Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yemen Vizesi Vize işlemleri

Yemen Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yemen Vizesi Nasıl Alınır?

Yemen’e yapacağınız turistik, ticari ya da aile ziyareti amaçlı seyahatleriniz için Yemen vizesi almak durumundasınız. Yapacağınız seyahat amacının vize türü ile uyumlu olması önemli bir aşamadır. Yemen vizesi için başvuru işlemlerinde gerek olan evraklar hazır bulunmalı ve hatasız, doğru bilgilerle yol alınmalıdır. 

Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yemen vizesine başvuru yapmaktadırlar. Hizmet (Gri) pasaportu, hususi (yeşil) pasaport ve diplomatik(siyah) pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise vize başvurusu yapmak zorunda değildir.

  • Yemen seyahat işlemlerinde ibraz edilmesi gereken evraklarla ilgili güncel evrak listesini web sitemizden temin edebilir ya da sayfamızda bulunan iletişim bilgilerini kullanarak, telefonla arayarak ya da bilgi@happyturizm.com mail adresine e-posta göndererek bize ulaşabilirsiniz.
  • Bize telefonla ulaşmanız durumunda Yemen seyahatinizde sunmanız gereken evrak listesini sizinle e-posta yoluyla paylaşacağız.
  • Yemen seyahatinizi kolayca gerçekleştirmek için belgelerinizi hazırladıktan sonra seyahatiniz için gittiğiniz havaalanında ülkeye direkt giriş yapabilirsiniz.

Yemen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yemen vizesi için gerekli evraklar, seyahat amacında belirtilen durumlara göre hazırlanmalı ve istenen ek belge ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Pasaportunuzun, seyahati bitiş tarihinden sonra 6 ay geçerli olması gereklidir. Yemen vizesi başvurusunda pasaporta işlenmesi için, 2 sayfa boş bırakılmalıdır. Yemen Konsolosluğu belirtilen evrak listesinin haricinde ek belgeleri de isteyebilir. Başvuru sonuçlarının uzaması durumunda, Yemen Konsolosluğunu işlemlerinin özel ve resmi günlere denk gelme ihtimalini göz bulundurmalısınız. Yemen vizesi için sizden istenen evraklar Yemek ticari vize ve Yemek turistik vize olarak ayrılır. Bu durumlarda istenen begelerde farklılık görülmesi olağandır.

Yemen ticari vizesi için gerekli evraklarda belirtilen belgeler yer almalıdır.

Seyahat bitim tarihinden sonra en az 6 ay geçerli olacak pasaportunuz ile 3 adet fotoğrafınız ile,
Yemen vizesi için bilgilerinize gerek duyulan ve doldurulması gereken 2 adet form,
İlk üç sayfa ve son sayfa olmak üzere pasaport fotokopisi,
Çalışan kişiye şirketi tarafından verilen şirket antetli kağıda dilekçe gereklidir. Kişinin bilgileri ve pasaport numarası dilekçe içinde doldurulacak olan yerdir. Gazete sicil ve imza sirküsü, vergi levhası şirket evrakları için gerekli olmaktadır.
Durumunuza ilişkin gidiş dönüş bilet rezervasyonu Yemen vizesi başvurularında aranılan evraklardandır.

Yemen turistik vizesi için  gerekli evraklarda belirtilen belgeler yer almalıdır.

Seyahat bitim tarihinden sonra en az 6 ay geçerli olacak pasaportunuz ile 3 adet fotoğrafınız ile,
Yemen vizesi için bilgilerinize gerek duyulan ve doldurulması gereken 2 adet form,
İlk üç sayfa ve son sayfa olmak üzere pasaport fotokopisi,
Muhtarlıktan alınan güncel tarihli ikametgâh,
Sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu,
Durumunuza ilişkin gidiş dönüş bilet rezervasyonu Yemen vizesi başvurularında aranılan evraklardandır.

Yemen Vizesi Nasıl Alınır?

Yemen vizesine sahip olmak için başvurularınızın doğru ve hatasız bir şekilde yapılması önem taşır. Bu anlamda size belirtilen vize başvuru evraklarına uygun olarak hazırlayacağınız belgelerin istenilen ölçülerde olması önemlidir. Happy Turizm vize uzmanları ile kuracağınız iletişim doğrultusunda, şahsen ya da kargo yolu ile ileteceğiniz evraklarınız ile adınıza Yemen Konsolosluğundan randevu talebi edilir. Onayladığınız randevu tarih ve saatinde parmak izi veri işleminiz gerçekleşir. Sonraki aşama da Yemen Konsolosluğunun nihai kararını beklemektir. Yemen Konsolosluğu, 7 ile 10 iş günü içinde başvuruların sonuçlanmasını bildirir. Yemen vizesi başvurularınız seyahat planınızdan en az 15 gün öncesinde olmalıdır. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek