Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Lübnan Vizesi Vize işlemleri

Lübnan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Lübnan Vizesi

Lübnan Hakkında Genel Bilgiler

Lübnan, Orta Doğu'nun batısında, Akdeniz kıyısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Beyrut'tur. Ülke, coğrafi konumu nedeniyle tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve farklı kültürel etkileri bünyesinde barındırmıştır.

Lübnan'ın resmi dili Arapça'dır, ancak Fransızca da yaygın olarak konuşulur. Ülkenin nüfusu çoğunlukla Araplar ve Arap asıllı Lübnanlılar olmak üzere, çeşitli etnik ve dini gruplardan oluşur. Din açısından çeşitlilik gösteren Lübnan'da İslam ve Hristiyanlık başlıca dinlerdir.

Lübnan'ın ekonomisi çeşitli sektörlere dayanır. Bankacılık ve finans sektörü ülkenin ekonomik merkezlerinden biridir. Turizm, tarım ve sanayi de ekonominin önemli bileşenleridir. Ülke, tarihi ve kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve Akdeniz kıyılarıyla turistler için çekici bir destinasyondur.

Ancak, Lübnan geçmişte siyasi istikrarsızlık, iç çatışmalar ve dış müdahalelerle mücadele etmiştir. 1975-1990 yılları arasında yaşanan Lübnan İç Savaşı, ülkede derin yaralar açmıştır. Bugün bile siyasi ve dini gerilimler devam etmekte ve ülke ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler bırakmaktadır.

Lübnan'ın kültürel mirası zengindir. Tarihi şehirler, antik kalıntılar, kiliseler, camiler ve müzeler ülkenin tarihini ve kültürünü yansıtır. Lübnan mutfağı da dünyaca ünlüdür; humus, tabbule, falafel gibi lezzetler ülkenin geleneksel yemeklerindendir.

Lübnan Vize İşlemleri

Lübnan’a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 gün süreyle vizesiz giriş yapabilmektedir. Boykot Yasası gereği, pasaportlarında İsrail’e giriş-çıkış damgası bulunan kişilerin ülkeye girişlerine izin verilmemektedir.

Lübnan Vize Başvuru Süreci

Lübnan'a seyahat etmek isteyenlerin vize başvurusu süreci oldukça önemlidir ve bazı şartlara uymaları gerekmektedir. Öncelikle, 90 günden daha uzun süreli seyahatler için vize almak zorunludur ve bu süreç, konsolosluklara başvuru yaparak gerçekleştirilir. Planladığınız seyahat tarihinden en az bir ay önce randevu alarak işlemlere başlamak önemlidir.

Başvuru sürecinde gereken belgeleri tam ve eksiksiz bir şekilde temin etmek gerekir. Bu belgeler arasında pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi ve boş sayfa bulunması gerekmektedir. Ayrıca, pasaportunuzda İsrail giriş-çıkış damgası veya vizesi bulunmamalıdır, çünkü bu durum Lübnan'a girişinize izin verilmemesine neden olabilir. Bu nedenle, başvuru sırasında kullanacağınız pasaportun bu kriterlere uygun olduğundan emin olmalısınız.

Seyahat amacınıza bağlı olarak davetiye, uçak bileti, sağlık sigortası ve otel rezervasyonuna dair belgeler de gerekebilir. Bu belgelerin yanınızda bulundurulması, sınır kapılarında talep edilmesi durumunda işlemlerinizi kolaylaştırabilir.

Vize başvurusu sürecinde Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizden destek alabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimiz başvuru sürecini daha sorunsuz hale getirmenize yardımcı olur ve gereken belgelerin toplanması konusunda size rehberlik ederler.

Lübnan'a seyahat etmek isteyenlerin vize başvurusu sürecinde belirlenen şartlara uygun davranmaları ve gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde temin etmeleri önemlidir. Bu sayede seyahat planlarınızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Randevu Nasıl Alınır?

Lübnan vizesi almak üzere konsolosluklara randevu başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bunun için bağlı bulunduğunuz ile göre yetkili olan konsolosluktan randevu talebinde bulunabilirsiniz. Bu süreçte Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizden destek alabilirsiniz. Randevularınızı planladığınız seyahat tarihinden minimum 1 ay önce alarak çeşitli sebeplerle yaşanması olası aksaklıkları bertaraf edebilirsiniz.

Vize İşlemleri ve Takibi

180 günlük süre zarfı içinde 90 günü aşmayacak seyahatleriniz için Lübnan vizesinden muaf kabul edilirsiniz. Ancak 90 günü aşan ziyaretleri gerçekleştirmek için vize almanız gerekmektedir.
Vize başvurularınız için konsolosluk tarafından sizden talep edilen tüm evrakları eksiksiz olarak tamamlamalı ve istenilen bilgileri açık ve doğru bir biçimde vermelisiniz. Bu noktada Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizden destek almanız yararınıza olacaktır. Zira sizden talep edilen belgeleri toplarken yapacağınız herhangi bir yanlışlık ya da eksiklik seyahat planlarınızın aksamasına ve vize başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilir.
Başvuru için istenen belgeleri tamamlayıp istenilen şekilde sıraya koyduktan sonra randevu talebinde bulunabilirsiniz. Söz konusu randevu talebini şahsi olarak yapabileceğiniz gibi Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz. Randevu noktasında harekete geçmek için geç kalmamalısınız. Resmi ya da olağanüstü tatil durumlarını mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Lübnan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Lübnan vizesi için yapacağınız başvurular genellikle 7 ila 10 iş günü içinde sonuçlandırılmaktadır. Ancak bu süre kimi zaman 15 güne kadar, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan yabancı uyruklu kişiler için ise daha da fazla uzayabilmektedir.

Lübnan vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek