Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Vatandasi Çocuk Sahibi Oturum Izni

 

Bulgaristan Vatandaşı Çocuk Sahibi Oturum İzni, Bulgaristan vatandaşı çocuklar üzerinden yapılan Oturum İzni başvuru türüdür. Türkiye'de bulunan Bulgar Konsolosluklarına D vize başvurusu yapmalıdırlar. Çocuklarının Bulgaristan vatandaşı olduğunu bu ülkeden alacakları ‘Doğum Belgesi’ ve Bulgar pasaportu ile kanıtlayan anne ve babalar İstanbul’daki, Edirne’deki, Bursa’daki Bulgaristan Konsolosluklarınaya da Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği’ne başvurarak D vize alabilirler.

Sitemizde, çocukları Bulgar vatandaşı olan anne ve babaların Bulgaristan oturum izni başvuruları için gerekli evrak listesi ve prosedürleri hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Vize işlemleriyle ilgili danışmanlık hizmeti için Happy Turizm Vize - Danışmanlık'ı arayıp yetkililerimizle görüşebilirsiniz. 

Bulgaristan Vatandaşı Çocuk Sahibi Oturum İzni

Bulgaristan Vatandaşı Çocuk Sahibi İçin D Vize Evrak Listesi

Biometrik Fotoğraf: 35x45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalı. 
Pasaport: En az 2 yıl geçerliliği olmalı. 
Doğum Belgesi: Bulgaristan vatandaşı çocuğa ait Doğum Belgesi (Akt za rajdane).
Bulgar pasaport fotokopisi: Bulgaristan vatandaşı çocuğa ait Bulgar vatandaşı olduğunu kanıtlayan Bulgar pasaport kopyası
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile bilgilerini, iletişim bilgilerini içermeli, kaşeli ve ıslak imzalı olmalı. 
Sabıka Kaydı: Apostilli, Bulgarcaya tercüme edilmiş ve Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı’ndan tasdik ettirilmiş olmalı. 
Banka Hesap Dökümü: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan anne/baba adına açılmış ve en az 6.000 Euro/11.900 Leva bakiyesi olan banka hesabına ait referans mektubu. 
Taahhütname 1: Türk vatandaşı anne / babadan çocuğunun kalacak yeri ve bakım masraflarını karşılayacağına dair noter tasdikli yazı (Deklaratsiya1)
Taahhütname 2: Bulgar vatandaşı baba veya annenin çocuğun kalacak yerini ve masraflarını karşılayacağına itirazı olmadığına dair noter tasdikli yazı (Deklaratsiya2)
Kira Kontratı: Bulgaristan noter onaylı olmalı. Kira kontratını yapan ev sahibinden başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden ayrıca bir taahhütname gelmesi gerekir.
Ek Hizmetlerimiz: Bulgaristan D Vize başvurusu yapacak anne veya babanın 30 bin Euro teminatlı Seyahat Sağlık Sigortasıyaptırması zorunludur. Bulgaristan’a kendi aracıyla gitmek isteyenlerinde ‘Yeşil Sigorta’ yaptırması gerekiyor. Talebiniz halinde bu iki evrakı da ofisimizden kısa bir sürede temin edebilirsiniz. Ayrıca başvuru işlemleri sırasında ihtiyacınız olacakBulgarca tercüme, noter tasdikigibi işlemleriniz içinde yetkililerimizle görüşebilirsiniz. 

Bulgaristan Vatandaşı Çocuk Sahibi İçin D Vize Başvuru Adımları

Bulgaristan’dan Çocuğa Ait Doğum Belgesi çıkartın: Bulgar vatandaşı çocuğun anne veya babası d vize başvurusunda bulunacaksa konsolosluğa sunulması gereken en önemli evrak çocuğa ait ‘Doğum Belgesi’dir. Bu belge Bulgaristan’dan çıkartılabilmektedir. Anne babanın başvuru öncesi Bulgaristan’a giderek bu belgeyi temin etmesi gerekmektedir. Ayrıca başvuru sahibi anne veya baba adına Bulgaristan’daki bir bankada hesap açılmalıdır. Çocuğunuza ait doğum belgesini talebinizle birlikte çıkartmaktayız. İşlemler hakkında detaylı bilgi almak için çağrı merkezlerimizi arayabilirsiniz.
Evraklarınızı ofisimize gönderin: Bu belgeleri Bulgaristan’da temin eden anne veya baba Türkiye’ye döndükten sonra buradaki belgeleri hazırlar. D vize başvurusunda evrakların doğru ve eksiksiz hazırlanması önemlidir. Eğer evraklar ve uzun prosedür kafanızı karıştırıyorsa başvuru sırasında kötü bir sürprizle karşılaşmamak için danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Danışmanlarımız ile görüşüp güncel evrak listesi hakkında bilgi aldıktan sonra belgelerinizi kargoyla ofisimize gönderebilirsiniz. 
Yetkililerimiz sizi bilgilendirecek: Evraklarınız ofisimize ulaştığında yetkililerimiz tarafından kontrolleri yapılır. Eğer belgeleriniz arasında eksik, hatalı ve eski tarihli olanlar varsa yetkilimiz sizi arayarak ya da mail göndererek bilgilendirmektedir. Hatalı belgelerinizi en kısa sürede tamamlayabilir, başvurunuz için gereksiz zaman kayıplarının önüne geçebilirsiniz.
Başvuru için gün belirlemenizde sizlere yardımcı olmaktayız: Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra sıra D vize başvurunuzu yapacağınız Bulgaristan Konsolosluğundan randevu almaya gelecek. Randevu gün ve saati için desteği yetkililerimizden alabilirsiniz.

Evraklarınızı hazırladıktan sonra yetkililerimiz sizinle görüşerek uygun gün ve saatte başvurunuzu ilgili konsolosluğa teslim etmeniz için sizlere yardımcı olacaktır. 
 Evraklarınızı Teslim Edin: Bulgaristan Konsolosluğu ya da Bulgaristan Büyükelçiliğine randevu günü evraklarınızı şahsen teslim etmelisiniz. İkamet ettiğiniz ilin bağlı bulunduğu Konsolosluk biriminden başvurunuzu tamamlamalısınız. Yetkililerimizle görüşerek başvurunuzu hangi temsilciliğe yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.  Bulgaristan'ın Türkiye'de Ankara, İstanbul, Edirne ve Bursa diplomatik temsilcilikleri bulunmaktadır.  Konsolosluk yetkilileri gerekli gördükleri takdirde sizi yüz yüze mülakata çağırabilir ya da ek evrak talebinde bulunabilirler. 

D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

Bulgaristan vatandaşı çocuğu olan anne/babanın D vize başvurularında karar yetkisi sadece yalnızca ilgili ülkenin Dış İşleri Bakanlığı'na aittir.  Herhangi bir aksilik olmadığı takdirde vize başvurularınız, 45-60 gün içerisinde sonuçlanır. Ancak bu süre temsilciliklerin resmi tatil günleri ve yoğunluklarına bağlı olarak uzayabilir. Vizeniz çıktıktan sonra şahsen konsolosluklara giderek pasaportunuzu teslim alabilirsiniz Bulgaristan D vizesi olumlu sonuçlanan anne veya baba tekrar Bulgaristan’a gider ve bu kez Bulgar vatandaşı çocuğun yaşadığı bölgenin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne giderek ‘Oturum Kartı’ başvurusunda bulunur. Görevliler değerlendirme aşamasındayken Bulgaristan’da ikamet edilecek adrese gelerek ev sahibi ve komşulardan bilgilerin doğru olup olmadığını araştırabilir. Eğer anne veya babanın bu adreste yaşamadığı ortaya çıkarsa Oturum İzni başvuruları olumsuz sonuçlanabilir. Oturum kartını alan anne / baba bu kart ile artık ülkeye vizesiz giriş çıkış yapabilir. 

UYARILAR

Anne ve babalık hakkından dolayı D Vize (Oturum İzni) başvurusu yapılabilmesi için Bulgaristan vatandaşı olan çocuğun 2 yaşından gün almış olması gerekmektedir.
Bulgaristan Kimlik Kartı ( Liçna Kartı) alan anne / baba Bulgaristan vatandaşı olan çocuklarının yanlarında bulunması şartıyla Avrupa Birliği ülkelerinde serbestçe dolaşabiliyorlar.
Bulgaristan Vatandaşı Çocuk Sahibi Oturum İzni hakkında daha detaylı bilgi için +90 (312) 419 56 41 numaralı hattan bize ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek