Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Türkmenistan Vizesi Vize işlemleri

Türkmenistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Türkmenistan Vizesi Nasıl Alınır?

Değerli ziyaretçilerimiz, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nden biri olan Türkmenistan İle Türkiye Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti anlaşması vardır. Buna göre; Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil)  pasaport sahibi Türk vatandaşları Türkmenistan’a 30 güne kadar yapacakları ziyaretlerinde vizeden muaftır. Ancak bu kişilerin, özel amaçlı seyahatlerinden önce, Türkmenistan’dan davetiye temin etmeleri gerekmektedir. Diplomatik pasaport sahipleri resmi amaçlı yapacakları seyahatlerinde ise, önceden diplomatik yollarla Türkmen makamlarına gelişlerini bildirmek zorundadır.

Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri ise; Türkmenistan’a yapacakları seyahatleri öncesi Türkiye’deki dış temsilciliklerden Türkmenistan vizesi almalıdır.

Türkmenistan vizesi, ülkenin tüm bölgelerine (Özellikle sınır bölgeleri ve Daşoğuz Vilayeti) seyahat imkânı tanımaz. Bu bölgeye gitmek isteyen başvuru sahiplerinin davetiye almalarını  yanı sıra Devlet Göçmenler Servisi’ne başvuru yaparak bu taleplerini iletmeleri gerekmektedir.  Ayrıca başvuru sahiplerinin Türkmenistan vizeleri bakanlık ve yabancılar şubesi onaylı olmadan uçağa binemeyeceklerini unutmamaları gerekir.

Dikkat! Türkmenistan turistik vizesi alanların otelde kalma zorunluluğu vardır. Eğer kişi otelde kalmazsa para cezası ve gözaltı işlemleriyle karşı karşıya kalabilir.

Türkmenistan Vizesi Nasıl Alınır?

Türkmenistan vizesi Ankara’daki Türkmenistan Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Türkmenistan Başkonsolosluğu’ndan alınmaktadır. Bu temsilciliklere yetkili acenteler aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.  Happy Turizm diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkmenistan Vize işlemleriyle ilgili de hizmet veren bir kurumdur. Eğer başvurunuza kendiniz gelemiyorsanız, evraklarınızı ofisimize gönderip, Happy Turizm yetkilimize noter tarafından onaylı vekâletname verdiğiniz takdirde sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan Türkmenistan Vize başvurunuzu gerçekleştireceklerdir. Eğer şirket adına vekâletname verildiyse, şirket yazılı belgeleri ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Happy Turizm yetkilimiz, Türkmenistan vize başvuru evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini yapıp, eksik evraklarınız varsa sizi bilgilendirecektir. Evraklarınız tam olduğunda ise başvurunuzu gerçekleştirecek, vizenizin takibini yapacak ve sonuçlandığında ise pasaportunuzu konsolosluktan teslim alıp adresinize gönderecektir. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizle iletişime geçebilir ve Türkmenistan vizesi 2024 güncel evrak listesini isteyebilirsiniz.

Türkmenistan Kapıda Vize

Türkmenistan Devleti’nin kapıda vize uygulaması da bulunmaktadır. Ancak bunun içinde başvuru sahibinin Türkmenistan Devleti Göç Servisi tarafından onaylanmış davetiye ve diğer evrakları eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir. Davetiye seyahat öncesi ilgili sınır kapısına bırakılmış olsa bile, başvuru sahibi seyahati sırasında davetiyenin bir örneğini yanında mutlaka bulundurmalıdır.

Ankara Türkmenistan Büyükelçiliği ve İstanbul Türkmenistan Başkonsolosluğu’na yapılan başvurular kabul edilirse Türkmenistan vizesi Aşkabat Havaalanı’nda verilmektedir. Türkmenistan’ın sınır kapılarında geliş ve gidişte vize ücreti dışında bir ücret ödenmez. Havalimanında, gelişte yaklaşık 12 ABD Doları, gidişte de Türkmen Hava Yolları kullanılmıyorsa 25 ABD Doları ödenmektedir.

Türkmenistan Vizesi İçin Davetiye

Türkmenistan vize başvurularında en önemli evrak Türkmenistan Devleti Göç Servisi’nden (State Migration Service of Turkmenistan) alınan resmi davetiyenin orijinalidir. Bu belge için Türkmenistan’daki resmi veya özel kişi / kuruluşlar başvuru sahibi adına Devlet Göç Servisi’ne müracaat ederek bu davetiyeyi temin ederler. Davetiyenin çıkış süresi 10-15 iş günü sürebilmektedir. Türkmenistan vizesine başvuru yapacakların bu davetiye olmadan işlemlerinin başlamayacağını bilmeleri gerekir. Eğer davetiyeniz yoksa bilgi ve destek almak için bilgi@happyturizm.com adresinden Happy Turizm yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz. Bu arada Türkmenistan seyahati sırasında Göç Servisi onaylı bu davetiyenin bir kopyasını yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Türkmenistan Vizesi Ankara

Türkmenistan vize işlemlerini değerlendirme ve sonuca bağlama yetkisi olan bir diğer temsilcilikte Ankara Türkmenistan Büyükelçiliğidir. Bu temsilciliğinde yetki alanı sınırlaması yoktur. Ankara ve çevre illerden  (İstanbul, Konya, Aksaray, Karaman, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Sinop, Tokat, Kırıkkale, Gaziantep, Adana, Hatay, Mersin, İskenderun, Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Muş, Şanlıurfa, Hakkari, Siirt, Bingöl,) Türkmenistan vizesine başvuru yapmak isteyenler evraklarını Ankara’daki Happy Turizm ofisimize gönderebilirler. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü yapıp, sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan Türkmenistan vize başvurunuzu yapacaktır. Vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu adresinize kargo aracılığıyla gönderecektir. bilgi@happyturizm.com adresimizden yetkilimizle iletişime geçebilir ve merak ettiğiniz tüm soruları sorabilirsiniz.

Türkmenistan Vizesi Başvuru Formu

Türkmenistan vizesi için gerekli olan bir diğer önemli evrak ise Türkmenistan Vize Başvuru Formudur. Bu formun İngilizce ve Türkçe olarak eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formu doldururken büyük harf ve tükenmez kalem kullanmalısınız. Türkmenistan konsolosluk yetkilileri bu form sayesinde başvuru sahibi hakkında bilgi sahibi olduğundan formdaki bilgilerin eksik ve gerçeğe aykırı olmaması gerekir. Aksi takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir ya da vize işlem süreniz uzayabilir. Ayrıca vize yetkilisinin Türkmenistan Vize Başvuru Formu’nda beyan ettiğiniz bilgilerin ispatı için belge sunmanızı isteyebileceğini unutmayınız.  Başvuru formunda kişisel bilgileriniz yanı sıra, Türkmenistan seyahatinize ilişkin sorularda (seyahat amacınız, seyahat tarihleriniz ve masraflarınızı nasıl karşılayacağınız gibi) yer almaktadır. Vize başvuru formunu doldurduktan sonra ilgili kısmına fotoğrafınızı ekleyip, imzaladıktan sonra formu başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Türkmenistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Türkmenistan Vize başvuru süreci biraz uzun ve karmaşıktır. Başvurunuzun red ile sonuçlanmaması için seyahat amacınıza ve vize türünüze uygun evrakları eksiksiz hazırlayıp sunmanız gerekmektedir. Kişisel durumunuza uygun evrak listesiyle ilgili güncel bilgileri öğrenmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz. Yazımızın devamında Türkmenistan vizesi için gerekli evrakları sizler için derlemeye çalıştık.

Türkmenistan vizesi için gerekli evraklar vize türüne göre değişiklik göstermektedir.

Türkmenistan Vize Türleri

  • 1. Diplomat Vize (DP)
  • 2. Hizmet Vize (OF)
  • 3. Ticaret Vize (BS)
  • 4. İşçi Vize (WP)
  • 5. Özel Vize (PR)
  • 6. Öğrenci Vize (ST)
  • 7. Turistik Vize (TU)
  • 8. Transit Geçiş Vize (TR)
  • 9. Sağlık tedavi Vize (HL)
  • 10. Sürücü Vize (DR)
  • 11. Çıkış Vize (EX)

Türkmenistan vizesi için hazırlanması gereken ilk evrak, Türkmenistan Devleti Göç Servisi’nden alınan davetiyedir. Başvuru sahibi ayrıca seyahat bitiminden itibaren en az 1 yıllık geçerliliği olan pasaportun orijinali ve renkli fotokopisi, 2 adet 3x4 cm ebatlarında fotoğraf ve vize başvuru formunu doldurmalıdır. Pasaportunuzun süresi ne kadar uzun olursa bu vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayacaktır. Başvuru sahibinin Türkmenistan seyahatine yetecek kadar parası olduğunu banka hesap dökümü ile ispatlayabilmesi gerekir.

Öğrenci vizesi başvurularında; Türkmenistan’daki üniversiteden alınmış davetiyenin aslı ve fotokopisi, Lise diploması ve transkriptinin aslı ve fotokopisi, Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış sağlık kurulu raporunun aslı ve fotokopisi.

Sağlık seyahat sigortası; Doğum Kayıt Örneğinin aslı ve fotokopisi istenmektedir. Türkmenistan transit vize başvurusu yapacak şoförlere tek girişli, çift girişli veya çok girişli transit vize verilebilmektedir.

Bunun için başvuru sahibinin:  Uluslararası yük ve yolcu taşımacılığını yapan firmadan lisans belgeleri ve başvuru dilekçesi ve Türkmenistan topraklarından geçişin transit olarak yapılacağını kanıtlayan bir seyahat belgesi sunması gerekir.

Turistik vize başvurularında ise; Türkmenistan seyahatinin turistik bir amaçla gerçekleştirileceğini kanıtlayan belge (turistik seyahat belgesi veya bir turizm Acentası ile turistik hizmetlerden yararlanılması amacıyla imzalanan bir sözleşme) beyan edilmelidir.

Ticari vize başvurularında ise; şirket antetli kağıdına seyahat amacını ve tarihlerini belirten bir Vize Talep Dilekçesi yazılmalıdır.

Türkmenistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Türkmenistan vize işlemleri, başvuru sırasında sunulması zorunlu olan Türkmenistan Göç Servisi onaylı davetiyenin 10-20 iş günü içerisinde gelmesi nedeniyle uzun sürmektedir. Türkmenistan vizesi tüm evrakların eksiksiz hazırlanıp konsolosluk ya da büyükelçiliğe teslim edilmesinden sonra ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Davetiyenin beklenmesi, ek evrak talebi, resmi tatiller ve yoğunluk gibi faktörler söz konusu olduğunda bu süre yaklaşık 30 günü bulmaktadır. Türkmenistan vizenizin seyahatinizden önce elinizde olmasını isterseniz vize başvurunuzu seyahatinize en fazla 3 ay kala yapabilirsiniz.

Bu arada Türkmenistan seyahatinizi acil gerçekleştirmeniz gerekiyorsa bilgi@happyturizm.com adresimizden yetkilimizle iletişime geçip durumunuzu anlatmanızı tavsiye ederiz. Eğer elinizde davetiyeniz mevcutsa 3 iş günü içerisinde Türkmenistan Acil vizesi alabilirsiniz. Ancak bunun için ekstra ücret ödenmesi (normal ücretin iki katı) gerekmektedir.

Türkmenistan Vize Ücreti 2024

Türkmenistan vize ücretleri, başvuru sahibinin Türkmenistan’da kalma süresi, vize türü ve giriş sayısına göre belirlenmektedir. Türkmenistan vizeleri; tek girişli ve çok girişli olarak ikiye ayrılmaktadır. Tek girişli vizeler; 10 ve 20 günlük, 1-3-6 ve 12 aylık olarak verilmektedir. Çok girişli Türkmenistan vizeleri de 1-3-6 ve 12 aylık olarak alınabilir. Türkmenistan vizesi ile ülkede 60 gün içerisinde en fazla 15 gün kalınabilmektedir.

Vize işlemlerinin tamamlanabilmesi için vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Vize türünüze göre ödemeniz gereken ücretle ilgili detaylı bilgiyi bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek öğrenebilirsiniz. Yetkilimizin size göndereceği mailde yer alan tutar vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi şahsen ofisimize gelerek verebileceğiniz gibi yetkilimizin size vereceği banka hesap numarasına da yatırabilirsiniz. 7 – 16 yaş arasındaki çocuklar  Türkmenistan vize işlemleri harçlarının yüzde 50’sinden muaf tutulmaktadır.

Bu arada Türkmenistan vize başvurusunda zorunlu olan davetiyeniz elinizde mevcut değilse bu durumla ilgili yetkilimizi bilgilendirebilirsiniz. Yetkilimiz davetiye ile ilgili size yardımcı olacaktır. Eğer Türkmenistan vizesin red ile sonuçlanırsa vize ücretiniz geri iade edilmeyecektir.

Türkmenistan Vizesi Reddi

Türkmenistan vize ücretini ödemiş olmanız ya da evraklarınızı eksiksiz teslim etmeniz vizenizin olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmez. Vize yetkilisi başvurunuzu reddedebilir ve red sebebini açıklama zorunluluğu yoktur. Vizeniz eksik evrak, maddi imkânınızın yetersiz bulunması,  vize yetkilinizin vize sürenizin bitiminde Türkmenistan’dan ayrılacağınıza ikna olmaması  gibi nedenlerle reddedilebilir.

Türkmenistan Vizesi İçin Yapılması Gerekenler

Yıpranmış ve eski pasaportlarla vize başvurusu yapmayın. Çünkü vizeniz onaylanış olsa bile yıpranmış pasaportla Türkmenistan’a girişinize izin verilmeyecektir.

Türkmenistan’da kalış süreniz 3 günden fazla ise konakladığınız yerin Türkmenistan Göç Servisi’ne başvurarak kayıt yaptırmalısınız. Kayıt yaptırdığınız ilin dışına çıkacaksanız Göç Servisi’ne bilgi vermelisiniz. Bu kurallara uymayan kişilere Türkmenistan’dan çıkışları sırasında sınırda para cezası uygulanmakta hatta Türkmenistan’a giriş yasağı konmaktadır.

Transit vize ile Türkmenistan’a gidenler bu ülkede en fazla 5 gün kalabilmektedir.

TIR şoförleri, Türkmenistan’da şirketin başvurusu üzerine 6 ay geçerli, çok  girişli, 15 gün ikamet süreli vize alabilmektedir. Eğer Türkmenistan’da kalış süreleri 5 günü aşarsa Türkmenistan Göçmen Servisi’ne başvurarak süreyi uzatmaları gerekir.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek