Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Cezayir Vizesi Vize işlemleri

Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

Cezayir vize başvurularınızı hemen başlatmak için 0(312) 419 56 41 numaralı destek hattımıza bağlanabilirsiniz. 
Sizler için sayfamızın devamında seyahatiniz öncesinde Cezayir vizesi alabilmeniz için yapmanız gerekenleri, Cezayir vize türleri, vize başvuru ve vize reddi hakkında merak edilenleri derledik. Bilgilendirme amaçlı olarak sizlerin ilgisine sunulan sayfamızdan faydalanarak Cezayir vize başvuru sürecinizi Happy Turizm ile başlatabilirsiniz.
Cezayir’e yapacağınız tüm seyahatlerinizde vize alarak seyahat etmeniz zorunludur. Cezayir için geçerli bir kapı vize uygulaması yoktur.
Happy Turizm olarak, Türkiye’nin bütün bölgelerini kapsayan organizasyon alt yapısı ile Cezayir’e yapacağınız seyahatlerinizde sizlere tüm vize sürecinde destek sağlamaktayız.

Cezayir Vize Türleri

Happy Turizm Services aracılığıyla;

  • Cezayir Cezayir Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi,
  • Cezayir Turist Vizesi
  • Cezayir Ticari (Affairs) Vize (iş ve fuar ziyareti)
  • Cezayir Çalışma (Travail) İzni

başvurularınızı hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz.

Cezayir Vizesi

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında tam olarak vize muafiyeti yoktur. Cezayir’in Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu turistik, ticari, aile ziyareti ve çalışma amacı ile ülkelerine gitmek isteyen Umuma Mahsus pasaport sahibi (Bordo) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Cezayir vizesi almalarını istemektedir. Cezayir Büyükelçiliği ve Cezayir Konsolosluğu, Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah/Kırmızı) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, azami 90 günle sınırlı Cezayir seyahatleri için vize muafiyeti uygulamaktadır.

Cezayir’in tarihi ve turistik yerlerini görmek, aile ziyareti yapmak veya ticari bir maksatla Cezayir’e seyahat etmek istiyorsanız, seyahat amacınıza uygun olacak şekilde vize başvurusu yapmanız gereklidir.

Turistik veya ticari amaçlı kısa süreli vize taleplerinde, kimlik ve pasaport gibi kişisel evraklar genel olarak ortak olmakla birlikte, başvurulan vize türüne göre bazı farklılık gösterebilmektedir. Cezayir’e yapacağınız seyahatiniz öncesinde, konsolosluğun istemiş olduğu evrakları, eksiksiz ve doğru bilgilerle hazırlamanız gerekmektedir. Hazırlanan evraklar vize başvuru dosyası halinde düzenlenerek, değerlendirme için konsolosluk vize merkezine teslim edilmelidir.

Cezayir Vizesi Başvuru Formu

Cezayir vize başvuru formu başvuru evraklarının arasında en önemli evraklardan birisidir. Cezayir konsolosluğundan vize talebinde bulunduğunuzu gösteren resmi bir belgedir. Cezayir vize işlemlerinin ilk adımını oluşturan bu form, Türkçe veya İngilizce olarak doldurabilmektedir.

Konsolosluk başvuru formu aracılığıyla sizden kişisel kimlik bilgilerinizi, aile bilgilerinizi, seyahat amacınızı ve seyahat tarihleri ile ilgili bilgileri talep etmektedir. Cezayir vize başvuru formunu kimlik bilgileriniz ve seyahatinizle ilgili doğru bilgilerle doldurmanız, başvurunuzun akıbeti açısından çok önemlidir. Cezayir Konsolosluğu, vize başvuru formu ile beyan etmiş olduğunuz bilgiler üzerinden başvurunuzu değerlendirerek bir karara varmaktadır.

Cezayir vize başvuru formunda beyan etmiş olduğunuz bilgiler ile diğer başvuru evraklarındaki bilgilerin birbiri ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Evraklar arasındaki çelişkili ifadelerin vize başvurunuzun reddedilmesine sebebiyet vermesi mümkündür.

Uluslararası prosedür açısından resmi bir evrak olan Cezayir vize başvuru formu amacına uygun doğru ve güncel bilgiler ile doldurulmalıdır.
Web sayfamızdaki link üzerinden Cezayir vize başvuru formunu kendi bilgisayarınıza indirerek, başvuru öncesinde ön bilgi sahibi olabilirsiniz. Dilerseniz, Happy Turizm çalışma ofisimizi ziyaret ederek, çalışanlarımız tarafından vize başvuru formunuzun usulüne uygun olarak doldurulmasını sağlayabilirsiniz. Ziyaretiniz sırasında müşteri temsilcilerimiz Cezayir vize başvuru süreci ile ilgili sizlere kapsamlı bilgiler vereceklerdir. Cezayir vize başvuru formunun doldurulması hususunda yetkililerimizden destek alabilirsiniz. 

Cezayir Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Tüm vize işlemlerinde olduğu gibi Cezayir vize işlemleri hazırlık sürecinde, yapılacak seyahatin içeriği önemlidir. Vize için istenen evraklar talep edilen vize türüne göre farklılık arz etmektedir.

Cezayir vizesi için istenen evrakların mahiyetini Cezayir Büyükelçiliği belirlemektedir. Şahsi kimlik bilgileri ve pasaport gibi kişisel evraklar genel olarak ortak olmakla birlikte, talep edilen vizenin turistik veya ticari amaçlı olması durumuna göre farklı evrak talep edilebilmektedir.
Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti vizeleri genel olarak sayfamızın sol panelinde bulunan Turistik Vize, Ticari Vize, Ziyaretçi Vizesi, İş/Çalışma İzni başlıkları altında toplamıştır. Cezayir’e seyahat edecek kişilerin seyahat amaçlarına uygun vize başlığı altında başvurusunu yapmaları gerekir.

Cezayir’e yapacağınız seyahatinizde, ihtiyacınız olan Cezayir vizesi için istenen evrakların neler olduğunu, Çağrı Merkezi'niarayarak öğrenebilirsiniz. Dilerseniz bilgi@happyturizm.com mail adresimize yazarak Cezayir vizesi için gereken güncel evrakların listesini isteyebilirsiniz. Happy Turizm Cezayir departmanı olarak sizlere bildirmiş olduğumuz vize evraklarını, eksiksiz ve doğru bilgiler ile hazırlamaya gayret ediniz.
Hazırlamış olduğunuz belgelerdeki, kimlik bilgileriniz, seyahatinizin gidiş-dönüş tarihleri, uçak bileti ve konaklama bilgileri gibi seyahatinizle ilgili evraklar arasında çelişkili ifadelerin olmamasına çok dikkat etmelisiniz. Çelişkili bilgiler içeren, eksik ve hatalı evraklar ile hazırlanmış bir vize başvuru dosyasının Cezayir Konsolosluğu tarafından reddedilme ihtimali yüksektir. Reddedilen bir başvurunun sizlere hem zaman kaybettireceğini, hem de vize sicilinizi olumsuz yönde etkileyebileceğine unutmamalısınız.

Cezayir Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Cezayir vizesi için evrakların konsolosluğa teslim edildikten sonra vize talebinizin değerlendirilerek sonuçlanması yaklaşık 4-10 günlük bir zamanı bulmaktadır. Bu süre kesin olmayıp öngörülen bir süredir. Resmi ve dini bayramlar öncesi konsoloslukta oluşabilecek yoğunluklar bu süreyi etkileyebilmektedir. Ayrıca konsolosluğun ek evrak talebinde bulunması durumlarında da süre uzayabilmektedir. Cezayir vizenize 3 ay önceden başvuru yapabilirsiniz. Konsoloslukta konjoktürel yoğunlaşmaların yanı sıra, ön görülemeyen aksaklıkların da seyahat planınızı etkilememesi için mümkün olan en erken tarihte vize başvurunuzu yapmanızı öneririz.

Cezayir Vize Reddi

Cezayir Konsolosluğu vize kriterleri açısından vize başvurunuzu yetersiz bularak reddedebilir. Bu gibi durumda Cezayir Konsolosluğu evraklarınızı tarafınıza iade edecektir. Aslında bu bir vize reddi değildir sadece bir iadedir. Diğer ülkeler de olduğu gibi vize ücretinin yanması veya bundan sonra yapacağınız cezayir vize başvurularınıza olumsuz yansıması gibi bir durum söz konusu değildir. Konsolosluğun ret gerekçelerini dikkate alarak, eksikliklerinizi tamamlayarak veya hatanızı gidererek yeni bir başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Cezayir vize redlerinde veya evrak iadelerinde vize başvuru formunuzun üzerine Fransızca olarak evraklarının ne gerekçe ile iade edildiğini veya hangi belgelerin yetersiz olduğunu konusunda bir not eklenecektir. Bu notları ve uyarıları dikkate alarak yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz.

Cezayir Vize Başvurusu İçin En Çok Sorulan Sorular

Happy Turizm Cezayir departmanı olarak vize başvuru sürecinizin her aşamasında sizlere profesyonel destek sağlamaktayız. Seyahatinizin amacına göre vize türünüzün belirlenmesi ve buna yönelik evrak hazırlanması görevlerimizin arasındadır. Detaylı bilgi için lütfen yetkililerimizi arayınız.Cezayir vize başvurunuzu seyahat amacınıza uygun olacak şekilde yapmaya çalışınız.

Başvurunuzu, son 10 yıl içerisinde alınmış, güncel halinizi yansıtan, yıpranmamış ve hasar görmemiş bir pasaport ile yapmaya dikkat ediniz.
Cezayir vize başvurusu için kullanacağınız evraklarınızdaki bilgiler, birbirleri ile uyumlu olmalı, hatalı ve eksik evraklarınız bulunmamalıdır. Cezayir vize başvurunuzu mümkün olan en erken tarihte yapmaya gayret etmelisiniz.

Happy Turizm merkezimize, Türkiye’nin bütün illerinden vize başvuru evraklarınızı gönderebilirsiniz.  Happy Turizm Çağrı Merkezi’nden hangi vize merkezine başvurmanız gerektiğine dair bilgi alabilirsiniz. Çağrı merkezimize gelen en çok sorulan soruları sizler için derledik.

Cezayir ticari vizesi kaç günde alınıyor?

Cezayir ticari vizeleri 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Vizeler başvuru gününde başlatılır üç aylık veya 1 aylık olarak alınabilmektedir.

Cezayir ticari vizeler için şahsen gelmek zorunlu mu?

Cezayir vizeleri için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir. Happy Turizm uzmanlarımız başvuru işleme aldırıp sonuçlandığında teslim almada yetkilidir.

Cezayir ticari vizelerinde otel konaklaması ve uçak bileti satın almak gerekiyor mu?

Cezayir ticari vizelerde otel uçak rezervasyonu veya satın alması zorunlu değildir. Vizeler sonuçlanmadan otel uçak alınmasını tavsiye etmiyoruz. Vize sonuçlandığında seyahat ederken yolcular yanlarında otel, uçak, davetiye ile Cezayir’e giriş yapabilir.

Cezayir’e ticari vize alırken nelere dikkat edilmeli?

Cezayir ticari vizesi almak için belediye onaylı resmi davetiye gerekmektedir. Davetiye mail ortamında gelebilir. Cezayir vizelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus vizeler başvuru gününden başlatılır eğer ileri tarihli bir seyahat planlıyorsanız başvurunuzu seyahat gününüze göre planlayıp başvuru yapabilirsiniz.

Cezayir vize ücreti, başvuru süreci hakkında bilgi almak ve başvuru talebi oluşturmak için arayınız: 0(312) 419 56 41

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek