. Polonya vize danışmanlık hizmetlerimizin tam kapsamını da öğrenebilir iş birliğimizde işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Polonya vizesi kaç günde çıkar?

Polonya vizesi kaç günde çıkar? danışmanlarımızın en çok cevaplandırdığı sorulardandır. Aslında bu süreci sadece sisteme dosyanızın girişinden itibaren değil, seyahat planınızı netleştirdiğiniz andan itibaren değerlendirmek gerekir.

Polonya vizesi talep edilen şekilde hazırlanmış profesyonel bir dosya ile başvurulduğunda ortalama 15 iş günü içinde sonuç alınmaktadır.

Dosyanızı sisteme vermeden ve hatta seyahat planınızı yaparken Türkiye ve Polonya resmi tatillerini, güncel diplomatik gelişmeleri hesaba katmanız gerekmektedir. Son dönemde yaşanılan pandemi sebebiyle anlık değişiklikler söz konusu olabilmektedir. Öncelikle danışmanınızdan seyahatinize uygun durumun olup olmadığı konusunda net bilgi almalısınız.

Standart bir başvuruda yaşanabilecek aksilikler de vardır. Sistem arızası, alternatif evrak talebi ya da olası bir ret gerçekleştiğinde seyahat planınızı değiştirmek zorunda kalabilir ve hatta yeniden başvuru yapmak zorunda kalabilirsiniz. 

Polonya vizesi danışmanlarımız başvuruların sisteme giriş tarihinin 1 ay öncesi olmasını sağlıklı olarak belirtmektedir. Yabancı pasaport ile yapılan vize işlemleri ortalamadan daha uzun sürecektir.

Tüm bu süreçlerin dahilinde Polonya vizesi kaç günde çıkar? sorusunun cevabı da netleşmektedir. Dosyanızın durumu, ne zaman başvuru yaptığınız etkenlerden sadece ikisidir. Bu sebeple danışmanlarımızla hareket ederek zamansal düzene uyarak hareket etmenizde fayda vardır.

Polonya vize reddi

Polonya vize reddi vize onayı kadar olası bir sonuçtur. Genel olarak vize evraklarınızda yapılmış olan hata, güncel olmayan belge ya da ikna edemeyen teyit evraklarınızdan biri ret almanıza neden olabilir.

Daha önce yaptığınız yolculuklarda sergilediğiniz tutum da değerlendirmeye alındığından önemlidir. Vize süreniz bitmeden ülkeden çıkış yapmamanız, yasalarına saygılı olmamanız, aldığınız vize kategorisinin gerektirdiği şekilde davranmamanız olumsuz sonuç için yeterlidir. Örneğin; turistik vize ile çalışamazsınız ya da ticari vize kriterlerini uygulayamazsınız. 

Vize ret durumunuz size bir evrak ile bildirilecektir. Bu evrakta redde neden olan başlık belirtilecektir. Redde neden olan sorununuzu çözümlediğinizde yeni başvuru yapabilirsiniz.

Polonya vizesi ret evrakınızı danışmanlarımızla paylaşarak başvurunuzu yenileyebilir, kısa sürede vizenizi alabilirsiniz.

Ayrıca vize başvurunuza ret cevabı aldığınızda ne yazık ki ödediğiniz ücretler iade edilmeyecek, süreç uzadığı için güncel istenen evraklar güncelliğini yitirecek belki de seyahatinizin tarihlerini değiştirmek zorunda kalacaksınız. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak risk durumunuzu asgari düzeyde tutmak için deneyimli bir ekiple çalışabilirsiniz. Yormadan, yorulmadan, stresten uzak ve planlandığı gibi bir seyahat tecrübesi yaşamak istiyorsanız bizi arayın.
Polonya vizesine dair Polonya vize şartları, Polonya vizesi ne kadar, Polonya vize evrakları listemi nasıl hazırlamalıyım? Polonya vize reddi durumunda ne yapmalıyım? gibi sorularınız ve çözümlenmesi gereken sorunlarınız için danışmanlarımızın bir telefon kadar yakın olduğunu unutmayın.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek