Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Sırbistan Vizesi Vize işlemleri

Sırbistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Sırbistan Vizesi

Sırbistan Hakkında Genel Bilgiler

Sırbistan, Avrupa'nın güneydoğusunda, Balkan Yarımadası'nda bulunan bir ülkedir. Zengin tarihi ve kültürel mirası, doğal güzellikleri ve canlı şehir hayatıyla dikkat çeker. Sırbistan, Balkan Yarımadası'nın kuzeybatısında, Karpat Dağları'nın güney eteklerinde yer alır. Ülke, Tuna Nehri'nin kuzeyinde ve Adriyatik Denizi'ne kıyısı olmayan bir konumdadır. Başkenti Belgrad, ülkenin en büyük ve en önemli şehirlerinden biridir.

Sırbistan'ın tarihi, Orta Çağ'dan günümüze kadar uzanır ve Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu gibi çeşitli medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır. 19. yüzyılın sonlarında Sırbistan, Bağımsızlık Savaşları'nı kazanarak bağımsızlığını ilan etmiştir.

Sırbistan, zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Halk müziği, dansları ve geleneksel festivalleri önemlidir. Sırp mutfağı, et ağırlıklı ve çeşitli tatlar sunan bir mutfaktır. Ülkenin resmi dili Sırpça'dır ancak İngilizce ve diğer diller de yaygın olarak konuşulur.

Sırbistan, turistler için birçok ilginç yer sunar. Bazı popüler turistik yerler şunlardır:

Belgrad Kalesi: Tuna Nehri'nin kıyısında yer alan bu kale, şehrin sembolüdür ve muhteşem bir manzaraya sahiptir.
Novi Sad: Sırbistan'ın ikinci büyük şehri olan Novi Sad, tarihi yapıları, festivalleri ve enerjik atmosferiyle tanınır.
Niş: Ülkenin en eski şehirlerinden biri olan Niş, tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çeker. Ünlü Niş Kalesi ve Niş Konsantrasyon Kampı gibi önemli yerleri ziyaret edebilirsiniz.
Tara Milli Parkı: Doğal güzellikleriyle ünlü olan bu milli park, trekking, yürüyüş ve doğa sporları için ideal bir yerdir.
Sırbistan'ın ekonomisi, tarım, otomotiv, madencilik ve turizm gibi çeşitli sektörlerden oluşur. Ülke, tarihi ve doğal güzellikleriyle turistleri cezbetmektedir. Belgrad ve diğer büyük şehirlerdeki oteller, restoranlar ve turistik mekanlar, ülkenin turizm endüstrisinin önemli bir parçasını oluşturur.

Sırbistan Vize İşlemleri

12 Temmuz 2010 tarihinde Belgrad'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma", 3 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda, diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus ve seyahat belgesi hamilleri, Sırbistan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi ilk giriş tarihinden itibaren altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

Sırbistan’a kara veya havayoluyla seyahat edecek vatandaşlarımızın aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları tavsiye edilmektedir.

- dönüş bileti,

- yeterli miktarda nakit para, (günlük 50 Avro olarak hesaplanabilir)

- seyahat sigortası

- reşit olmayan kişilerin ebeveynlerince düzenlenmiş muvafakatname,

- otel dışında bir yerde kalınacaksa, davet mektubu,

- otelde kalınacaksa, teyitli otel rezervasyonu,

- iş ziyareti ise davet mektubu,

- çalışma, öğrenim veya diğer özel amaçlarla geliniyorsa önceden alınmış uygun vize veya ülkeye girişte ziyaret amacını kanıtlayıcı belge.

Ayrıca, sınır polisinin pasaport kontrolü esnasında yaptığı mülakatta, Sırbistan’ı ziyaret amacının gerçeğe uygun ve açık ifadelerle beyan edilmesi, sorulara, kısa ve net cevaplar verilmesi ülkeye giriş için önem arzetmektedir.

**Türkiye ve Sırbistan arasında mevcut Sosyal Güvenlik Anlaşması uyarınca, Sırbistan’ı ziyaret edecek T.C. vatandaşlarının, ziyaretleri öncesinde bağlı bulundukları SGK Müdürlüklerinden TR/SRB rumuzlu formüleri temin etmeleri durumunda ortaya çıkabilecek acil sağlık sorunları için Sırbistan Devlet Hastanelerinde ücretsiz hizmet almaları mümkün olabilmektedir.

Kişilerin beraberlerinde bulundurabileceği nakit para sınırı

Sırbistan'a girişte beyan edilmeyen kişi başı 10.000 Avro'nun üzerindeki nakit paraya Sırbistan makamları tarafından el konulmaktadır. Bu çerçevede, beraberinde kişi başı 10.000 Avro üzerinde nakit bulunduran ziyaretçilerin bu meblağı ülkeye girişte beyan etmeleri önem arzetmektedir.

Sırbistan ve Kosova arasında seyahat

Sırbistan üzerinden Kosova’ya geçiş ve tekrar Sırbistan’a giriş yapılması mümkündür. Ancak, uygulamada, Kosova’ya üçüncü bir ülkeden giriş yapılmış olması durumunda doğrudan Sırbistan’a giriş yapılması mümkün değildir. Bu durumda ziyaretçilerin Sırbistan’a girişlerini Kosova – Üçüncü ülke – Sırbistan güzergâhını kullanarak yapmaları gerekmektedir.

Sırbistan Vize Türleri

Kısa Süreli Vize (C tipi): Sırbistan turist vizesi olarak da bilinen bu vizenin geliş tarihinden itibaren 6 ay ya da 1 sene geçerliliği olur ve maksimum 90 gün kalma imkânı tanır. Turizm, ticaret ve diğer kısa süreli seyahat amacıyla tek veya çift girişli çıkarılan Sırbistan vizeleri şunlardır:
Turist vizesi
Ticaret vizesi
Diğer seyahat sebepleri vizesi

Uzun Süreli Vize (D Tipi): Daha uzun süreli kalınması gereken sebepler için 90 ya da 180 gün kalma imkânı tanır.

Srıbistan Vize Başvuru Süreci

  1. Vize başvuru formunu doldurun: Formun çıktısını alarak formu doldurun. Formu doldururken verdiğiniz bilgilerin doğruluğu önemlidir aksi tektirde vize reddi ile karşılaşabileceğinizi unutmayın. Gerekli yerleri imzalamayı unutmayın.
  2. Mülakat randevusu alın: Bunun için yakınlardaki elçilik veya konsolosluğa ulaşabilirsiniz 
  3. Mülakatınıza katılın ve başvuru formunu teslim edin: Mülakatınıza zamanınızda katılıp başvuru formunu teslim ettiğinizden emin olun. Daha sonra bir doğrulama e-postası alacaksınız.
  4. Vize ücretini ödeyin: Başvurduğunuz vize kategorisinin ücretini ödeyin. Ödeme yapılabilecek bankalar ve banka kodu gibi ödemeye ilişkin detaylı bilgiler için konsoloslukla iletişime geçmeniz gerekir.
  5. Vize sonucunu bekleyin: Başvurunuzu yaptıktan sonra konsolosluktan yanıt gelmesini beklersiniz. Vize işlem süresi 21 ila 30 gün sürebilir. Başvurunuz başarılı olmuşsa onayın çıktığına dair bir e-posta alırsınız. Bu durumda vizenizi almanız için pasaportunuzu konsolosluğa göstermeniz gerekir.

 

Sırbistan vizesine nereden başvurulur

Sırbistan vizesine ikamet ettiğiniz ülkenin elçiliği ya da konsolosluğundan başvurabilirsiniz. Elçilik veya konsolosluktan ilk önce bir mülakat randevusunun alınması gerekebilir.

Sırbistan vize işlem süresi

Normal bir vize başvurusunun çıkması 21 gün sürer. Bazı gerekli ya da beklenmedik durumlarda bu süre 30 güne kadar çıkabilir.

Sırbistan Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek