Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bosna Hersek Vizesi Vize işlemleri

Bosna Hersek Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bosna Hersek Vizesi

Bosna Hersek vize işlemleri her ülke için farklı vize politikası ile düzenlenmiştir. Türkiye vatandaşları turistik amaçla kısa süreli Bosna Hersek ziyaretlerinde vizeden muaf iken çalışma veya eğitim amaçlı uzun süreli Bosna Hersek’te bulunmak için Bosna Hersek vizesine sahip olmalıdır.

Bosna Hersek uzun süreli D tipi vize başvurusu için pasaport ve vize başvuru formu dışında başvuru amacına göre farklılık gösteren belgeleri hazırlayarak Bosna Hersek Konsolosluğuna başvuruda bulunmalıdır.

Bosna Hersek için Vize Gerekli Midir?

Bosna Hersek’e gidebilmek için vize almak gerekmektedir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşları belli şartlarda vize almadan Bosna Hersek’e gidebilmektedir. Umuma mahsus (bordo), diplomatik (siyah), hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bosna Hersek’te 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla bulunabilmek için Bosna Hersek Cumhuriyeti vizesinden muaftırlar.

Turistik amaçla kısa süre Bosna Hersek’i ziyaret etmenin dışında farklı amaçlarla uzun süre Bosna Hersek’te bulunmak isteyen Türkiye vatandaşları Bosna Hersek vizesine başvuruda bulunmalıdır.

Saraybosna için Vize Gerekli Midir?

Saraybosna, Bosna Hersek’in başkentidir. Turistik amaçla 180 gün içerisinde 90 gün Saraybosna’yı ziyaret etmek isteyen Türkiye vatandaşları pasaport türü farketmeksizin vizesiz olarak Saraybosna ziyaretlerini gerçekleştirmektedir.

Ancak çalışma ve eğitim gibi amaçlarla Saraybosna’da 90 günden fazla olmak üzere uzun süreli gitmek isteyen Türkiye vatandaşları Bosna Hersek D tipi vizesini almalıdır.

Bosna Hersek Vize Politikası Nasıldır?

Bosna Hersek ziyaretleri ait olunan ülke vatandaşlığına bağlı olarak vizeye tabi veya vizeden muaf olarak gerçekleşmektedir. Sonuç olarak, Bosna Hersek Vize Uygulaması her ülke için farklılık göstermektedir.

D tipi vize aldıktan sonra gerekli belgeleri Bosna Hersek sınır görevlerine ibraz edemeyen Türkiye vatandaşları, Avrupa Birliği ile 2010’da imzalanan Vize Liberalizasyonu Anlaşması sebebiyle Bosna Hersek’e alınmamaktadır.

Bosna Hersek E Vize Uygulaması Nedir?

Bosna Hersek için e-vize uygulaması bulunmamaktadır.

**Bosna-Hersek’e girişte PCR testi ya da aşı sertifikası ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır.

**Bosna-Hersek’in Kosova ile diplomatik ilişkileri bulunmadığından, Kosova plakalı araçlarla ve Kosova sınır polisi tarafından giriş-çıkış mührü vurulmuş pasaportlarla Bosna-Hersek’e giriş yapılamamaktadır.

Son olarak ziyaretçilerin, turistleri hedef alan kapkaççılık ve oto kiralama dolandırıcılıklarına karşı ihtiyatlı olması önerilmektedir.

 Bosna Hersek vize islemlerinizi kolay ve sorun yasamadan sonuçlandirmak isterseniz Ankara ofisimizi arayabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizle yapacaginiz görüsmelerde 2024 yili güncel evrak listeleri ve vize prosedürleri hakkinda ayrintili bilgi alabilirsiniz.  Ankara ofisimizi  0(312) 419 56 41 numarali telefondan arayabilirsiniz. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek