Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çek Cumhuriyeti Vizesi Vize işlemleri

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

2024 yılında Çek Cumhuriyeti’ne yapacağınız seyahatlerde almanız gereken Çek Cumhuriyeti (Çekya) vize prosedürleri hakkında kapsamlı bilgileri sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgiler için web sayfamızın ''iletişim''  menülerini kullanarak yetkililerimize ulaşabilir veya soru ve görüşlerinizi bilgi@happyturizm.com mail hesabımıza yazabilirsiniz.

Çek Cumhuriyetine yapacak olduğunuz turistik, ticari, aile ziyaret, kültürel ve sportif faaliyetler için vize almanız gerekir. Her ülkenin kendine has yerine getirilmesi gereken vize prosedürleri vardır. Çek seyahatiniz için de Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğunun belirlemiş olduğu vize prosedürlerini yerine getirmelisiniz. Öncelikle seyahat amacınıza uygun vize türünü belirlemeli ardından bu vize türü için gerekli evraklar konusunda bilgi almalısınız. Çek Cumhuriyetine yapacağınız kısa süreli seyahatler Schengen vize kategorisine girmektedir. 90 günden az seyahatleriniz için Çek Schengen vizesine başvurmalısınız. Çekya vizesi hakkında ayrıntılı bilgi için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızı arayabilirsiniz. 

Turistik amaçlı seyahatleriniz için Turizm Vizesini seçmelisiniz. Turizm Vizesi için sizi davet eden bir kişi ya da bir kurum olmamalıdır. 

Çek vize başvurularında çocuklar için noter onaylı sponsorluk dilekçesi gerekmektedir.

Sayfamızda yer alan bilgiler Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu web sayfalarında bulunan bilgiler referans alınarak hazırlanmıştır ancak yasal bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Seyahatiniz için sayfamızdaki yazıları okuyarak bilgi alabilir veya Çek vizesi hakkında kişisel sorularınızı bilgi@happyturizm.com e-mail adresimize iletebilirsiniz. 

2024 yılında Çek Cumhuriyeti vize başvuruları için hazırlanması gerekli belgeler ve Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu'nun ve hizmet merkezlerinin 2024 yılındaki vize ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan iletişim adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Çekya seyahatiniz için gerekli olan belgeleri yetkililerimizden e-posta adresinize gönderilmek üzere talep edebilirsiniz.
Çekya için kurumumuz aracılığıyla VIP hizmeti, erken saat randevusu alabilmektedir. 

Çekya Vizesi Türleri

  • Çekya Turist Vizesi,
  • Çekya Ticari Vize,
  • Çekya Aile Ziyaret Vizesi

Çek Cumhuriyeti kültürel, eğitim, sanatsal ve spor etkinlikleri vizesi işlemlerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile gerçekleştirebilirsiniz.

Çek Vizesi Başvuru Sonuçlanma Süresi 

Çek vizesinin sonuçlanma süresi ortalama 15 takvim günüdür. Başvuru sahibinin kişisel durumuna göre bu süre esneklik gösterebilmektedir. Çekya’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi tatil günlerinde Çek diplomatik temsilcilikleri hizmet vermemektedir.  Eksik ve yanlış evrak ile başvurunda bulunan kişilerin vize sonuçlanması daha uzun sürebilmektedir. Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin de vize sonuçlanma süreleri değişiklik gösterebilmektedir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde başvuru sahiplerinden ek belge talep etme hakkına sahiptir. Sizden istenilen belgeleri zamanında teslim etmeniz vizenizin işleme alınma süresini hızlandıracaktır.

Çek Cumhuriyeti Schengen Vizesi

Schengen Sistemi’nin temel amacı vatandaşların üye ülkeler arasında dolaşımını kolaylaştırmaktır. Schengen işbirliği bölgesindeki Kişisel Veri Koruma Ofisi’nin görevi Schengen Bilgi Sistemi (SBS) aracılığıyla işlenmiş olan kişisel verilen korunmasına uygun olarak denetlemektir. Çekya Shengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Çekya’ya vize almak, seyahat amacınıza göre farklı nitelikler gösteren bir işlemdir. Diplomatik (kırmızı/siyah), hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasapora sahip kişiler 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Çek vize başvurularınızda seyahat amacınıza göre evraklarınızı hazırlayarak ikamet bölgenize en yakın vize servisimize iletmeniz gerekmektedir.  Çekya vizeleri çoğunlukla başvuru sahiplerinin seyahat tarihlerini kapsayacak şekilde onaylanmaktadır. Daha uzun süreli vizelerin çıkma oranı azdır.

Çekya Vize Başvurularından Önce Dikkat!
Çekya vize başvurularında diğer Schengen ülkelerinden farklı olarak dikkat edilmesi gereken bazı önemli ayrıntılar bulunmaktadır. Lütfen Çek vize başvurunuzu aşağıdaki bilgileri dikkate alarak yapınız. 

Başvuru sahibi daha önce herhangi bir Schengen ülke vizesi için parmak izi vermiş olsa bile başvuruya şahsen gelmek zorundadır.
18 yaşından büyük öğrenciler şahsi banka dökümünü de başvuru evraklarıyla birlikte ibraz etmelidir.
Seyahatine 15 takvim günden daha az kalmış olan kişilerin Çek vizesi başvuru kabulü yapılmayabilir. Çek vize başvurunuzu en az 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz.
Çek Cumhuriyeti Konsolosluk birimi gerekli görmesi durumunda başvuru sahiplerinden ek evrak talebinde bulunabilir. Lütfen sizden istenilen evrakları zamanında teslim ediniz.
Çekya vize başvurularınızda pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması ve seyahat tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği bulunması gerekmektedir
Çek Cumhuriyeti vize prosedürlerine Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri tabidir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahipleri kısa süreli Çek seyahatleri için vize prosedürlerinden muaf tutulmuşlardır.
Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin başvuru evrakları arasında seyahat sonrası 3 ay daha geçerli olan ikamet belgelerini de göstermesi gereklidir.
çek vizesi

Çek Cumhuriyeti Vize Evrakları

Çek Cumhuriyeti için hazırlayacağınız belgelerin eksiksiz ve güncel tarihli olması gerektiğini hatırlatırız. Çek Cumhuriyetine yapacağınız seyahatler için öncelikle seyahat amacınızı net olarak planlamanız gerekir. Kısa süreli Çek seyahatinizi turistik, ticari, aile ziyaret, kültürel ve sportif faaliyetler çerçevesinde planlayabilirsiniz. Çek Cumhuriyeti’ne turistik amaçlarla seyahat ediyorsanız Çek turist vizesine, ticari amaçlarla iş toplantısı, seminer, konferans, fuar vb. katılacaksanız Çek ticari vizesine, Çek Cumhuriyeti’nde ikamet eden bir akrabanızı ziyaret edecekseniz Çek aile ziyaret vizesine başvurmalısınız

Seyahat amacı kesin olarak belirlendikten sonra ona uygun evraklar hazırlamalısınız. Farklı meslek grupları için temin edilmesi gereken evraklar değişkenlik gösterebilir. Örneğin çalışan, işveren, emekli, çiftçi vb. meslek sahipleri durumlarına uygun evrak ibraz etmek zorundadır. Çek cumhuriyeti vize evrakları arasında; Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu, pasaport aslı, Çek Cumhuriyeti vize fotoğraf ölçüsüne uygun 2 adet biometrik fotoğraf, vize talep dilekçesi, davetiye, otel konfirmasyon belgesi, kimlik fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kağıt örneği, çalışanlar için maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, şahsi banka hesap dökümleri, işverenler için güncel tarihli şirket evrakları, çiftçiler için çiftçilik belgesi gibi evraklar Çek Konsolosluğu'na başvuru için sunulmalıdır. Başvuru için kullanacağınız biometrik fotoğrafın güncel ve Schengen fotoğraf ölçülerine uygun olması gerekir.

Çek vize başvurunuz için gerekli olan evrakları ofisimize kargo ile göndermeniz halinde başvuru sürecinizi başlatmakta ve Çek Cumhuriyeti konsolosluk biriminden sizin adınıza randevu talep etmekteyiz. Daha önce Vize Bilgi Sistemine kayıtlı parmak iziniz olsa bile Çek vize başvurusu için şahsen gelmeniz gerekir. Kurumumuz aracılığıyla alınan randevu gün ve saatinde hazır bulunmanız yeterlidir.
Çek Cumhuriyeti vizesine başvuru yapacak olan kişiler eğer seyahatleri boyunca diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmayı düşünüyorlarsa seyahat detaylarını anlatan bir dilekçe yazmalılar. Diğer Schengen ülkeleriyle Çek cumhuriyeti konaklama süreleri eşit olacaksa ilk giriş yapılacak olan Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu'na başvuru yapılmalıdır. Geçiş yapmak istediğiniz ülkelerin konaklama süreleri birbirinden farklıysa en uzun konaklayacağınız ülke konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız. Dilekçenize ara geçişler için kullanacağınız satın alınmış bilet ya da ulaşım, konaklama rezervasyon dokümanlarını mutlaka eklemelisiniz.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Formu

Çek Cumhuriyeti vize başvuru formunu seyahat amacınıza uygun doldurmak önemlidir. Başvuru formu İngilizce doldurulmalı ve gereken yerlere mutlaka imza atılmalıdır. Eğer kişi reşit değilse imzasını anne ve babası ya da yasal temsilcisi mutlaka atmalıdır. Her başvuru sahibi için Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu doldurulmalıdır. Başvuru formunu doldurmakta zorlanırsanız ofis iletişim bilgilerinden bizlere ulaşarak tercüme hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Seyahatiniz için gerekli olan belgeleri doğru ve eksiksiz bir şekilde sunmanız başvurunuzun işleme alınma süresini kısaltabilir. Çek vize başvurunuz için gerekli olan evraklarınızı titiz bir şekilde hazırlayıp eksiksiz sunmanız gerekir. Eksik evrakla vize başvurusunda bulunursanız vizenizin sonuçlanma aşaması uzun sürebilir. Seyahat tarihleriniz için bir gecikme yaşamamak adına lütfen başvuru evraklarınızı tam ve doğru bir şekilde hazırlayınız.

Çekya Vizesi Nasıl Alınır?

Çek vizesine başvurmak için öncelikle seyahat amacının belirlenmesi gerekir. Çek turistik vize, Çek ticari vize, Çek aile ziyaret vizesi vb. kategorilerinden amacınıza uygun olanıyla başvurunuzu tamamlamalısınız. Sayfamızın devamında Çek Cumhuriyeti vize evrakları ile ilgili detaylı bilgi mevcuttur. Çek vize evraklarınızı hazırlamadan önce 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızla vize servisi yetkililermizle iletişime geçerek hangi evrakları hazırlamanız gerektiği konusunda yardım alabilirsiniz. Seyahatiniz için Çek Cumhuriyeti vize evrakları 2024 ve Çek Cumhutiyeti vize ücretleri 2024 hakkında tarafınıza gönderilmek üzere bilgi maili talep edebilirsiniz. Çek vize başvuru süreciyle ilgili sormak istediklerinizi bilgi@happyturizm.com adresinden de bizlere iletebilirsiniz. 

Evraklarınızı doğru ve titiz bir şekilde hazırladıktan sonra parmak izi prosedürü için sizin adınıza ilgili birimden randevu almaktayız. Temsilcilerimiz parmak izi işlemleriniz için sizin adınıza Çek Konsolosluğundan randevu almaktadır. Randevu esnasında sorun yaşamamak ve işlemlerinizi hızlı halledebilmek adına temsilcilerimiz sizlere eşlik etmektedir. Parmak izi verme işlemi gerçekleştikten sonra başvurunuz işleme alınacaktır. Vize başvurunuzu sonuçlandırma yetkisi sadece Çek temsilciliklerine aittir. Hazırlamış ve sunmuş olduğunuz evraklar haricinde konsolosluk sizden farklı bir evrak talep edebilir. Talep edilen evrakları zamanında teslim etmelisiniz. 

Çek Cumhuriyeti Başvuru Bölgeleri

Çek Cumhuriyeti'ne Türkiye'nin her ilinden vize servisimiz aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Çek vize başvurunuzda size belirttiğimiz başvuru gün ve saatinde ilgili merkezde hazır bulunmanız ve parmak izi beyanında bulunmanız gerekmektedir. Yetkilimiz size randevu gününüzde asistanlık edecektir. 

Çek Cumhuriyeti Vizesi 

Çek Cumhuriyeti vize işlemlerini  başvuru sahipleri ofislerimizi arayıp detaylı bilgi alabilirler. Çek vizesi almak için gerekli olan evraklar ve Çek Cumhuriyeti vize ücreti 2024 ile ilgili ofis yetkililerimiz sizlere gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Başvuru yapmadan önce bizlere ulaşıp seyahat amacınız ve mesleki durumunuz hakkında bilgi vermeniz durumunda Çek vizesi alabilmek için izlemeniz gereken yolları detaylı bir biçimde açıklamaktayız. Turistik amaçlarla bir seyahat planlıyorsanız Çek Cumhuriyeti turist vizesine, iş için seyahat yapmak zorundaysanız Çek cumhuriyeti ticari vizeye, Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan aile ve arkadaşınız ziyarete gidecekseniz aile ziyaret vizesine başvuruda bulunmalısınız. Seyahat amacınızı belirledikten sonra ona uygun bir şekilde Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu doldurulmalıdır. Başvuru formunu doldurduktan sonra uygun ölçülerde çekilmiş olan biometrik fotoğrafınızı formun sağ üst köşesine yapıştırmalısınız. Başvuru için özel bir durumunuz var ise lütfen yetkililerimiz arayıp durumunuz hakkında detaylı bilgi verin. Çek Cumhuriyeti vize evrakları ve başvuru süreci ile ilgili sormak istediğiniz soruları bilgi@happyturizm.com adresinden sorabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Vize Reddi

Çek vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi sadece Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne ve Başkonsolosluğu’na  aittir. Çekya vizesi için gerekli olan tüm belgeleri temin etmeniz ve konsolosluğa sunmanız vizenizin olumlu sonuçlanmasını garanti etmemektedir. Gerekli olan tüm prosedürleri yerine getirseniz bile vizeniz ret ile sonuçlanabilir. Vizenizin ret ile sonuçlanması tekrar başvuruda bulunamayacağınız anlamına gelmez. Yapılması gereken vize işlemlerini yerine getirdikten sonra başvurunuzu tekrarlayabilirsiniz. Çekya Konsolosluğu’nun yoğun olduğu durumlarda vizenizin işleme alınma süresi uzayabilir. Çek Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti resmi tatillerinde vize işlemleri beklediğinizden daha geç bir zamanda sonuçlanabilir. Seyahatiniz için bir gecikme yaşamamak adına lütfen Çek Cumhuriyeti vize başvurularınızı en az 1 ay önceden başlatınız. 

Vize süreci hakkında sormak istediğiniz soruları 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızı arayarak sorabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresinden yazabilirsiniz.Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak Çek seyahatiniz için keyifli yolculuklar dileriz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek