Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Türk Vatandaşları için Bulgaristan Vatandaşlığı İşlemleri

Bulgaristan, vatandaşlık için başvuru yapan kişilerin istekleri hakkında olumlu veya olumsuz kararlarını, başvuru nedenini değerlendirerek yapar. Yürürlükte olan vatandaşlık kanunu 1999 yılında işleme alınan Bulgaristan’da hangi koşullar karşılandığında ve hangi sebeplerden dolayı bu konuda başvuru yapılabileceği açıkça ifade ediliyor. Aynı kanunda Bulgaristan vatandaşlığından çıkarılma veya yenilenmesini gibi hususlar da tanımlanıyor. Bu ülkeye yapılacak vatandaşlık başvurularında her ayrı gerekçe için hem benzer hem de farklı adımlar atılması gerekiyor.  

Türkler için Bulgar Vatandaşlığı

Kimler, Nasıl Bulgaristan Vatandaşlığını Nasıl Alır?

Bulgaristan ile şahsi veya ailevi bağları olan Türkiye vatandaşları için yapılması gerekenler daha hızlı ve net ilerliyor. Bulgaristan’dan göç edip vatandaşlığını kaybedenler veya ailesi bu ülkede doğanlar alınacak oturum izni sonrasındaki beş yıllık beklemenin sonunda süresiz oturum izni, dolayısıyla da vatandaşlık alabiliyor. Ancak bu istekler karşılansa da başvuruyu yapan kişinin hüküm giymemiş olması veya Bulgaristan Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Bulgar dilini konuşup anlayabildiğine dair bir belge ile onaylatması da gerekiyor. Bulgaristan vatandaşlığına geçişte temel yöntem aile bağları üzerinden işliyor. Fakat bu durum geçerli olmadığında bile vatandaşlık hakkı kazanabiliyor. Ülkeye ekonomik katkı, yani yatırım yapmak veya bir Bulgar ile yapılacak evlilik sonrasında da vatandaşlık talep edilebiliyor.

Bulgaristan’a vatandaş olan her şahıs, aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) vatandaşı da sayılıyor. Bulgaristan kanunlarında ayrıca vatandaşlarının birden fazla ülkenin kimliğini taşıyabileceği de belirtiliyor. Yani bu ülkenin vatandaşı olan bir kişi, belirli durumlar dışında eski ülke vatandaşlığından çıkmak zorunda değil.

Bulgaristan vatandaşı ile evli olanlar dışında Avrupa Birliği üyesi ülkelerin, Avrupa Ekonomik Alanı Anlaşmasına dâhil ülkeler ile İsviçre Konfederasyonu vatandaşları bulunduğu ülke vatandaşlığından çıkması istenmez. Aynı şekilde, önceden herhangi bir nedenle Bulgaristan vatandaşlığından ayrılmış olup yeniden Bulgaristan vatandaşlığına başvuranlar da çifte vatandaş olabiliyor. Bu durumdan Türkiye’ye göç eden eski Bulgaristan göçmenleri de yararlanabiliyor.

Bulgaristan Vatandaşlığı Başvurusu Nereden Yapılır?

Türkiye’den Bulgaristan vatandaşlığı için başvuru yapacak olanlar Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği, İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu, Edirne Bulgaristan Konsolosluğu ve Bursa Bulgaristan Konsolosluğu üzerinden kendileri ile ilgili süreçleri başlatabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek