Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Turistik Vize Için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bulgaristan Schengen Vizesi Için Gerekli Evraklar 2024

1. Mesleki durumunuzu gösterir belgeler

1.a. Sirket sahibi iseniz; Sirketinizin antetli kagidina kaseli imzali vize talep dilekçesi, vergi    levhasi fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alinmis), imza sirküleri fotokopisi,

1.b. Sirket çalisani iseniz; Sirketinizin antetli kagidina kaseli imzali vize talep dilekçesi, vergi levhasi fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alinmis), imza sirküleri fotokopisi, ise giris bildirgesi, son 3 aylik maas bordrosu

1.c. Emekli iseniz; E- Devlet üzerinden barkodlu emeklilik belgesi

1.d.Kamu çalisani iseniz; Ise giris bildirgeniz, barkodlu sgk dökümünüz, son 3 aylik maas bordrosu, çalisma ve izin yazisi, Isveren tarafindan antetli kagida yazilmis kaseli imzali yazi 

1.e.Ögrenci iseniz; Ögrenci belgesi, anne veya babadan sponsorluk dilekçesi ve kimlik kopyasi ile birlikte hangi meslek durumuna bagli ise 7a , 7b, 7c, 7d siklarindan birine ait evraklar hazirlanacaktir.   Resit degilseniz; 18 yas alti çocuklar için anne ve babasiyla birlikte seyahat edecek olsalar dahi noter tasdikli, orijinal muvafakatname belgesi sunulmalidir.

1.f. Çalismayan / Ev hanimi iseniz; Aile fertleriniziden 1.derece akrabaniz sizlere sponsor olabilir. Sponsor olacak kisinin kimlik kopyasi ve sponsorluk dilekçesi ile birlikte hangi mesleki duruma bagli ise 4a , 4b, 4c, 4d siklarindan birine ait evraklar hazirlanacaktir. 

1.g Sözlesmeli Çalisan iseniz;  Sirketinizin antetli kagidina kaseli imzali vize talep dilekçesi, vergi levhasi fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alinmis), imza sirküleri fotokopisi, noter tasdikli is sözlesmesi.

2. Gelirinizi gösterir evraklariniz: Banka Hesap Dökümü Asli (Içerisinde en az 50.000 TL bakiyesi olan, bankadan kaseli imzali, son 3 aya ait ve bankanin imza sirküleriyle birlikte alinmis), Var ise gayrimenkul tapu fotokopisi ve araç ruhsati

3.Yolculugunuza iliskin evraklar: Hotel kaseli imzali confirme edilmis hotel rezervasyonu (Seyahat edecek kisinin isim soyisim ve seyahat tarihlerini içeren, Konsolosluk gerek gördügü takdirde hotelinizden ödendi makbuzu talep edebilir.)
Uçak rezervasyonlari ya da öngörülen ulasim aracina iliskin kanitlayici belgeler.

4.Kisisel evraklariniz / E-devletten alinabilecek evraklar : Tam Vukuatli Nüfus Kayit Örnegi (E-devletten "Nüfus Aile’’ seçilerek alinmis),Tarihçeli ikametgah, Barkodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Pasaport (Vizenin sona erme tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliligi olan) , 2 Adet Biometrik Fotograf (3.5x4.5mm, arka fon beyaz olmali ve 6 aydan eski olmamali. Bayanlarin fotograflarinda yüz hatlarinin, boyun ve kulaklarla birlikte görünür olmasi gerekmektedir), Kimlik Fotokopisi

Bulgaristan 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle Schengen kapsaminda vize vermektedir. Bulgaristan turistik vizesi basvurunuzu dogru evrakla, kolaylastirilmis islem hizmetimizden faydalanarak gerçeklestirebilirsiniz. Bulgaristan vize basvurusu için gerekli en güncel evraklari sizlere yazili yönlendiriyoruz. Evraklarinizi ofisimize kargo/kurye ile ilettikten sonra kontrol edilerek dosyaniz tam oldugu takdirde sizlere parmak izi alinmasi için randevu almaktayiz. Parmak izinizi verdikten sonra islem süreciniz tamamlandiginda bizler tarafindan bilgilendireceksiniz.

Bulgaristan Turistik Vize Basvuru Ücretleri 2024

  • Bulgaristan Vize Harci 2024 yili için 80€ dur.
  • Bulgaristan Vize Basvuru Ücreti 2024 yili için 30€ dur.
  • Bulgaristan Vize Danismanlik Bedeli 2024 yili için 100€ dur.
  • Bulgaristan Vize VIP Basvuru Ücreti 2024 yili için 50€ dur.
  • Bulgaristan Vize Mobil Basvuru Ücreti 2024 yili için 150€ dur.
  • Bulgaristan Vize Premium+ Hizmeti 2024 yili için 200€ dur.

Bulgaristan Turistik Vize Basvuru Adimlari 2024

1. Vize basvuru evraklarinizi kargoyla bize gönderin
 Kolay Bulgaristan vize basvurusu yapmak içina mesleki durumunuza göre kategorize edilmis evraklarinizi kargo ile ofisimize ulastirabilirsiniz.

Türkiye’nin hangi sehrinde yasiyor olursaniz olun yukarida yer alan evraklari kargo/kurye ile veya sahsen Istanbul ofisimize göndererek Bulgaristan vize islemlerinizi baslatabilirsiniz. Evraklarinizin son kontrolleri yetkililerimiz tarafindan yapildiktan sonra parmak izi verebilmeniz için sizleri davet edecek. Parmak izinizi verdikten sonra vize basvurunuzu sizin adiniza tamamlamaktayiz.

2. Belgelerinizi kontrol edip sizi geri arayalim
Bulgaristan turistik vize evraklariniz elimize ulasir ulasmaz yetkililerimiz kontrollerini yapacaktir. Belgeleriniz arasinda eksik, yanlis ya da güncel tarihli olmayanlar varsa sizi telefonla arayarak ya da e-mail yoluyla haberdar edeceklerdir. Eksik evraklarinizi tamamladiktan sonra parmak izi verebilmeniz için randevu alinacaktir.

3. Parmak izi uygulamasi bulunmaktadir
Bulgaristan Konsoloslugu vize basvurusu için kisilerden 01 Mart 2024 tarihinden itibaren parmak izi talep etmektedir. Bu nedenle vize islemleri sirasinda Konsolosluga ya da Büyükelçilige parmak izi vermek için gelmeniz gerekmektedir. Evraklarinizi ofisimize kargoyla göndermeniz halinde yetkililerimiz en hizli sekilde vize almaniza yardimci olacaklardir.

4. Bulgaristan vize ücretinizi ödeyin
Bulgaristan vizeniz ile ilgili ödeme adimini gerçeklestirebilmek için size atilan maildeki fiyat teklifine istinaden temsilcinizle görüserek ödeme bilgilerimize ulasabilirsiniz.

Euro bazindaki bulgaritsan vize ücretini TL bazinda hesaplarimiza yatirabilirsiniz. 

5. Pasaportunuzun durumunu ögrenin
Bulgaristan turistik vize basvurunuzu yaptiktan sonra yetkililerimiz islemlerinizi ve dosyanizin durumunu takip etmeye devam edecektir. Bizi arayarak vizenizin durumuyla ilgili bilgi alabilirsiniz. Vize islemleriniz sonuçlanir sonuçlanmaz yetkililerimiz sizi arayarak bilgilendirme yapacaktir.

6. Pasaportunuzu size gönderiyoruz
Bulgaristan vize islemlerinizin sonuçlanmasinin ardindan, konsolosluk tarafindan vizeniz islendikten sonra pasaportunuz ofisimize gelmektedir. Isterseniz sahsen ofisimize gelerek pasaportunuzu teslim alabilirsiniz. Dilerseniz de yetkililerimizden, vereceginiz is ya da ev adresinize pasaportunuzu posta yoluyla göndermesini talep edebilirsiniz.

7. Vizenizi kontrol edin
Pasaportunuzu aldiktan sonra ülkeye seyahatiniz sirasinda kötü bir sürpriz yasamamak için vizenizin üzerindeki bilgileri kontrol etmeyi unutmayin. Vizenin üzerindeki fotografin size ait olup olmadigini, adiniz ve soyadinizin dogru yazilip yazilmadigini, vize baslangiç ve bitis tarihlerinizin dogru olup olmadigini, vizenizin kaç girisli oldugunu dikkatlice inceleyin. Eger vizenizde bu saydigimiz maddelerden biriyle ilgili eksiklik veya yanlislik oldugunu düsünüyorsaniz, vakit kaybetmeden yetkililerimizi arayin. Yetkililerimiz düzeltmeler için de size yardimci olmaya devam edeceklerdir.

Bulgaristan Turistik Vizesi Kaç Günde Çikar?

Bulgaristan turistik vizesi ortalama olarak 10 is gününde sonuçlanmaktadir. Eger acil bir isiniz çikar ya da hasta bir yakininizi ziyaret etmeniz gerekirse daha kisa sürede, Bulgaristan acil vize alabilmek için yetkililerimizi arayabilir, aciliyet durumunuzun sebebini belirterek yetkililerimizden destek talep edebilirsiniz. Bulgaristan turistik vize basvurularinizi seyahat tarihinizden en az 15 gün önce yapmanizi öneririz. Herhangi bir aksilik yasanmasi halinde islemleriniz uzayabilir ve vizeniz seyahat tarihinize yetismeyebilir.

Uzun süreli seyahat etmek isteyen ve vizesini uzun süreli talep etmek isteyen yolcularimiz yetkililerimizle iletisime geçerek bu konuda danismanlik hizmeti alabilirler. 

Bulgaristan Turistik Vize Süresi

Bulgaristan turistik vize süresi 10 gündür. Bulgaristan turist vizeniz tek girisli ise Bulgaristan’a giris yaptiktan sonra Türkiye’ye geri dönüp 10 gün içerisinde tekrar Bulgaristan’a gitmek isterseniz girisinize izin verilmeyecektir. Ülkede daha uzun süreli konaklamak istiyorsaniz ticari ya da ziyaret vizesine basvuru yapmaniz gerekmektedir. Ayrica istisnai durumlarda örnegin kis sezonunda Turizm Bakanligi’nin onayiyla Bulgaristan’daki kayak merkezlerine gidecek olanlara kayak sezonu boyunca çok girisli turistik vize verilebilmektedir.

Bulgaristan Vizesi UYARILAR!

Vize islemlerine baslamadan önce pasaportunuzun son 10 yil içinde çikmis olmasina ve en az 2 bos sayfasinin bulunmasina dikkat ediniz. Vize basvurunuzda varsa eski pasaportlarinizdaki vize sayfalarinin fotokopilerini de sunmayi unutmayin. Seyahat geçmisiniz, basvurunuzun olumlu sonuçlanmasina katki saglayacaktir.
Bulgaristan turistik vize islemleri sirasinda hazirlayacaginiz evraklarin eksiksiz ve güncel tarihli olmasina dikkat ediniz. Bulgaristan Büyükelçiligi ve Bulgaristan Konsolosluklari Vize Ofisi yetkilileri bu belgelerde ibraz ettiginiz bilgilere bakarak basvurunuzu degerlendireceklerdir. Bu nedenle basvuru sirasinda sunacaginiz belgelerin güncel tarihli olmasina özen gösteriniz.
Bir AB ülkesinden aldiginiz Schengen vizesi ile ilk girisinizi Bulgaristan’a yapmayiniz. Aksi takdirde bir sonraki Schengen basvurunuzda vizenizi dogru kullanmadiginiz için basvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.
Bulgaristan’a seyahat ederken hotel konfirmasyon belgesini, seyahat saglik sigortanizi ve yesil sigortanizi, uluslararasi ehliyetinizi mutlaka yaninizda bulundurunuz. Bulgaristan hudut polisleri gerek Bulgaristan Havaalani’nda gerekse sinir kapilarinda polis bu belgelerinizi göstermenizi isteyebilir. Bu gibi durumlara karsi hazirlikli olmak için belgelerinizi seyahatiniz süresince yaninizda bulundurmanizi tavsiye ederiz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek