Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Özbekistan Vizesi Vize işlemleri

Özbekistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Özbekistan Vizesi

Orta Asya’da yer alan ve günümüzdeki 7 bağımsız Türk devletinden biri olan Özbekistan, Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus pasaport sahipleri Özbekistan’a yapacakları turistik ve ticari seyahatleri öncesi Özbekistan vizesi almalıdır. Diplomatik pasaport sahipleri ise 90 güne kadar olan Özbekistan ziyaretlerinde vizeden muaftırlar.

Özbekistan vize başvuruları Ankara’daki Özbekistan Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Özbekistan Başkonsolosluğu’na yapılmaktadır. Başvurularınızı bu iki diplomatik temsilciliğin yetkilendirdiği acenteler aracılığıyla konsolosluğa şahsen gitmeden de yapabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık o acentelerden biridir. bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderip yetkilimizle iletişime geçtiğiniz takdirde Özbekistan vizesi için hazırlamanız gereken 2024 güncel evrak listesini isteyebilir, vize prosedürü ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Yetkilimiz online başvuru formunuzun doldurulması, evraklarınızın hazırlanması, kontrollerinin sağlanması ve vize başvuru işlemlerinde size yardımcı olacaktır. Vizeniz onaylandıktan sonra ise pasaportunuzu kargo aracılığıyla adresinize gönderecektir. Özbekistan vizenizi zahmetsizce ve hızlı alabilmek için yapmanız gereken ise başvuru evraklarınızı kargo yoluyla size en yakın Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofislerimize şahsen gelerek ya da kargo ile ulaştırmaktır.

Özbekistan Vizesi İçin Davetiye / Teleks Numarası

Özbekistan vize başvurularında en önemli evrak seyahat amacına uygun olarak alınan Teleks Numarası (Referans Numarası) denilen davetiyenin alınmasıdır. Kişi  Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bu numara olmadan Turistik, Ticari ve Aile Ziyaret Vizesi başvurusu yapamıyor. Teleks numarası için Turistik vize başvurularında Özbekistan’daki otel, ticari vize başvurularında şirket ya da Aile Ziyaret Vizesi başvurularında aile üyesi, başvuru sahibi adına Dışişleri Bakanlığı’na başvuru yapıyor. Davetiye mektubu yerine geçen Dışişleri Bakanlığı onaylı teleks numarasını alıp Türkiye’de başvurunun yapılacağı Özbekistan Büyükelçiliği ya da İstanbul Özbekistan Başkonsolosluğu’na gönderiyor. Teleks numarası başvurudan sonra 10-20 iş günü içerisinde alınabiliyor.

 1 aydan uzun süreli seyahatlerde teleks numarası isteniyor. Ancak Özbekistan Devleti ve Türkiye arasında 23 Ekim 2017 tarihinde imzalanan karar  ile Türk vatandaşlarına Özbekistan vize işlemlerinde kolaylıklar sağlanmıştır. Buna göre; Özbekistan’a bir ay süreli turistik vize başvurusunda bulunacak kişilerden artık davetiye (Teleks numarası) ve turizm acenteleri tarafından verilen turist çeki (dilekçe) istenmiyor.

Özbekistan vize başvurularınızda teleks numaranız elinizde yoksa Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilimizden destek isteyebilirsiniz. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek teleks numarası temin etmeyle ilgili merak ettiğiniz soruları yetkilimize sorabilirsiniz.

Özbekistan Kapıda Vize

Türk vatandaşlarının en çok merak ettiği konulardan biri de Özbekistan’ın kapıda vize uygulamasının olup olmadığıdır. Türk vatandaşları için Özbekistan Kapıda Vize uygulaması yoktur. Özbekistan’a seyahat etmek istiyorsanız seyahatiniz öncesi İstanbul’daki Özbekistan Başkonsolosluğu’na ya da Ankara Özbekistan Büyükelçiliği’ne başvuru yaparak vizenizi almalısınız.

Bu arada Özbekistan Cumhuriyeti’nin konsolosluk birimlerinin bulunmadığı ülkelerde yaşayan ve Özbekistan’a gitmek isteyen yabancı uyruklu kişiler, ülkeye giriş yaptıktan sonra, Özbekistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Uluslararası ‘Taşkent Havalimanı’ vize biriminde bu işlemi gerçekleştirebilirler. Ancak bu kişilerinde önceden  Özbekistan İçişleri Bakanlığı’ndan onaylı davetiye temin etmeleri gerekmektedir.

Acil Özbekistan Vizesi / Özbekistan Ekspres Vize

Özbekistan vize işlemlerinin sonuçlanması teleks numarasının  alınması ve başvurunun değerlendirilmesi de hesaba katılırsa ortalama 2-3 hafta sürebilmektedir. Eğer Özbekistan’a hastalık, ölüm vb. gibi acil sebeplerle gitmeniz gerekirse Özbekistan Ekspres vizesine başvuru yapabilirsiniz. Acil Özbekistan vizesi için büyükelçilik ya da başkonsolosluğa şahsen gelmenize gerek yoktur. Vize için gerekli evrakları kargo yoluyla yetkilimize ulaştırdığınızda sizin adınıza başvurunuzu gerçekleştirecektir. Ekspres Özbekistan vizeleri 3 iş günü içerisinde sonuçlanabilmektedir. Ancak Özbekistan acil vize ücretleri diğer vize türlerine göre biraz daha fazladır. Ekspres vize ücretleri ve prosedürü ile ilgili detaylı bilgi öğrenmek isterseniz bilgi@happyturizm.com adresinden yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz.

Özbekistan Vizesi Online Başvuru Formu

Özbekistan vize işlemlerinin ilk aşaması Özbekistan online vize başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu form İngilizce olarak doldurulmaktadır. Formu doldururken tüm soruları eksiksiz doldurmalısınız. Cevaplanmayan soruların bulunduğu başvuru formu işleme alınmamaktadır. Özbekistan vize başvuru formu vize yetkilisinin başvuru sahibi hakkında bilgi sahibi olmasına yönelik sorulardan oluşur. Formda kişisel bilgiler, iletişim numaraları, adres bilgileri, seyahat amacı, seyahat tarihleri gibi sorular yer alır. Bu nedenle formu doldururken eksiksiz ve doğru bilgi vermeye özen gösteriniz aksi takdirde başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Formu doldurduktan sonra çıktısını alıp, imzalayarak başvuru dosyanıza ekleyiniz.

Özbekistan Vizesi Nereden Alınır?

Özbekistan Vize başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi sadece Ankara’daki Özbekistan Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Özbekistan Başkonsolosluğu’ndadır. Ancak bu iki dış temsilciliğin yetki alanı sınırlaması yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun vize başvurunuzu bu temsilciliklere şahsen gitmeden acenteler aracılığıyla yapabilirsiniz. Evraklarınızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilimize gönderdiğinizde, belgelerinizin kontrollerini sağlayacak, online başvuru formunuzun doldurulmasında size yardım edecek ve başvurunuzu gerçekleştirecektir. Yetkilimizle bilgi@happyturizm.com adresinden iletişime geçerek evrak listesini isteyebilirsiniz.

Özbekistan Vizesi İstanbul

İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Yalova gibi şehirlerde ikamet ediyor ve Özbekistan vizesi almak istiyorsanız yapmanız gereken şey evraklarınızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın Ankara’daki ofisine göndermektir. Yetkilimiz en kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirecektir. bilgi@happyturizm.com adresinden yetkilimizle iletişime geçip Özbekistan Vize işlemleriyle ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Özbekistan Vizesi Ankara

Özbekistan vizesine Ankara, Konya, Kayseri, Çorum, Çankırı, Giresun, Rize, Trabzon, Kastamonu, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Bilecik, Bursa, Manisa, Karabük, Zonguldak, Van gibi şehirlerden başvuru yapmak isterseniz evraklarınızı Ankara’daki Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü yapacak, online başvuru formunuzu dolduracak ve başvurunuzu gerçekleştirecektir. Yetkilimizle iletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Özbekistan Vizesi Antalya

Antalya, Alanya, Mersin, İskenderun, İzmir, Uşak gibi şehirlerde ikamet ediyor ve Özbekistan vizesine başvuru yapmak istiyorsanız evraklarınızı Ankara’daki Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize gönderebilirsiniz. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden vize başvurusu için gerekli evrakların listesini isteyebilirsiniz.

Özbekistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Özbekistan vizesi için hazırlanması gereken evraklar seyahat amacına, vize türüne ve başvuru sahibinin mesleki özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Özbekistan vize türleri; Turistik, Ticari, Transit, Aile Ziyaret Vizesi olarak kategorize edilmektedir. Özbekistan’a iş amacıyla seyahat edecekseniz vize başvurusu öncesi sizi davet eden şirketin Özbekistan Dışişleri Bakanlığı’na başvuru yaparak onaylı istek mektubu (teleks numarası) alması zorunludur. 1 aydan uzun süreli turistik seyahatlerde ise Özbekistan’daki turizm şirketinin sizin adınıza yine Özbekistan Dışişleri Bakanlığı’na başvurarak turistik dilekçe (teleks numarası) alması gerekmektedir. Vize başvurusunda bulunan kişi ayrıca; Özbekistan seyahati bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, (yırtık ve yıpranmış pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmez) online vize başvuru formu,  2 adet biometrik fotoğraf ( 3,5x4,5 cm ebatlarında, arka fonu beyaz, güncel tarihli),  çalışan ve iş veren ise şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi sunmalıdır. Ancak Özbekistan Başkonsolosluğu ve Özbekistan Büyükelçiliği vize yetkilileri gerekli gördüğü takdirde ek evrak talep etme hakkına sahiptir.

Özbekistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Özbekistan Vize  başvurularının sonuçlanma süresi; Özbekistan Büyükelçiliği ve Özbekistan Başkonsolosluğu’nun resmi tatilleri, yoğunluğu, ek evrak talep edilmesi  ya da başvuru sahibinin teleks numarasının olup olmamasına bağlı olarak değişmektedir.  Eğer evraklarınızda her hangi bir eksiklik yoksa Özbekistan vizesi 7-8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Teleks numarasının Özbekistan Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylanması en az 10 gün sürebileceğinden teleks numaranız yoksa  başvurunuzun sonuçlanması 2-3 haftayı bulabilmektedir.

Bu arada Özbekistan Devleti 23 Ekim 2017 tarihinde imzaladığı bir kararla vize işlemlerinin sürelerinde de kolaylık sağladı. Buna göre; 1 yıl geçerli çok girişli ticari vize başvuruları 3 iş günü içerisinde sonuçlandırılacak. Ayrıca 1 ay süreli turistik vize başvuruları da yine 3 iş günü içerisinde sonuca bağlanacak.

Özbekistan vizenizin seyahat tarihinize yetişmesini istiyorsanız vize başvurunuzu seyahatinizden en geç 20 gün önce yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer teleks numaranız yoksa Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilimizi önceden bilgilendirmeyi unutmayınız.

Özbekistan Vize Ücreti 2024

Özbekistan vize ücretleri vize türüne ve vize giriş sayısına ve uzunluğuna göre değişmektedir. Özbekistan Cumhuriyeti, 7 günlük -15 günlük, 1 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık tek girişli vize, 72 saatlik ve çift girişli transit vize, 1 yıllık çok girişli vize, 10 kişiden fazla turist grubuna 15 günlük ve 30 günlük vizeler vermektedir. Bu vize türlerinin tamamının ücreti farklıdır. Ayrıca Özbekistan’a her girişte ek ücret talep edilmektedir. Seyahat amacınız ve tarihlerinizi bilgi@happyturizm.com adresinden Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilimizle paylaştığınız takdirde Özbekistan vizeniz için ödemeniz gereken ücret tutarını öğrenebilirsiniz. Yetkilimizin size gönderdiği bilgi mailindeki tutar, vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Bu arada Özbekistan Ekspres vize ücreti diğer vize türlerinden biraz daha fazladır. Vize ücretinizi evraklarınızla birlikte şahsen ofisimize bırakabileceğiniz gibi yetkilimizin size vereceği hesap numaramıza da havale yapabilirsiniz.

Özbekistan Vizesi Reddi

Özbekistan’a vizesi alıp alamayacağına karar verme merci, Özbekistan diplomatik temsilcilikleri karar verir. Vize başvuru evraklarınızı sunmanız ya da vize ücretini ödemiş olmanız Özbekistan vizesini kesin olarak alabileceğiniz anlamına gelmez. Vize yetkilisi, başvuru sahibinin seyahat amacını kanıtlayamadığı, eksik evrak sunduğu, seyahatini gerçekleştirmeye yetecek maddi gücü olmadığı, vize süresi bitiminde ülkesine dönmeyeceği, kamu düzenini bozabileceğine kanaat getirirse vizeyi onaylamayabilir. Vizeniz bu nedenlerden her hangi biri nedeniyle reddedildiği takdirde şartları düzeltip itiraz etme hakkınız vardır. Ancak ikinci kez aynı hataları yapmak istemiyorsanız Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkiliklerimizi arayarak danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

UYARILAR

  • Özbekistan’da kalacağınız gün sayısı 3 günden fazla ise ikamet edeceğiniz adresin bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Birimi’ne giderek oturum kayıt işlemi yaptırmanız gerekmektedir. Pasaport Kayıt işlemi harcı 20 dolardır. Ancak bu ücret Özbekistan’da kalacağınız gün sayısına göre değişiklik gösterebilir.
  • Özbekistan Cumhuriyeti sınırlarını geçtiğiniz andan itibaren pasaportunuzun her an denetlenebileceğini unutmayınız. Eğer pasaportunuzda oturum kayıt işlemi mührü yoksa ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.
  • Diplomatik pasaport sahipleri, parlamento ve hükümet heyet başkanları, onların aile fertleri, 18 yaş altındaki kişiler geçici ikamet kaydından muaftır. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek