Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Ermenistan Vizesi Vize işlemleri

Ermenistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Ermenistan Vizesi Nasıl Alınır?

 Happy Turizm şirketimizce hazırlanan, Ermenistan Vizesi hakkında 2024 yılı güncel bilgilerin bulunduğu sayfamıza hoş geldiniz.

Sayfamızın içeriğinde;

Ermenistan vize istiyor mu?

Ermenistan vize ücreti ne kadar?

Ermenistan kapıda vize uygulaması var mı?

Ermenistan vizesi için pasaport gerekli mi?

Ermenistan vizesi için hangi belgeler gerekir?

Yeşil pasaport sahipleri Ermenistan vizesi alabilir mi?

gibi soruların yanıtını bulabilirsiniz.

Ermenistan vizesi için telefonla bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numarasını arayabilir, dilerseniz bilgi@happyturizm.com adresine mail atabilir ya da en yakın şubemizi ziyaret edebilirsiniz.

Sınır ülkelerimizden birisi olmasına rağmen aktif bir sınır kapımızın bulunmadığı Ermenistan’a yolculular aktarmasız havayolu ile ya da Gürcistan üzerinden kara yolu ile yapılabilmektedir. Tarihsel, kültürel ve politik uyuşmazlıklar nedeniyle ülkemizde bir dış temsilciliği de bulunmayan Ermenistan’ın başkenti Erivan’dır. Dileyen yolcularımız Ermenistan hakkında çok sayıda bilgiyi barındıran aşağıda paylaştığımız videoyu izleyerek bilgi edinebilirler.

Ermenistan Vize İstiyor mu?

Ermenistan’a giriş yapmak isteyen Türk vatandaşlarının vize almaları gerekir. Bordo pasaport sahipleri Ermenistan E-Vizesi alarak yolculuk yapabilirler fakat resmi pasaport sahiplerinin akreditasyon sahibi başka ülke konsoloslukları aracılığı ile vizeye başvurmaları gerekir. Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşı yolcularımız şirketimiz aracılığı ile ihtiyaç duyulan Ermenistan vizesini alabilecekleri gibi aşağıda sıralanmış olan ülke vatandaşları da kurumuz aracılığı ile vizelerini alabilirler.

Ermenistan online vize alabilecek ülkeler

Antigua ve Barbuda, Mikronezya Federal Devletleri, Barbados, Belize, Bhutan, Bolivya, Bosna Hersek, Brunei, Kamboçya, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Kosta Rika, Papua Yeni Gine, Paraguay, Küba, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Ekvator, El Salvador, Fiji, Grenada, Guatemala, Bahamalar, Bahreyn, Guyana, Haiti, Honduras, Hindistan, Endonezya, İsrail, Jamaika, Jordan, Kiribati, Kuzey Kore, Kuveyt, Laos, Lübnan, Malezya, Maldivler, Marshall Adaları, Meksika, Moğolistan, Myanmar, Nauru, Nikaragua, Kuzey Makedonya, Saint Lucia, Umman, Palau, Panama, Peru, Filipinler, Saint Kitts ve Nevis, Saint Vincent ve Grenadinler, Sırbistan, Solomon Adaları, Güney Afrika, Surinam, Tayvan, Tayland, Tonga, Trinidad ve Tobago, Türkmenistan, Tuvalu, Vanuatu, Venezuela.

Ermenistan Kapıda Vize

Ermenistan vizesi umuma mahsus pasaport sahipleri için Erivan Zvartnots Uluslararası Havalimanında da alınabilir. Ermenistan online vize alamayan yolcuların yoğunluk ile karşılaştığı havaalanı vize ofisi aracılığı ile form doldurulmasının ardından vize ücretini yatırıp vize başvurusunda bulunabilir, olumlu yanıt almanız halinde Ermenistan’a giriş yapabilirsiniz.

Ermenistan E-Vizesi Nasıl Alınır?

Kurumumuz aracılığı ile Ermenistan vizesi almak toplamda 3 adımda oluşan, basitleştirilmiş bir süreçtir. Seyahat gerekçenizin belirlenmesinin ardından gerekli belgeleri bilgi@happyturizm.com mail adresimize göndererek ilk iki aşama tamamlanabilir. Ermenistan vize ücretinin ödenmesinin ardından tamamlanan başvuru kısa süre sonuçlanır ve mail adresine PDF formatında iletilir. 

Ermenistan online vize çeşitleri

Seyahat amacına göre çeşitlenir. Başvuru imkanı bulunan vize çeşitleri şunlardır:

  • Ermenistan Turistik Vize
  • Ermenistan Ticari Vizesi
  • Ermenistan Aile Ziyaret Vizesi

21 günlük tek girişli ya da 120 günlük tek girişli olarak ili farkı alternatife sahip olan Ermenistan vizesi için hazırlanması gereken belgeler oldukça basittir.

Ermenistan vizesi almak için gereken belgeler güncel bir Pasaport ve arka fonu beyaz bir Fotoğraftan ibarettir. Seyahat tarihinizden itibaren 3 aylık süreye sahip olan pasaportunuzun resminizi içeren kısmının görüntüsü ile birlikte, beyaz fonu fotoğrafınızın taratılmış görüntülerini bilgi@happyturizm.com adresine mail atmanız evrak olarak yeterlidir.

Klasik vizelerde genellikle talep edilen mesleki belgeler, banka hesap özeti, seyahat sigortası, ssk dökümü gibi belgeler Ermenistan vizesi için gerekmez.

Ermenistan Vize Ücreti

Ermenistan vize ücreti seçtiğiniz süreye göre farklılık gösterir. 21 günlük tek girişli Ermenistan vizesinin ücreti 30 USD iken, 120 Günlük tek girişli Ermenistan vizesinin ücreti 50 USD’dir. Bu ücrete vize başvuru harcı ve danışmanlık bedelimizdir dahil, KDV Hariçtir.

Ermenistan vize ücretini dilerseniz online olarak kredi kartınızı kullanarak ödeyebilir, dilerseniz banka hesaplarımıza transfer edebilir, dilerseniz ise ofislerimizi ziyaret ederek elden gerçekleştirebilirsiniz.

Ermenistan Vizesi Sonuçlanma Süresi

Yazımızın öncesinde bahsettiğimiz gibi Türkiye’de Ermenistan Konsolosluğu bulunmadığından tüm süreçler elektronik ortamda ilerler. Online olarak başvuruların iletilebilir olması Ermenistan vizesinin çıkış süresini de etkiler. İstisnai durumları haricinde başvurusu tamamlanan Ermenistan vizeleri 1-3 iş günü arasında sonuçlanır. Mail ortamında uzmanlarımıza ulaşan vizeniz PDF formatında yolcularımıza iletilir. Ekspres başvuru ya da hızlandırma seçeneği söz konusu olmadığından Ermenistan’a seyahat edecek yolcularımızın vize başvurularını, yolculuklarından 1 hafta öncesinde tamamlanmalarını öneriyoruz.

Yeşil Pasaport Sahipleri İçin Ermenistan Vizesi

Yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşları yapılan anlaşmalar uyarınca birçok ülkeye vizesiz seyahat avantajına sahip durumundayken, Ermenistan söz konusu olduğunda handikaplı duruma düşmektedirler. Ermenistan makamları yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşlarına ne elektronik ortamda ne de havaalanında vize vermemektedirler. Ermenistan dış işleri bakanlığınca onaylı bir davetiye ile yeşil pasaport sahiplerinin havaalanında vize alabilecekleri söylense de pratikte uygulaması çok sayıda sorun ve riski beraberinde taşımaktadır.

Bu sebeple yeşil pasaport sahiplerinin Ermenistan konsoloslukları aracılığı ile klasik vizeye başvurarak pasaportlarına vize uygulatmaları gerekir. Bu konuda en çok tercih edilen temsilcilik Gürcistan’daki Tiflis Ermenistan Konsolosluğu’dur. Öncelikle Gürcistan’a giderek Tiflis’teki konsolosluğa Ermenistan vizesi için başvuru yapan yeşil pasaport sahipleri, bu kurumdan aldıkları vize ile Ermenistan seyahatlerini gerçekleştirmektedirler.

Ermenistan’a seyahat etmek isteyen yeşil pasaport sahipleri için bir diğer seçenek ise ikinci pasaport başvurusunda bulunup, ek bir bordo pasaport edinmektir. Yolcumuz bordo pasaport edindikten sonra Ermenistan Vizesi için başvuruda bulunarak vize edinebilir ve Ermenistan’a giriş sağlayabilir. Her Türk vatandaşı aynı anda iki pasaport sahibi olabildiğinden, bu seçeneği tercih eden yolcularımızın Yeşil pasaportlarını iade etmesi ya da imha etmesi de gerekmez. Benzer uygulama ve seçenekler diğer resmi pasaportlarımız olan Diplomatik (Siyah) ve hizmet (Gri) pasaport sahiplerimiz için de geçerlidir.

Sizin için derlediğimiz bu yazımızda Ermenistan vizesine dair en çok merak edilen soruların yanıtlarını vermeye çalıştık. Aklınıza takılan farklı soruları iletmek, destek almak ya da Ermenistan Vize başvurusunda bulunmak için 0(312) 419 56 41 numaralı telefondan merkez ofisimize ulaşabilir, bilgi@happyturizm.com mail adresine yazabilir ya da şubelerimize ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek