Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Andorra Vizesi Vize işlemleri

Andorra Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Andorra Vizesi

Andorra Vizesi ile İlgili Sık Sorulan Sorular 

Andorra Türkiye'den Vize İstiyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorunda değildir. Turistik ve ticari seyahatlerde Andorra vizesi 90 güne kadar kalışlar için gerekli değildir.

Andorra Oturma İzni Nasıl Alınır?

Andorra'da oturma izni için öncelikle başvuru koşullarını inceleyin. Bu koşullar genellikle yatırım yapma, iş kurma, emeklilik gibi farklı kategorilere göre değişiklik gösterebilir. Hangi kategori size uygun ise o kategoride başvurunuzu hazırlayın. Örneğin, iş kurmak istiyorsanız iş kurma vizesi başvurusu yapmanız gerekebilir. Kategorinize uygun başvurunuz için gerekli belgeleri toplayın. Bu belgeler genellikle pasaport, iş veya yatırım planı, mali durumu gösteren belgeler, sağlık raporu gibi belgeleri içerebilir. Gerekli belgeleri hazırladıktan sonra, Andorra'da oturma izni başvurusu için resmi başvuru sürecini takip edin. Başvurunuzu Andorra'nın göçmenlik dairesine veya ilgili makamlara yapmanız gerekebilir. Başvurunuzun incelenmesi sürecinde ilgili makamlar gerekli kontrolleri yapacak ve uygunluk değerlendirmesi yapacaklardır. Başvurunuzun onaylanması durumunda, oturma iznini almak için gereken adımları takip edin. Bu adımlar genellikle vize alımı ve oturma izni kartının düzenlenmesi gibi işlemleri içerebilir.

Andorra Schengen Ülkesi mi?

Schengen bölgesine dahil olmayan Andorra’ya doğrudan seyahat imkanı bulunmamakta olup, ülkeye giriş İspanya ya da Fransa üzerinden yapılabilmektedir.

Andorra da Hangi Dil Konuşuluyor?

Ülkenin resmi dili Katalanca olsa da genelinde Fransızca, İspanyolca ve Portekizce yaygın bir şekilde konuşuluyor.

Andorra Vizesi

Schengen bölgesine dahil olmayan Andorra’ya doğrudan seyahat imkanı bulunmamakta olup, ülkeye giriş İspanya ya da Fransa üzerinden yapılabilmektedir. Andorra'ya seyahat etmek için Türk vatandaşlarının vizeye ihtiyaçları yoktur. Ancak, Andorra'ya seyahat ederken Schengen Bölgesi'ne giriş yapacak olan Türk vatandaşlarının, Schengen vizesine veya Schengen ülkelerinden birine geçerli bir oturum iznine sahip olmaları gerekmektedir.

Schengen Vizesi Gerekli Evraklar

-Ülkeye İspanya veye Fransa üzerinden giriş yapılabildiği için Schengen Vizesi alınması gerekmektedir.

İspanya Turist Vizesi İçin 2024 Yılı Gerekli Evraklar

1-Standart Evraklar

  • İkametgah Belgesi: Nüfus Müdürlüğü’nden, Muhtarlıktan ya da e-devletten alınmış olmalı. İkametgah belgesinin başvuru sahibinin yaşı fark etmeksizin (Bebek, çocuk olabilir) sunulması gerekir.
  • Pasaport: Seyahat bitiminden sonra en az 3 ay 15 gün geçerliliği olmalı. Varsa eski pasaportlarda sunulmalı. Vizenin yapıştırılabileceği minimum 2 boş sayfası bulunmalı.
  • Biometrik Fotoğraf: 3 aydan eski olmayan, arka fonu beyaz, 3,5×4,5 cm ebatlarında fotoğraf sunulmalı. Fotoğrafın baş üstünde ve çene altında mesafe olmalı, kaşların tamamı görünmelidir. Gözlüklü fotoğraflar kabul edilmemektedir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • İspanya Turistik Vize Ücreti: nakit olarak başvuruda ödenir
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru sahibinin yaşı fark etmeksizin sunulması gerekir. Aile bağlarını göstermesi açısından önemlidir.
  • İspanya Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından el yazısı ile eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış olmalı. Reşit olmayanların formu anne-baba tarafından doldurulmalı ve her ikisi tarafından da imzalanmalıdır.
  • Banka Hesap Özeti: Son 3 aya ait, en az 5 bin TL hesap bakiyesi olan banka hesap özeti. Bankanın antetli kağıdına yazılmış ve ıslak imzalı olmalıdır.
  • Maddi durum gösteren belgeler: Varsa araç ruhsatı ve tapu fotokopisi. 2 taneden fazla tapu veya ruhsat varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir. Fotokopiler A4 boyutunda olmalıdır.

2–Mesleki Durumunuzu Gösteren Belgeler
İspanya turistik vize ücreti kişinin mesleki durumuna göre değişmez. 12 yaş üstü tüm başvuranlar Konsolosluk harcı ve başvuru merkezi ücretine tabiidir.

Çalışan veya işveren iseniz: İngilizce İşveren yazısı, Şirketin İngilizce ve Orijinal faaliyet belgesi, İmza sirküleri fotokopisi, Tescil Sicil Gazetesi fotokopisi, Barkodlu SGK hizmet dökümü, Son 3 Aylık maaş bordrosu, SGK İşe Giriş Bildirgesi.
Öğrenci iseniz: Öğrenci Belgesi, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
Emekli iseniz: Resimli emekli kartı, emekli maaşını aldığı bankadan hesap dökümü.
Ev Hanımı veya çalışmıyorsanız: Sponsor tarafından yazılmış ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve maddi durumunu gösteren belgeler, evlilik cüzdanı ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
Çiftçi İseniz: Bağlı olduğunuz Ziraat Odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi ve üzerinize kayıtlı hayvanlarınıza dair doküman ve belgeler.
SGK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar

İngilizce İşveren Yazısı: İspanya vize başvurusu yapan çalışanın göreve başladığı zamanı, pozisyonu, seyahat tarihlerini içerin şirketin antetli kağıdına yazılı dilekçe. Kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.
Şirket Evrakları: İngilizce ve Orijinal Şirket faaliyet belgesi, sicil gazete fotokopisi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi sunulmalı. Bu belgeler son 3 aydan eski tarihli olmamalı. Evraklarda ‘Aslı Gibidir’ kaşesi bulunmamalıdır!
SGK İşe Giriş Bildirgesi: ‘Aslı gibidir’ kaşesi olmamalı. SGK işe giriş belgesinde kayıtlı bulunan işyeri adres İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapabilen şehirlerden birine ait olmalıdır.
Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait maaş bordrosu sunulmalı. Kaşeli ve imzalı olmalı. Daha önce Schengen vizesi almış kişilerin maaş bordrosunun kaşe ve imzalı olması zorunlu değildir.
SGK Barkodlu Hizmet Dökümü: Sigorta girişi yapılan ilk tarihten itibaren prim ödenmiş bütün tarihleri kapsamalı. İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapabilen şehirlerden birine ait olmalıdır.
Banka Hesap Özeti: En az 5 bin TL hesap bakiyesi olan hesaba ait banka özeti. İmza sirküleri ve ıslak imza ile beyan edilmeli. Yeni açılan hesaplar ve İspanya turist vizesi başvurularında şirket hesabı kabul edilmemektedir. Yalnızca Türk bankaları kabul edilmektedir.
Şirket Sahipleri

İngilizce Vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına yazılan, seyahat tarihi ve amacını açıklayan dilekçe dosyaya eklenmeli.
Şirket evrakları: Son 3 aylık içinde çıkarılmış, İngilizce ve orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi yer almalı. Bu evraklarda ‘aslı gibidir’ kaşesi olmamalıdır.
Barkodlu 4 B hizmet dökümü: ‘Aslı gibidir’ kaşesi bulunmamalı.
Şahsi Banka hesap özeti: Seyahat masraflarını karşılamaya yetecek içinde en az 5 bin TL bakiyesi olmalı, belge bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile temin edilmelidir.
Öğrenciler

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
E-devlet üzerinden alınmış İngilizce Öğrenci Belgesi
Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise anne ve babadan alınan noter onaylı muvafakatname dosyaya eklenmeli. Belgenin üzerinde seyahat edeceğiniz ülke olan ‘İspanya’ ibaresi mutlaka bulunmalı. Başvuru sahibi kiminle seyahat edecekse o kişinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası eklenmeli. Konaklama ve ulaşım bilgileri vize dosyasına konulmalıdır. Okul gezilerinde öğrenci grubuna eşlik edecek öğretmenin adı mutlaka belirtilmeli ve vize fotokopisi dosyaya eklenmelidir.
Taahhütname: Seyahat masraflarına sponsor olacak kişi noter onaylı taahhütname vermeli. 
Davetiye Mektubu: Eğer öğrenci kültürel ve sportif bir etkinliğe katılıyorsa (okul gezisi-kamp-yarışma vs.) İspanya’dan davetiye alınması gerekmektedir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru sahibi öğrenci ise sponsor ile aile bağını göstermek için vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir. Ek olarak soy isim değişikliğinde de sunulması gerekir.
Çalışmayan Kişilere İspanya Vizesi

Çalışmayan Kişiye Sponsorluk
Sponsor
, İspanya turist vizesi diğer tüm kategorilerdeki vize başvurularında sunulabilir.

İspanya turistik vize başvurusunda sponsor Şirket sahibi ise;

 İngilizce Sponsor yazısı: Sponsor olunacak kişiye yakınlık derecesi belirtilmeli, ıslak imzalı olmalıdır.
 4B Barkodlu hizmet dökümü
 Güncel Tarihli Şirket Evrakları:
İngilizce ve Orijinal Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası gibi evraklar güncel tarihli olmalı.
 Banka hesap özeti: En az 5 bin TL bakiyesi olmalı belge bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile temin edilmelidir.
 Nüfus cüzdan fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
Çalışan ise;

İngilizce çalışma yazısı: Şirketin antetli kağıdına yazılmalı. Sponsor olacak çalışanın şirketteki pozisyonunu içeren bilgiler olmalı belge kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde temin edilmelidir.
 Sponsor yazısı: Sponsor olunacak kişiye yakınlık derecesi belirtilmeli. 
 Güncel tarihli şirket evrakları
 SGK işe giriş bildirgesi ve 4 A Barkodlu hizmet dökümü

 Maaş bordrosu: Son 3 aylık hareketleri göstermeli. Kaşeli ve ıslak imzalı olmalı.
 Banka hesap dökümü: En az 5 bin TL bakiyesi olmalı belge bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile temin edilmelidir.
 Nüfus cüzdanı fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
Devlet Memuru ise:

 Çalışma yazısı: Seyahat tarihlerini içeren Konsolosluğa hitaben yazılmış mektup sunulmalı. Seyahat tarihleri, uçak ve otel tarihlerini kapsamalı. – Mümkünse İngilizce
 Resmi izin belgesi: Başvuru sahibinin izinli günlerinin yazılı olduğu belge sunulmalı. – Mümkünse İngilizce
 Görev kimlik kartı fotokopileri
 Maaş bordrosu: Son üç aylık hareketleri göstermelidir. Kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.
 Banka hesap özeti – En az 5 bin TL bakiyesi olmalı belge bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile temin edilmelidir.
 Nüfus cüzdanı fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
Emekli ise;

İngilizce Vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben yazılmalı, seyahatin tarihleri ve sponsoru hakkında kapsamlı bilgiler vermeli belge ıslak imzalı olmalıdır.
Emekli maaşının yattığı banka hesap dökümü: Güncel tarihli ve son 2 aya ait olmalı. İmza sirküleri ve ıslak imza ile beyan edilmelidir.
Emekli kart fotokopisi  

İspanya vize evraklarınızı kargoyla bize ulaştırın: İspanya Schengen vize başvurusu yapmadan önce ilk yapmanız gereken seyahat türünüzü belirlemektir. Bu seyahat türüne uygun vizeye başvuru yapabilmek için gerekli evrakları ofis yetkilimizden öğrendikten sonra belgelerinizi eksiksiz hazırlamalısınız. Belgelerinizi kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. İspanya turist vizesi başvurularını değerlendiren İspanya Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği’nin yetki alanı kısıtlaması vardır. Bu nedenle yaşadığınız şehre göre başvuru yapacağınız temsilcilik değişiklik gösterecektir. İspanya vize başvurunuzu hangi şehirden yapacağınızı yetkilimizden öğrenip, belgelerinizi kargo yoluyla bize ulaştırabilirsiniz.
Yetkilimiz sizi bilgilendirecek: Belgeleriniz yetkilimizin eline ulaşır ulaşmaz kontrolleri yapılacaktır. Eğer evraklarınız arasında hatalı ve eksik olanlar varsa yetkilimiz sizi bilgilendirecek ve bunları tamamlamanız istenecektir. Bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bizi arayabilir veya bilgi@happyturizm.com adresine e-mail gönderebilirsiniz, Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimiz sizi bilgilendirecektir.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek