Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Güney Sudan Vizesi Vize işlemleri

Güney Sudan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Güney Sudan Vizesi Nasıl Alınır?

Afrika ülkesi Güney Sudan'a seyahat edecek vatandaşlarımızın seyahatleri öncesi vize alarak seyahat etmeleri zorunludur. Türkiye cumhuriyeti umuma mahsus (bordo), hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaportu hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri vizeden muaf tutulmaktadır. Ancak bu diplomatik pasaporta sahip kişilerden uygun makamlardan ya da elçiliklerden resmi mektup (sözel not - note verbale) talep edilebilir.

Güney Sudan Vizesi resmi ve diplomatik pasaport sahipleri dışındakiler için tek giriş hakkı verilecek şekilde düzenlenir. Vize uzatmaları ise Güney Sudan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılmaktadır.

Avrupa vatandaşları Güney Sudan’a seyahat etmek isterlerse vizeye başvuru yapmaları ve gerekli işlemleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu kişiler vize harcı da ödemelidir.

Güney Sudan Vizesi Nasıl Alınır?

Türk vatandaşlarının Güney Sudan vize işlemleriyle ilgili karar verme yetkisi sadece Ankara’daki Güney Sudan Büyükelçiliği’ndedir. Vize başvurunuzu şahsen yapabileceğiniz gibi Güney Sudan Büyükelçiliğinin yetkilendirdiği acenteler aracılığıyla da yapabilirsiniz. Onlarda biri de Happy Turizm’dir. Sizin yapmanız gereken tek şey yetkilimizi arayıp hazırlamanız gereken evrak listesini öğrenmek ve bunları kargo aracılığıyla ofisimize göndermektir. Yetkilimiz evraklarınızın kontrollerini sağlayacak ve varsa eksik evraklarınız ile ilgili sizi bilgilendirecektir. Evraklarınız tamamlandığında ise sizin şahsen Ankara Güney Sudan Büyükelçiliği’ne gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu büyükelçilikten teslim alıp adresinize kargo ile göndereceklerdir. Yetkilimizle iletişime geçip hazırlamanız gereken evrak listesi ve vize işlem prosedürü ile ilgili bilgi almak için bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndermeniz yeterli olacaktır.

Güney Sudan Vizesi 

Güney Sudan vize başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi Ankara’daki Güney Sudan Büyükelçiliği’ndedir.  Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun başvurunuzu Ankara Güney Sudan Büyükelçiliği’ne başvuru yapabilirsiniz. Eğer işlerinizden fırsat bulamıyor veya vize prosedürleri ile ilgilenmek istemiyorsanız başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için evraklarınızı hazırlayıp Ankara’daki Happy Turizm ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimize vize işlemleriyle ilgili her türlü merak ettiğiniz soruyu sorabilirsiniz.  

Güney Sudan Vize Başvuru Formu

Güney Sudan vize işlemlerinde ilk aşama Vize Başvuru Formu’nun doldurulmasıdır. Bu form, vize yetkilisinin başvuru sahibi hakkında bilgi edinmesini sağlamaktadır. Formda, kişisel bilgileriniz, iletişim numaranız, seyahat amacınız, seyahat tarihleriniz gibi sorular sorulmaktadır. Güney Sudan Vize Başvuru Formunu İngilizce, büyük harfle ve okunaklı bir şekilde doldurmalısınız. Formda yazdığınız bilgilerin doğru ve gerçek bilgiler olmasına özen gösteriniz. Aksi takdirde Güney Sudan vizeniz olumsuz sonuçlanabileceği gibi vize işlemleriniz uzayabilir. Vize yetkililerinin Vize Başvuru Formunda  beyan ettiğiniz bilgileri belgelerle desteklemenizi isteyeceklerdir. Formu doldurduktan sonra çıktısını alıp, fotoğrafınızı ekledikten sonra imzalayarak başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz. Formun çıktısını alırken tek taraflı olarak bastırmaya dikkat ediniz. Çift taraflı olarak basılan başvuru formlarının dikkate alınmayacağını unutmayınız.

Güney Sudan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Güney Sudan Vizesi için hazırlanması gereken evraklar vize türüne, başvuru sahibinin mesleki durumuna göre farklılık göstermektedir.

Güney Sudan Vizesi şu şekilde kategorize edilebilmektedir.

  • Turistik Vize
  • Ticari Vize
  • Aile Ziyaret Vizesi

Yazımızın devamında Güney Sudan vizesiyle ilgili detaylı bilgi okuyabilirsiniz. 2024 güncel evrak listesini istemek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz.

Güney Sudan vizesi için başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu, Güney Sudan’a giriş yapma tarihiniz itibariyle 180 gün geçerlilik süresi olan pasaportunuz, iki adet pasaportluk fotoğraf, eğer çalışıyorsanız şirketin antetli kağıdına Büyükelçiliğe hitaben yazılmış, Güney Sudan’da bulunma amacınızı açıklayan davet yazısı, otel ve uçak rezervasyonları, banka hesap özeti, uluslararası sağlık sigortası belgesi, sarıhumma aşı kartı sertifikası,  şirket evrakları ( Faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopisi) sunulmalıdır.

Güney Sudan vize başvurularında vize yetkilisi gerekli görürse başvuru sahibini görüşmeye çağırabilmekte ya da ek evrak talep etmektedir. Eğer görüşmeye çağrılırsanız belgelerinizin fotokopileriniz yanınızda bulundurmalısınız. Vizeniz sonuçlanmadan Güney Sudan seyahatiniz için her hangi bir hazırlık yapmayınız.

Güney Sudan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Güney  Sudan vize başvurularında eğer tüm evraklarınız eğer tamsa vize işlemleriniz 5 iş günü içerisinde sonuçlanabilmektedir. Bu süre resmi tatiller, yoğunluk ve ek evrak talep edilmesi gibi nedenlerle uzayabilmektedir. Eğer Güney Sudan vizenizin planladığınız tarihte elinizde olmasını isterseniz seyahat tarihinizden en az 15 gün önce başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

Bu arada Ankara’daki Güney Sudan Büyükelçiliği Bordo Pasaport sahiplerine tek girişlik vize vermektedir. Çok girişlik vizeler ise sadece diplomatlara ve resmi kurum mensuplarına verilmektedir.

Güney Sudan Vize Ücreti 2024

Güney Sudan vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için vize ücretinin ödenmesi ve dekontun başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Vize ücreti vize türüne ve giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Kişisel durumunuza ne kadar vize ücreti ödemeniz gerektiğini yetkilimizden öğrenebilirsiniz. Yetkilimiz size Güney Sudan vize ücretiyle ilgili bilgilendirme maili gönderecektir. Bu mailde belirtilen tutar; vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim servis ücretimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi kendiniz şahsen ofisimize gelerek ya da yetkilimizin size göndereceği banka hesap numaramıza havale edebilirsiniz. Yetkilimiz vize ücretinizi ödeyip, dekontunuzu başvurunuzdan önce dosyanıza ekleyecektir.

Güney Sudan Vizesi Reddi

Ankara Güney Sudan Büyükelçiliği vize başvurularında karar verme yetkisine sahip tek diplomatik temsilciliktir. Evraklarınızı teslim etmiş olmanız ya da vize ücretinizi ödemiş olmanız vizenizin olumlu sonuçlanabileceği anlamına gelmez. Vize yetkilisi hiçbir gerekçe göstermeksizin de vizenizi reddedebilir. Ancak Güney Sudan vizesinin reddedilmesinde evraklarınızın eksik olması, maddi gücünüzün yeterli bulunmaması sebep olabilir. Güney Sudan vizeniz reddedildiğinde eksiklerinizi tamamlayarak itiraz etme hakkınız vardır. Ancak ikinci başvurunuzda da benzer hataları yapmak istemezseniz danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek Happy Turizm yetkilimizden destek isteyebilirsiniz.

Güney Sudan Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Güney Sudan vize işlemlerinde en çok dikkat edilmesi gereken şey pasaportun eski ve yırtık olmamasıdır.  Yıpranmış pasaportunuzla vizeniz onaylansa bile Güney Sudan’a girişte sorun çıkabilir.
  • Güney Sudan vizeniz onaylandıktan sonra seyahate çıkmadan önce mutlaka sarıhumma aşınızı yaptırmanız gerekmektedir. Güney Sudan sınır polisi uluslar arası aşı kartı sertifikanızı görmek isteyeceğinden bu sertifikayı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek