Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Fransa Vizesi Vize işlemleri

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Avrupa Birliği kurucu üyesi olan Fransa’nın tüm dış bağlantıları da AB politikaları ile şekillenmektedir. Türkiye vatandaşları için de durum aynıdır. Avrupa Birliği ülkelerince karar verilen vize standartları Fransa için de geçerlidir. Fransa vizesi kısa süreli başvurularda  Schengen Vize protokolüne bağlı olarak ilerler.

C Tipi Schengen olarak adlandırılan ve 90 (doksan) güne kadar seyahatleri kapsayan vize işlemleri konusunda Happy Turizm vize İşlemleri uzmanlarımızca hazırlanan sayfamızda vize başvurunuzun tüm adımlarını kapsayan bilgileri bulacaksınız.

Fransa Schengen Vize Kategorileri

  • Fransa Turistik Vize
  • Fransa Ticari Vize
  • Fransa Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Transit Vize
  • Tedavi Amaçlı Vize
  • Tır Şoförü, Denizciler, Sanatçılara Özel Vizeler
  • Kültürel, Sportif veya Konferans Katılımcılarına yönelik vize
  • Eğitim Programı, Araştırma Odaklı Vizeler

Yukarıda listelediğimiz vize kategorilerinin dışında özel durumunuz var ise farklı statüde vize işlemi görme olasılığınız doğacaktır. Seyahat amacınızı ve özel durumunuzu göz önünde bulundurarak Fransa vize başvurusunda bulunmanız işlemlerinizin doğru işlemesini sağlayacaktır.

Schangen Vizesi protokolünü uygulayan ülke, biometrik parmak izi kaydı sebebiyle Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Konsolosluğu vize merkez ofisleri işlem bazında sizin için Fransa Vize randevusu oluşturacaklardır.

Fransa Vizesi kapsamları hakkında daha net bir görüşe sahip olmak;

Fransa vize başvurusu

Fransa vize şartları

Fransa vize prosedürü

Fransa vizeevrak listesi 

Fransa vize reddi

Fransa Vizesi kaç günde çıkar?

gibi sorularınızın yanıtlarına Fransa vize danışmanlık ofis ve şubelerimiz uzmanları aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Fransa Vize İşlemleri

Fransa Schengen Vizesi ile gerçekleştireceğiniz ve 180 gün içinde kullanacağınız maksimum 90 gün bazında gerçekleşecek ziyaretleriniz için Bordo Pasaport sahiplerine Fransa vize işlemlerini yürütmektedir. Diğer pasaport sahipleri ön görülen zaman aralık ve gün periyodunda seyahatlerini tamamlayacaklarsa vize almaları gerekmemektedir. Lakin pasaport geçerlilik süreleri seyahat bitiminden en az 3 ay daha kullanılabilir olmalıdır.

Fransa Vize Başvurusu

Fransa Ulusal vize ülkenin kendi şart, durum ve diplomatik gerçekliklerine göre planlanırken, diğer vize kategorileri yani kısa vadeli ziyaretleriniz Schengen Vize protokolünü karşılaması gerekmektedir. Öncelikle belirtilmesi gereken ana konu seyahatiniz eğer farklı Schengen anlaşmalı ülkeleri kapsıyorsa ilk gideceğiniz ve en fazla konaklayacağınız ülkenin Fransa olması gerekliliğidir. Fransa vizesi üzerinden yapacağınız gezilerinizde önemli bir detey olarak karşınıza çıkacaktır.  Bu konuda dikkatsiz davranmanız sonraki Fransa vize başvurusunda ret almanıza sebep olabilecektir. Seyahat planınızı yapmadan önce Fransa için ayırdığınız zaman diliminin oranlara uyup uymadığını lütfen kontrol ediniz.

Fransa vize işlemleri online olarak resmi olarak tanımlanan site aracılığıyla dolduracağınız form ile başlar, formu doldurduktan sonra vize randevu sayfasına yönlendirilirsiniz ve tanımlanan gün ile birlikte evraklarınız da tam, eksiksiz ve gerekli niteliklerdeyse Fransa vize başvurusunu tamamlamış olursunuz. İşlem az görünse de hafife alınan her evrak, sürecin yanlış yönetilmesi seyahatinizi riske sokacaktır.

Fransa vizesi kısa dönemli ziyaretlerinizi riske atmamak, başvuru sürecini tecrübe ile gerçekleştirerek zaman tasarrufu sağlamak için danışmanlık ofis ve şubelerimizle iletişime geçebilir, Fransa vize başvurusu adımlarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Fransa Vizesi Gerekli Evraklar

Fransa vizesi gerekli evraklar vize kategorinize ve vize sürenize göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca, Fransa Konsolosluğu sizden burada bahsi geçen genel belgelerin dışında alternatif evrak talep edebilir.

Fransa vize başvuru evrakları
Fransa vizesi asli belgesi vize başvuru formunuzdur. Formunuzun tüm bilgileri net olarak izah edebilir olması, ispat edilebilir beyan içermesi ve eksiksiz olma şartı vardır. Fransa vize başvuru evrakları :

Fransa vize başvuru formu doldurulmadan önce seyahat planınızın ön görülebilir olması gerekmektedir. Nerede, ne kadar, hangi şartlarda kalacağınız ve dönüş yapacağınızın teyidi için önemlidir.
Pasaport; yıpranmamış, en az iki sayfa boşluğu bulunan ve yine en az 3 ay geçerliliğini koruyor olması gerekmektedir.
Biometrik vesikalık fotoğraf, lekesiz ve güncel olmalıdır.
Kimlik, Pasaport ve kimlik bilgileriniz örtüşen bilgilere sahip olmalıdır.(anne kızlık soyadının değişmemiş olması gibi) Varsa eski pasaportlarınız da Fransa vizesi için öneli bir ayrıntıdır, dosyanızda bulundurun.
Güncel tarihli nüfus kaydı örneği, aile bağları ve ikameniz net bir şekilde görünmelidir.
Dilekçe, Fransa vize belgelerinin önemli bir parçasıdır. Fransa konsolosluğuna hitaben seyahat sebebinizi açık bir şekilde izah etmelidir.
Seyahatinize dair dönüş biletlerinizi de kapsayan tüm rezervasyon belgeleri dosyanızda olmalıdır.
Seyahat Masraflarınızın nasıl karşılanacağına dair belgeler; sponsor vb.
Şartları kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası Poliçesi, yaş sınırı olmamalı ve minimum 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.
Ayrıca seçilen ve size uyan vize türünüze özel olarak şekillenen mesleki, finansal dokümanlar Fransa vize başvuru evrakları arasında, dosyanızda olmalıdır.

Fransa Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fransa Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler sadece evraklarla sınırlı değil. Fransa vize işlemlerinde Schengen şartı olarak parmak izi kaydını şart koşmuştur. Daha önce yaptırdıysanız gerekli değildir. Yaptırmadıysanız, Fransa konsolosluğu vize mülakatınızda yaptıracaksınız. Parmağınızda kesik ya da kına gibi deformasyon yapacak durumlar parmak izi alımınızda engeldir. Eğer tıbbi bir durum söz konusu ise doktordan rapor almanız gerekmektedir.

18 Yaşından küçük bireylerin vize işlemlerini yürütürken tek başına seyahat edebileceğine dair aile izninin dosyada bulunması gerekmektedir. Evrak noter onaylı olmalıdır.

Fransa vizesi gerekli evraklar incelemenizin olumlu sonuçlanması açısından önemlidir. Fransa Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler hususlara da dikkat edilmelidir. Bu sebeple evrak listenizi danışmanlarımızdan alarak süreci deneyimli bir danışmanla atlatmanız sizin için faydalı olacaktır. Fransa vizesi başvurularınız hakkında her türlü bilgi için Canlı Destek sistemimizden ya da Ankara ofisimize gelerek ulaşabilirsiniz.

Fransa Vize Ücreti 2024

Fransa vize ücreti 2024 tarifesi her sene olduğu gibi yılbaşında güncellenerek listelenmiştir. Lakin vize kategoriniz ve kalacağınız süre bazında açıklamalarınızı almadan bir rakamdan bahsetmek zordur.

Fransa vizesi ne kadar?

Net cevabına gelirsek, turist olarak başvuru yapacak iseniz vize ücreti Konsolosluk harc ücreti ve konsolosluğun yetkili birimi 120 Euro olarak listede yerini almıştır diyebiliriz.

Herhangi bir durum yaşayarak Fransa Vizesi başvurunuzdan vazgeçtiğinizde ödediğiniz Schengen vize ücreti iade edilmeyecektir. Aynı duru vizenize ret aldığınızda da geçerlidir.

Fransa turistik vize ücreti 120 Euro'dur. Fransa vize fiyatları dönemsel olarak revize edilmektedir. Güncel evrak listeniz ve kategorinize bağlı vize ücretinizi öğrenmek için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Fransa vizesi temsilcilerimiz en güncel bilgiyle sizi aydınlatacaktır.

Fransa vizesi kaç günde çıkar?

Fransa vizesi kaç günde çıkar? tüm ülkeler bazında en çok cevaplandırdığımız sorulardan biridir. Ortalama 7 ila 10 gün aralığında başvuru sonucunuz iletilir. Konsolosluk bu süreçte sizden ek ve alternatif evrak talep edebilir.

Fransa Konsolosluğu vize işlemleri değerlendirme konusunda tek otoritedir. Anlaşmalı olarak işlem yapan firmalar ise evrakları herhangi bir inceleme yapmadan Konsolosluğa ileterek vize randevunuzu sistem bazında düzenler. Kararda ya da evraklarınızın niteliğini inceleme hususunda yetkili değildir.

Fransa Vizesi başvuru sırasında kaybettiğiniz zaman, yaptığınız ekstra harcamalar gibi ön görülemeyen riskler sebebiyle profesyonel yardım almanızı öneriyoruz.

Fransa vize işlemlerinizi Happy Turizm ile Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye bazında e-mail göndererek veya telefon hattımızdan ulaşarak ayrıcalıklı hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Fransa Schengen başvuru süreci sistematik bir sürece bağlıdır. Bu sebeple evraklarınızın içeriği, düzeni, teyit edilebilir oluşu ve güncelliği önem arz eder. Fransa vizesi kaç günde çıkar? sorusunun önemi de burada ortaya çıkar konsolosluk her ne kadar 7 günlük süreçte evraklarınızı inceleyerek cevap veriyor olsa da evraklarınızı düzenleyen kişi siz olacaksınız.

Fransa Vize Reddi

Fransa vize reddi karşılaşmak durumunda kalabileceğiniz bir olasılıktır. Öncelikle ret belgenizi aldığınızda sebebini öğrenmeniz, sorunu çözümleyerek yeniden başvuru yapmanız gerekecektir. Fransa vizesi işlem sürecinde evraklarınızdaki eksiklikler, güncel olmayan belgeler, yanlış beyan gibi sebepler bu duruma neden olabileceği gibi önceki seyahatlerinizde yaptığınız yanlışlar da dikkate alınarak vize başvurunuza ret verilmiş olabilir.

Vize ret evrakınız size ulaştığında da iş birliğimize başvurabilir, Fransa vize işlemleri sürecinizi yeniden başlatabilirsiniz.

Fransa Schengen Vize  departmanımıza canlı destek sistemimizden, şubelerimizden ya da merkez ofisimizden ulaşabilir Fransa vize reddi konusunda tüm sorularınızı uzmanlarımıza yöneltebilirsiniz.

Fransa D Vize

Yukarıda ayrıntılı olarak size sunduğumuz Fransa Schengen vizesi, 180 gün içerisinde maksimum 90 güne kadar olan ziyaretler için geçerlidir. Seyahatiniz 90 günden fazla sürecek ise  öğrenim, çalışma, Fransa Aile Birleşimi gibi uzun süreli Fransa D Vize başvurusunda bulunmalısınız. D vize başvurularınızı doğrudan Fransa Büyükelçiliğine ya da ytkilisi olarak görevli Konsolosluk vize merkezlerine yapabilirsiniz.

Fransa D Vize, Fransa vize reddi, başvuru şartları,2024 ücret tarifeleri gibi Fransa vizesi konusunda tüm sorularınız için lütfen danışmanlarımıza ulaşın.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek