Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İzlanda Vizesi Vize işlemleri

İzlanda Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İzlanda Vizesi

Tüm dünya ülkelerine gerçekleştirecek olduğunuz seyahatleriniz için profesyonel vize danışmanlığı yapan Happy Turizm Vize - Danışmanlık ekibi olarak, vize başvuru sürecinizin doğru ve hızlı adımlarla ilerlemesi için deneyimli kadromuz eşliğinde planlarınıza yardımcı olmaktayız. İzlanda seyahat planınız doğrultusunda izlemeniz gereken tüm aşamalar ve gerekli yönlendirmeler için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Schengen Bölgesi ülkelerinden olan İzlanda’ya gerçekleştirilecek olan ziyaretler, 90 günden kısa ve 90 günü aşacak olan kalmalı başvurular için farklı vize gereklilikleri bulundurmaktadır.
İzlanda’ya gerçekleştirilmesi planlanan 90 gün ve altında olacak olan konaklamalı seyahat türleri, kısa süreli vize kategorisinde yer almaktadır ve Schengen vizesi kriterlerine uygun olarak tanımlanmaktadır.

İzlanda Vizesi Kimler İçin Gereklidir?

Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İzlanda’ya yapacak oldukları seyahat öncesinde vize alma zorunlulukları vardır. Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla vizeden muaftırlar.

İzlanda Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye’de İzlanda Devleti’ne ait dış temsilcilik olarak herhangi bir başkonsolosluk veya konsolosluk bulunmamakta, İzlanda oturum/çalışma izni, vatandaşlık ve vize süreçleri, İzlanda’yı temsilen Danimarka Başkonsolosluğu’na bağlı bir birim tarafından yönetilmektedir.

Kısa süreli İzlanda vize türleri

  • İzlanda Turistik Vizesi
  • İzlanda Aile/Arkadaş Ziyaret Vizesi
  • İzlanda Ticari Vizesi 

İzlanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

Schengen Anlaşmasına taraf olan ülkeler arasında yer alan İzlanda’ya gerçekleşecek olan 90 gün ve altı kalmalı kısa süreli seyahatlerde Schengen Vizesi gereklilikleri arandığından;
Tüm başvuru sahiplerinin parmak izi kaydının da dahil olduğu biometrik verilerini, konsoloslukla paylaşma zorunluluğu bulunmaktadır.
Schengen kapsamında paylaşılan biometrik veriler ve parmak izi kayıtları 5 yıla kadar saklı tutulabildiğinden, son 5 yıl içinde Schengen Vizesi gerekliliklerinin tümüyle yerini getirmiş olan başvuru sahiplerinin, doğrudan konsolosluk ziyareti zorunluluğu bulunmamaktadır fakat vize başvuru sürecinde Konsolosluk başvuru sahibini konsolosluğa davet etme hakkına sahiptir.

  • Başvuru sahibinin pasaportu, son 10 yıl içinde alınmış olmalı ve pasaportta bulunan işlenmiş sayfaların A4 boyutunda renkli fotokopileri ile
  • Kullanılmış olan eski pasaport varsa beyan edilmeli ve eski pasaporta ait işlenmiş sayfaların fotokopileri
  • Başvuru sahibinin anne, baba, eş, kardeş ve çocuk bilgilerini gösteren, Nüfus müdürlüğü onaylı Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Kişisel banka hesabına ait son 15 gün içinde alınmış, 3 aylık hesap hareketi bilgisi
  • Başvuru sahibin çalışması durumunda, işveren tarafından düzenlenen ve başvuru sahibinin iş tanımı, çalışma süresi ve Schengen ülkelerine gerçekleşecek ziyaretten sonra işe geri dönüleceğinin beyanını içeren izin mektubu.
  • Başvuru sahibinin son 4 aylık maaş bordrosu, SGK son 4 aya ait SGK bildirileri, işe giriş bildirgesi, İşveren Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Türk Ticaret Sicil Gazetesi ve Yetki Belgesi gerekmektedir.

İzlanda Vizesi Başvuru Formu

İzlanda’ya gerçekleştirilecek olan kısa ve uzu süreli seyahatler, farklı vize kategorileri ve vize başvuru formları üzerinden sağlanmaktadır. Seyahat içeriğine ve gerekçesine bağlı olarak belirlenen vize türlerinin tanımlanmasında,

  • Seyahat süresi,
  • Seyahatin kapsamı,
  • Seyahat içeriği ve
  • Başvuru sahibinin pasaport niteliği önem taşımaktadır.

Planladığınız İzlanda ziyaretinizi en doğru ve hızlı biçimde tanımlayacak olan vize başvuru tipi ve başvuru için gereken formlar ile başvuru belgesi kontrol listesine erişmek için Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanlarıyla bilgi@happyturizm.com adresine mail gönderebilir ve gerekli adımlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

İzlanda Vize Ücreti

İzlanda vize başvurusunda bulunabilmek için yatırmanız gereken 2024 yılı güncel vize ücreti için bilgi@happyturizm.com adresine e-posta atarak detaylı bilgi alabilirsiniz. İzlanda Vize ücreti vize türüne ve vize süresine göre değişmektedir. Vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimizden oluşan bu ücreti yatırdığınızda İzlanda vize başvurunuz tamamlanacaktır. Yetkililerimizin sizlerle paylaştığı banka hesap numaramıza Vize başvuru ücretini havale olarak gönderebilirsiniz ya da dilerseniz ofisimize şahsen gelerek bırakabilirsiniz. İzlanda vize başvuru ücreti ödeme dekontu vize başvuru evraklarınız ile birlikte konsolosluğa sunulacaktır. 

İzlanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İzlanda Vizesi başvuru süreci, Danimarka Konsolosluğu tarafından yönetilmekte ve tüm evraklarım konsolosluğa sunulmasının ardından belgelerin incelenmesi ve tüm prosedürün tamamlanması ardından ortalama olarak 5 ila 10 iş günü içerisinde sonuç bulmaktadır, başvuru tipi ve başvuru dönemine bağlı olarak vize sonuçlanma süresi farklılık gösterebilmektedir.

İzlanda Vize Reddi

İzlanda Vize başvuru sürecinin konsolosluk tarafından reddedilmesi durumunda, tekrar gerçekleştirilecek başvurularda, konsolosluk tarafından verilen vize reddinin nedenleri önem taşımaktadır. Ret kararıyla bildirilen vize başvurularında, vize reddinin orijinal belgelerinin başvuru sahibinde saklı tutulması, sonraki başvurular için önem arz etmektedir.
 
İzlanda’ya yapmayı planladığınız ziyaretlerinizin içerik ve gerekçesine uygun olan vize başvurusu için, seyahatinizden en fazla 90, en az 20 gün öncesinde  Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilcileriyle iletişime geçmeniz, doğru ve hızlı bir başvuru süreci geçirmenize yardımcı olacaktır. Merak ettiğiniz tüm sorular için bilgi@happyturizm.com mail adresine e-posta göndererek iletişime geçebilir, Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisini ziyaret edebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek