Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Çin Vizesi Vize işlemleri

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Çin Vizesi Nasıl Alınır?

Doğu Asya ülkesi olan Çin Halk Cumhuriyeti’ne ticari, turistik, ziyaret ya da eğitim amacı ile gitmek isteyen tüm Bordo pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Diğer pasaport sahipleri ise 30 gün süreli seyahatlerinde vize muafiyetinden faydalanabilirler.

Hong Kong ve Makau’ya seyahat edecek Türk vatandaşlarının ise Çin vizesiz seyahat edilebilirken Hong Kong ve Makau’dan Çin anakarası için vize almanız mümkün olmayacaktır. Seyahat planınızı Türkiye’den ayrılmadan yapmanız gerekmektedir.

Çin aynı zamanda turizm amaçlı olarak Çin’e seyahat etmek isteyen kişilerin bireysel başvurularına izin vermemektedir. Eğer Çin’e gezme amaçlı bir seyahat gerçekleştirecekseniz grup olarak vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

Çin vizesi başvurularında Türkiye odaklı Ticari manada ciddi bir başvuru yoğunluğu ile karşılaşılmaktadır. Bu sebeple vize işlemlerinize başlamadan tecrübeye sahip bir danışman ya da firma ile yol almanız sizi risk ve olumsuz sonuçlardan koruyacaktır.

Çin Vize İşlemleri

Çin vize işlemleri Ankara’da konumlandırılan Büyükelçilik ve İstanbul’da yetkilendirilen Çin Başkonsolosluğu himayelerinde yürütülmektedir. Karar verme yetkisi ve evraklarınızın araştırılma yetkisi Büyükelçilik yetkililerindedir. Aracı, anlaşmalı firmaların karara etkisi yoktur.  Çin vize evrakları sorumluluğu tamamen size aittir. O sebeple evraklarınızın düzenlenmesinde danışman yardımı almanız önemlidir.

İlk defa Çin vizesine başvuru yapacaksanız, vizenizin çift girişli ya da tek girişli mi istediğinize karar vermeli ona göre başvurunuzu yapmalısınız. Tek girişli bir vize alımında 3 ay süresince 30 gün konaklamanız tanımlanacaktır. Çift girişli de ise her girişinizde 30 gün tanımla nacaktır. 

Size en yakın şubemiz aracılığıyla başvuru bilgilerine ulaşabilir, danışmanlığımızda işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Çin vizesinin size tanımladığı gün sayısı önemlidir. Eğer bu süreyi aşarsanız para ya da hapis cezasına çarptırabilir ve vize ihlalinden Çin Hükümetine bağlı noktalara tüm girişlerinizi de iptal ettirebilirsiniz.

Çin vize işlemleri süreci son değişiklikle beraber daha fonksiyonel bir uygulamaya geçerek standartlarını netleştirmiştir. Değişen vize şartlarına uygun başvurunuz için danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Çin Vize Başvuru İşlemleri

Çin vize başvurusu işlemlerinize başlamadan önce hangi kategori üzerinden evraklarınızı hazırlamanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir.

Çin Vizesi - Kısa Süreli

  • L Tipi Turistik Vize - Çin’e gezi amaçlı gitmek isteyen kişilere verilmektedir, son değişiklikle turistik vize sadece grup başvurularında onay almaktadır.
  • M Tipi Ticari Vize: Çin’e ticari olarak faaliyette bulunmak üzere gitmek isteyen bireyler içindir.
  • F Tipi Yatırımcı Vizesi: Yatırım, ortaklık ya da fizibilite amaçlı seyahatler için oluşturulmuş Çin Vizesidir.
  • G Tipi Transit Vize: Çin’den diğer ülkelere geçiş yapacak kişiler için düzenlenmiştir.
  • X2 Tipi Öğrenci Vizesi: Çin topraklarında 180 günden kısa sürecek eğitim faaliyetlerine katılacak kişiler için oluşturulan Çin Vizesi türüdür.
  • J2 Tipi Basın Mensubu Vizesi: Çin’e mesleki sebeple ve 180 günden kısa ziyaret yapmak isteyen  gazetecilere verilir.
  • C Tipi Mürettebat Vizesi: Uluslararası tren, hava ve deniz araçları mürettebatı ve onların aileleri için verilen vize kategorisidir.
  • Q2 Tipi Aile Birleşimi Vizesi: Çin’de sürekli oturum izni bulunan yabancılar ve Çin’de 180 günden kısa kalmak isteyen Çin vatandaşları  aile fertlerine uygulanan vize türüdür.
  • S2 Tipi Mesleki Eğitim Vizesi: Çalışma ve eğitim nedeni ile Çin’de 180 günden az kalan kişilerin aile fertlerine tanımlanan vize özelliğini taşımaktadır.
  • R Tipi Üst Düzey Yetenek ve Başarıya Sahip Bireyler Vizesi: Çin’in üst düzey yeteneklere ya da acil ihtiyaç duyulan uzman kişilere verdiği vize türüdür.

Çin Vizesi - Uzun Süreli

  • D Tipi - Oturum İzni: Çin Vizesine oturum amaçlı başvuran kişiler için düzenlenen vize kategorisidir. 
  • J1 Tipi Basın Mensubu Vizesi: Çin’de bulunan basın ile ilgili kurumlarda 180 günden fazla süreli çalışacak gazetecilere verilir.
  • Q1 Tipi Aile Birleşimi Vizesi: Çin’de sürekli konaklamak isteyen Çin vatandaşlarının aile üyelerine (anne, baba, eş, çocuk) verilen vize türüdür. 
  • S1 Tipi Mesleki Eğitim Vizesi: Çalışma ve eğitim amacıyla Çin’de 180 (6Ay) günden fazla kalacak kişilerin aile bireylerine verilir.
  • X1 Öğrenci Vizesi: Çin’de 180 günden uzun sürecek eğitim amacıyla kalacak kişilere verilen vize kategorisidir.
  • Z Tipi Çalışma Vizesi: Çin’de çalışmak isteyen kişilere verilir.

Çin Vize başvurusu süresince dikkat etmeniz gereken güncel değişiklikler ya da yeni uygulamalar söz konusu olabilir. Çin vizesi adımlarınıza geçmeden evvel muhakkak güncel durumu kontrol ederek ilerlemelisiniz.

Çin Vizesi Gerekli Evraklar

Çin Vizesi Gerekli Evraklar yukarıda bahsi geçen kategorilerin içeriklerine göre değişmektedir. Çin konsolosluğu vize işlemlerinize başlamadan önce varsa özel durumunuzla alakalı danışmanlarımızla iletişime geçerek bilgi verdiğinizde en net evrak listenizi temin edebilirsiniz.

Çin’e yapacağınız seyahatlerle ilgili vize başvuru işlemlerinizi son değişiklikle online olarak, konsolosluğa gitmeden gerçekleştirebilirsiniz. 

Çin vize belgeleri için en önemli evrak seyahatin amacına uygun hazırlanmış orijinal davetiyenin hazır bulundurulmasıdır. Çin vize başvuru formu gibi asli belge kabul edilir ve usulüne göre düzenlenmeyen bu evrak olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Çin vize başvuru evrakları

Çin Vizesi Ticari kategoride yapılan başvurularda Çin’deki firmadan gönderilen davet mektuplarını kabul etmemektedir. Başvuru sahiplerinin Çin’deki Belediyelerden aldıkları Davetiye Mektubunu dosyalarında sunmaları gerekmektedir.

Pasaport
Orijinal pasaport ve fotokopisi birlikte sunulmalıdır. Pasaportun en az 6 ay geçerliliği olmalı ve seyahatinizde kullanılacak boş vize sayfası bulunmalıdır.

Kimlik Fotokopisi 
Pasaport bilgileri ile aynı bilgilerin olması gerekir. Örneğin, kızlık soyadınızın değişmemesi gibi durumlar başvurunuzun geçersiz olmasına sebep olabilir.

Çin Vizesi Başvuru Formu
Çin Halk Cumhuriyeti’nin belirlediği soruların bulunduğu form eksiksiz ve teyit edilebilir nitelikte doldurulmalıdır. İngilizce ve Çince olarak soruların yer aldığı bu form İngilizce dilinde ve büyük harflerle doldurulmalıdır.

Fotoğraf
Çin vizesi başvurusunda kullanacağınız 2 adet fotoğraf standart vesikalık olacaktır. Güncel halinizi yansıtır fotoğrafınız lekesiz ve fonla renk ayrımı olacak şekilde çekilmelidir.

Çin Vizesi Grup Davetiyesi
Çin’deki yetkili turizm acentelerinden alınması şart olan “Grup Vizesi Davetiyesi” 

Çin Vizesi Bildirim Formu
Çin’deki yetkili acente tarafından gönderilecek formun aslı da dosyanızda bulunmalıdır.

Çn Vizesi Seyahat acentesi Evrakları
Seyahatinizi organize eden Türk Turizm acentesinin resmi evrak ve sertifikaları (Ticaret Odası Kaydı Aslı, Vergi Levhası aslı ve fotokopisi vb.)

Rezervasyon Belgeleri
Çin seyahatinize ilişkin Gidiş-dönüş uçak biletiniz ve otel rezervasyonlarınız ve ayrıntılı tur programı Çin Vizesi başvuru dosyanıza mutlaka eklenmesi gereken Çin Vizesi evraklarındandır.

Diğer Gerekli Evraklar

Çin Vizesi başvuru sahibi Türk resmi heyeti ile yolculuk yapacak bir bordo pasaportlu bir yetkili ise Türkiye’den resmi nota, resmi yazı, Çin’deki yetkili kurumdan Davet Mektubu ya da Davet Onay Mektubu’nun aslı alınarak başvuru yapılmalıdır.
Grup olarak Çin Turistik Vizesine başvuru yapacak kişilerin, Çin’de faaliyet gösteren, yetkili turizm firması/kurumu tarafından düzenlenmiş ‘Turizm amaçlı davetiye mektubu’ aslını başvuru dosyasına eklemeleri gerekiyor.
Aile İçi Birleşim ve Mesleki Eğitim üzerine vize başvurusu yapacak kişiler ise akrabalık bağlarını tanımlayan (Evlilik cüzdanı, doğum belgesi gibi ) belgeleri, ayrıca Çin’den davetiye gönderen kişiye ait kimlik bilgileri ve gidiş/dönüş uçuşları da belirten belgeyi başvuru dosyalarına eklemelidir. Bu vize türlerine Çin vize randevu şartı uygulanmaktadır.
X1 ve X2 Öğrenci vizesine başvuru yapan kişiler kurum kabul bildirisinin aslını ve her sene 2 bin 500 dolar ödediklerini resmi evrakla beyan etmelidirler.
Çin vizesi başvurularında davetiyenin faks, fotokopi ya da bilgisayar çıktısı sunulabilir. Bazı durumlarda Çin konsolosluğu vize yetkilileri davetiyenin aslını görmek isteyebilir.
Çin Aile Ziyaret Vizesi için yönlendirilen davetiye mektubunun gönderen kişi tarafından Çin Belediyeleri resmi makamlarına onaylatılması zorunludur. Bu davetiyede, davet gönderen kişinin ikame ve iletişim bilgileri yer almalıdır. Bu kişiye ait pasaport ve kimlik kartı fotokopileri de göndermelidir.
Çin Vizesi Gerekli Evraklar yukarıda belirtilmiştir. Bu evrak ve davetiye çeşitliliğinin arasında kişisel bilgilerinizin yer aldığı evraklar, Çin Vize ücreti ödendi belgesi, mesleki evraklar ayrıca tanzim edilmelidir. Mesleğinize ve kategorinize göre evrak listeniz için lütfen danışmanlarımızla irtibata geçiniz.

Çin Vize Ücreti 2024

Çin vize ücreti 2024  tarifesi Çin Büyükelçiliği tarafından belirlenerek kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Kategori seçiminiz ve seyahatinizin süresi Çin vize ücretinizi belirleyecektir. 

3 aylık iki girişli Çin Vizesi ücreti 87 Dolar olarak belirtilmektedir. Ancak kişisel özel durum, seyahat sebebiniz gibi ayrıntılar ödeyeceğiniz vize harcını etkileyecektir. Çin Vizesi ücreti 2024 kişiye özel hesaplama için danışmanlarımızdan bilgi alınız.

Çin vize fiyatları yıl bazında değişiklik gösterecektir. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz özel şartlar, seyahat sebepleri, giriş/çıkış sayısı ve benzeri farklılıkların ücretinizi etkileyeceğini unutmayın.

Çin Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Çin vizesi başvurunuz dosyanız sisteme dahil edildikten sonra 8-10 iş günü sürmektedir. Her iki ülkenin resmi tatillerini de göz önünde bulundurarak başvuru yapmanızı öneriyoruz. Ayrıca istisnai olarak ortaya çıkabilecek teknik arıza, diplomatik ya da sağlık, güvenlik gibi sebeplerle de başvuru merkezlerinin kapalı olabileceğini unutmayınız. Güncel durum hakkında son bilgileri danışmanlarımızdan öğrenebilir, sizin için en uygun başvuru tarihini iş birliğimizle oluşturabilirsiniz.

Çin Vizesi için dikkat edilmesi gereken konular

Hong Kong’a gidip tekrar Çin’e dönmek isterseniz vizenizin çift girişli olması gerekmektedir. 
Çin üzerinden diğer ülkelere geçişlerde, havaalanı sınırından çıkılmadığınız sürece 24 saat süresince vizeden muaf olursunuz. Eğer bu süreyi aşacaksa vize almanız gerekecektir.
Çin topraklarına girişinizi takip eden 24 saat içinde konaklayacağınız adresi bulunduğunuz şehirdeki Kamu Güvenliği Müdürlüğü’ne bildirmelisiniz. Otelde konaklayacaksanız bu görevi oteliniz yerine getirecektir.
Çin’e eğitim ya da çalışmak için 6 ayı geçen seyahatleriniz için Çin Büyükelçiliği tarafından onaylanan bir sağlık belgesi beyan etmeniz gerekecektir.
Son olarak, Çin vizesi ile girişlerinizde pasaportunuzu veya fotokopisini muhakkak yanınızda taşımalısınız. Bu şart 16 yaşını geçen her birey için geçerlidir. Yanınızda olmayan pasaportunuz size para cezası olarak dönebilir, gözaltına dahi alınabilirsiniz.
Eğer pasaportunuzu çaldırır ya da kaybederseniz Türk Büyükelçiliğine gitmeniz gerekecektir. Çin makamları geçerli pasaport ya da seyahat belgesi olmayan yabancıların uçuşlarını kısıtlamıştır. Bu sebeple pasaportunuzu kaybettiyseniz bir gün süren tren yolculuğuyla Pekin'e gitmeniz gerekecektir.

Çin Vize Reddi

Çin vize reddi karşılaşabileceğiniz olası bir sonuçtur. Vize alımı her ne kadar sadece bürokratik bir işlem olarak gözükse de işlemlerin incelenme esnasında her iki ülkenin yasaları, sizin kişisel davranış alışkanlıklarınız ve hatta uluslararası vize kurallarına olan saygınız önem arz etmektedir. 

Ret Konuları

  • Çin vize evraklarınızda yaptığınız yanlış beyan,
  • Güncel olmayan evrak,
  • Daha önceki seyahatlerinizde güven sağlayamamış olmanız,
  • Vize tarihlerinize uyumlu davranmamış olmanız,
  • Başvuru formunda verdiğiniz beyanla istenen evraktaki ibrazların birbirini tutmaması,
  • Yanlış kategoriye ait evrak vermeniz, 
  • İmza, evrak, davetiye eksikliği gibi sebeplerle başvurunuza ret alabilirsiniz.

Çin vizesi ne kadar?, Neden Çin Vizesi başvuruma ret aldım? Çin vizesi başvurumu nasıl yapmalıyım? Çin vize başvurumun sonucunu nasıl öğrenirim? Gibi tüm sorularınıza Happy Turizm Çin Vizesi ülke danışmanlarımız cevap verecektir. Vize sürecinde alacağınız riski azaltmak, zaman tasarrufu sağlamak ve olumlu sonuç almak için olumsuzlukları asgari düzeyde tutmak isterseniz danışmanlarımız ve operasyon ekibimiz sizlere yardımcı olacaklardır.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek