Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Nijerya Vizesi Vize işlemleri

Nijerya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Nijerya Vizesi

Lütfen Dikkat!

Nijerya Ankara Büyükelçiliği yapmış olduğu açıklama da ticari amaçlı yapılacak Nijerya vize başvurularında davetiye gönderen Nikjerya şirketinin bazı evraklarının başvuru sırasında sunulmasını zorunlu tutmaktadır. 

Bu sebeple 2024 yılında yapılacak Nijerya Ticari vize başvurularında aşağıda ki evrakları bulundurmanız zorunludur.

  • 1. Nijerya Ulusal kimlik kartı,
  • 2. Nijerya şirketinin Certificate of Incorporation, 
  • 3. Nijerya şirketinin Income Tax Clearance Certificate of the Nigerian Company, for the last 3 years

belgelerini fotokopilerini talep etmektedir.

Nijerya Vize Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Nijerya kapı vizesi uygulaması yoktur.
Nijerya ve Türkiye arasında vize muafiyeti olmadığından Nijerya’ya ticari vize, turistik vize ve aile ziyareti vizesi gibi amaçlarla gitmek isteyen Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Nijerya vizesi alması gerekmektedir Diplomatik (Siyah) pasaport sahiplerinin 29 Kasım 2014 tarihinden bu yana Nijerya’ya 90 güne kadar sürecek seyahatleri için vize almalarına gerek yoktur.  
Türkiye’den yapılan Nijerya vize başvurularını değerlendirme ve sonuca bağlanma yetkisi yalnızca Nijerya Ankara Büyükelçiliği’ndedir. Ancak Nijerya vize başvurularında başvuru sahibinin şahsen Nijerya Elçiliği Konsolosluk Ofisi’nde bulunmasına gerek yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin vize başvurunuzu Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. 
Nijerya tek girişli vize veya çok girişli vize talebinde bulunabilirsiniz. Ancak Nijerya’ya daha önce seyahat etmemiş kişilere istisnai durumlar haricinde tek girişli vize verilmektedir. Nijerya tek girişli ve çok girişli vize ücretleri birbirinden farklıdır. Seyahat amacınıza ve ülkeye yapacağınız giriş-çıkış sayısına göre 2024 yılı güncel vize ücretleri ve daha fazla bilgi için 0(312) 419 56 41 arayabilirsiniz. 
Yetkilimiz size başvuru yapacağınız vize türünüze 2024 yılı güncel evrak listesini gönderecektir. Bu evrakları hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize ulaştırdığınızda ise belgelerinizi kontrol edip, Nijerya vize başvurunuzu sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan gerçekleştirecektir.  

Nijerya devleti Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sınır kapısında vize vermediği için Nijerya’ya seyahat planlayanların vize başvurularını Türkiye’den tamamlamaları gerekmektedir. Nijerya vize başvurularında başvuru sahibinin şahsen başvuruda bulunma zorunluluğu yoktur. Bu nedenle seyahat amacınıza göre eksiksiz ve size gönderilen bilgilendirme e-mailinde yer alan yönergelere uygun olarak hazırladığınız evraklarınızı ofisimize kargo ile iletmeniz halinde işlemlerinizi başlatmaktayız. 

Nijerya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hakkında

Nijerya vizesi için en önemli aşama başvuru için gerekli evrakların hazırlanmasıdır. Bu evraklar seyahat amacına ve başvuru sahibinin mesleğine göre (Çalışan, İşveren, Öğrenci, Emekli) değişiklik göstermektedir. Evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulması, içerdiği bilgilerin doğruyu yansıtması önemlidir. Eğer başvuru sırasında beyan ettiğiniz bilgileri belgelerle kanıtlayamazsanız, ya da eksik ve hatalı belge sunarsanız Nijerya vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Pasaport, Fotoğraf, Vize Başvuru Formu, Vize Talep Dilekçesi ve Banka Hesap Özeti tüm vize kategorilerinde ortak olan belgelerdir. Nijerya vize başvurusu yaptığınız pasaportun en az 6 ay veya 9 ay geçerliliği bulunmalı, 10 yıldan eski olmamalıdır. Eski pasaportlarla yapacağınız başvurular kabul edilmez. Başvuruda sunacağınız fotoğrafların biyometrik ölçülerde, arka fonu beyaz ve güncel tarihli olmasına dikkat edin.

Nijerya vize başvurularında önemli olan evraklardan biri de davetiyedir. Bu ülkeden gönderilen bir davetiye vizenizin olumlu sonuçlanmasına etki edebilir. Çalışanlar için sunulacak evraklar arasında ise, şirketin antetli kağıdına yazılan iş yeri yazısı yer almaktadır. Konsolosluğa hitaben İngilizce yazılacak bu dilekçede, başvuru sahibinin seyahat amacı, seyahat tarihleri, sponsor bilgileri yazılmalıdır. Bu arada Nijerya vizesiyle ilgili nihai kararı verme yetkisine sahip olan Ankara’daki Nijerya Büyükelçiliği vize yetkilileri gerekli gördükleri takdirde ek evrak isteme hakkına sahiptirler. Nijerya vize işlemlerinde kullanılacak pasaportun en az 6 ay geçerliliği bulunması gerekmektedir. Pasaportta en az iki tane boş sayfa bulunmalıdır. Nijerya vizesi başvuru formu online olarak doldurulmaktadır. 

Nijerya Vize Başvuru Formu

Nijerya vize başvuru formu, Nijerya Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olup, vize yetkililerinin başvuru sahibi hakkında bilgi edinmesini sağlayan resmi bir belgedir. Vize yetkilileri başvurunuzu değerlendirme aşamasında bu formdaki bilgileri dikkate alacağından, formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca formda beyan ettiğiniz bilgileri belgeleriyle kanıtlayabilmelisiniz. Eğer Nijerya Vize Başvuru Formu’nda eksik, yanlış ve tutarsız bilgiler sunarsanız bu durum vizenizin ret ile sonuçlanmasına neden olabileceği gibi Nijerya’ya giriş yapabilme olasılığınızda azalabilir.
Nijerya Vize Başvuru Formu çıktısı alınarak elle İngilizce ve Türkçe olarak doldurulabilmektedir. Formda başvuru sahibinin adı, soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi, uyruğu, medeni hali, pasaport bilgileri, mesleki bilgileri, sağlık durumuna ilişkin bilgiler, seyahatin amacı ve varsa önceki Nijerya vizelerine dair bilgiler sorulmaktadır. Bu bilgilerin okunaklı ve doğru bir şekilde yazılmasına özen gösteriniz. İlgili bölümü fotoğrafınızı yapıştırıp, imzaladıktan sonra vize başvuru formunu doldurma işlemini tamamlamış olursunuz.
Nijerya başvuru formunun Nijerya Büyükelçiliğinin belirlediği yönergelere uygun olarak doldurulması konusunda yetkililerimizden destek alabilirsiniz.  

Nijerya Vizesi Davetiye

Nijerya vizesi davet mektubu Nijerya Büyükelçiliğine hitaben yazılmalıdır. Davet belgesinde başvuru sahibinin Nijerya’da kalacağı adres belirtilmelidir. Nijerya vizesi davet mektubunda başvuru sahibinin kalacağı adres belirtilmeli, tam göçmenlik sorumluluğunu kabul eden davetli tarafından imzalanmalı ve tarihlendirilmelidir. Davet belgesine davet sahibinin Nijerya pasaport veya ulusal kimlik kartı fotokopisi eklenmelidir. Eğer davetli Nijeryalı değilse, davetlilerin geçerli bir Nijerya ikamet izni fotokopisi sunulmalıdır. 

Nijerya Vize Başvuru Dilekçesi

Nijerya vize başvurularında bir diğer önemli evrak da Nijerya Vize Başvuru Dilekçesi’dir. Vize türüne (turistik, ticari, aile ziyaret vizesi) veya başvuru sahibinin mesleki durumuna göre bu dilekçe değişiklik göstermektedir. Eğer başvuru sahibi çalışan ise dilekçe şirket antetli kağıda, şirket yetkilisi tarafından yazılmalıdır. Konsolosluğa hitaben İngilizce yazılması gereken dilekçede başvuru sahibinin izinli olacağı tarihler, seyahat amacı, tarihleri ve seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı belirtilmelidir.

Nijerya Vizesi Başvuru Bölgeleri

Nijerya Devleti’nin Türkiye’de vize başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisine sahip tek temsilciliği Nijerya Büyükelçiliği’dir. Vize başvurularınızda elçilikte şahsen bulunmanıza gerek kalmadan yetkililerimiz, evraklarınızı ofisimize kargo/kurye iletmeniz halinde işlemlerinizi sizin adınıza yürütmekte, evraklarınızda herhangi bir hata olması halinde sizi bilgilendirmektedir.  Aşağıda belirtilen bölgelerde ofisimiz veya iş ortaklığı yaptığımız seyahat acenteleri bulunmaktadır. 

Nijerya Vizesi İstanbul

İstanbul, Çanakkale, Düzce, Adapazarı, İzmit ve Sakarya gibi illerde ikamet ediyor ve Nijerya vizesine başvuru yapmak istiyorsanız evraklarınızı İstanbul’daki Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü sağladıktan sonra başvurunuzu sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan gerçekleştirecektir. Ancak belgeleriniz Ankara Nijerya Büyükelçiliği’ne kargo ile gönderileceğinden işlemlerinizin sonuçlanması biraz uzun sürebilir.

Nijerya Vizesi Ankara

Nijerya Vize başvurularını değerlendirme ve karar verme yetkisi sadece Ankara’daki Nijerya Büyükelçiliği’ndedir. Bu temsilciliğin yetki alanı sınırlaması olmadığından tüm Türkiye’den özellikle de Ankara ve çevre illerden (Bolu, Yozgat, Çankırı, Kırklareli, Konya, Niğde, Karabük, Kastamonu, Nevşehir) başvuru yapacaksanız evraklarınızı Ankara’daki ofisimize göndermenizi tavsiye ederiz. Nijerya Vizesi İzmir İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Aydın, Muğla ve Burdur gibi illerde ikamet ediyor ve Nijerya vizesine başvuru yapmak istiyorsanız tek yapmanız gereken şey evraklarınızı hazırlayıp kargo aracılığıyla Ankara ofisimize göndermektir. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü sağlayıp sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. 

Nijerya Vizesi Edirne

Nijerya vizesine Edirne ve çevre illerden başvuru yapmak istiyorsanız evraklarınızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ofisimize ulaştırabilirsiniz. 

Nijerya Vizesi Tekirdağ

Tekirdağ ve çevre illerde ikamet ediyorsanız ve Nijerya Vizesine başvuru yapmak istiyorsanız tek yapmanız gereken evraklarınızı Ankara’daki ofisimize ulaştırmaktır. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü yaptıktan sonra, eğer eksiğiniz yoksa sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. 

Nijerya Vizesi Antalya

Antalya, Isparta veya Karaman’da ikamet ediyor ve Nijerya vizesine başvuru yapmak istiyorsanız evraklarınızı Ankara’daki Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize gönderebilirsiniz. 

Nijerya Vizesi Bursa

Bursa, Balıkesir, Bilecik gibi illerde ikamet ediyorsanız ve Nijerya  vizesine başvuru yapmak istiyorsanız gerekli evraklarınızı hazırlayıp Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın Ankara’daki ofisine göndermenizi tavsiye ederiz. 

Nijerya Vizesi Adana

Nijerya vizesine Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay, Antakya gibi şehirlerden başvuru yapmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey evraklarınızı Ankara’daki ofisimize göndermektir. Yetkililerimiz evraklarınızın kontrolünü yaptıktan sonra sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu yapacaktır.

Nijerya Vizesi Gaziantep

Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Muş gibi şehirlerde ikamet ediyor ve Nijerya Vizesine başvuru yapmak istiyorsanız evraklarınızı Ankara ofisimize gönderebilirsiniz. 

Nijerya Vizesi Nasıl Alınır?

1) Nijerya Başvuru Formunuzu Doldurun
Nijerya vize işlemlerinin ilk aşaması Vize Başvuru Formu’nun doldurulmasıdır. Bu formu çıktısını alarak İngilizce ve Türkçe olarak elle doldurabilirsiniz. Yazıların okunaklı, bilgilerin eksiksiz ve doğru olmasına özen gösterin. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanabileceği gibi işlemleriniz uzayabilir. Nijerya vize başvurunuzu vize servisimiz ile gerçekleştirdiğiniz takdirde vize başvuru formunun yönergelere uygun şekilde doldurulması konusunda yetkililerimiz sağlayacaklardır. 

2) Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin
Nijerya vize başvurularında ikinci aşama ise evrakların eksiksiz hazırlanmasıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkilimizi arayıp hazırlamanız gereken evrak listesini öğrendikten sonra belgelerinizi kargo aracılığıyla ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz kontrolünü yapıp, varsa eksik evraklarınızla ilgili sizi bilgilendirecektir. Bu arada Nijerya Büyükelçiliği vize yetkilileri gerekli gördüğü takdirde ek evrak isteyebilir.

3) Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz
Türkiye’nin hangi şehrinde yaşıyor olursanız olun evraklarınızı Ankara ofisimize gönderdiğinizde yetkilimiz sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. 

4) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz
Yetkilimiz Nijerya vize başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra işlemlerinizi takip edecek ve sizi bilgilendirecektir. Vizeniz onaylandıktan sonra ise ilgili temsilcilikten (Ankara Büyükelçiliği) pasaportunuzu teslim alıp belirtmiş olduğunuz adrese kargo aracılığıyla gönderecektir. Pasaportunuz elinize ulaştığında ilk olarak Nijerya vizenizin basılmış olduğu sayfayı kontrol etmelisiniz. Eğer adınız, soyadınız, fotoğrafınız, vizenizin başlangıç ve bitiş tarihlerinde yanlışlık varsa vakit kaybetmeden konsolosluk yetkilisini aramalısınız. Bu arada vize evraklarınızın eksiksiz olması Nijerya vizenizin olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmez. Vizenizin çıkıp çıkmayacağına Nijerya Büyükelçiliği konsolosluk birimi yetkilileri karar verecektir.

Nijerya Vize Ücreti 2024

Nijerya vize başvurunuzun yapılabilmesi için vize ücretinizin ödenmesi ve dekontun başvuru dosyanıza eklenmesi gerekmektedir. Nijerya vize ücretleri, vize türüne göre farklılık göstermektedir. Yetkilimizle görüştüğünüz takdirde Nijerya vize ücret tutarını ve seyahat amacınıza uygun evrak listesini içeren bilgilendirme e-maili gönderecektir. Bu mailde belirtilen tutar; vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretini dilerseniz evraklarınızla birlikte ofisimize ulaştırabilirsiniz. Vize ücreti ödenmeden yapılan başvuruların işleme alınmayacağını unutmayın.

Nijerya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Nijerya vize işlemlerinin sonuçlanma süresi başvuru yapılan vize türüne göre ve zamanına göre değişiklik gösterir. Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırlar ve vize işlemleri sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmazsanız Nijerya vizeniz 7-15 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Hafta sonları ve Nijerya Büyükelçiliği’nin resmi tatil günlerinde konsolosluk birimi kapalı olmaktadır. Nijerya vizesi işlem süresi konsolosluğun yoğun olması, ek evrak istenmesi gibi çeşitli nedenlerle uzayabilmektedir. Nijerya vizesi için ekspres vize uygulaması yoktur. Bu nedenle vizenizin seyahat tarihinize yetişebilmesi için seyahat tarihinizden en az 1 ay önce başvurunuzu gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Nijerya Vizesi ile Ülkeye Giriş

Nijerya vizeniz onaylandıktan sonra seyahate çıkmadan önce bazı tedbirleri almanız gerekmektedir. Öncelikle Batı Afrika’da yaygın olarak görülen çeşitli hastalıklara karşı aşılarınızı mutlaka yaptırmalısınız. Yazımızın devamında Nijerya seyahati öncesi yaptırmanız gereken aşılarla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Öncelikle Nijerya’ya gitmenden önce kabakulak, difteri, kızamık, boğmaca ve çocuk felci gibi rutin aşılarınızın tam olduğundan emin olun. Eğer eksik aşılarınız varsa yaptırın. Nijerya’da yiyecek ve içeceklerden Hepatit A ve Sarıhumma virüsü bulaşma riski bulunduğundan bu aşılarınızı da mutlaka yaptırın. Ülkeye girişiniz sırasında sınır polisi aşı kartlarınızı görmek isteyeceğinden Nijerya seyahatiniz boyunca aşı kartlarınızı yanınızda taşıyınız.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nijerya vize başvurusu sırasında pasaportunuzun 10 yıldan eski olmamasına dikkat edin. Eski, yıpranmış ve yırtık pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir. 
Nijerya’da yıl boyunca sıtma salgını vardır. Ancak sıtmaya karşı bir aşı olmadığından sivrisinek ısırmalarına karşı önlem alın ve sıtma tedavisinde kullanılan ilaçları yanınızda bulundurun.  
Nijerya’da uzun süre ikamet edecekseniz seyahate çıkmadan önce mutlaka genel sağlık taramasından geçmenizi tavsiye ederiz.
Nijerya vize başvuru talebi oluşturmak ve daha fazla bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek