Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Kuveyt Vizesi Vize işlemleri

Kuveyt Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Kuveyt Vizesi

Kuveyt Vize İşlemleri, Kuveyt vize İstiyor Mu, Kuveyt Vizesi
Değerli Ziyaretçimiz, Kuveyt Vizesi 2024 yılı güncel bilgilendirmeleri içeren sayfamıza hoş geldiniz.

Sayfamızın devamlında,

Kuveyt’e vize gerekli mi?

Kimlerin Kuveyt Vizesi almaları gerekir, kimlerin gerekmez?

Kuveyt Vize ücreti ne kadar?

Kuveyt Konsolosluk Harcı ne kadar?

Kuveyt’te kapı vizesi var mı?

Kuveyt Vizesi Alınabilir mi?

Kuveyt Vizesi Kaç Günde Çıkar?

gibi soruların yanıtını veriyor olacağız.

Kuveyt Hakkında

En son açıklanan verilere göre 4,5 milyon nüfusa sahip olan Kuveyt’in başkenti, yine aynı adı taşıyan Kuveyt şehridir. Parlamenter Monarşi ile yönetilen ülkenin para birimi ise Kuveyt Dinar’ıdır. 
Ülke para biriminin yüksek değerli oluşu, tüm dünya iş insanlarını ticari gerekçelerle Kuveyt’e çekmekte. Bu kapsamda ticaret yapmak isteyen Türk İş İnsanları ve temsilcilerinin sıklıkla seyahat ettikleri Kuveyt, çok sayıda iş fırsatına da ev sahipliği yapıyor. Bu aşmada akıllara gelen ilk soru, Kuveyt için vize gerekip, gerekmediği.

Türk Vatandaşlarına Kuveyt Vizesi Gerekli midir?

Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Kuveyt’e giriş yapabilmek için vize almaları gerekir. Yeşil, Gri ya da Siyah pasaport sahipleri ise vize almaları gerekmeden, 90 güne kadar Kuveyt’te kalabilirler. 

Borda pasaport sahibiyseniz ve Kuveyt’e gitmeyi planlıyorsanız, gerekçeniz ister Turistik isterse Ticari olsun, vize almak zorundasınız. Bu vizeyi almanın iki yolu mevcut. Birincisi, Kuveyt Uluslararası Havalimanında geçerli olan Kapıda Vize yöntemi ile edinmek. Ülkeye uçuş gerçekleştirdikten sonra sınırda vize talep edilen bu yöntem pratik gibi görünse de aslına çok sayıda riski barındırmakta. 

İlk olarak, havaalanında fazladan vakit harcamanıza sebebiyet verir. Hemen hemen tüm araştırmalarda, Dünya’nın en kötü havalimanları arasında gösterilen Kuveyt Uluslararası Havalimanında bu durum can sıkıcı olabilir. Diğer bir risk ise çeşitli sebeplerden vize edinememe durumudur. Sistemsel sorunlar ya da diğer gerekçeler buna neden olabilir. Bu durumda ülkeye geri gönderim söz konusu olmakta. Uçak biletlerinin mevcut ücretlerinin yüksek oluşu bu riskleri dikkate alma gerekliğini ortaya koymakta. İkinci opsiyon ile seyahat öncesine Kuveyt Elektronik Vizesi almak.

Kuveyt E-Vizesi Nedir?

Kuveyt Elektronik vizesi, klasik vizenin özelliklerini taşıyan fakat pasaporta yapıştırılmayan bir vizedir. PDF dokümanı halinde oluşan Kuveyt Elektronik Vizesinin alınmış bir çıktısı ile pasaport, sınır görevlilerine gösterilecek ülkeye giriş yapılır. Klasik vizeye nazaran elektronik vizelere daha hızlı ve daha az evrak ile alınabilir. Kuveyt Elektronik Vizesi için de benzer durum söz konusudur. Tek bir belge ile alınan elektronik vizeyi hızla edinebilirsiniz. Vize başvuruları Kuveyt'in Türkiye'deki temsilcilikleri olan Kuveyt Ankara Büyükelçiliği ya da Kuveyt İstanbul Başkonsolosluğu tarafından değil, doğrudan Kuveyt'te bulunan Göçmenlik Ofisi tarafından değerlendirilir.

Kuveyt Elektronik Vizesi ile 30 Gün içinde Ülkeye girebilir, giriş yaptıktan sonra 90 gün kalabilirsiniz. Vize çıkış süresi genellikle 1 iş günüdür.

Kuveyt E-Vizesi Nasıl Alınır?

Kuveyt e-vizesini almak son derece basit ve pratiktir. Pasaportunuzun ilk sayfasına ait görüntünün bilgi@happyturizm.com adresine mail atabilir ya da 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşarak, gerekli bilgilendirmeleri talep edebilirsiniz.
Ardından uzmanlarımız işlemleri başlatarak mümkün olan en kısa sürede vizenizi edinmenizi sağlayacaklardır. Gelen vize size PDF formatında mail olarak iletiliyor olacak.

Kimler Kuveyt Elektronik Vizesi Alabilir?

Şuanda 51 ülke vatandaşı Kuveyt vizesini online olarak alabilirler. Bu ülkeler şu şekildedir:

  • Almanya - Hırvatistan - Macaristan
  • Andora - Hollanda - Malezya
  • Avustralya - İrlanda - Malta
  • Avusturya - İspanya - Monako
  • Belçika - İsveç - Norveç
  • Bhutan - İsviçre - Polonya
  • Birleşik Krallık - İtalya - Portekiz
  • Brunei - İzlanda - Romanya
  • Bulgaristan - Japonya - San Marino
  • Çek Cumhuriyeti - Kanada - Sırbistan
  • Çin - Kıbrıs - Singapur
  • Danimarka - Komboçya - Slovakya
  • Estonya - Laos - Slovenya
  • Finlandiya - Letonya - Türkiye
  • Fransa - Lihtenştayn - Ukrayna
  • Güney Kore - Litvanya - Yeni Zellanda
  • Gürcistan - Lüksemburg - Yunanistan

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek